Κοινά ζητήματα OnePlus 6 και οι επιδιορθώσεις τους

Παρόλο που το OnePlus 6 διαθέτει νέο και σπορ σχεδιασμό με διπλές πίσω κάμερες και την κλασική γυάλινη σχεδίαση, μπορείτε να απογοητευτείτε ελαφρώς λόγω των ελαττωμάτων που υπάρχουν σε αυτό το τηλέφωνο. Εάν έχετε ήδη αγοράσει αυτό το κινητό τηλέφωνο, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι τα κοινά ζητήματα που προκύπτουν σε αυτό και οι πιθανές διορθώσεις για την εξάλειψη των προβλημάτων. Με τις διαθέσιμες διορθώσεις, μπορείτε να επιλύσετε όλα τα προβλήματα στο τηλέφωνο. Η εκτέλεση των επιδιορθώσεων είναι εύκολη και είστε έτοιμοι να χειριστείτε το τηλέφωνό σας χωρίς να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Συνηθισμένα προβλήματα Samsung Galaxy S9 και τις επιδιορθώσεις τους

Πρόβλημα 1: Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι χαμηλή και το τηλέφωνο υπερθερμαίνεται συχνά

Αν και το πρόβλημα της εξάντλησης της μπαταρίας και της υπερθέρμανσης είναι κοινό σε διάφορα smartphone, η μπαταρία αυτού του κινητού τηλεφώνου εξαντλεί επίσης πολύ γρήγορα τη φόρτιση. Ωστόσο, είναι φυσιολογικό το τηλέφωνο να θερμαίνεται συχνά όταν είναι καινούριο καθώς κάνετε λήψη αρκετών εφαρμογών και μάλλον το χρησιμοποιείτε περισσότερο από ό, τι μπορείτε να καταλάβετε.

Εάν είστε ένας από αυτούς τους πελάτες που χρησιμοποιούν αυτό το τηλέφωνο και αντιμετωπίζετε προβλήματα με την μπαταρία, τα παρακάτω βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε τη λύση.

Μέθοδος 1: Απεγκατάσταση μερικών εφαρμογών και αναβάθμιση στις πιο πρόσφατες εφαρμογές

 1. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου για να μάθετε τα ζητήματα που ενδέχεται να προκαλούν το πρόβλημα. Εάν μία ή μερικές από τις εφαρμογές είναι ο λόγος εξάντλησης της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, ενδέχεται να τις απεγκαταστήσετε.
 2. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης και το χρόνο που χρειάζεται για να μεταβείτε στη λειτουργία αναστολής λειτουργίας.
 3. Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας όταν υπάρχει αδύναμο σήμα.
 4. Με ένα σταθερό λογισμικό που λαμβάνετε από το OnePlus, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε το πιο πρόσφατο λογισμικό στο τηλέφωνό σας.

Μέθοδος 2: Επανεκκινήστε το τηλέφωνο και σκουπίστε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης

Το πρόβλημα της μπαταρίας στο τηλέφωνο είναι παρόμοιο με έναν ατελείωτο κύκλο. Θα ακούσετε την ίδια ιστορία για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και στα μοντέλα των άλλων εταιρειών. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας είναι πραγματικό και η φόρτιση στο τηλέφωνό σας εξαντληθεί σε λίγο, μπορείτε να προσπαθήσετε να επανεκκινήσετε τα τηλέφωνα για να δείτε τη διαφορά. Εάν δεν λειτουργεί τίποτα άλλο, μπορείτε να επαναφέρετε εργοστασιακά το τηλέφωνο. Ωστόσο, θυμηθείτε να λάβετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων και των αρχείων, καθώς όλα από τα αρχεία καταγραφής κλήσεων έως τα μηνύματα θα εξαφανιστούν από το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

