Πώς να επιδιορθώσετε το ζήτημα ζημιάς στο Samsung Galaxy S5 Water

Το Galaxy S5 κυκλοφόρησε στην αγορά πριν από πολύ καιρό, αλλά οι άνθρωποι υιοθετούν αυτό το έξυπνο τηλέφωνο συνεχώς λόγω των φανταστικών χαρακτηριστικών του και της ικανότητας αντοχής στο νερό. Αλλά πολλοί χρήστες έχουν λανθασμένη αντίληψη για αυτό το τηλέφωνο. Σκέφτονται ότι το Samsung Galaxy S5 είναι αδιάβροχο αντί για αδιάβροχο. Ωστόσο, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αδιάβροχου και αδιάβροχου. Έχουμε δει πολλές αναφορές από χρήστες σχετικά με το ζήτημα ζημιάς στο νερό του Samsung Galaxy S5.

Δείτε επίσης - Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα καθυστέρησης στο Samsung Galaxy

Το Galaxy S5 είναι πιστοποιημένο με IP67, πράγμα που σημαίνει ότι το τηλέφωνο μπορεί να επιβιώσει σε νερό με βάθος έως ένα μέτρο για το μέγιστο των 30 λεπτών. Το Galaxy S5 δεν έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει νερό υψηλής πίεσης που προέρχεται από τη βρύση.

Μην βάζετε σκόπιμα το Galaxy S5 στο νερό. Το αδιάβροχο χαρακτηριστικό προστίθεται ως προστατευτικό μέσο κατά της ξαφνικής βροχής ή της φοβισμένης πτώσης τουαλέτας.

Λύση για το ζήτημα ζημιάς στο νερό του Samsung Galaxy S5

Λύση 1: Υγρό ισοπροπυλίου για την επίλυση των περισσότερων προβλημάτων S5 που έχουν υποστεί ζημιά στο νερό

Εάν έπεσε κατά λάθος το Samsung Galaxy S5 σε νερό, ενεργήστε γρήγορα και αφαιρέστε το από το νερό το συντομότερο δυνατό. Μην περιμένετε τίποτα άλλο. Αν και αυτό είναι απλό και απλό, είναι το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος ενός τηλεφώνου που έχει υποστεί ζημιά στο νερό. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το ρίξετε σε αλμυρό νερό.

Εάν αγαπάτε το τηλέφωνό σας και θέλετε να λειτουργεί καλά, αποφύγετε την ανάγκη να πατήσετε οποιοδήποτε κουμπί. Μπορεί να προκαλέσει διαρροή στο νερό βαθύτερα. Μην ενεργοποιείτε το τηλέφωνο ή χρησιμοποιείτε την οθόνη αφής ή μην πατάτε κανένα από τα κουμπιά του τηλεφώνου.

Μια εύκολη λύση για την αναζωογόνηση ενός τηλεφώνου που έχει εκτεθεί σε υγρασία, νερό ή οποιαδήποτε μορφή υγρού, είναι η χρήση ισοπροπυλικής αλκοόλης 99%. Είναι πολύ αποτελεσματικό και μπορεί να διορθώσει μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με ένα τηλέφωνο που βυθίστηκε στο νερό. Όλα από την οθόνη αφής που δεν λειτουργούν στη θύρα φόρτισης που δεν κάνουν τη δουλειά τους σωστά μπορούν να διορθωθούν με τη βοήθεια ισοπροπυλικής αλκοόλης. Αλλά αναφέρομαι στη ζημιά που προκλήθηκε λόγω νερού στο τηλέφωνο και όχι επειδή το τηλέφωνό σας έχει υποστεί φυσική ζημιά.

Εάν συμβαίνει αυτό, τότε η ισοπροπυλική αλκοόλη δεν θα λειτουργήσει. Ωστόσο, αφού δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε αλκοόλ για να επιλύσετε το πρόβλημα και το τηλέφωνό σας εξακολουθεί να μην λειτουργεί, τότε οι πιθανότητες είναι ότι το υλικό του τηλεφώνου σας έχει καταστραφεί και ενδέχεται να χρειαστεί αντικατάσταση ορισμένων τμημάτων του τηλεφώνου σας.

