Βαθμονόμηση μπαταρίας σε Android: Πώς να το κάνετε;

Το Battery Stats είναι μια από τις πιο σημαντικές δυνατότητες που παρέχονται σε όλα τα smartphone από το Android OS. Η κύρια λειτουργία του είναι να παρακολουθεί τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα που συνοδεύουν είναι ότι μερικές φορές καταστραφεί και έτσι αρχίζει να εμφανίζει πλαστά δεδομένα στον χρήστη. Η βαθμονόμηση της μπαταρίας ορίζεται ως η διαδικασία που κάνει το Android OS να διορθώσει αυτές τις πληροφορίες και να τις κάνει χωρίς λάθη. Έτσι, τα πραγματικά επίπεδα της μπαταρίας φαίνονται για άλλη μια φορά.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε την αποστράγγιση μπαταρίας Android (σύστημα Android)

Βαθμονόμηση μπαταρίας σε Android: χωρίς πρόσβαση root

Η παλιά τεχνική αποφόρτισης και πλήρους φόρτισης του κινητού τηλεφώνου είναι ένας από τους βασικούς τρόπους βαθμονόμησης της μπαταρίας που υπάρχει στο τηλέφωνο Android.

 • Στραγγίστε όλη την μπαταρία του τηλεφώνου σας, ώστε να τερματιστεί
 • Το επόμενο βήμα είναι να το ενεργοποιήσετε ξανά και να το αφήσετε να απενεργοποιηθεί
 • Συνδέστε το τηλέφωνό σας με φορτιστή αλλά μην το ενεργοποιήσετε

 • Αφήστε το τηλέφωνό σας να φορτιστεί μέχρι και εκτός εάν η λυχνία LED στην οθόνη σας ειδοποιήσει ότι είναι 100% πλήρης
 • Τώρα αποσυνδέστε το φορτιστή.
 • Ενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας. Η ένδειξη μπαταρίας θα δείξει ότι η συσκευή σας δεν είναι πλήρως φορτισμένη. Συνδέστε το φορτιστή έως ότου η οθόνη δείξει ότι η συσκευή έχει φορτιστεί 100%.
 • Αποσυνδέστε το κινητό σας τηλέφωνο και επανεκκινήστε το. Εάν η οθόνη εμφανίσει ότι το τηλέφωνο δεν φορτίζεται 100%, συνδέστε το ξανά με το φορτιστή έως ότου φτάσει το 100%.
 • Κάντε κύκλο στα παραπάνω βήματα μέχρι να δείτε μια φόρτιση 100% στην οθόνη σας μετά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας.
 • Αφήστε την μπαταρία σας να εξαντληθεί στο 0%, ώστε το κινητό σας να απενεργοποιηθεί ξανά.
 • Φορτίστε την μπαταρία σας ακόμη μια φορά στο 100% χωρίς καμία διακοπή. Τώρα πρέπει να επαναφέρετε το ρυθμό μπαταρίας του πλαισίου Android.

Λάβετε υπόψη σας ότι δεν είναι σκόπιμο να εκτελείτε αυτήν τη διαδικασία πολύ συχνά. Προσπαθήστε να κάνετε αυτήν τη διαδικασία μία φορά κάθε τρεις μήνες.

Βαθμονόμηση μπαταρίας σε Android: με πρόσβαση root

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σπάνια από τους χρήστες. Για να βαθμονομήσετε την μπαταρία με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να μεταφέρετε το τηλέφωνο στη λειτουργία ανάκτησης και να μεταβείτε στην ενότητα για προχωρημένους. Σε αυτό, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί "σκουπίστε τα στατιστικά της μπαταρίας". Με αυτό, θα διαγράψετε όλες τις βαθμονομήσεις που έγιναν ποτέ από εσάς ή το σύστημα της συσκευής σας.

Το δεύτερο βήμα θα είναι η αποστράγγιση της μπαταρίας της συσκευής σας. Αφού απενεργοποιηθεί η συσκευή σας, αφήστε τη να φορτιστεί έως ότου φορτιστεί πλήρως και μην την ενεργοποιήσετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Θα πρέπει να κάνετε αυτήν τη διαδικασία δύο φορές εάν θέλετε η συσκευή σας να πάρει αυτό που χρειάζεται.

Βαθμονόμηση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Βαθμονόμηση μπαταρίας

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εφαρμογών που στοχεύουν στη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του smartphone σας. Ένα από αυτά, το πιο δημοφιλές είναι η Βαθμονόμηση μπαταρίας.

Η ακολουθία ενεργειών με αυτήν τη μέθοδο βαθμονόμησης θα έχει ως εξής:

 • Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να εκτελέσετε αυτό το πρόγραμμα και να συνδέσετε τη συσκευή με το φορτιστή.
 • Αφού φορτιστεί το τηλέφωνο έως και 100%, θα ακούσετε ένα χαρακτηριστικό τσίμπημα, αλλά μην βιαστείτε να αφαιρέσετε το φορτιστή, θα πρέπει να περιμένετε άλλη 1 ώρα από τότε.
 • Μετά από μια άλλη ώρα φόρτισης, στο μενού της εφαρμογής, θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί "Βαθμονόμηση" και να περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
 • Μόλις ολοκληρωθούν όλα - μπορείτε να αφαιρέσετε το τηλέφωνό σας από το φορτιστή και να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας.

Αυτό ολοκληρώνει τη διαδικασία βαθμονόμησης. Αυτή η μέθοδος είναι καλή επειδή δεν απαιτεί εξωτερικές ενέργειες από εσάς, καθώς η εφαρμογή κάνει τα πάντα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found