Συνηθισμένα προβλήματα Samsung Galaxy J3 και οι επιδιορθώσεις τους

Το Samsung J3 είναι ένα προσιτό smartphone που κυκλοφόρησε πέρυσι. Το τηλέφωνο έχει αρκετά αξιοπρεπείς προδιαγραφές, ιδανικό για ένα smartphone της γκάμας του. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες κατά τη χρήση του τηλεφώνου. Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα προβλημάτων και χρήσιμων συμβουλών σχετικά με τον τρόπο επίλυσής τους. Αυτός ο σύντομος οδηγός προσφέρει κοινά ζητήματα Samsung Galaxy J3 και τις διορθώσεις τους.

Δείτε επίσης: Κορυφαίες καλύτερες δυνατότητες του Samsung Galaxy Note 8

Συνηθισμένα προβλήματα Samsung Galaxy J3 και οι επιδιορθώσεις τους

Πρόβλημα 1 - Προβλήματα WiFi Samsung J3

Τα δύο πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες με Wi-Fi είναι οι διακοπές λειτουργίας και το κακό σήμα. Ακολουθούν μερικές πιθανές λύσεις για προβλήματα Samsung J3 WiFi.

Λύσεις

Απενεργοποιήστε το Smart Network Switch

Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να αλλάζετε αυτόματα από WiFi σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας εάν η σύνδεση Wi-Fi δεν είναι σταθερή. Ο διακόπτης διακόπτει το σήμα τακτικά, ειδικά όταν το δίκτυο WiFi σας προσπαθεί να αποκτήσει σταθερή σύνδεση. Η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας θα επιτρέψει στη συσκευή σας να επικεντρωθεί στη λήψη ενός σταθερού δικτύου χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψει στην κινητή συσκευή.

 • Συνδέστε το J3 στο WiFi και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Στη συνέχεια, πατήστε Συνδέσεις
 • Πατήστε WiFi
 • Τώρα πατήστε Μενού (εικονίδιο με τρεις τελείες προς τα δεξιά σας)
 • Πατήστε στο Smart Network Switch και απενεργοποιήστε τον

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
 • Πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου
 • Ενδέχεται να σας ζητηθεί μοτίβο / κωδικός πρόσβασης / PIN εάν έχετε ασφαλίσει το τηλέφωνό σας με αυτό. Αφού χρειαστεί, πρέπει να πατήσετε Επαναφορά ρυθμίσεων για επιβεβαίωση.

Ξεχάστε το δίκτυο και συνδεθείτε ξανά

 • Στον πίνακα ειδοποιήσεων κρατήστε πατημένο και πατήστε το εικονίδιο WiFi - αυτό θα ανοίξει τις Ρυθμίσεις WiFi
 • Αναζητήστε το δίκτυο με το οποίο έχετε προβλήματα
 • Μόλις εντοπιστεί, αγγίξτε το και μετά πατήστε ξανά στο Forget
 • Επανεκκινήστε τη συσκευή σας και συνδεθείτε ξανά στο δίκτυο WiFi από νέα

Σκουπίστε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης

Όλοι γνωρίζουμε τα μικρά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης ξεπεραστεί και γεμίσει.

 • Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας διαθέτει αρκετή μπαταρία. Εάν όχι, τότε φορτίστε το για να μπορέσετε να ξεκινήσετε τη διαδικασία.
 • Απενεργοποιήστε το Samsung J3
 • Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Home, το κουμπί αύξησης έντασης και το κουμπί λειτουργίας
 • Αφήστε το Power όταν εμφανιστεί το λογότυπο της Samsung, αλλά κρατήστε πατημένο το κουμπί Home και το κουμπί αύξησης έντασης
 • Μόλις εμφανιστεί το λογότυπο Android, αφήστε τα κουμπιά Home και Volume
 • Χρησιμοποιήστε το κουμπί Μείωση έντασης και επισημάνετε το Wipe Cache Partition
 • Επιβεβαιώστε την επιλογή χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας
 • Χρησιμοποιήστε ξανά το κουμπί μείωσης έντασης για να επισημάνετε το Ναι και κάντε μια επιλογή χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας
 • Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, επανεκκινήστε το J3 και ελέγξτε αν τα προβλήματα WiFi εξακολουθούν να υφίστανται

 

Πρόβλημα 2- Προβλήματα οθόνης Samsung J3

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι προβλημάτων οθόνης που έχουν αναφέρει οι χρήστες του J3. Μερικά από αυτά έχουν ως εξής:

 1. Γραμμές στην οθόνη
 2. Προβλήματα τρεμοπαίγματος οθόνης
 3. Μαύρη οθόνη του θανάτου

Ακολουθούν μερικές πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων οθόνης Samsung J3.