Όταν χρησιμοποιείτε ισοπροπυλική αλκοόλη, θα πρέπει να βυθίσετε το τηλέφωνό σας σε αυτό για τουλάχιστον μερικές ώρες και στη συνέχεια να το στεγνώσετε σε ένα μπολ με ρύζι μέχρι να στεγνώσει εντελώς πριν ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας.

www.nailsmag.com

Λύση 2: Το τηλέφωνο αποκρίνεται μόνο όταν είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή

Εάν έχετε στεγνώσει εντελώς το τηλέφωνό σας στο μπολ άψητου ρυζιού και εξακολουθεί να μην λειτουργεί, συνδέστε το σε φορτιστή για να ελέγξετε αν φορτίζει. Εάν το τηλέφωνό σας αναγνωρίζει το φορτιστή και ανάβει η λυχνία φόρτισης, τότε ενδέχεται να μπορείτε να δώσετε ζωή στο τηλέφωνό σας αντικαθιστώντας την μπαταρία του τηλεφώνου. Εάν δεν διαθέτετε ανταλλακτική μπαταρία ή εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε σε κάποιον που δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα, τότε μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο σε ένα τοπικό κατάστημα επισκευής όπου ένας επαγγελματίας μπορεί να χρησιμοποιήσει μια μπαταρία αντικατάστασης για να ελέγξει αν είναι η μπαταρία που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα. Εάν έχετε έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας που χρησιμοποιεί S5, τότε μπορείτε να δανειστείτε την μπαταρία του για να ελέγξετε αν το τηλέφωνό σας λειτουργεί ή όχι. Εάν το κάνει, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποκτήσετε μια νέα μπαταρία για το τηλέφωνό σας. Ωστόσο, εάν μια μπαταρία αντικατάστασης δεν αλλάξει τίποτα στο τηλέφωνο, τότε πρέπει να τη μεταφέρετε σε επαγγελματία.

Λύση 3: Το Samsung Galaxy S5 δεν αποκρίνεται καθόλου

Εάν το τηλέφωνό σας δεν αποκρίνεται καθόλου τότε προσπαθήστε να αλλάξετε την μπαταρία και ελέγξτε αν λειτουργεί σε μια νέα μπαταρία. Εάν ισχύει, τότε πρέπει να αγοράσετε μια νέα μπαταρία για το τηλέφωνό σας.

phandroid.com

Λύση 4: Το Samsung Galaxy S5 ενεργοποιείται αλλά δεν φορτίζεται

Εάν το τηλέφωνό σας είναι ενεργοποιημένο αλλά δεν μπορείτε να το φορτίσετε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των αρχείων στο τηλέφωνο. Αφού δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό φορτιστή για τη φόρτιση του τηλεφώνου. Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, προσπαθήστε να ελέγξετε εάν συνδέεται με τον υπολογιστή σας και εάν μπορεί να αναγνωριστεί από τον υπολογιστή. Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, ελέγξτε αν ένας εξωτερικός φορτιστής μπορεί να σας βοηθήσει να φορτίσετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας. Εάν δεν βρείτε λύση, τότε μπορείτε να εξετάσετε τη δυνατότητα αλλαγής του τηλεφώνου σας.

 

Λύση 5: Το S5 θερμαίνεται κατά τη φόρτιση

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη θέρμανση του Samsung Galaxy S5 κατά τη φόρτιση, τότε δεν υπάρχει πολλή αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να βοηθήσει το τηλέφωνό σας. Πρέπει να λάβετε υπόψη τις επιλογές αντικατάστασης εάν συμβαίνει αυτό, διότι η επισκευή του τηλεφώνου μπορεί να συνεπάγεται πολλή ταλαιπωρία και υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείτε να καταλάβετε πού βρίσκεται το πρόβλημα.

