Πώς να επιδιορθώσετε το iPhone υπερθέρμανση και να πάρει ζεστό πρόβλημα

Έχοντας ένα iPhone ως smartphone είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο. Όποια και αν είναι η έκδοση, όταν πρόκειται για iPhone, ακούγεται πάντα αριστοκρατικό. Ωστόσο, εάν το iPhone σας ζεσταίνει όταν το χρησιμοποιείτε, αυτό δεν είναι πλέον διασκεδαστικό. Αυτό το ζήτημα όχι μόνο θα διαταράξει τη δραστηριότητα του τηλεφώνου σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά στο iPhone. Δεν αντιμετωπίζετε μόνοι σας αυτό το ζήτημα, επειδή πολλοί χρήστες iPhone ανέφεραν το ίδιο πράγμα. Εδώ, θα μοιραστούμε τις λύσεις για να απαλλαγούμε από το ζήτημα υπερθέρμανσης του iPhone.

Γιατί το iPhone μου ζεσταίνει;

Κάνουμε διάφορες δραστηριότητες στο iPhone μας, από την πραγματοποίηση τηλεφωνικής κλήσης έως το παιχνίδι παιχνιδιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το iPhone σας υπερθερμαίνεται, όπως το να παίζετε βαρύ παιχνίδι ή να παρακολουθείτε βίντεο υψηλής ποιότητας. Κυρίως, μια μπαταρία κακής ποιότητας μπορεί να είναι υπεύθυνη για αυτό το πρόβλημα. Το άλλο πράγμα που μπορεί να είναι ο ύποπτος αυτού του ζητήματος είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος, όπως το μέρος που τοποθετείτε το iPhone ή ο ζεστός καιρός.

Λύσεις για την επίλυση του προβλήματος υπερθέρμανσης του iPhone

Αποφύγετε τη ζέστη

Μην τοποθετείτε το iPhone σας σε μέρος με υπερβολική θερμότητα, όπως ταμπλό αυτοκινήτου. Το ταμπλό του αυτοκινήτου σας δέχεται έντονο ηλιακό φως. Εάν ο καιρός είναι πολύ ζεστός έξω και διαπιστώσετε ότι το iPhone ζεσταίνεται επίσης, φέρτε τη συσκευή σας στη σκιά. Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε ξανά. Ανεξάρτητα από το πόσο ζεστό είναι το iPhone, μην το βάζετε σε ψυγείο. Αφήστε το iPhone να κρυώσει σταδιακά.

Σταματήστε τη φόρτιση

Εάν το iPhone σας ζεσταθεί κατά τη φόρτιση, σταματήστε αμέσως αυτήν τη δραστηριότητα. Παρατηρήστε τι συμβαίνει μετά τη διακοπή της δραστηριότητας φόρτισης. Εάν το πρόβλημα εξαφανιστεί, ελέγξτε το καλώδιο και τον προσαρμογέα του. Ίσως δεν είναι το πρωτότυπο.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το iPhone / iPad που δεν χρεώνεται

Τερματισμός iPhone

Το iPhone που ζεσταίνεται μπορεί να υποδηλώνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας. Πριν αρχίσετε να αναρωτιέστε «γιατί το τηλέφωνό μου ζεσταίνει;», η απενεργοποίηση του iPhone θα ήταν το καλύτερο πράγμα. Κλείστε το iPhone πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να δείτε το κόκκινο ρυθμιστικό. Σύρετε το από αριστερά προς τα δεξιά. Περιμένετε για ένα λεπτό και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το ξανά, πατώντας το ίδιο κουμπί για λίγα δευτερόλεπτα.

Αφαιρέστε την θήκη

Τα αξεσουάρ τρίτων ενδέχεται να προκαλέσουν ορισμένα συνηθισμένα προβλήματα στο iPhone, όπως το πρόβλημα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και το πρόβλημα υπερθέρμανσης του iPhone. Το ίδιο συμβαίνει και με το iPhone. Ο σχεδιασμός και το υλικό της θήκης μπορούν να προκαλέσουν το πρόβλημα. Αφαιρέστε τη θήκη και αφήστε την έτσι μέχρι να κρυώσει το τηλέφωνο. Μόλις η συσκευή σας κρυώσει, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ξανά.