Λύσεις

Η προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος των γραμμών στην οθόνη και τα προβλήματα τρεμοπαίγματος οθόνης είναι ίδια.

Παρά τις φυσικές βλάβες στην οθόνη, ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα γραμμών στην οθόνη τους. Για μερικούς, το πρόβλημα είναι με μια οθόνη που τρεμοπαίζει. Αρχικά, μπορείτε να ξεκινήσετε με την αντιμετώπιση προβλημάτων Samsung j3. Αυτό μπορεί να γίνει με επανεκκίνηση και έλεγχο του τηλεφώνου σας σε ασφαλή λειτουργία. Σε ασφαλή λειτουργία, όλες οι εφαρμογές τρίτων είναι απενεργοποιημένες. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν υπάρχει πρόβλημα με μία από τις εφαρμογές.

Λειτουργία ασφαλείας

 • Εάν υπάρχει πρόβλημα λογισμικού, τότε το τηλέφωνο μπορεί να ξεκινήσει σε ασφαλή λειτουργία για να δείτε εάν παρουσιάζεται το πρόβλημα.
 • Αρχικά, πατήστε το κουμπί Πρόσφατες εφαρμογές και κλείστε όλες τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας το εικονίδιο Κλείσιμο
 • Πατήστε το κουμπί λειτουργίας και κρατήστε το μέχρι να εμφανιστούν οι διαφορετικές επιλογές
 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Power off, θα βρείτε μια ερώτηση για επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία
 • Πατήστε σε αυτήν την επιλογή, θα γίνει επανεκκίνηση της συσκευής, αλλά θα διαρκέσει περισσότερο από τον συνηθισμένο χρόνο που απαιτείται για την εκκίνηση. Τώρα, όταν το τηλέφωνο επανεκκινηθεί, θα ξεκινήσει σε ασφαλή λειτουργία. Θα μπορείτε να δείτε την ασφαλή λειτουργία στην κάτω αριστερή γωνία της αρχικής οθόνης.
 • Εάν οι γραμμές δεν βρίσκονται στην οθόνη σας, τότε πιθανότατα οφείλεται σε ελαττωματική εφαρμογή. Πρέπει να καταργήσετε την εγκατάσταση των εφαρμογών σας κάθε φορά ή να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
 • Η επιστροφή στην κανονική λειτουργία είναι πολύ εύκολη. Απλώς πατήστε το κουμπί λειτουργίας και κάντε κλικ στην επιλογή για επανεκκίνηση.

Σκουπίστε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης

Ενώ βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και να σκουπίσετε το διαμέρισμα προσωρινής αποθήκευσης για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα παραμένει. Η διαδικασία για τη διαγραφή του διαμερίσματος προσωρινής μνήμης έχει αναφερθεί παραπάνω. Το σκούπισμα του διαμερίσματος προσωρινής μνήμης βοηθά καθώς θα ανανεώσει και θα καθαρίσει το τηλέφωνο. Αυτό μπορεί επίσης να διορθώσει πολλά προβλήματα και δευτερεύοντα προβλήματα.

Σκληρή επαναφορά

Αυτό θα διαγράψει όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις σας. Λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε πρώτα ένα κατάλληλο αντίγραφο ασφαλείας. Μετά από αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Home, το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί αύξησης έντασης και περιμένετε να εμφανιστεί το λογότυπο της Samsung
 • Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να εμφανιστεί το μενού Hard Reset
 • Χρησιμοποιήστε το κουμπί Μείωσης έντασης και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε το Wipe Data / Factory. Τώρα επιλέξτε το χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω χρησιμοποιώντας το κουμπί Μείωση έντασης για να επισημάνετε Ναι-Διαγραφή όλων των δεδομένων χρήστη και, στη συνέχεια, επιλέξτε ξανά χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας
 • Το Samsung J3 σας θα διαγράψει όλα τα περιεχόμενά του και στη συνέχεια θα επανεκκινήσει στην αρχική του ρύθμιση οθόνης.

