Τρόπος επίλυσης προβλημάτων καρτών Samsung Galaxy S7 MicroSD

Η Samsung επέστρεψε την επιλογή για επεκτάσιμη αποθήκευση με τη συσκευή Galaxy S7 και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί τείνουν να έχουν αυτό το σετ. Αλλά ήδη ορισμένοι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κάρτα microSD στη συσκευή Galaxy S7. Τα προβλήματα της κάρτας SD της Samsung S7, όπως η αδυναμία μετακίνησης εφαρμογών στην κάρτα SD, η συχνή εμφάνιση ειδοποιήσεων, η αδυναμία διαγραφής οτιδήποτε από την κάρτα SD είναι κοινά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και μπορεί να επιλυθεί εύκολα. Οι πιθανές επιδιορθώσεις αναφέρονται εδώ.

Δείτε επίσης: Λόγοι αναβάθμισης της συσκευής σας σε Android Nougat 7.0

Λύσεις για προβλήματα κάρτας SD Samsung Galaxy S7

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Αρχικά, επανεκκινήστε τη συσκευή σας καθώς μπορεί να λύσει μαγικά οποιοδήποτε είδος ζητήματος στο τηλέφωνο. Για επανεκκίνηση της συσκευής, πατήστε προς τα κάτω την ένταση ήχου και το πλήκτρο λειτουργίας μαζί για 7-10 δευτερόλεπτα και το τηλέφωνο θα απενεργοποιηθεί, θα δονηθεί και θα επανεκκινήσει. Μόλις ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση, ελέγξτε αν η κάρτα microSD λειτουργεί τώρα.

Μέθοδος 2: Επαληθεύστε εάν η κάρτα SD έχει τοποθετηθεί σωστά

Το επόμενο πράγμα είναι να ελέγξετε αν η κάρτα SD έχει τοποθετηθεί σωστά. Για να το ελέγξετε:

  • Πατήστε στο εικονίδιο εφαρμογών από την αρχική οθόνη της συσκευής σας
  • Εκεί αναζητήστε το «Τα αρχεία μου» και πατήστε το για να το ανοίξετε
  • Αναζητήστε την επιλογή αποθήκευσης συσκευής σε τοπικό χώρο αποθήκευσης που είναι ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης και η κάρτα SD
  • Πατήστε στην κάρτα SD και αν μπορείτε να την δείτε, τότε η κάρτα SD έχει τοποθετηθεί σωστά. Αλλά αν δεν μπορείτε να δείτε την κάρτα SD, τραβήξτε την έξω και τοποθετήστε την ξανά σωστά.

Μέθοδος 3: Διαμορφώστε την κάρτα SD

Τα προβλήματα της κάρτας SD της Samsung S7 μπορούν επίσης να επιλυθούν εύκολα με μια απλή αναδιαμόρφωση της κάρτας Micro SD. Όμως, η μορφοποίηση θα διαγράψει όλα τα αρχεία και τα δεδομένα από την κάρτα, επομένως, είναι καλύτερα αν έχετε αντίγραφο ασφαλείας του υλικού. Για να μορφοποιήσετε κάρτα SD:

  • Πατήστε στο εικονίδιο εφαρμογών από την Αρχική οθόνη της συσκευής σας
  • Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή Ρυθμίσεις
  • Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω για να λάβετε το «Storage» και μετά πατήστε στην κάρτα SD
  • Εδώ θα σας παρουσιαστούν δύο επιλογές, το Unmount και το Format. Επιλέξτε την επιλογή Μορφή.
  • Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μορφοποίησης και, στη συνέχεια, ελέγξτε ξανά εάν τα προβλήματα της κάρτας microSD έχουν επιλυθεί στη συσκευή σας Galaxy S7.

Μέθοδος 4: Ελέγξτε την κάρτα SD σε άλλη συσκευή

Τα προβλήματα με την κάρτα SD στο Galaxy S7 μπορεί να είναι πρόβλημα υλικολογισμικού ή αλλιώς μπορεί να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα στην κάρτα SD. Για να βεβαιωθείτε τι είναι, ελέγξτε την κάρτα SD σε άλλη συσκευή για να δείτε εάν λειτουργεί σωστά. Επομένως, απενεργοποιήστε πρώτα τη συσκευή και αφαιρέστε την κάρτα SD. Τοποθετήστε το στον φορητό ή τον υπολογιστή σας και δείτε εάν λειτουργεί εκεί. Εάν ναι, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων και διαμορφώστε τα για να τα ελέγξετε ξανά στη συσκευή Samsung Galaxy S7. Αλλά σε περίπτωση που η κάρτα SD συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο και σε άλλες συσκευές, είναι η ελαττωματική κάρτα SD και πρέπει να την αντικαταστήσετε.

Μέθοδος 5: Ενημέρωση της συσκευής

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις πιθανές λύσεις, αλλά το ίδιο πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, μεταβείτε για ενημέρωση της συσκευής με το πιο πρόσφατο διαθέσιμο υλικολογισμικό. Ορισμένες κάρτες SD παρέχουν περισσότερο πρόβλημα σε σύγκριση με άλλες και περιλαμβάνει και την κάρτα Samsung. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να φέρει μια ενημέρωση λογισμικού για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Έτσι, αναφέρονται όλες οι πιθανές λύσεις για το πρόβλημα της κάρτας micro SD που δεν λειτουργεί. Δοκιμάστε τα ένα προς ένα και αν μείνετε στην ίδια κατάσταση μέχρι τότε, παραδώστε το σε τεχνικό άτομο για επισκευή ή αντικαταστήστε το.

Δείτε επίσης: Η οθόνη Samsung Galaxy S7 δεν θα ενεργοποιηθεί-Πώς να το διορθώσετε

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found