Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα υπερθέρμανσης LG G5

Το G5 είναι ένα υπέροχο τηλέφωνο. Ο επεξεργαστής Snapdragon 820 με RAM 4 GB αποδίδει μια γρήγορη απόδοση και επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια χωρίς πολύ καθυστέρηση. Αλλά ένα πράγμα που μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα είναι η υπερθέρμανση. Ενώ το chipset του τηλεφώνου του δίνει αρκετή ισχύ, μερικές φορές είναι δύσκολο για το chipset να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε ή των παιχνιδιών που παίζετε. Εκτός από τις εντατικές εργασίες, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους το G5 ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα υπερθέρμανσης. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω κατεστραμμένης εφαρμογής. Ας δούμε λοιπόν τις λύσεις σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος υπερθέρμανσης LG G5.

Δείτε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές bloat στο LG G4

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα υπερθέρμανσης LG G5:

Λύση 1: Μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο κατά τη φόρτιση

Εάν το τηλέφωνό σας φορτίζει, αποφύγετε τη χρήση του τηλεφώνου. Το να παίζετε παιχνίδια ενώ φορτίζεται το τηλέφωνο μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση. Εάν οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε απαιτούν μεγάλη ισχύ από το τηλέφωνο, η υπερθέρμανση μπορεί να γίνει πρόβλημα κατά τη φόρτιση του τηλεφώνου.

Λύση 2: Αφαιρέστε τη θήκη του τηλεφώνου σας

Εάν χρησιμοποιείτε μια θήκη για το G5, ελέγξτε αν το τηλέφωνο λειτουργεί καλύτερα χωρίς τη θήκη. Μερικές φορές, η θήκη μπορεί να είναι ο λόγος υπερθέρμανσης, επειδή δεν επιτρέπει τη θερμότητα να διαλυθεί εύκολα από το πίσω μέρος του τηλεφώνου σας.

www.androidcentral.com

Λύση 3: Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας

Όταν το τηλέφωνό σας υπερθερμαίνεται, απενεργοποιήστε το και αφήστε το να κρυώσει λίγο προτού το επανεκκινήσετε. Αυτό μπορεί να λύσει προσωρινά το πρόβλημα υπερθέρμανσης.

Λύση 4: Χαμηλώστε τη φωτεινότητα του τηλεφώνου σας

Οι φωτεινές οθόνες απαιτούν μεγάλη ισχύ. Μειώστε το επίπεδο φωτεινότητας του LG G5 και όχι μόνο θα αποφύγετε την υπερθέρμανση, αλλά θα μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε μπαταρία του τηλεφώνου. Για να μειώσετε το επίπεδο φωτεινότητας, μεταβείτε στις ρυθμίσεις και πατήστε εφαρμογές. Τώρα αναζητήστε την οθόνη και αλλάξτε τη φωτεινότητα σε επίπεδο που λειτουργεί καλά για τα μάτια σας και δεν απαιτεί πολλή ισχύ από το τηλέφωνο.

Λύση 5: Wi-Fi, Bluetooth και GPS

Εάν δεν χρειάζεστε καμία από αυτές τις υπηρεσίες αυτήν τη στιγμή, απενεργοποιήστε τις επειδή ενδέχεται να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η συσκευή σας υπερθερμαίνεται.

Λύση 6: Ελέγξτε τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο

Πολύ συχνά οι εφαρμογές φόντου μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση. Αυτό συμβαίνει επειδή εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την CPU και την μπαταρία του τηλεφώνου σας. Το τηλέφωνό σας πρέπει να συνεχίσει να το τροφοδοτεί εάν λειτουργεί στο παρασκήνιο. Ελέγξτε αυτές τις εφαρμογές παρασκηνίου και κλείστε τις εάν δεν τις χρησιμοποιείτε. Πατήστε στις Πρόσφατες εφαρμογές και σύρετε την εφαρμογή από αριστερά προς τα δεξιά εάν θέλετε να την κλείσετε. Έχετε επίσης την επιλογή να πατήσετε Clear All και να καταργήσετε όλες τις εφαρμογές ταυτόχρονα.

www.gottabemobile.com

Λύση 7: Απενεργοποίηση Bloatware

Τα smartphone σήμερα περιλαμβάνουν bloatware που συχνά δεν χρησιμοποιούμε. Εάν αισθάνεστε με τον ίδιο τρόπο για τα περισσότερα bloatware στο τηλέφωνό σας, απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε, καθώς δεν θα μπορείτε να τις απεγκαταστήσετε. Για να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε από τις εφαρμογές που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Διαχείριση εφαρμογών. Πατήστε Όλα για να δείτε όλες τις εφαρμογές που βρίσκονται στο τηλέφωνό σας. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να απενεργοποιήσετε, πατήστε σε αυτήν και πατήστε Απενεργοποίηση. Θα διασφαλίσει ότι αυτές οι εφαρμογές δεν χρησιμοποιούν την CPU άσκοπα και θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα υπερθέρμανσης.

Λύση 8: Ενημερώσεις λογισμικού

Ελέγχετε τακτικά για ενημερώσεις λογισμικού και βεβαιωθείτε ότι όλες οι εφαρμογές σας και το λογισμικό του τηλεφώνου σας είναι ενημερωμένα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η συσκευή σας θα λειτουργεί με πιο σταθερό τρόπο και θα βοηθήσει επίσης στην επίλυση τυχόν γνωστών σφαλμάτων ή ζητημάτων που μπορεί να προκαλούν προβλήματα υπερθέρμανσης.

www.lg.com

Λύση 9: Χρησιμοποιήστε ασφαλή λειτουργία

Με τη βοήθεια της ασφαλούς λειτουργίας, θα μπορείτε να μάθετε εάν μια εφαρμογή τρίτου μέρους μπορεί να είναι ο λόγος υπερθέρμανσης. Για να εκκινήσετε το τηλέφωνό σας σε ασφαλή λειτουργία, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και, στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Απενεργοποίηση μέχρι να δείτε την οθόνη που αναφέρει Επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία Τώρα πατήστε Επανεκκίνηση και θα βρείτε το τηλέφωνό σας σε ασφαλή λειτουργία κατά την επανεκκίνηση. Εάν το τηλέφωνό σας δεν εμφανίζει πρόβλημα υπερθέρμανσης σε ασφαλή λειτουργία, τότε το πρόβλημα είναι με εφαρμογή τρίτου μέρους. Μπορείτε να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές τρίτων μεμονωμένα για να ελέγξετε πότε το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί και θα γνωρίζετε ποια προκαλεί το πρόβλημα ή μπορείτε να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή.

Για να επαναφέρετε εργοστασιακά το τηλέφωνό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων σας, διαφορετικά θα χάσετε όλα τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και, στη συνέχεια, επαναφέρετε το τηλέφωνό σας:

  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του LG G5
  • Στη σελίδα ρυθμίσεων αναζητήστε User and Backup
  • Πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
  • Επιλέξτε Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων

Βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας και, στη συνέχεια, ορίστε την επιλογή που λέει Επαναφορά συσκευής στο κάτω μέρος της οθόνης. Επιλέξτε Διαγραφή όλων. Το τηλέφωνό σας θα χρειαστεί λίγο χρόνο για την Επαναφορά και θα επανεκκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε το LG G4 Keyboard lag

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found