Η μαύρη οθόνη του θανάτου είναι όταν το τηλέφωνό σας θα απενεργοποιηθεί αυτόματα και δεν θα γίνει επανεκκίνηση. Το Samsung J3 δεν θα ενεργοποιηθεί επίσης. Αυτό μπορεί να είναι και πάλι πρόβλημα της διακοπής λειτουργίας λογισμικού ή υλικολογισμικού. Ακολουθούν ορισμένες πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων Samsung Black J3:

Αφαιρέστε την μπαταρία και το Soft Reset

Επειδή το J3 διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία, μπορείτε να δοκιμάσετε να τραβήξετε προσεκτικά το κάλυμμα του smartphone σας για να αφαιρέσετε την μπαταρία. Μετά από αυτό πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας για ένα λεπτό και στη συνέχεια τοποθετήστε την μπαταρία στη θέση της. Όταν κάνετε επανεκκίνηση μετά από αυτό το βήμα, το τηλέφωνό σας ενδέχεται να ενεργοποιηθεί.

Φορτίστε το τηλέφωνό σας

Μετά από μια μαλακή επαναφορά, εάν εξακολουθείτε να μην βλέπετε το τηλέφωνό σας ενεργοποιημένο, αφήστε το να φορτιστεί. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια, οι υποδοχές και τα σημεία σύνδεσης είναι εντάξει.

Εάν το τηλέφωνό σας δεν θα ξεκινήσει, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας, ένα κατάστημα επισκευής ή τη Samsung.

 

Πρόβλημα 3- Υπερθέρμανση Samsung J3

Η υπερθέρμανση είναι ένα δυσάρεστο πράγμα που συμβαίνει με το smartphone σας. Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης. Θα πρέπει να εξεταστεί αμέσως, επειδή τα smartphone που παραμένουν υπερθέρμανση για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να είναι επιρρεπή σε στάματα και καθυστερήσεις Θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αποτυχία υλικού. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να αποτρέψετε τα προβλήματα υπερθέρμανσης του Samsung J3.

Λύσεις

Φόρτιση τηλεφώνου σε ασφαλή λειτουργία

Συνήθως, το τηλέφωνο θα εμφανίζει προβλήματα υπερθέρμανσης κατά τη φόρτιση. Ορισμένες ελαττωματικές εφαρμογές τρίτων ενδέχεται να προκαλέσουν πολλά προβλήματα και να επηρεάσουν τη λειτουργία της. Ως μία από τις λύσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε και να φορτίσετε το J3 σας σε ασφαλή λειτουργία. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα. Φορτίστε το τηλέφωνό σας σε αυτήν τη λειτουργία για να ελέγξετε αν το πρόβλημα παραμένει. Γνωρίζετε ότι μια εφαρμογή τρίτου μέρους είναι υπεύθυνη για την υπερθέρμανση εάν το τηλέφωνό σας δεν εμφανίζει το πρόβλημα όταν βρίσκεται σε ασφαλή λειτουργία. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσπαθήσετε να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές μία κάθε φορά ή να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων.

Υπάρχουν μερικά μικρά πράγματα που πρέπει να θυμάστε ενώ χρησιμοποιείτε το J3 σας. Η παρακολούθηση τους θα σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα υπερθέρμανσης:

 • Αφαιρέστε το περίβλημα του τηλεφώνου όταν το φορτίζετε.
 • Αποφύγετε τη χρήση του τηλεφώνου σας όταν το φορτίζετε. Το παιχνίδι ή η παρακολούθηση βίντεο κατά τη φόρτιση του τηλεφώνου σας δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε.
 • Το να κρατάτε το τηλέφωνό σας κάτω από άμεσο ηλιακό φως ή θερμές πηγές για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι επιβλαβές.

Σκληρή επαναφορά

Η σκληρή επαναφορά βοηθά επίσης στην επίλυση προβλημάτων. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα και να εκτελέσετε μια σκληρή επαναφορά στη συσκευή σας για την επίλυση προβλημάτων υπερθέρμανσης Samsung J3.

