Πώς να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησης σε συσκευή Android

Η διαθεσιμότητα του Διαδικτύου στο smartphone έχει κάνει τη ζωή μας ευκολότερη από πριν. Μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο όταν είμαστε εν κινήσει. Ωστόσο, όπως το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του υπολογιστή μας, το πρόγραμμα περιήγησης του τηλεφώνου Android διατηρεί επίσης μια λίστα με τους ιστότοπους που ανοίγουμε ή επισκεφτούμε. Διευκολύνει την επίσκεψη σε ορισμένους σημαντικούς ιστότοπους, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργήσει μια ενοχλητική κατάσταση. Για παράδειγμα, δεν θέλετε οι άλλοι να βλέπουν το ιστορικό περιήγησής σας ή θέλετε να πουλήσετε την παλιά σας συσκευή Android, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διαγράψετε το ιστορικό στο Android.

Εδώ θα συζητήσουμε ορισμένες μεθόδους για την εκκαθάριση ιστορικού τηλεφώνου Android. Μπορείτε να ακολουθήσετε οποιοδήποτε από αυτά.

Εάν έχετε διαγράψει κατά λάθος τις φωτογραφίες στο Android σας και θέλετε να τις ανακτήσετε, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο. Τα βήματα για την ανάκτηση φωτογραφιών στο Android δίνονται εκεί.

Δείτε επίσης- Πώς να εγγράψετε κλήσεις στο τηλέφωνό σας Android

Βήματα για να διαγράψετε το ιστορικό στο Android

Σαφή πρόγραμμα περιήγησης μετοχών

 • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ξεκινήσει το πρόγραμμα περιήγησης Διαδικτύου. Θα πρέπει να διαγράψετε το ιστορικό στο Android μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής.
 • Αγγίξτε το κουμπί Μενού. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία ή να πατήσετε το κουμπί Μενού της συσκευής σας.
 • Αγγίξτε Ρυθμίσεις. Θα φέρει ένα νέο παράθυρο με τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης.
 • Σε αυτήν την οθόνη, πρέπει να αγγίξετε το απόρρητο. Θα εμφανίσει τις επιλογές διαχείρισης απορρήτου.
 • Το τελευταίο βήμα είναι να πατήσετε "Εκκαθάριση ιστορικού" που θα διαγράψει όλες τις αποθηκευμένες διευθύνσεις ιστότοπου που επισκεφτήκατε. Αγγίξτε "Εκκαθάριση όλων των δεδομένων cookie" εάν θέλετε επίσης να διαγράψετε τα cookie.

Σαφή ιστορία από το Mozilla Firefox

 • Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox στη συσκευή σας Android.
 • Αγγίξτε το κουμπί Μενού, το οποίο βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία και αντιπροσωπεύεται με τρία κουτιά κάθετα.
 • Πατήστε Ρυθμίσεις για να εμφανιστεί η οθόνη ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης Firefox.
 • Αγγίξτε Απόρρητο. Θα εμφανίσει μια νέα οθόνη με επιλογές διαχείρισης απορρήτου.
 • Το "Clear Private Data" πρέπει να πατηθεί. Θα σας δείξει μια λίστα ελέγχου με διαφορετικούς τύπους αντικειμένων και αυτό μπορεί να διαγραφεί. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε το "Ιστορικό περιήγησης και λήψης". Αφού ελέγξετε τα απαιτούμενα πλαίσια ελέγχου, πατήστε "Εκκαθάριση δεδομένων".

Πηγή εικόνας - www.howtogeek.com

Πως για να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησης στο android chrome

 • Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης chrome στο τηλέφωνό σας Android. Για το Google Chrome επίσης, πρέπει να διαγράψετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης από το πρόγραμμα περιήγησης.
 • Αφού ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, θα βρείτε ένα κουμπί Μενού που αντιπροσωπεύεται με τρία κουτιά κάθετα. Πατήστε αυτό το κουμπί.
 • Εκεί πρέπει να αγγίξετε τις Ρυθμίσεις. Θα σας μεταφέρει στην οθόνη ρυθμίσεων του Google Chrome.
 • Αγγίξτε το απόρρητο που θα βρείτε στην ενότητα για προχωρημένους των ρυθμίσεων.
 • Σε αυτήν την οθόνη, υπάρχει μια επιλογή "Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης". Πατήστε αυτήν την επιλογή.
 • Τώρα σημειώστε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο "Εκκαθάριση ιστορικού περιήγησης". Θα διαγράψει όλο το ιστορικό τηλεφώνου περιήγησης για το Google Chrome. Αγγίξτε το κουμπί Εκκαθάριση για να συνεχίσετε.