 1. Μια απλή επανεκκίνηση είναι το μόνο που χρειάζεται το τηλέφωνό σας εάν δεν το έχετε κάνει πρόσφατα. Απλώς κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και πατήστε επανεκκίνηση.
 2. Είναι καλή ιδέα να σκουπίσετε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί την γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας. Πρέπει να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας και να το απενεργοποιήσετε. Μόλις το τηλέφωνο βρίσκεται σε κατάσταση OFF, πρέπει να πατήσετε την ένταση ήχου και το πλήκτρο λειτουργίας ταυτόχρονα. Θα πρέπει να εκκινήσει στον τρόπο ανάκτησης εάν μπορείτε να επιλέξετε χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα τροφοδοσίας και να πλοηγηθείτε με τα πλήκτρα έντασης. Απλώς επιλέξτε τη γλώσσα της επιλογής σας και διαλέξτε την επιλογή σκουπίστε την προσωρινή μνήμη.

Πρόβλημα 2: Καθυστέρηση κατά την άφιξη των ειδοποιήσεων

Είτε πρόκειται για την παλαιότερη έκδοση του τηλεφώνου είτε για τη νεότερη παραλλαγή, πολλοί ιδιοκτήτες τηλεφώνων έχουν διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση στην άφιξη των ειδοποιήσεων. Ωστόσο, μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα όταν λάβετε υπόψη τα ακόλουθα βήματα.

Μέθοδος 1: Πρόβλημα με τη βελτιστοποίηση της μπαταρίας και το ρυθμιστικό ειδοποίησης

 1. Εάν υποψιάζεστε ότι η βελτιστοποίηση της μπαταρίας είναι ο λόγος για την καθυστέρηση κατά την άφιξη της ειδοποίησης, πρέπει να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή που μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα.
 2. Πρέπει επίσης να απενεργοποιήσετε την επιλογή Advanced Optimization όταν πατάτε τις τρεις κάθετες κουκκίδες που υπάρχουν στην επάνω δεξιά γωνία του κινητού.

Μέθοδος 2: Απενεργοποιήστε τη λειτουργία παιχνιδιού

 1. Για να βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία παιχνιδιού είναι απενεργοποιημένη στο κινητό τηλέφωνο, πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις, να επισκεφθείτε τη λειτουργία παιχνιδιού και να αλλάξετε την ειδοποίηση αποκλεισμού.
 2. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων για να εντοπίσετε τα προβλήματα των εφαρμογών στο κινητό.

Πρόβλημα 3: Το Αυτόματη φωτεινότητα τρεμοπαίζει είναι θαμπή

Πολλά παράπονα έχουν προκύψει πρόσφατα σχετικά με τη λειτουργία αυτόματης φωτεινότητας του τηλεφώνου που δεν λειτουργεί σωστά. Ενώ μερικοί άνθρωποι έχουν παρατηρήσει ένα τρεμόπαιγμα κάτω από το άμεσο ηλιακό φως, οι υπόλοιποι έχουν παρατηρήσει ότι το τηλέφωνο είναι γενικά πιο σκοτεινό από ό, τι πρέπει.

Μέθοδος 1: Έλεγχος της προσαρμοστικής φωτεινότητας στο τηλέφωνο

 1. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις ρυθμίσεις και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Adaptive Brightness ή να την απενεργοποιήσετε χειροκίνητα όταν τραβήξετε προς τα κάτω τη σκιά ειδοποιήσεων και χρησιμοποιείτε το ρυθμιστικό φωτεινότητας.
 2. Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη εφαρμογή για να ελέγξετε αν λειτουργεί παρόμοια με το λογισμικό.
 3. Όταν χρησιμοποιείτε το ρυθμιστικό φωτεινότητας κάτω από τη δυνατότητα Adaptive Brightness, μπορείτε να ορίσετε το ελάχιστο επίπεδο φωτεινότητας έναντι του αυτόματου επιπέδου φωτεινότητας και να το δοκιμάσετε ξανά. Ακόμα κι αν δεν επιλύει τα προβλήματα τρεμοπαίγματος που αντιμετωπίζετε, μπορεί να κάνει το τηλέφωνο πιο φωτεινό εάν φαίνεται πιο σκοτεινό από το συνηθισμένο.

