Πώς να προσθέσετε και να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο στο Mozilla Firefox

Η πρόσβαση των παιδιών στο Διαδίκτυο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους παρέχει κάθε είδους πληροφορίες και πόρους ψυχαγωγίας, μέσω των οποίων ένα παιδί μπορεί να αποκτήσει πιο αποτελεσματικά ορισμένες γνώσεις και να διασκεδάσει. Από την άλλη πλευρά, όλοι γνωρίζουμε ότι το Διαδίκτυο παρέχει επίσης μεγάλο περιεχόμενο για ενήλικες που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των παιδιών. Για να προστατεύσετε το παιδί από τέτοιες πληροφορίες και για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας επισκέπτεται μόνο αυτούς τους ιστότοπους που είναι κατάλληλοι για την ηλικία του, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια λειτουργία όπως ο γονικός έλεγχος. Ο Firefox από προεπιλογή δεν διαθέτει τέτοια δυνατότητα, αλλά μπορεί εύκολα να προστεθεί από την ενότητα "Λήψη πρόσθετων". Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να προσθέσετε και να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο στο Mozilla Firefox.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να αλλάξετε το θέμα στο Mozilla Firefox

Πώς να προσθέσετε και να ρυθμίσετε το Parental Control στο Mozilla Firefox

Εγκατάσταση πρόσθετου

Εάν έχετε ήδη εμπειρία με την εγκατάσταση των πρόσθετων, αυτή η λειτουργία δεν θα πρέπει να είναι το πρόβλημα, αλλά εάν δεν εκτελέσατε ποτέ την ίδια διαδικασία και αν το κάνετε για πρώτη φορά, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες.

Ανοίξτε το Mozilla Firefox. Ανοίξτε το κύριο μενού και επιλέξτε "Πρόσθετα" <"Λήψη πρόσθετων" στο πλαίσιο αναζήτησης εισαγάγετε τη φράση «Γονικός έλεγχος» και πατήστε «Enter», για να λάβετε αποτελέσματα. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εγκατάσταση" μπροστά από μία από τις διαθέσιμες εφαρμογές κατόπιν αιτήματος. Για παράδειγμα, εγκαταστήστε την εφαρμογή "Blocksi".

Πριν από την εγκατάσταση, πρέπει να αποδεχτείτε τους όρους της άδειας χρήσης. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox θα απαιτήσει επανεκκίνηση για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Ενεργοποιήστε το φίλτρο

Τώρα είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε το φίλτρο που θα διακόψει αυτόματα την πρόσβαση σε ιστότοπους με περιεχόμενο που δεν προορίζεται για παιδιά. Για να το κάνω αυτό:

Μεταβείτε στο κύριο μενού και κάντε κλικ στο "Πρόσθετα" -> "Επεκτάσεις". Η σελίδα εμφανίζει μια λίστα εγκατεστημένων προσθηκών στον Firefox. Κάντε κλικ στο "Επιλογές" του πρόσθετου "Blocksi". Μετά από αυτό, απλώς επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο εικονίδιο του παιδιού και το πρόσθετο θα αρχίσει να αποκλείει τους ανεπιθύμητους ιστότοπους. Τώρα, όταν το παιδί επισκέπτεται τον ιστότοπο με ακατάλληλο περιεχόμενο, θα δει την ακόλουθη σελίδα: Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

Σπουδαίος! Εάν το παιδί σας έχει εμπειρία στη χρήση υπολογιστή, θα μπορούσε να ξέρει πώς να απενεργοποιεί τους γονικούς ελέγχους για αυτό. Το Mozilla δεν παρέχει εργαλεία για τον περιορισμό της πρόσβασης στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, επομένως το πρόσθετο μπορεί να καταργηθεί από οποιονδήποτε χρήστη.

Πηγή εικόνας: www.all4desktop.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Τι να κάνετε εάν οι εικόνες δεν φορτώνονται στο Mozilla Firefox

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found