Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Adobe AIR και του Flash Player;

Εάν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο σε τακτική βάση, πιθανότατα έχετε συναντήσει τους όρους "Adobe Flash Player" και "Adobe AIR". Πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με το πρώτο, ειδικά αν σας αρέσει να παρακολουθείτε βίντεο και να παίζετε παιχνίδια στον ιστό, αλλά ίσως να μην γνωρίζετε πολλά για το τελευταίο. Εάν ισχύει αυτό, αυτός ο οδηγός είναι για εσάς

Βασικές πληροφορίες για το Adobe AIR

Το Adobe AIR, παλαιότερα γνωστό ως Adobe Integrated Runtime, είναι ένα σύστημα χρόνου εκτέλεσης που χρησιμοποιείται από τους κωδικοποιητές για τη δημιουργία εφαρμογών για κινητές και επιτραπέζιες συσκευές. Συγκεκριμένα, αυτές οι εφαρμογές μπορούν να εκτελεστούν σε iOS, Android και BlackBerry Tablet OS για φορητές συσκευές και macOS και Microsoft Windows για φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές. Το Adobe AIR χρησιμοποιείται για την υποστήριξη Linux και BlackBerry 10, αλλά αυτό έχει διακοπεί τα τελευταία χρόνια. Οι εφαρμογές που δημιουργούνται στο AIR προγραμματίζονται χρησιμοποιώντας ActionScript, Flash Player και Apache Flex.

Adobe AIR vs Flash Player

Το Adobe AIR θεωρείται υπερσύνολο του Adobe Flash Player, αλλά διαφέρουν στο ότι το Flash Player είναι μια προσθήκη προγράμματος περιήγησης που υποστηρίζει περιεχόμενο στο πρόγραμμα περιήγησης, ενώ το AIR υποστηρίζει περιεχόμενο που εκτελείται εκτός προγραμμάτων περιήγησης ιστού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και χωρίς αυτά.

Οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί για το Flash Player δεν χρειάζονται εγκατάσταση πριν μπορέσετε να τις χρησιμοποιήσετε. εφ 'όσον έχετε ανοιχτό ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να απολαύσετε περιεχόμενο που βασίζεται σε Flash. Οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί για το AIR, από την άλλη πλευρά, απαιτούν να τις εγκαταστήσετε στον υπολογιστή ή στην κινητή συσκευή σας και να συμπεριφέρεστε ως εγγενείς εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές που βασίζονται σε Flash έχουν πρόσβαση μόνο σε επιλεγμένα μεμονωμένα αρχεία, ενώ οι εφαρμογές που βασίζονται σε AIR έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία και τα συστήματα αποθήκευσής σας.

Και τα δύο έχουν αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δεδομένου ότι λειτουργούν σαν εγγενείς εφαρμογές, οι εφαρμογές AIR είναι συνήθως πιο σταθερές και είναι προσβάσιμες ακόμη και αν δεν έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο (ανάλογα με την εφαρμογή). Ωστόσο, για να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να κατεβάσετε αρχεία προγράμματος εγκατάστασης και να εγκαταστήσετε τα κατάλληλα προγράμματα (για φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές) ή να λάβετε την εφαρμογή από το σχετικό κατάστημα εφαρμογών (για κινητές συσκευές). Αυτό απαιτεί αρκετά λεπτά σε αντίθεση με το περιεχόμενο που βασίζεται σε Flash, στο οποίο μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση με λίγα μόνο κλικ.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, οι εφαρμογές που αναπτύχθηκαν στο Adobe AIR βγαίνουν στην κορυφή, καθώς έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώσουν περισσότερα εργαλεία και λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες ή εφικτές σε περιεχόμενο που βασίζεται σε προγράμματα περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να προσφέρουν στους χρήστες μια πλουσιότερη και πιο ικανοποιητική εμπειρία. Οι εφαρμογές που βασίζονται σε AIR, για παράδειγμα, μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση στα εργαλεία GPS και επιταχυνσιόμετρο του smartphone σας, να ενσωματωθούν στη γραμμή εργασιών ή στο Dock και να επωφεληθούν από την ικανότητα πολλαπλής αφής της συσκευής σας.

Εργασία ως ομάδα

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Adobe AIR και το Flash Player δεν λειτουργούν ακριβώς ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Σε πολλές περιπτώσεις, συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι το περιεχόμενο μπορεί να μετακινηθεί ομαλά μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης και του εγγενούς λειτουργικού συστήματος της συσκευής και να δημιουργήσει μια αποτελεσματική και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη. Το Adobe AIR χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογίες Flash Player για σωστή παράδοση πλούσιων διαδικτυακών εφαρμογών σε επιτραπέζιους και κινητές συσκευές.

Όσον αφορά την ασφάλεια, τόσο το Adobe AIR όσο και το Flash Player έχουν πολλές ευπάθειες. Ωστόσο, είναι ασφαλές να πούμε ότι το τελευταίο έχει μεγαλύτερο κίνδυνο. Ολοκλήρωση παραγγελίας αυτήν την ανάρτηση για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ευπάθειες του Flash Player και τα θέματα ασφαλείας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found