Πρόβλημα 4: Μη αναμενόμενο κλείσιμο του τηλεφώνου

Αν και αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ενδέχεται να βρείτε στα Smartphone Android, αυτό το τηλέφωνο μπορεί επίσης να εμφανίζει τα προβλήματα σε μία ή περισσότερες περιπτώσεις.

Μέθοδος 1: Έλεγχος των προβλημάτων θέρμανσης του τηλεφώνου

Εάν το τηλέφωνο θερμαίνεται συχνά, μπορείτε να περιμένετε να κλείσει χωρίς ειδοποίηση. Κατά τον έλεγχο των προβλημάτων απροσδόκητου τερματισμού λειτουργίας, πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να εστιάσετε στους λόγους πίσω από τα προβλήματα θέρμανσης που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε.

 1. Πρέπει να προσέχετε τα υποκείμενα ζητήματα που θερμαίνουν συχνά το τηλέφωνο. Προσπαθήστε να ελέγξετε τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει ή το μοτίβο χρήσης του τηλεφώνου για να παρακολουθείτε τα προβλήματα θέρμανσης καθώς μπορεί να κατεβάσει το τηλέφωνο ξαφνικά.
 2. Αφήστε την μπαταρία να εξαντληθεί εντελώς προτού την ξαναφορτίσετε. Μην φορτίζετε το τηλέφωνο πολύ συχνά.

Μέθοδος 2: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου

 1. Αυτή είναι η τελευταία λύση για να αποτρέψετε το κλείσιμο του τηλεφώνου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων που υπάρχουν στο τηλέφωνο, καθώς όλα αυτά θα εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
 2. Πρέπει να αποφύγετε την αυτόματη επαναφορά του αντιγράφου ασφαλείας μετά από αυτήν τη διαδικασία, αλλά προσπαθήστε να το κάνετε χειροκίνητα.

Πρόβλημα 5: Τεμπέλης διεπαφής χρήστη στο τηλέφωνο

Το περιβάλλον εργασίας χρήστη είναι το κλειδί για τη δημοτικότητα οποιουδήποτε smartphone και το ίδιο ισχύει και για αυτό το μοντέλο. Ωστόσο, οι πρόσφατες αναφορές που σχετίζονται με τη βραδύτητα της διεπαφής χρήστη σε αυτό το μοντέλο έχουν αρχίσει να μπαίνουν. Χρησιμοποιώντας μερικές από τις επιλογές στο τηλέφωνο εδώ και εκεί μπορεί να επιλυθούν τα προβλήματα.

Μέθοδος 1: Κατάργηση του εκκινητή τρίτου μέρους

Η λήψη ενός προγράμματος εκκίνησης τρίτου μέρους μπορεί να οδηγήσει σε αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, πρέπει να καταργήσετε αμέσως το πρόγραμμα λήψης για να επιλύσετε το πρόβλημα σε αυτό το τηλέφωνο σε επείγουσα βάση.

 1. Πρέπει να καταργήσετε το πρόγραμμα εκκίνησης τρίτου μέρους το συντομότερο δυνατό, καθώς δεν έχει βελτιστοποιηθεί στο συγκεκριμένο φύλλο προδιαγραφών.
 2. Το επόμενο βήμα είναι η επανεκκίνηση του τηλεφώνου. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο και να το επανεκκινήσετε για να το χρησιμοποιήσετε ξανά.
 3. Εάν το περιβάλλον εργασίας χρήστη εξακολουθεί να παραμένει αργό μετά από αυτό, η μόνη επιλογή που έχετε είναι να επαναφέρετε εργοστασιακά το τηλέφωνο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε την απαραίτητη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων που υπάρχουν στο τηλέφωνο πριν από την εργοστασιακή επαναφορά του τηλεφώνου.

Πρόβλημα 6: Συχνές διακοπές στη σύνδεση Wi-Fi

Ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με αυτό το μοντέλο είναι η διακοπή της σύνδεσης Wi-Fi. Με την πάροδο του χρόνου, η σύνδεση καθυστερεί ή ενδέχεται να αποσυνδεθεί τυχαία.

