Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 10

Η κατάσταση αδρανοποίησης είναι η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που σχεδιάστηκε αρχικά για φορητούς υπολογιστές. Η λειτουργία «ύπνου» εξοικονομεί δεδομένα στη μνήμη του συστήματος, καταναλώνοντας τη μικρή ποσότητα ενέργειας, ενώ η λειτουργία «αδρανοποίησης», καταναλώνει μηδενική ισχύ και αποθηκεύει δεδομένα στον σκληρό δίσκο ως κρυφό αρχείο «hiberfil.sys». Όταν ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας, ο υπολογιστής συνεχίζει από εκεί που σταματήσατε. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 10.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να προσθέσετε επαφές από το Gmail, το Outlook και άλλα στο βιβλίο διευθύνσεων των Windows 10

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης στα Windows 10

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης με δύο τρόπους:

Χρήση γραμμής εντολών

Ο ευκολότερος τρόπος για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης είναι να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών. Θα πρέπει να το εκτελέσετε ως διαχειριστής: κάντε δεξί κλικ στο κουμπί "Έναρξη" και επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή. Για να απενεργοποιήσετε την αδρανοποίηση, στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε "powercfg –h" off και πατήστε "Enter". Αυτό θα απενεργοποιήσει αυτήν τη λειτουργία, θα καταργήσει το hiberfil.sys από τον σκληρό δίσκο και θα απενεργοποιήσει την επιλογή γρήγορης εκκίνησης των Windows 10 (η οποία χρησιμοποιεί επίσης αυτήν την τεχνολογία και δεν λειτουργεί χωρίς αδρανοποίηση).

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης, πληκτρολογήστε "powercfg –h" στη γραμμή εντολών με τον ίδιο τρόπο.

Χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου

Ένας άλλος τρόπος απενεργοποίησης της αδρανοποίησης - Εάν χρησιμοποιείτε τον Επεξεργαστή μητρώου για να εκτελέσετε τον οποίο μπορείτε να πατήσετε Win + R στο πληκτρολόγιό σας και να πληκτρολογήσετε "regedit και, στη συνέχεια, πατήστε Enter.

Στο HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Control \ Power εντοπίστε την τιμή DWORD με το όνομα HibernateEnabled, κάντε διπλό κλικ πάνω της και ορίστε την σε 1 εάν η αδρανοποίηση είναι απενεργοποιημένη και 0 - για απενεργοποίηση.

www.thewindowsclub.com

Πηγή εικόνας: wallpaperscraft.ru

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: 10 τρόποι για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών στα Windows 10

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found