Απενεργοποίηση προσωπικού σημείου πρόσβασης

Εάν μοιράζεστε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο με άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν το iPhone Personal Hotspot, απενεργοποιήστε αυτήν τη λειτουργία. Σας επιτρέπει να μοιράζεστε το Διαδίκτυο από τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας του iPhone σας με άλλες συσκευές. Για να το απενεργοποιήσετε, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις >> Προσωπικό σημείο πρόσβασης. Εδώ, πατήστε το πλαίσιο δίπλα στο "Personal Hotspot" έως ότου το χρώμα γίνει γκρι.

Απενεργοποιήστε το WiFi και το Bluetooth

Ελέγξτε εάν το WiFi και το Bluetooth στο iPhone σας είναι ενεργοποιημένα. Εάν ναι, μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από το πρόβλημα υπερθέρμανσης του iPhone σας. Αυτές οι δυνατότητες θα συνεχίσουν να αναζητούν συσκευή WiFi ή Bluetooth. Η απενεργοποίηση και των δύο όταν δεν τα χρειάζεστε μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το ζήτημα της θερμότητας. Μεταβείτε στο Κέντρο ελέγχου σύροντας προς τα πάνω το κάτω μέρος οποιασδήποτε οθόνης της συσκευής σας. Πατήστε ένα εικονίδιο WiFi για να δείτε ότι είναι ΕΝΕΡΓΟ. Κάντε το ίδιο με το Bluetooth.

Εναλλαγή λειτουργίας πτήσης

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία Airplane, όλα τα ασύρματα εξαρτήματα απενεργοποιούνται, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ενδέχεται να αυξήσουν το ζήτημα υπερθέρμανσης του iPhone. Για να το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στο Κέντρο ελέγχου και πατήστε το εικονίδιο του αεροπλάνου μέχρι να δείτε το φως να είναι αναμμένο. Περιμένετε ένα λεπτό και μετά απενεργοποιήστε το.

Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας

Οι Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι μια εξαιρετική δυνατότητα. Μπορεί να εντοπίσει την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε τώρα. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν θέλετε να βρείτε το πλησιέστερο σημείο πρόσβασης WiFi. Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιεί GPS για να βρει τις τοποθεσίες και θα συνεχίζει να το ψάχνει συνεχώς. Το iPhone σας ζεσταίνει; Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία όταν δεν τη χρειάζεστε. Για να το απενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Απόρρητο >> Υπηρεσίες τοποθεσίας.

Ελέγξτε τη χρήση της μπαταρίας

Η λειτουργία "Χρήση μπαταρίας" σάς επιτρέπει να βλέπετε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και προκαλούν προβλήματα υπερθέρμανσης του iPhone. Ακολουθούν τα βήματα για τον έλεγχο της χρήσης μπαταρίας στο iPhone σας:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> μετακινηθείτε προς τα κάτω, πατήστε Μπαταρία
 • Στην οθόνη Μπαταρία, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για να φορτωθεί η δυνατότητα. Στη συνέχεια, θα βρείτε τη δυνατότητα χρήσης μπαταρίας και ορισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες.

 • Πατήστε το "Τελευταίες 7 ημέρες" για να δείτε την αναλογία της μπαταρίας που χρησιμοποιείται από κάθε εφαρμογή τις τελευταίες 7 ημέρες.
 • Στη συνέχεια, πατήστε την ώρα υπογράψτε για να δείτε τις λεπτομερείς πληροφορίες κάθε εφαρμογής.

 • Τώρα μπορείτε να δείτε τις βασικές πληροφορίες
 • Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να αποφασίσετε να ενημερώσετε ή να καταργήσετε τις εφαρμογές.

Ενημέρωση iOS

Η ενημέρωση του iOS μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτό το ζήτημα, επειδή έρχεται πάντα με διορθώσεις σφαλμάτων και νέες δυνατότητες. Το πρόβλημα υπερθέρμανσης του iPhone μπορεί να προκληθεί από το σφάλμα. Τα βήματα για την ενημέρωση του iOS είναι:

 • Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία του iPhone ή του iPad σας είναι πλήρως φορτισμένη ή φορτίστε την κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενημέρωσης
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον 1,5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Μπορείτε να ελέγξετε τον δωρεάν χώρο αποθήκευσής σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Πληροφορίες >> ανατρέξτε στην ενότητα Διαθέσιμο.
 • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Ενημέρωση λογισμικού
 • Εάν η ενημέρωση λογισμικού είναι διαθέσιμη, πατήστε Εγκατάσταση τώρα.

