Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα HTC 10 Slow Charging

Αναμφίβολα λαμπερό κινητό τηλέφωνο, το HTC 10 είναι φορτωμένο με τις πιο εντυπωσιακές προδιαγραφές και συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων ναυαρχίδων του HTC. Το smartphone έχει ήδη γίνει αποδεκτό από τη μάζα και φαίνεται να λειτουργεί αρκετά καλά.

Το τηλέφωνο διαθέτει Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820, διαθέτει μνήμη RAM 4 GB, οθόνη 5,2 ’με Gorilla Glass 3, εσωτερική μνήμη 32/64 GB και επεκτάσιμη μνήμη 256 GB. Έχει μπαταρία 3000 mAh, η οποία φαίνεται να είναι ισχυρή, αλλά έχουν υπάρξει καταγγελίες από ορισμένους χρήστες σχετικά με το τηλέφωνο για αργή φόρτιση. Υπάρχουν πολλές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να το ξεφορτωθείτε.

Δείτε επίσης: Τρόπος ενημέρωσης του λογισμικού στο HTC 10

Βήματα για την επίλυση του προβλήματος αργής φόρτισης του HTC 10

Λύση 1: Αλλάξτε το καλώδιο USB

Ενδέχεται να υπάρχει πιθανότητα το καλώδιο USB της συσκευής σας να μην φτάνει στο σήμα. Το καλώδιο μπορεί να λυγίσει ή να σπάσει. Το καλώδιο USB δεν είναι τόσο ισχυρό όσο η θύρα της συσκευής σας. Είναι το καλώδιο USB που σπάει μάλλον από τη θύρα του τηλεφώνου σας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα καλώδια USB είναι φθηνά και μπορούν να αντικατασταθούν. Τα δόντια του καλωδίου θα μπορούσαν να είναι λυγισμένα και να μην είχαν ευθυγραμμιστεί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συσκευή φορτίζει αργά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καλώδιο USB και να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Πηγή - 9to5google.com

Λύση 2: Ελέγξτε την πηγή ενέργειας

Ακόμα και αν έχετε USB 3.0 αλλά χρησιμοποιείτε υπολογιστή για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, τότε ο ρυθμός φόρτισης του τηλεφώνου σας θα είναι αρκετά αργός. Επιπλέον, εάν το καλώδιο USB σας έχει υποστεί την παραμικρή ζημιά, τότε αυτός ο ρυθμός φόρτισης θα επιβραδυνθεί περαιτέρω. Εάν χρησιμοποιείτε ασύρματη φόρτιση, η πηγή τροφοδοσίας θα πρέπει να είναι επαρκής. Είναι καλύτερα να συνδέσετε τη συσκευή σας σε έναν ειδικό φορτιστή για ταχύτερη φόρτιση.

Λύση 3: Η μπαταρία μπορεί να είναι ελαττωματική

Μπορεί να υπάρχει ελαττωματικό κατασκευαστή στη συσκευή σας και είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με την HTC, την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή τον αντιπρόσωπο που αγοράσατε το smartphone και να ζητήσετε αντικατάσταση. Το HTC 10 διαθέτει μη αφαιρούμενη μπαταρία και εάν η μπαταρία είναι ελαττωματική, η μονάδα θα αντικατασταθεί.

Λύση 4: Εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο

Το HTC 10 διαθέτει υπέροχη μπαταρία και ακόμη και αν η συσκευή σας είναι εντελώς δροσερή, ενδέχεται να υπάρχουν εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο και δεν επιτρέπουν στο τηλέφωνό σας να φορτίζει πλήρως ή να φορτίζει γρηγορότερα. Η καλύτερη λύση σε αυτό θα μπορούσε να είναι να χρησιμοποιείτε έναν διαχειριστή εργασιών και να ελέγχετε συχνά τις εφαρμογές της συσκευής σας, ώστε να μπορείτε να βλέπετε ποια εφαρμογή δεν λειτουργεί σωστά. Στη συνέχεια, ενημερώστε αυτήν την εφαρμογή ή δοκιμάστε να την απεγκαταστήσετε για να δείτε εάν το τηλέφωνο φορτίζει γρηγορότερα. Η αφαίρεση της ελαττωματικής εφαρμογής τρίτων θα βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Λύση 5: Ελέγξτε τη θύρα USB του HTC 10

Η συσκευή σας περνάει πολύ κάθε μέρα. στην τσάντα σας, τη σκόνη που βλέπει στην τσέπη και άλλα σωματίδια που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη θύρα της συσκευής. Ενδέχεται να υπάρχει κάποιο σκουπίδια στη θύρα και όταν συνδέετε το φορτιστή στη συσκευή σας, δεν πραγματοποιείται σωστή σύνδεση. Αυτό θα καθυστερήσει τη φόρτιση. Θα μπορούσατε να πάρετε μια μικρή οδοντογλυφίδα ή μια στεγνή βούρτσα και να καθαρίσετε αργά οτιδήποτε μέσα. Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε προσεκτικά. θα μπορούσατε να καταστρέψετε τα μικρά δόντια της θύρας.

Μπορεί επίσης να υπάρχουν πιθανότητες ζημιάς στη θύρα USB του τηλεφώνου σας. Μπορεί να υπάρχει σπασμένος ή λυγισμένος πείρος στη θύρα και είναι καλύτερο να μεταφέρετε το HTC 10 σε ένα κατάστημα επισκευής.

Η υγρασία και ο ιδρώτας δημιουργούν μια ταινία πάνω από το συνδετικό υλικό που δεν επιτρέπει στη συσκευή σας να φορτιστεί σωστά. Εάν δεν το αφαιρέσετε, μπορεί να εισέλθει στη συσκευή σας και να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Για μια γρήγορη λύση στο σπίτι η διάβρωση μπορεί να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό στυλεό βυθισμένο σε αποσταγμένο άσπρο ξύδι. Η διαδικασία πρέπει να γίνει αργά αποφεύγοντας τυχόν μη διαβρωμένες περιοχές και είναι καλύτερο να ζητήσατε τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα υπερθέρμανσης HTC 10

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found