Πώς να διορθώσετε την αυτόματη εστίαση που δεν λειτουργεί στο Samsung Galaxy Note 4

Η εμπειρία κατά τη χρήση του ίδιου μοντέλου smartphone μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική - ενώ για ορισμένες συσκευές λειτουργεί τέλεια και χωρίς δυσλειτουργίες, άλλες πρέπει να βρουν τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος που προέκυψε. Αυτό ισχύει για το Samsung Galaxy Note 4. Η πλειοψηφία των χρηστών είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την απόδοσή του, καθώς για αυτούς το smartphone λειτουργεί σαν γοητεία. Άλλοι, από την άλλη πλευρά, έχουν προβλήματα και ένα από τα ζητήματα που αναφέρονται είναι "η αυτόματη εστίαση δεν λειτουργεί στο Samsung Galaxy Note 4".

Εάν παρατηρήσατε ότι κατά τη χρήση της εφαρμογής κάμερας απαιτείται πολύς χρόνος για να εστιάσετε ή εάν δεν θα επικεντρωθεί καθόλου, συνεχίστε να διαβάζετε. Έχουμε ετοιμάσει αρκετές λύσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα. Ακόμα κι αν οι πιθανές λύσεις που αναφέρονται παρακάτω βοήθησαν πολλούς ανθρώπους να το λύσουν, μπορεί να μην λειτουργούν για εσάς και εάν συμβαίνει αυτό, επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας, επειδή το πρόβλημα με την αυτόματη εστίαση συνήθως σχετίζεται με το υλικό.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε την οθόνη δεν θα περιστρέφεται στο Samsung Galaxy Note 4

Τρόποι διόρθωσης της αυτόματης εστίασης που δεν λειτουργεί στο Samsung Galaxy Note 4

www.gizmag.com

Λύση No.1: Αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ φακού κάμερας

Εάν αγοράσατε πρόσφατα το Samsung Galaxy Note 4 και εάν δεν έχετε αφαιρέσει ήδη το προστατευτικό φιλμ του φακού της κάμερας, φροντίστε να το κάνετε. Είναι συχνά ο λόγος για τον οποίο η αυτόματη εστίαση δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Λύση No.2: Καθαρίστε το φακό

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τον φακό καθαρό, επειδή ακόμη και λίγη βρωμιά και σκόνη μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα. Κατά τον καθαρισμό του φακού, κάντε το αργά και απαλά.

Λύση No.3: Αφαιρέστε τη θήκη

Εάν έχετε μια θήκη για το Samsung Galaxy Note 4, αφαιρέστε το και δείτε ότι θα κάνει κάποια διαφορά. Μερικοί άνθρωποι παρατήρησαν ότι μόλις αφαιρεθεί η θήκη, η αυτόματη εστίαση λειτουργεί καλά.

Λύση No.4: Χρησιμοποιήστε κασέτα

Αυτό το μικρό κόλπο βοήθησε πολλούς να απαλλαγούν από το πρόβλημα. Τοποθετήστε το Samsung Galaxy σας στη σταθερή επιφάνεια. Το πίσω μέρος της συσκευής πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή. Πάρτε την κασέτα και βάλτε την πάνω από την κάμερα και μετά από μερικά δευτερόλεπτα τραβήξτε την απαλά. Δείτε αν η αυτόματη εστίαση λειτουργεί κανονικά τώρα, εάν όχι, μεταβείτε στις άλλες λύσεις που αναφέρονται παρακάτω.

Λύση 5: Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Η επανεκκίνηση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, επειδή θα απελευθερώσει κάποια μνήμη στη συσκευή σας κλείνοντας τόνους εφαρμογών που λειτουργούσαν στο παρασκήνιο. Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας και ενεργοποιήστε την ξανά και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο για να δείτε εάν λειτουργεί η αυτόματη εστίαση.

Λύση No.6: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και δεδομένων της εφαρμογής Κάμερα

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
  • Πατήστε Διαχείριση εφαρμογών
  • Κάντε κλικ στην καρτέλα "Όλα"
  • Βρείτε την εφαρμογή Κάμερα και πατήστε σε αυτήν
  • Πατήστε "Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης" και μετά πατήστε "Εκκαθάριση δεδομένων"

Λύση No.7: Ρυθμίσεις κάμερας

Μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις της κάμερας. Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα, αγγίξτε το εικονίδιο με το γρανάζι και μετά αγγίξτε τρεις κουκκίδες για να ανοίξετε το πλήρες μενού Ρυθμίσεις. Πατήστε στις λειτουργίες μέτρησης και αλλάξτε το σε Spot ή Matrix.

Λύση No.8: Αγγίξτε την κάμερα

Η κάμερα μπορεί να είναι χαλαρή και μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η αυτόματη εστίαση δεν λειτουργεί στο Samsung Galaxy Note 4, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε να αγγίξετε την κάμερα απαλά.

Εάν οι λύσεις που βρήκατε εδώ δεν λειτούργησαν, επικοινωνήστε με το κατάστημα λιανικής ή την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας, επειδή μπορεί να είναι πρόβλημα υλικού και πιθανότατα θα λάβετε μια νέα συσκευή.

Πηγή εικόνας: YouTube / Gadget για κινητά

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε το Samsung Galaxy Note 4 Η εφαρμογή Facebook διατηρεί το πάγωμα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found