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Αυτή η διαδικασία θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις του iPhone σας, αλλά δεν θα διαγράψει τα δεδομένα. Έτσι, αυτή η μέθοδος είναι αρκετά ασφαλής. Αυτές οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τη διάταξη της αρχικής οθόνης, τη γλώσσα, το πληκτρολόγιο, την τοποθεσία, το απόρρητο κ.λπ.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Επαναφορά >> Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων
 • Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης
 • Πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων
 • Το iPhone σας θα επανεκκινήσει και θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις του

Διαγράψτε το iPhone

Αυτή η μέθοδος θα διαγράψει όλα τα δεδομένα και τα περιεχόμενα στο iPhone σας. Σας προτείνουμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

 • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Επαναφορά >> Διαγραφή όλων των ρυθμίσεων
 • Πατήστε Διαγραφή iPhone
 • Θα γίνει επανεκκίνηση του iPhone
 • Ακολουθήστε τα βήματα για να ρυθμίσετε τη συσκευή σας ως νέα.

Επαναφέρετε το iPhone

Αυτή η διαδικασία θα διαγράψει τα πάντα - δεδομένα, εφαρμογές, ρυθμίσεις, το λειτουργικό σύστημα, το υλικολογισμικό κ.λπ. Σας προτείνουμε πρώτα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σας.

 • Ανοίξτε το λογισμικό iTunes στον Mac / PC σας
 • Συνδέστε το iPhone ή το iPad σας σε Mac / PC χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο αστραπής
 • Στην καρτέλα Σύνοψη, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά

 • Το iTunes θα κατεβάσει πρώτα το υλικολογισμικό
 • Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ρυθμίστε τη συσκευή σας ως νέα.

Πώς να επιδιορθώσετε το ζήτημα υπερθέρμανσης του iPhone μετά την ενημέρωση του iOS

Δώστε λίγο στο τηλέφωνό σας

Δώστε λίγο χρόνο στο iPhone σας για να ολοκληρώσετε πλήρως τη διαδικασία. Η διαδικασία ενημέρωσης θα αλλάξει τη διαμόρφωση του iPhone σας. Περιμένετε τουλάχιστον μια μέρα για να επανέλθει το iPhone σας στο φυσιολογικό είναι καλή ιδέα.

Σκληρή επανεκκίνηση

Εάν δώσατε λίγο στο τηλέφωνό σας αλλά το πρόβλημα υπερθέρμανσης του iPhone εξακολουθεί να εμφανίζεται, προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε μια σκληρή επανεκκίνηση. Αυτή η μέθοδος θα σβήσει όλα όσα έχουν κολλήσει στη μνήμη. Για να το κάνετε, πατήστε ταυτόχρονα τα κουμπιά αρχικής οθόνης και λειτουργίας για μερικά δευτερόλεπτα έως ότου εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη.

Υποβάθμιση iOS

Έχετε την ευκαιρία να υποβαθμίσετε το iOS εάν δεν σας αρέσει η ενημέρωση ή σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα. Η Apple δίνει αυτήν την ευκαιρία μέσα σε 1-2 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της νέας ενημέρωσης

Περιμένετε για την επόμενη ενημέρωση

Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να κάνετε την υποβάθμιση, μπορείτε να περιμένετε την επόμενη ενημέρωση iOS. Συνήθως, εάν η Apple λάβει πολλά παράπονα σχετικά με ενημερώσεις iOS, θα κυκλοφορήσει το νέο με διορθώσεις πολύ σύντομα.

Επαναφέρετε το iPhone

Σε περίπτωση που έχετε κάνει όλες τις παραπάνω μεθόδους, αλλά δεν έχετε ακόμη τη λύση για το πρόβλημα υπερθέρμανσης του iPhone σας, φαίνεται ότι πρέπει να το επαναφέρετε στις εργοστασιακές προεπιλογές.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad, iPad Mini, iPad Air και iPad Pro.

Εάν το πρόβλημα υπερθέρμανσης του iPhone σας εξακολουθεί να εμφανίζεται ακόμα κι αν δοκιμάσατε αυτές τις λύσεις, μπορεί να είναι πρόβλημα υλικού - επικοινωνήστε με την Apple ή επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά τους.

Δείτε επίσης: Τρόπος επίλυσης προβλημάτων Wi-Fi iPhone SE

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found