Μέθοδος 1: Επανεκκίνηση του τηλεφώνου και ανανέωση της σύνδεσης

Εάν δεν έχετε επανεκκινήσει πρόσφατα το τηλέφωνο, δοκιμάστε να το κάνετε για να αποφύγετε τα εμπόδια που αντιμετωπίζετε στη σύνδεση Wi-Fi.

 1. Μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας επανεκκίνηση του τηλεφώνου μαζί με το δρομολογητή Wi-Fi εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τα προβλήματα σύνδεσης.
 2. Μπορείτε να μεταβείτε στη λειτουργία ρυθμίσεων και να ελέγξετε εάν η λειτουργία Wi-Fi είναι ενεργοποιημένη ακόμη και σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.
 3. Προσπαθήστε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις και στη συνέχεια στο αντίγραφο ασφαλείας και να επαναφέρετε για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του δικτύου. Μετά από αυτό, μπορείτε να προσπαθήσετε να ρυθμίσετε εκ νέου τη σύνδεση Wi-Fi για να ελέγξετε εάν επιστρέφεται το πρόβλημα σύνδεσης.

Μέθοδος 2: Πηγαίνοντας για την επιλογή διαγραφής δεδομένων και προσωρινής μνήμης

 1. Πρέπει να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας για να πατήσετε την επιλογή απενεργοποίησης. Μόλις την απενεργοποιήσετε, μπορείτε να κρατήσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα έντασης και έντασης. Ενώ ξεκινά την επιλογή ανάκτησης, μπορείτε να πλοηγηθείτε με τη βοήθεια των πλήκτρων έντασης και να επιλέξετε τη σωστή επιλογή με το πλήκτρο λειτουργίας. Στη συνέχεια, πρέπει να προχωρήσετε στην επιλογή Wipe data and cache και να επανεκκινήσετε.
 2. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τακτικά τις ενημερώσεις και ελέγχετε τον ISP του κατασκευαστή του δρομολογητή για να βεβαιωθείτε ότι το υλικολογισμικό είναι ενημερωμένο.

Πρόβλημα 7: Επίλυση του προβλήματος Bluetooth

Προβλήματα στη σύνδεση Wi-Fi δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με αυτό το κινητό τηλέφωνο, καθώς μπορεί επίσης να προκληθεί πρόβλημα στη συνδεσιμότητα Bluetooth. Όταν προσπαθείτε να συνδέσετε πολλές συσκευές με τα κινητά τηλέφωνα, ενδέχεται να εμφανιστούν προβλήματα στο Bluetooth. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με τη συνδεσιμότητα του Bluetooth είναι στα αυτοκίνητα όπου η συσκευή απλά δεν θα συνδεθεί. Ακόμα κι αν η συνδεσιμότητα παραμένει άθικτη, το εικονίδιο του τηλεφώνου δεν εμφανίζεται.

Μέθοδος 1: Απενεργοποίηση της επιλογής κλήσης HD

 1. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις κλήσεων HD στο τηλέφωνο για να διορθώσετε τα προβλήματα που έχουν δηλώσει πολλοί πελάτες.
 2. Μπορείτε επίσης να επανεκκινήσετε το τηλέφωνο ή να επανεκκινήσετε το αυτοκίνητο και το στερεοφωνικό σύστημα για να ελέγξετε τη συνδεσιμότητα.
 3. Μπορείτε επίσης να εγκαταλείψετε όλα τα ζευγάρια για να ξεκινήσετε ξανά για να δείτε τα αποτελέσματα.

Πρόβλημα 8: Φόρτιση αποστράγγισης στο τηλέφωνο

Αυτό είναι ένα ακόμη πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με όλα τα smartphone Android και το OnePlus 6 ακολουθεί. Με λίγα βήματα, μπορείτε εύκολα να διορθώσετε τα προβλήματα της φόρτισης που ξεφορτώνεται κάθε τόσο.

