Συνηθισμένα ζητήματα Nokia 6 και οι επιδιορθώσεις τους

Ένα από τα κινητά τηλέφωνα Nokia που κυκλοφόρησε φέτος είναι το Nokia 6. Είναι ένα προϋπολογισμένο τηλέφωνο, αλλά έχει φορτωθεί με μερικές από τις τελευταίες τεχνολογίες. Η οθόνη αφής 5,5 ιντσών έρχεται με 1080 x 1920 pixels και τροφοδοτείται από 1,4 GHz οκταπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon (430) και 3 GB RAM. Το τηλέφωνο λειτουργεί σε Android 7.0 Nougat από το κουτί. Αν και το τηλέφωνο είναι καλό, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι χρήστες. Ακολουθεί μια λίστα με τα συνηθισμένα ζητήματα Nokia 6 και τις επιδιορθώσεις τους.

Διαβάστε επίσης - Πώς να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο Nokia Lumia 920

Λίστα ζητημάτων Nokia 6 και τις επιδιορθώσεις τους

Θέμα θέρμανσης Nokia 6

Εάν υπάρχουν ορισμένα πράγματα που έχετε κατά νου κατά τη χρήση του τηλεφώνου, μπορείτε να κρατήσετε μακριά τα προβλήματα υπερθέρμανσης.

 • Η χρήση smartphone κάτω από τον ήλιο προκαλεί ταχεία εξάντληση της μπαταρίας. Επίσης οδηγεί σε βλάβη της μπαταρίας.
 • Εάν έχετε υπερχρονίσει τη συσκευή σας, πιέζετε το υλικό που τείνει να κάνει το τηλέφωνο ζεστό.
 • Αποφύγετε τη χρήση του τηλεφώνου σας κατά τη φόρτιση της μπαταρίας. Δουλεύετε περισσότερο το υλικό, το οποίο προκαλεί θέρμανση. Το να παίζεις παιχνίδια, βιντεοκλήσεις κ.λπ. είναι ενεργειακές. Τέτοιες εργασίες εξαντλούν την μπαταρία πολύ γρήγορα και θερμαίνουν το τηλέφωνό σας.
 • Ορισμένες εφαρμογές τρίτων θα μπορούσαν να είναι πολύ καταστροφικές. Μπορεί να καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία και να θερμαίνουν το τηλέφωνό σας. Εάν μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία> Χρήση ρύθμισης μπαταρίας, θα μπορείτε να δείτε ποια εφαρμογή καταναλώνει την περισσότερη μπαταρία. Μπορείτε πρώτα να ενημερώσετε και, αν χρειαστεί, να απεγκαταστήσετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή για να δείτε εάν έχει σταματήσει το πρόβλημα της θέρμανσης.

Μη ανταποκρινόμενη οθόνη αφής

Εάν διαπιστώσετε ότι η οθόνη Nokia 6 δεν λειτουργεί, τότε υπάρχουν μερικές εύκολες λύσεις σε αυτό.

 • Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της οθόνης αφής που δεν ανταποκρίνεται.
 • Μερικές φορές τα βρεγμένα δάχτυλα μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα και η οθόνη σας ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται. Ακόμα και η οθόνη σας μπορεί να έχει ένα στρώμα σκόνης ή ίσως λάδι. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί και σκουπίστε την οθόνη σας και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε.
 • Εάν δεν φαίνεται να λειτουργεί τίποτα, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε μια σκληρή επαναφορά. Αλλά πρώτα, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας. Για να εκτελέσετε μια επαναφορά σκληρού δίσκου:
 1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και απενεργοποιήστε τη συσκευή
 2. Αφήστε το τηλέφωνό σας να φορτίσει
 3. Τώρα πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί αύξησης έντασης
 4. Όταν δείτε τη Λειτουργία ανάκτησης στην οθόνη σας, αφήστε και τα δύο κουμπιά
 5. Χρησιμοποιώντας το κουμπί έντασης, μεταβείτε στο Wipe Data / Factory Reset και επισημάνετε το
 6. Τώρα χρησιμοποιήστε το κουμπί λειτουργίας για να επισημάνετε την επιλογή
 7. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Ένταση και επισημάνετε για άλλη μια φορά Ναι - Διαγραφή όλων των δεδομένων χρήστη και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο λειτουργίας για να το επιλέξετε
 8. Η συσκευή θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να διαγράψει όλα τα δεδομένα χρήστη και τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου
 9. Μόλις τελειώσει, μπορείτε να επιλέξετε το σύστημα επανεκκίνησης τώρα για επανεκκίνηση του τηλεφώνου.

