Πώς να διορθώσετε το iPhone / iPad που δεν χρεώνεται

Απλώς συνδέσατε το iPhone ή το iPad σας επειδή η μπαταρία είναι χαμηλή, αλλά φαίνεται ότι το iPhone ή το iPad δεν θα φορτιστεί; Αυτό είναι κάτι που πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν. Παρόλο που μπορεί να πιστεύετε ότι χρειάζεστε μια νέα μπαταρία, αυτό συνήθως δεν συμβαίνει. Λοιπόν, τι προκαλεί αυτό το πρόβλημα; Ίσως η θύρα φόρτισης να είναι γεμάτη βρωμιά και σκόνη ή τα καλώδια ενδέχεται να έχουν υποστεί ζημιά. Επίσης, ένα ζήτημα λογισμικού μπορεί να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα: Το iMessage δεν λειτουργεί / περιμένει την ενεργοποίηση του iMessage

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εάν το iPhone σας δεν φορτίζει και όλες οι λύσεις παρατίθενται εδώ.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα στο iPhone

Τι πρέπει να κάνετε εάν το iPhone ή το iPad σας δεν φορτίζεται;

Τι προκαλεί το iPhone / iPad να μην φορτίζει;

Προτού προχωρήσουμε στις λύσεις, ας αναφέρουμε μερικά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν αυτό το ζήτημα. Όπως είπαμε στην αρχή, η θύρα φόρτισης που είναι γεμάτη σκόνη και βρωμιά, κατεστραμμένα καλώδια και το λογισμικό μπορεί να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα, όπως ελαττωματική πρίζα τοίχου ή μία από τις θύρες USB στον υπολογιστή σας δεν λειτουργεί. Μερικές φορές, το πρόβλημα μπορεί να προκύψει μετά την επαφή της συσκευής με νερό. Ορισμένοι κάτοχοι iPhone και iPad παρατηρούν το μήνυμα σφάλματος αφού προσπαθήσουν να φορτίσουν τη συσκευή τους χρησιμοποιώντας το σετ φόρτισης που δεν είναι πιστοποιημένο από την Apple. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το iPhone δεν θα χρεωθεί μετά την ενημέρωση του iOS. Θα μιλήσουμε για όλα αυτά τα πράγματα και θα απαριθμήσουμε τις λύσεις που λειτούργησαν για πολλούς ιδιοκτήτες.

Αναγκαστική επανεκκίνηση

Αναφέραμε ότι ένα πρόβλημα λογισμικού μπορεί να προκαλέσει αυτό το πρόβλημα. Επίσης, εάν υπήρχε σφάλμα λογισμικού, το λογισμικό δεν αποκρίνεται και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το iPhone ή το iPad σας δεν φορτίζουν. Γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να συμπεριφέρεται περίεργα κατά καιρούς, οπότε η επανεκκίνηση είναι το πρώτο πράγμα που πολλοί από εμάς θα δοκιμάσουν. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να είμαστε τόσο απογοητευμένοι όταν παρουσιαστεί το πρόβλημα που συχνά ξεχνάμε τα απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν θαύματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επανεκκίνηση δύναμης είναι κάτι που πρέπει να ξεκινήσετε. Είναι ένα εύκολο πράγμα που πρέπει να κάνετε και όμως είναι πολύ αποτελεσματικό.

 • Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και το κουμπί αρχικής ταυτόχρονα
 • Συνεχίστε να κρατάτε τα κουμπιά τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα
 • Αφήστε τα κουμπιά όταν εμφανιστεί το λογότυπο της Apple
 • Προσπαθήστε να φορτίσετε ξανά το iPhone σας.

support.apple.com

Καθαρίστε τη θύρα φόρτισης

Εάν μόλις αγοράσατε ένα iPhone ή iPad, δεν θα αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μία από τις παραλλαγές για κάποιο χρονικό διάστημα, μήνες ή χρόνια, η θύρα φόρτισης μπορεί να είναι γεμάτη σκόνη και βρωμιά. Πολλοί χρήστες που ανέφεραν προβλήματα φόρτισης για το iPhone 5s και εκείνοι που παραπονέθηκαν για το iPhone 4 πρόβλημα με τη φόρτιση, το επιλύουν καθαρίζοντας τη θύρα φόρτισης. Ο λόγος για αυτό είναι απλός. Εάν υπάρχουν εμπόδια, το καλώδιο δεν θα τοποθετηθεί σωστά στη θύρα φόρτισης, επομένως, η συσκευή δεν θα φορτιστεί.