Πρόβλημα 4- Ζητήματα κάρτας SD

Η κάρτα SD είναι ένα σημαντικό μέρος της συσκευής σας. Βοηθά στην επέκταση της αποθήκευσης δεδομένων του κινητού σας. Το Samsung J3 προσφέρει μέγιστο χώρο αποθήκευσης 16 GB στους χρήστες του. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν προβλήματα με την κάρτα SD - η συσκευή δεν αναγνωρίζει την κάρτα στην υποδοχή. Το άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν ορισμένοι χρήστες είναι ότι δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν δεδομένα από τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης στις κάρτες SD τους.

Λύσεις

Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SD

Απενεργοποιήστε το J3 και αφαιρέστε την κάρτα SD από την υποδοχή της. Καθαρίστε την υποδοχή με μαλακό βαμβακερό πανί και στη συνέχεια τοποθετήστε ξανά την κάρτα SD στη θέση της. Τώρα κάντε επανεκκίνηση για να ελέγξετε αν λειτουργεί.

Διαμορφώστε την κάρτα SD

Μια άλλη λύση θα μπορούσε να είναι να πάρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας της κάρτας SD σας στον υπολογιστή ή το φορητό υπολογιστή και να τη μορφοποιήσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να αντιγράψετε ξανά το περιεχόμενο και να τοποθετήσετε ξανά την κάρτα.

Πρόβλημα 5 - Προβλήματα μπαταρίας Samsung J3

Το Samsung J3 προσφέρει μπαταρία 2.600 mAh. Εάν παρατηρήσετε απροσδόκητη εξάντληση της μπαταρίας στη συσκευή σας, υπάρχουν ορισμένες διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Λύσεις

Απενεργοποιήστε το GPS

Όταν ο ανιχνευτής τοποθεσίας σας είναι τείνει να εξαντλεί πολύ ενέργεια. Ενεργοποιήστε το μόνο όταν το χρειάζεστε. Εδώ μπορείτε να κάνετε για να το απενεργοποιήσετε:

 • Ρυθμίσεις> Τοποθεσία και εναλλαγή. Θα σας ζητηθεί η οθόνη συναίνεσης τοποθεσίας και τοποθεσίας Google. Πατήστε στο Συμφωνώ για να τα απενεργοποιήσετε.

Απενεργοποιήστε το Bluetooth

Βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι απενεργοποιημένο όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Κλείσιμο εφαρμογών φόντου

Οι εφαρμογές είναι ισχυρές και πεινασμένες για δεδομένα. Θα συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια και δεδομένα όταν εκτελούνται στο παρασκήνιο. Πατήστε στο κουμπί Πρόσφατες εφαρμογές και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο «X» για να τα κλείσετε όλα.

Πρόβλημα 6 - Η οθόνη αφής Samsung Galaxy J3 δεν λειτουργεί

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους η οθόνη αφής μπορεί να μην λειτουργεί - ζητήματα λογισμικού και ο άλλος μπορεί να είναι ένα φυσικό πρόβλημα όπως το τηλέφωνό σας βρέθηκε ή το έχετε πέσει κατά λάθος.

Εάν πρόκειται για φυσικό πρόβλημα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πλησιέστερο πωλητή λιανικής ή τη Samsung. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι, δοκιμάστε τις παρακάτω λύσεις.

Λύσεις

 1. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε την κάρτα SIM της συσκευής σας και μετά να την τοποθετήσετε ξανά μετά από ένα λεπτό. Επανεκκινήστε τώρα το τηλέφωνό σας.
 2. Είναι πιθανό ότι το τηλέφωνό σας έχει συσσωρευμένη προσωρινή μνήμη και τραυλίζει ή καθυστερεί. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του τηλεφώνου σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.
 3. Μια άλλη πιθανή λύση είναι να εκτελέσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στη συσκευή σας
 • Μεταβείτε στο User and Backup
 • Σε αυτήν την οθόνη πατήστε στο Backup and Reset
 • Εδώ επιλέξτε Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων
 • Τώρα επιλέξτε Επαναφορά συσκευής και μετά πατήστε Διαγραφή όλων.

Διαβάστε επίσης - Πώς να ξεκινήσετε γρήγορα την κάμερα στο Samsung Galaxy S8

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found