Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο επεξεργαστή για το MacBook σας - i5 vs i7

Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα νέο MacBook, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να επιλέξετε την επιλογή που θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα θα είναι να αποφασίσετε ποιος επεξεργαστής θα ήταν ο καλύτερος για εσάς, Intel Core i5 vs i7. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τα δύο, i5 και i7, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια μεγαλύτερη εικόνα και να επιλέξετε τον σωστό επεξεργαστή για το MacBook σας.

Δείτε επίσης: Ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης Διαδικτύου για Mac;

www.engadget.com

i5 vs i7

Προτού συνεχίσουμε τη συζήτηση i5 vs i7, το πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι για το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το MacBook σας. Οι ανάγκες σας θα καθορίσουν ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τα πράγματα περίπλοκα. Ας δούμε.

Εάν είστε μέσος καταναλωτής, αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσετε το MacBook σας για να περιηγηθείτε στον ιστό, να παρακολουθήσετε βίντεο, να ακούσετε μουσική, να παίξετε τα παιχνίδια που δεν θεωρούνται γραφικά έντονα και θα χρησιμοποιήσετε ορισμένες τυπικές εφαρμογές παραγωγικότητας. Σε αυτήν την περίπτωση, η απόδοση που προσφέρει το i5 είναι περισσότερο από αρκετή για εσάς.

Από την άλλη πλευρά, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε απαιτητικές εφαρμογές και εάν εργάζεστε σε εντατικές εργασίες, όπως επεξεργασία φωτογραφιών ή βίντεο, το i7 είναι σίγουρα ο τρόπος να πάτε. Γιατί; Επειδή αυτοί οι επεξεργαστές έχουν υπερπαραγωγή, το οποίο επιτρέπει γρήγορη πολλαπλή εργασία, υψηλότερη ταχύτητα ρολογιού, η οποία είναι σημαντική για όλες αυτές τις εντατικές εργασίες και περισσότερη προσωρινή μνήμη για τις επαναλαμβανόμενες εργασίες.

I5 vs i7 - διάρκεια ζωής και τιμή μπαταρίας

Υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να αναφέρουμε όταν μιλάμε για i5 vs i7, και αυτά τα πράγματα είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η τιμή. Εάν επιλέξετε το i7, θα μειώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για περίπου μία ώρα, ίσως περισσότερο. Τα MacBooks είναι τέλειες φορητές συσκευές και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Εάν δεν χρειάζεστε απαραίτητα ταχύτερο επεξεργαστή αλλά χρειάζεστε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, πηγαίνετε στο i5. Επίσης, η τιμή μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο. Το i7 θα σας κοστίσει 150 $ περισσότερο από το i5. Εάν είστε μέσος χρήστης, μπορείτε να εξετάσετε την επιλογή να ξοδέψετε τα χρήματα έξυπνα, για παράδειγμα στον μεγαλύτερο σκληρό δίσκο. Μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές στον επίσημο ιστότοπο:

  • MacBook air
  • Macbook Pro

συμπέρασμα

Απαιτώντας εφαρμογές και περίπλοκες, εντατικές εργασίες απαιτούν Intel i7, επειδή με τον ταχύτερο επεξεργαστή κάθε πρόγραμμα θα λειτουργεί ομαλά, αλλά η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μειωθεί. Ενώ το i7 είναι μια πιο ακριβή επιλογή, είναι επίσης έξυπνο για επαγγελματίες επεξεργαστές βίντεο, φωτογράφους κ.λπ. Για τους μέσους χρήστες, το i5 είναι τέλειο.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Κορυφαία καλύτερα αξεσουάρ Mac

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found