Κατά τον καθαρισμό της θύρας φόρτισης, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως οδοντογλυφίδα ή μια μικρή βελόνα. Καταργήστε όλα τα εμπόδια και μόλις το κάνετε αυτό, δοκιμάστε να φορτίσετε ξανά.

Αλλάξτε τη μέθοδο φόρτισης

Εάν προσπαθήσατε να φορτίσετε το iPhone σας χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα τοίχου, δοκιμάστε μια άλλη επιλογή. Συνδέστε το καλώδιο στη θύρα USB του υπολογιστή σας. Ίσως αυτό να κάνει τη διαφορά. Εάν η πρώτη μέθοδος που δοκιμάσατε ήταν ο υπολογιστής, μεταβείτε στον προσαρμογέα τοίχου.

permachargerstore.com

Δοκιμάστε μια άλλη πρίζα και θύρα USB

Εάν οι προηγούμενες μέθοδοι δεν επιλύσουν το πρόβλημα και το iPhone σας δεν φορτίζει, δοκιμάστε μια άλλη πρίζα. Επίσης, εάν προσπαθήσατε να φορτίσετε τη συσκευή σας συνδέοντας το καλώδιο στη θύρα USB του υπολογιστή σας, ίσως η θύρα δεν λειτουργεί σωστά. Δοκιμάστε μια άλλη θύρα USB. Μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, καθώς θα γίνει επανεκκίνηση των θυρών. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε - μην συνδέετε το καλώδιο στη θύρα USB του πληκτρολογίου του υπολογιστή σας.

hama.com

Απενεργοποιήστε το iPhone ή το iPad και φορτίστε το

Για κάποιο λόγο, αυτή η λύση λειτούργησε για αρκετά άτομα που αντιμετώπισαν το ζήτημα. Απενεργοποιήστε εντελώς τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, συνδέστε την σε μια πηγή τροφοδοσίας. Δοκίμασε το. Για να απενεργοποιήσετε το iPhone σας:

 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης
 • Το "Slide to power off" θα εμφανιστεί στην οθόνη
 • Σύρετε το ρυθμιστικό για να κλείσετε τη συσκευή σας.

www.iphonehacks.com

καλώδιο USB

Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο USB δεν είναι κατεστραμμένο. Εάν παρατηρήσετε ότι το καλώδιο είναι σπασμένο ή κατεστραμμένο με οποιονδήποτε τρόπο, δοκιμάστε ένα άλλο καλώδιο USB εάν έχετε. Αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα για εσάς. Εάν πρέπει να αγοράσετε ένα νέο καλώδιο USB, μην ανησυχείτε, αυτά είναι αρκετά προσιτά. Κατά την αγορά καλωδίου ή σετ φόρτισης για το iPhone σας, επιλέξτε αυτά που είναι πιστοποιημένα. Καλώδιο USB Technobezz

Αναβάθμιση λογισμικού

Έχουμε πει ότι το πρόβλημα μπορεί να προκύψει λόγω σφάλματος λογισμικού ή σφαλμάτων, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την τελευταία έκδοση του iOS. Μπορείτε να ενημερώσετε το iOS μέσω των ρυθμίσεων iPhone, αλλά το κάνετε μόνο αν έχετε τουλάχιστον 50% της μπαταρίας. Εάν όχι, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το iTunes (εξηγείται παρακάτω).

 • Συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Γενικά
 • Πατήστε Ενημέρωση λογισμικού
 • Τέλος, πατήστε Λήψη και εγκατάσταση.

Για να ενημερώσετε το λογισμικό χρησιμοποιώντας το iTunes, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του iTunes
 • Εάν δεν διαθέτετε iTunes, μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ
 • Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας
 • Ανοίξτε το λογισμικό iTunes
 • Επιλέξτε το iPhone σας
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Περίληψη
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημέρωση
 • Τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση.

Επαναφέρετε το iPhone / iPad στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Εάν δεν φαίνεται να λειτουργεί τίποτα και το iPhone σας δεν θα φορτιστεί ακόμα κι αν δοκιμάσατε όλες τις προαναφερθείσες λύσεις, ίσως να ξεκινήσει μια νέα αρχή. Μπορείτε να επαναφέρετε το iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το iTunes.