Λύση 6: Υπερθέρμανση του Galaxy S5

Εάν το τηλέφωνό σας αρχίσει να υπερθερμαίνεται αφού πέσει σε νερό, τότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει δυσλειτουργία υλικού και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να επιδιορθωθεί μόνοι σας. Μπορείτε να θεωρήσετε έναν επαγγελματία που θα σας βοηθήσει να διευθετήσετε το πρόβλημα. Το πρόβλημα μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί και γι 'αυτό δεν μπορεί να λυθεί εύκολα. Η καλύτερη επιλογή είναι να ελέγξετε αν μπορείτε να αντικαταστήσετε το τηλέφωνο.

Λύση 7: Αποχρωματισμός της οθόνης

Εάν η οθόνη του Samsung Galaxy S5 σας έχει αποχρωματιστεί, τότε το νερό έχει καταστρέψει την οθόνη και δεν μπορεί να επισκευαστεί. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας πρέπει να αντικατασταθεί.

www.reddit.com

Λύση 8: Μαύρη οθόνη ή γραμμές στην οθόνη

Το εύκαμπτο καλώδιο του τηλεφώνου σας είναι υπεύθυνο για τη σωστή εμφάνιση στο τηλέφωνό σας. Εάν η οθόνη πάει στραβά, τότε πρέπει να ελέγξετε το καλώδιο flex του τηλεφώνου σας. Για όσους ξέρουν πώς να το λύσουν, πρέπει να αφαιρέσετε το τηλέφωνό σας και να αναζητήσετε ανωμαλίες στο καλώδιο. Θα πρότεινα να έχετε μια επαγγελματική ματιά στο ζήτημα, εάν δεν είστε εξειδικευμένοι στην τεχνολογία. Επειδή εάν παίζετε με τα καλώδια του τηλεφώνου, υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσετε περισσότερα προβλήματα εάν τραυματιστούν άλλα μέρη κατά τη διαδικασία.

Αυτά τα προβλήματα του Samsung Galaxy S5 που σχετίζονται με την έκθεση σε υγρασία και νερό είναι τα πιο συνηθισμένα. Τις περισσότερες φορές, είναι δύσκολο να επισκευάσετε μόνοι σας το τηλέφωνο εάν δεν λειτουργεί μετά το στέγνωμα. Ίσως χρειαστεί να εξετάσετε τις επιλογές αντικατάστασης πολλές φορές εάν το τηλέφωνο έχει υποστεί ζημιά από νερό ή υγρασία. Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το τηλέφωνο, ελέγξτε αν το LDI (Liquid Damage Indicator) θα σας ενημερώσει εάν η εγγύηση του τηλεφώνου ακυρώθηκε ή όχι. Δοκιμάστε αυτά τα βήματα μόνοι σας εάν η εγγύηση ακυρωθεί, αλλά εάν το τηλέφωνο εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση, είναι καλύτερο να το πάρετε σε κατάστημα Samsung για επαγγελματική βοήθεια.

Για να ελέγξετε το LDI πρέπει να αφαιρέσετε το πίσω κάλυμμα και την μπαταρία του τηλεφώνου σας. Τώρα ελέγξτε τις εικόνες και αναζητήστε την ετικέτα LDI. Μια λευκή ετικέτα LDI σημαίνει ότι δεν υπάρχει ζημιά σε υγρά, αλλά ένα ροζ ή ένα κόκκινο LDI σημαίνει ότι υπάρχει ζημιά σε υγρά που ακυρώνει την εγγύηση του τηλεφώνου σας. Εάν η εγγύηση του τηλεφώνου ακυρωθεί, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παραπάνω βήματα για να επιλύσετε μόνοι σας το πρόβλημα.

Εάν το S5 δεν ενεργοποιείται, διαβάστε αυτό το άρθρο - Η οθόνη Fix S5 Water Damage δεν θα ενεργοποιηθεί

Δείτε επίσης: 5 Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Samsung Galaxy S5

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found