Αφού εκτελέσετε μια σκληρή επαναφορά, θα πρέπει να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας από το μηδέν.

Η κάρτα SD δεν εντοπίστηκε

Ένα άλλο από τα σφάλματα Nokia 6 που έχουν συναντήσει οι χρήστες είναι ότι η κάρτα SD τους δεν εντοπίζεται. Εδώ μπορείτε να κάνετε για να ξεπεράσετε αυτό το ζήτημα.

 • Απενεργοποιήστε το Nokia 6, αφαιρέστε την κάρτα SD από τον θρόμβο και, στη συνέχεια, τοποθετήστε την ξανά στη θέση της.
 • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα SD σε διαφορετική συσκευή ή χρησιμοποιήστε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών και ελέγξτε την στον φορητό ή τον υπολογιστή σας για να δείτε εάν λειτουργεί εκεί.
 • Ενώ ελέγχετε την κάρτα SD στον υπολογιστή ή το φορητό υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να τη μορφοποιήσετε. Θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων στον φορητό υπολογιστή σας πρώτα και στη συνέχεια να τα μορφοποιήσετε. Αφού μορφοποιήσετε, μπορείτε να αντιγράψετε ξανά τα δεδομένα σε αυτό. Τώρα δοκιμάστε και τοποθετήστε ξανά την κάρτα SD στο κινητό σας, θα λειτουργήσει.

Πρόβλημα φωτεινότητας

Εάν διαπιστώσετε ότι υπάρχει πρόβλημα φωτεινότητας στο Nokia 6, τότε το πρόβλημα βρίσκεται στο λογισμικό. Αν και η Nokia έχει ήδη αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με μια ενημέρωση, ορισμένοι χρήστες λαμβάνουν βοήθεια από μια εφαρμογή - Lux Auto Brightness. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το Google Play Store. Η εφαρμογή είναι πραγματικά δροσερή και βοηθά στην επίλυση του προβλήματος φωτεινότητας.

Το Wi-Fi δεν συνδέεται

Για ορισμένους χρήστες, το Nokia 6 δεν θα συνδεθεί στο Wifi. Υπάρχουν μερικές εύκολες λύσεις σε αυτό το πρόβλημα:

 • Μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να το λύσει.
 • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και να αποσυνδέσετε το WiFi και στη συνέχεια να το επανασυνδέσετε ξανά.
 • Μια άλλη λύση θα μπορούσε να είναι η επαναφορά στην προεπιλογή και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε ξανά σε αυτήν ξανά από την αρχή. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το δίκτυο από το νέο μη αυτόματα:
 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Περισσότερα
 2. Πατήστε Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας
 3. Πατήστε Ονόματα σημείων πρόσβασης
 4. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά πλευρά που είναι το Μενού
 5. Πατήστε Επαναφορά σε προεπιλογή - τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με το WiFi θα επιλυθούν εδώ μόλις επιστρέψετε σε μια προεπιλεγμένη ρύθμιση
 6. Στη συνέχεια, επιλέξτε Νέο APN
 7. Πληκτρολογήστε τις πληροφορίες του διαδικτύου σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί Μενού
 8. Εδώ πατήστε Αποθήκευση.
 • Ένας άλλος τρόπος για να επιλύσετε το πρόβλημα WiFi είναι να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στις Ρυθμίσεις
 • Επίσης, ελέγξτε τη διεύθυνση MAC για το τηλέφωνο και αν ο δρομολογητής το αναγνωρίζει.