Πριν ξεκινήσεις:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> iCloud και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την Εύρεση του iPhone μου
 • Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την τελευταία έκδοση του iTunes
 • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Εκκινήστε το λογισμικό iTunes
 • Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας
 • Όταν το iPhone σας εμφανίζεται στο iTunes, επιλέξτε το
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά iPhone στον πίνακα "Σύνοψη"
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας
 • Το λογισμικό iTunes θα διαγράψει όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις στο iPhone σας και θα εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του iOS
 • Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η συσκευή σας θα επανεκκινήσει
 • Ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη για να ορίσετε το iPhone σας ως νέα συσκευή.

Τι πρέπει να κάνετε εάν το iPhone ή το iPad δεν φορτίζονται μετά από ζημιά στο νερό;

Εάν έπεσε κατά λάθος τη συσκευή σας στο νερό και παρόλο που μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και λειτουργεί, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα φόρτισης. Αρκετοί κάτοχοι κατόχων iPhone 6 ανέφεραν ότι το iPhone 6 δεν θα χρεωθεί μετά το βρεγμένο και αυτό συμβαίνει συχνά με άλλες παραλλαγές.

Όταν το smartphone έρθει σε επαφή με νερό, αφήστε το να στεγνώσει εντελώς. Μπορείτε να το βάλετε σε μια σακούλα ή μπολ γεμάτο με σιλικαζέλ και να το αφήσετε εκεί για 24-48 ώρες. Δοκιμάστε να το φορτίσετε ξανά. Εάν δεν λειτουργεί, ίσως ένα από τα εξαρτήματα είναι κατεστραμμένο, οπότε θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα από τα Apple Stores.

blog.trashbackwards.com

Το iPhone / iPad δεν θα φορτιστεί λόγω σφάλματος "Αυτό το εξάρτημα ενδέχεται να μην υποστηρίζεται"

Αυτό το μήνυμα σφάλματος ενδέχεται να εμφανιστεί εάν χρησιμοποιείτε το αξεσουάρ φόρτισης που δεν είναι πιστοποιημένο από την Apple. Μπορεί επίσης να συμβεί εάν το εξάρτημα είναι κατεστραμμένο ή η θύρα φόρτισης είναι βρώμικη. Οι λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε:

 • Εάν το αξεσουάρ δεν είναι πιστοποιημένο από την Apple, απορρίψτε το μήνυμα που λαμβάνετε, απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας και αφήστε το να φορτιστεί για λίγο. Για να απενεργοποιήσετε το iPhone σας, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και σύρετε το ρυθμιστικό. Φορτίστε το για μισή ώρα. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης για να το ενεργοποιήσετε ξανά.
 • Καθαρίστε τη θύρα φόρτισης
 • Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο USB δεν είναι κατεστραμμένο
 • Δοκιμάστε άλλο καλώδιο USB
 • Ενημερώστε το λογισμικό

www.technobezz.com

Τι πρέπει να κάνετε εάν το iPhone ή το iPad δεν χρεώνεται μετά την ενημέρωση του iOS;

Παρόλο που μια νέα έκδοση του iOS συνήθως φέρνει διορθώσεις σφαλμάτων, βελτιώσεις και νέες λειτουργίες, μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει τα προβλήματα. Εάν μόλις ενημερώσατε το λογισμικό και το iPhone σας δεν φορτίζει, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, ενεργοποιήστε τη λειτουργία αεροπλάνου και αφήστε τη συσκευή σας να φορτίσει. Εάν δεν συμβεί τίποτα, δοκιμάστε τις λύσεις που έχουμε αναφέρει εδώ και εάν δεν λειτουργεί τίποτα, επικοινωνήστε με την Apple ή επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά τους.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Pro, iPad air, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Εάν δοκιμάσατε όλες τις λύσεις που έχουμε αναφέρει εδώ, αλλά το iPhone σας δεν θα φορτιστεί, ενδέχεται να είναι πρόβλημα υλικού και ένα από τα στοιχεία της συσκευής δεν λειτουργεί. Επικοινωνήστε με την Apple για να επισκεφτείτε ένα από τα κοντινά καταστήματά τους.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found