Τρόπος επίλυσης προβλημάτων Nexus 5 Lag

Αφού χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε smartphone για λίγο, θα παρατηρήσετε ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα λειτουργεί λίγο πιο αργά από ό, τι στο παρελθόν και ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα καθυστέρησης. Αυτό συμβαίνει με όλα τα τηλέφωνα εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένου του Nexus 5. Μερικές φορές, ο λόγος για την αργή απόδοση του τηλεφώνου σας μπορεί να είναι μια εφαρμογή ή το γεγονός ότι η συσκευή σας δεν είναι ενημερωμένη ή επειδή ο αποθηκευτικός σας χώρος είναι σχεδόν πλήρης. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές που θα σας δείξουν πώς να διορθώσετε προβλήματα καθυστέρησης Nexus 5.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Τρόπος απόκρυψης εικονιδίων εφαρμογής στο Google Nexus 5

Τρόποι επίλυσης προβλημάτων καθυστέρησης Nexus 5

www.anandtech.com

Λύση No.1: Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα καθυστέρησης, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να κάνετε εδώ είναι να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας και μόλις δείτε το μενού στην οθόνη, πατήστε Επανεκκίνηση.

Λύση No.2: Βήματα που πρέπει να ληφθούν όταν η εφαρμογή προκαλεί το πρόβλημα

Πολλοί χρήστες παρατήρησαν ότι το Nexus 5 επιβραδύνεται μόλις ανοίξουν και αρχίσουν να χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Όταν η εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά και προκαλεί το πρόβλημα, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

  • Αρχικά, δείτε εάν η εφαρμογή είναι ενημερωμένη. Μεταβείτε στο Play Store, πατήστε σε τρεις οριζόντιες γραμμές για να ανοίξετε το μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου. Στην ενότητα "Εγκατεστημένο" ποιες εφαρμογές πρέπει να ενημερωθούν και κάντε κλικ στην επιλογή "Ενημέρωση όλων".
  • Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης για την εφαρμογή μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Εφαρμογές. Βρείτε την εφαρμογή που ενεργεί παράξενα στην καρτέλα "Όλα", αγγίξτε την και κάντε κλικ στο Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.
  • Εάν η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης δεν έλυσε το πρόβλημα, διαγράψτε τα δεδομένα της εφαρμογής. Μεταβείτε ξανά στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές, επιλέξτε την εφαρμογή, πατήστε Αποθήκευση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων.

Εάν αυτά τα λίγα βήματα δεν επιλύσουν το πρόβλημα, απεγκαταστήστε την εφαρμογή.

Λύση No.3: Κλείστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή

Όλοι έχουμε την ίδια συνήθεια. Ανοίγουμε τόνους εφαρμογών σε κάποιο σημείο και απλώς τους αφήνουμε να εκτελούν τις διαδικασίες στο παρασκήνιο και το γεγονός ότι εκτελείται δέσμη εφαρμογών θα επιβραδύνει σίγουρα τη συσκευή σας και θα προκαλέσει προβλήματα καθυστέρησης Nexus 5. Για να κλείσετε τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, πατήστε Εφαρμογές και μεταβείτε στις εφαρμογές. Κάντε κλικ σε κάθε ένα από τα οποία θέλετε να κλείσετε, αγγίξτε το και αγγίξτε Force stop.

Λύση No.4: Εκκαθαρίστε λίγο χώρο στο Nexus 5 σας

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η συσκευή μπορεί να επιβραδυνθεί είναι επειδή εάν ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος σε αυτήν είναι πλήρης ή σχεδόν γεμάτος. Για να δείτε τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Αποθήκευση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελευθερώσετε λίγο χώρο. Μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία για τα οποία δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας, όπως τις φωτογραφίες και το βίντεό σας. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής και απεγκαταστήστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε.

Λύση Νο.5: Δείτε εάν το λογισμικό είναι ενημερωμένο

Μια νέα έκδοση λογισμικού μπορεί να φέρει ένα ευρύ φάσμα βελτιώσεων και μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε το πρόβλημα. Επιπλέον, πιθανότατα θα φέρει πολλές νέες δυνατότητες, αλλά το πιο σημαντικό θα βελτιώσει την απόδοση της συσκευής σας. Για να δείτε εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατήστε Σχετικά με το τηλέφωνο> Ενημερώσεις συστήματος και, στη συνέχεια, πατήστε Έλεγχος για ενημέρωση. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, πατήστε Εγκατάσταση.

Λύση No.6: Επαναφέρετε τη συσκευή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Εάν οι παραπάνω λύσεις δεν έλυσαν το πρόβλημα, μπορείτε να προσπαθήσετε να το επιδιορθώσετε επαναφέροντας τη συσκευή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας & ανάπαυση> Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων και πατήστε Επαναφορά τηλεφώνου και μετά πατήστε Διαγραφή όλων. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία διαγραφής, πατήστε την επιλογή για επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας.

Πηγή εικόνας: thenextweb.com

Μπορεί επίσης να δείτε: Κορυφαίες 5 συμβουλές για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας στο Google Nexus 5

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found