Πώς να αποκρύψετε το προφίλ σας στο Facebook

Το Facebook διαθέτει πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις απορρήτου με τις οποίες μπορείτε να ελέγχετε ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας. Χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία απορρήτου, μπορείτε να είστε εντελώς αόρατοι στο Facebook, ανάλογα με τον τρόπο διαμόρφωσης του προφίλ σας. Υπάρχει ένας τρόπος να αποκρύψετε προσωρινά το προφίλ σας στο Facebook, να είναι αόρατο, αλλά να συνεχίσετε να είστε παρόντες σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να αποκρύψετε το προφίλ σας στο Facebook.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να κατεβάσετε βίντεο από το Facebook χωρίς προγράμματα τρίτων

Πώς να αποκρύψετε το προφίλ σας στο Facebook

Εάν θέλετε να αποκρύψετε το προφίλ σας από τους άλλους, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα έξι βήματα:

Απόκρυψη των μελλοντικών δημοσιεύσεών σας

Όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο λουκέτου στην επάνω δεξιά γωνία, θα λάβετε ένα αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ στο "Απόρρητο" και στη συνέχεια στο "Ποιος μπορεί να δει τα περιεχόμενά μου" που περιέχει το "Ποιος μπορεί να δει τις μελλοντικές αναρτήσεις μου". Αυτή η επιλογή πρέπει πάντα να ορίζεται σε "Φίλοι" ή "Προσαρμοσμένο" - ειδική λίστα φίλων που μπορείτε να προσθέσετε χειροκίνητα. Φυσικά, μπορείτε επίσης να ορίσετε μια επιλογή - «Μόνο εγώ», σε αυτήν την περίπτωση, μόνο εσείς μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις σας.

Απόκρυψη αναρτήσεων από το παρελθόν

Για να ελέγξετε ποιος μπορεί να δει αναρτήσεις που έχετε ήδη κοινοποιήσει στο Facebook, από το ίδιο μενού, κάντε κλικ στο "Περιορισμός παλαιών αναρτήσεων" <"Περιορισμός παλαιών δημοσιεύσεων" και επιβεβαιώστε την ενέργεια πατώντας το κουμπί "Επιβεβαίωση"

Απόκρυψη του ονόματός σας από την αναζήτηση

Στο ίδιο μενού, υπάρχει η επιλογή "Ποιος μπορεί να με κοιτάξει;" όπου μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή ότι οι χρήστες μπορούν να σας βρουν στο Facebook χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Απόκρυψη του ονόματός σας από τις μηχανές αναζήτησης

Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε ότι κανείς δεν μπορεί να σας βρει στο Facebook, και στο ίδιο μενού (παρακάτω) υπάρχει μια επιλογή που μπορείτε να απενεργοποιήσετε εάν δεν θέλετε το όνομά σας να εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης. (Θέλετε οι μηχανές αναζήτησης εκτός του Facebook να συνδέονται με το προφίλ σας;). Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Επεξεργασία" και αποεπιλέξτε τη δεδομένη επιλογή.

Απενεργοποιήστε την προσθήκη ετικετών

Μπορείτε να αποφύγετε ότι κάποιος σας επισημαίνει σε μια φωτογραφία ή στην ανάρτηση χωρίς καν να σας ρωτήσει, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στην ενότητα "Ρυθμίσεις χρόνου και ετικετών". Βρείτε την επιλογή "Αξιολογήστε τις αναρτήσεις φίλων που σας επισημαίνουν πριν εμφανιστούν στο χρονολόγιό σας;" και ενεργοποιήστε το. Μετά από αυτό, θα ειδοποιηθείτε όταν κάποιος προσπαθήσει να σας επισημάνει και θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τι θα εμφανίζεται στο προφίλ σας.

Κλείστε όλες τις εφαρμογές

Χρησιμοποιώντας εφαρμογές, το Facebook συλλέγει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες. Για να το αποφύγετε, στο μενού, βρείτε τις "Εφαρμογές" και ρίξτε μια ματιά στις εφαρμογές στις οποίες έχετε συνδεθεί και αποσυνδέστε τις.

Πηγή εικόνας: www.kuleuven.be

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να δημιουργήσετε κινούμενα GIF από βίντεο YouTube

Πρόσφατες δημοσιεύσεις