Ζητήματα απόδοσης του Nokia 6

Πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως τυχαίες επανεκκινήσεις, καθυστέρηση ή τραύλισμα με το smartphone τους. Εάν διαπιστώσετε ότι το Nokia 6 δεν λειτουργεί σωστά ή υπάρχουν προβλήματα απόδοσης, τότε μπορείτε να κάνετε το smartphone σας να λειτουργεί ομαλά:

 • Εάν το Nokia 6 σας εξαντλήσει τον αποθηκευτικό χώρο ή η μνήμη γεμίζει, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα καθυστέρησης και απόδοσης. Μπορείτε είτε να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο με την κάρτα SD ή να εκκαθαρίσετε τα δεδομένα του τηλεφώνου σας.
 • Με τον καιρό υπάρχει συσσωρευμένη προσωρινή μνήμη στο τηλέφωνο που προκαλεί μικρά προβλήματα, όπως ζητήματα απόδοσης στο τηλέφωνο. Πρέπει να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη των εφαρμογών.
 • Θα πρέπει να δοκιμάσετε και να εκκινήσετε το τηλέφωνό σας σε ασφαλή λειτουργία για να καταλάβετε εάν υπάρχει εφαρμογή τρίτου μέρους που προκαλεί το πρόβλημα. Εδώ είναι η διαδικασία:
 1. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας και κρατήστε πατημένο
 2. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Απενεργοποίηση
 3. Όταν η επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία αναβοσβήνει στην οθόνη σας και πατήστε OK
 4. Το τηλέφωνό σας θα ξεκινήσει σε ασφαλή λειτουργία. Εδώ μπορείτε να ελέγξετε το τηλέφωνό σας εάν λειτουργεί καλά. Εάν είναι, τότε μια εφαρμογή τρίτου μέρους είναι υπεύθυνη για το πρόβλημα. Μπορείτε να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές μία κάθε φορά ή να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Πρόβλημα συνδεσιμότητας δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι ότι όταν χρησιμοποιούν το WiFi στο τηλέφωνό τους, οι εφαρμογές τους λειτουργούν καλά, αλλά αν αλλάξουν σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, τότε αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το πρόβλημα εδώ οφείλεται στο APN. Εδώ μπορείτε να κάνετε για να λύσετε αυτό το ζήτημα:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Περισσότερα δίκτυα
 • Εδώ πατήστε στο Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Όνομα σημείου πρόσβασης
 • Τώρα πατήστε στο APN
 • Αλλάξτε το πρωτόκολλο APN σε IPv4 ή IPv6

Ο ήχος του ακουστικού είναι κακός

Ένα άλλο πρόβλημα στη λίστα των βλαβών του Nokia 6 είναι ο ρομποτικός θόρυβος κατά τη λήψη μιας κλήσης.

Οι χρήστες που δεν χρησιμοποιούν το γνήσιο ακουστικό Nokia αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αυθεντικό ακουστικό. Το ακουστικό χαμηλής ποιότητας δεν θα είναι καθαρό και ο ήχος θα ακούγεται μεταλλικός ή ρομποτικός.

Δεν είναι δυνατή η εξαγωγή του δίσκου SIM

Οι χρήστες που έχουν αναφέρει προβλήματα κατά την εξαγωγή του δίσκου SIM έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα ακολουθώντας τις παρακάτω λύσεις:

 • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα κατάλληλο εργαλείο για πρόσβαση στο δίσκο SIM. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα συνδετήρα για να αφαιρέσετε το δίσκο.
 • Επίσης, ελέγξτε εάν χρησιμοποιείτε το συνδετήρα στη δεξιά υποδοχή για να το εξαγάγετε.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εξαγωγή της κάρτας SIM, μεταφέρετέ την σε κατάστημα επισκευής και αφήστε το προσωπικό να το χειριστεί.

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να λύσετε τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με το Nokia 6.

Διαβάστε επίσης - Τρόπος διόρθωσης Δεν είναι δυνατή η λήψη ή ενημέρωση εφαρμογών στο Nokia Lumia 920

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found