Διαμονή ιδιωτικός

Για να παραμείνετε ιδιωτικοί, χρησιμοποιήστε την ιδιωτική περιήγηση ή τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης εκτελούν ένα ιδιωτικό παράθυρο δίπλα από το πρόγραμμα περιήγησης "internet". Αυτό ονομάζεται Ιδιωτική περιήγηση στο Mozilla Firefox και ανώνυμη περιήγηση στο Google Chrome. Εάν περιηγηθείτε σε έναν ιστότοπο στο ιδιωτικό παράθυρο, δεν θα καταγραφεί από το πρόγραμμα περιήγησης.

 • Πατήστε το κουμπί Μενού στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox για να ανοίξετε την ιδιωτική περιήγηση. Τώρα πατήστε "Νέα ιδιωτική καρτέλα". Θα ανοίξει μια νέα ιδιωτική καρτέλα με το λογότυπο μάσκας που λέει ότι βρίσκεστε σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης.
 • Για να ξεκινήσετε με τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Google Chrome, πρέπει να πατήσετε το κουμπί Μενού και στη συνέχεια να πατήσετε στο "Νέα κατάσταση ανώνυμης περιήγησης".

Εγκαθιστώ ένα ντουλάπι εφαρμογών

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα κλειδώματος εφαρμογών εάν η οικογένεια και οι φίλοι σας χρησιμοποιούν συχνά το τηλέφωνό σας. Θα σας δώσει την επιλογή να περιορίσετε την πρόσβαση στις εφαρμογές που επιτρέπετε σε άλλους. Μερικοί από αυτούς τους τύπους εφαρμογών είναι το Locker Master, το Smart App Lock, το AppLock κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε το ιστορικό σε τακτική βάση για να βεβαιωθείτε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα χαθούν όταν το τηλέφωνο δεν έχει τοποθετηθεί σωστά.

Τρόποι για να σκουπίσετε ολόκληρη τη συσκευή σας Android

Αν θέλετε να πουλήσετε το παλιό σας τηλέφωνο Android, τότε είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησης στο Android κινητό και να σκουπίσετε τα δεδομένα. Θα προστατεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα από το να πέσει στα χέρια άλλων. Αρχικά, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της επαφής, των εικόνων και άλλων σημαντικών δεδομένων σε άλλη τοποθεσία προτού αρχίσετε να σκουπίζετε το τηλέφωνό σας.

Κρυπτογραφήστε το τηλέφωνό σας πριν σκουπίσετε τα δεδομένα, επειδή, όπως και ο υπολογιστής, στη συσκευή Android, τα δεδομένα δεν διαγράφονται μόνιμα, αντικαθίστανται. Έτσι κάποιος με γνώσεις σε αυτόν τον τομέα και με τη βοήθεια κάποιου λογισμικού μπορεί να ανακτήσει τα δεδομένα σας. Για την αποφυγή τέτοιων πραγμάτων, η κρυπτογράφηση δεδομένων είναι σημαντική, ώστε κανείς να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα ακόμη και μετά την ανάκτηση χρησιμοποιώντας κάποιο λογισμικό. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για αυτό:

 • Φορτίστε πλήρως το τηλέφωνό σας.
 • Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας> πατήστε Ενότητα ασφαλείας> επιλέξτε Κρυπτογράφηση τηλεφώνου> πληκτρολογήστε έναν κωδικό PIN που θα χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα. Περιμένετε λίγο, καθώς η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα.

Τώρα, επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά". Πατήστε την επιλογή "Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων". Θα πρέπει να εισαγάγετε το PIN κρυπτογράφησης. Τώρα θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς, όλα τα δεδομένα θα διαγραφούν, μπορείτε να πουλήσετε το τηλέφωνό σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found