Μέθοδος 1: Ακολουθήστε τους κανονισμούς φόρτισης και αποφύγετε να παίζετε παιχνίδια

 1. Δεν πρέπει να επιτρέψετε τη φόρτιση του τηλεφώνου για πολύ καιρό.
 2. Όταν η φόρτιση εξαντληθεί γρήγορα, μπορείτε να την κατηγορήσετε για τη συνήθεια σας να παίζετε παιχνίδια και δεν γνωρίζετε ποτέ πότε έχετε χρησιμοποιήσει υπερβολικά το τηλέφωνο όταν η φόρτιση τελειώσει.
 3. Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο δεν χρησιμοποιείται κατά τη φόρτιση. Η χρήση του τηλεφώνου όταν το φορτίζετε μπορεί να ζεσταθεί η συσκευή και η φόρτιση τείνει να εξαντληθεί εύκολα.

Πρόβλημα 9: Η οθόνη κολλάει ή παγώνει

Η οθόνη του τηλεφώνου παγώνει ή κολλάει ξαφνικά όταν πραγματοποιείτε κλήσεις ή παίζετε παιχνίδια. Ο έλεγχος των εφαρμογών μπορεί να επιλύσει την κρίση.

Μέθοδος 1: Έλεγχος των εφαρμογών που δημιουργούν το ζήτημα

 1. Ελέγξτε τις εφαρμογές από όπου προέρχεται το πρόβλημα. Εάν μια εφαρμογή προκαλεί το πρόβλημα, ενδέχεται να μην χρειαστεί να κατηγορήσετε το τηλέφωνο.
 2. Μπορείτε να ενημερώσετε αυτήν την εφαρμογή ή να τη βελτιστοποιήσετε για να μειώσετε τις πιθανότητες μιας παγωμένης οθόνης.
 3. Όταν έχετε κολλήσει με τις προεπιλεγμένες εφαρμογές, όπως μηνύματα, κάμερα ή τηλέφωνο, πρέπει να επισκεφθείτε τις ρυθμίσεις και να προχωρήσετε στις προεπιλεγμένες εφαρμογές. Επιλέξτε τις εφαρμογές που προκαλούν το πρόβλημα και εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη για να έχετε την καλύτερη απόδοση στο τηλέφωνο.

Μέθοδος 2: Αλλαγή της μορφής του τηλεφώνου

 1. Εάν τα παραπάνω βήματα δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της παγωμένης οθόνης, μπορείτε να προσπαθήσετε να επαναφέρετε εργοστασιακά το τηλέφωνο αφού λάβετε το αντίγραφο ασφαλείας.
 2. Η μορφοποίηση του τηλεφώνου μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα άλλα προβλήματα επίσης.

Πρόβλημα 10: Αργό άνοιγμα εφαρμογών

Εάν οι εφαρμογές ανοίγουν αργά, πρέπει να αναλύσετε τη φύση των εφαρμογών και να παρακολουθήσετε το πρόβλημα.

Μέθοδος 1: Ελέγξτε τη φύση των εφαρμογών

Ορισμένες εφαρμογές είναι εγγενώς αργές όπως τα παιχνίδια, ώστε να μπορείτε να μαντέψετε τον ένοχο.

 1. Μεγάλα παιχνίδια και εφαρμογές όπως το YouTube ενδέχεται να ανοίγουν αργά και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι 'αυτό.
 2. Όταν όλες οι εφαρμογές ανοίγουν αργά στο τηλέφωνο, μπορείτε να προσπαθήσετε να επανεκκινήσετε τη συσκευή και να ελέγξετε ξανά.

συμπέρασμα

Μερικά από τα προβλήματα του OnePlus 6 ενδέχεται να εμφανίζονται συχνά. Ωστόσο, μπορείτε να εξασκήσετε τις γρήγορες διορθώσεις μόνοι σας, όπως επανεκκίνηση, επανεκκίνηση και εργοστασιακή επαναφορά του τηλεφώνου. Μετά από ενημερώσεις λογισμικού που εμφανίζονται στο τηλέφωνο κατά καιρούς μπορεί επίσης να αποφευχθεί το πρόβλημα. Ωστόσο, εάν οι γρήγορες επιδιορθώσεις δεν λειτουργούν, μπορείτε να μεταφέρετε το κινητό σε εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found