Τι να κάνετε εάν το iPhone σας δεν έχει ήχο; [Απλές διορθώσεις]

Τι να κάνετε αν δεν έχετε ήχο στο iPhone σας: Ανεξάρτητα από το iPhone που σας ανήκει, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα κατά τη χρήση του. Έχουμε ήδη συζητήσει πολλά από αυτά, συμπεριλαμβανομένων αυτών με εφαρμογές και σύνδεση Wi-Fi και σας δείξαμε επίσης τι να κάνετε, το iPhone σας δεν χτυπά. Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό είναι όταν η συσκευή σας δεν παρέχει ήχο. Εάν δεν ακούτε ήχο στο iPhone, μην νομίζετε ότι δεν θα μπορείτε να το διορθώσετε. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με μερικές απλές λύσεις. Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές τεχνολογικές δεξιότητες για να τις δοκιμάσετε. Καταβάλλετε λίγη προσπάθεια και κάντε υπομονή ειδικά εάν οι πρώτες λύσεις δεν λειτουργούν για εσάς.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το iPhone / iPad δεν θα πραγματοποιήσει λήψη ή ενημέρωση εφαρμογών

Τρόποι για να μην διορθώσετε ήχο στο iPhone

Αφαιρέστε τη θήκη iPhone

Πριν ξεκινήσουμε τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων λογισμικού, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει την θήκη του iPhone σας εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε. Η θήκη της συσκευής σας μπορεί με κάποιο τρόπο να καλύψει τις οπές των ηχείων και να μην προκαλέσει ηχητικά προβλήματα στο iPhone.

Διαβάστε επίσης - Σφάλματα κλήσεων iPhone

Λειτουργία κουδουνίσματος / αθόρυβης λειτουργίας

Ελέγξτε το κουδούνισμα / αθόρυβο κουμπί στην αριστερή πλευρά του iPhone σας. Εάν δείτε την πορτοκαλί γραμμή, αυτό σημαίνει ότι το iPhone έχει ρυθμιστεί σε αθόρυβη λειτουργία. Θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο ο ήχος δεν λειτουργεί στο iPhone. Ενεργοποιήστε το για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία κουδουνίσματος.

Βλέπε als0- Αντιμετωπίζετε πρόβλημα δόνησης;

Αυξήστε την ένταση

Πρέπει να ξεκλειδώσετε το iPhone σας για να μπορέσετε να αυξήσετε την ένταση, γιατί στο iPhone δεν θα λειτουργήσει εάν το iPhone είναι κλειδωμένο.

 • Ξεκλειδώστε το iPhone σας.
 • Ανοίξτε την εφαρμογή που έχει μουσική ή ηχητικό εφέ.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί αύξησης της έντασης ήχου για να αυξήσετε την ένταση του iPhone σας.

Εάν το κουμπί έντασης δεν λειτουργεί για κάποιο λόγο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου σύροντας προς τα πάνω από οποιαδήποτε οθόνη του iPhone σας και μετακινήστε το ρυθμιστικό έντασης προς τα πάνω.

Κουδούνισμα και ειδοποιήσεις

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αυξήσετε την ένταση μέσω της δυνατότητας κουδουνίσματος και ειδοποιήσεων.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ήχοι.
 • Στο τμήμα κουδουνίσματος και ειδοποιήσεων, σύρετε το ρυθμιστικό έντασης στο μέγιστο.

Απενεργοποιήστε το Bluetooth

Δεν ακούτε ακόμα ήχο στο iPhone; Απενεργοποιήστε το Bluetooth για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν συνδεδεμένα αξεσουάρ Bluetooth στο iPhone σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηχεία Bluetooth ή ακουστικά και να ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Bluetooth στο iPhone. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Bluetooth μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Bluetooth ή μπορείτε να σύρετε προς τα πάνω από οποιαδήποτε οθόνη για να ανοίξετε το Κέντρο ελέγχου και μετά πατήστε το εικονίδιο Bluetooth.

Κόλπο ακουστικών

Όταν δεν υπάρχει ήχος από το iPhone σας, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα απλό τέχνασμα χρησιμοποιώντας τα ακουστικά σας. Εδώ πρέπει να κάνετε. Πάρτε τα ακουστικά σας, συνδέστε τα στο iPhone σας και συνδέστε τα. Επαναλάβετε αυτό για μερικές φορές. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πολλοί χρήστες έλυσαν τα προβλήματα ήχου.

Επανεκκινήστε το iPhone σας

Μια επανεκκίνηση μπορεί επίσης να διορθώσει το iPhone χωρίς προβλήματα ήχου. Κρατήστε πατημένο το κουμπί αναστολής / αφύπνισης και το κουμπί Home για 10 έως 15 δευτερόλεπτα ή μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple. Αυτό θα επανεκκινήσει το iPhone σας. Είναι πολύ σημαντικό να το δοκιμάσετε, επειδή μια επανεκκίνηση ανανεώνει τη μνήμη του iPhone και διαγράφει όλες τις δυσλειτουργίες φόρτωσης και την προσωρινή μνήμη. Εάν υπάρχει προσωρινή αποτυχία ή δυσλειτουργία στη φόρτωση εφαρμογών, αυτό θα εξαλείψει το πρόβλημα.

support.apple.com

Καθαρίστε την υποδοχή ακουστικών

Τι έπεται? Ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν ακούτε ήχο στο iPhone είναι επειδή η εισβολή των ακουστικών είναι γεμάτη βρωμιά και σκόνη. Για να εξαλείψετε το πρόβλημα, πρέπει να καθαρίσετε την υποδοχή ακουστικών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα σκόνης. Παρόλο που πολλοί προτείνουν στεγνωτήρα μαλλιών ως εργαλείο καθαρισμού, μην το χρησιμοποιείτε γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα εξαρτήματα του iPhone. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδα ή μπατονέτα για να καθαρίσετε την τρύπα. Καθαρίστε το προσεκτικά και αποφύγετε τη χρήση υγρού επειδή το LCI (Liquid Contact Indicator) βρίσκεται κοντά στην υποδοχή ακουστικών.

Καθαρίστε τις οπές των ηχείων και τη θύρα φόρτισης

Εάν η σκόνη ή η βρωμιά καλύπτουν τις οπές των ηχείων, δεν θα προκαλέσει ήχο στο iPhone. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα σκόνης για να αφαιρέσετε τη σκόνη από τις οπές των ηχείων και τη θύρα φόρτισης. Μια στεγνή και καθαρή οδοντόβουρτσα ή οδοντογλυφίδα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή συντρίμμια από εκεί.

Αναβαθμίστε το iPhone σας στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS

Μια δυσλειτουργία στο λογισμικό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS. Εάν δεν διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση, ενημερώστε τώρα γιατί ενδέχεται να διορθώσετε προβλήματα ήχου iPhone. Εδώ πρέπει να κάνετε:

 • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι φορτισμένο ή συνδέστε το σε μια πηγή τροφοδοσίας
 • Συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi
 • Στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Ενημέρωση λογισμικού
 • Τώρα πατήστε Λήψη και Εγκατάσταση ή Εγκατάσταση τώρα.

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Αυτή η μέθοδος θα διαγράψει όλες τις ρυθμίσεις του iPhone σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε ξανά τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες σας μόλις επιλυθεί το πρόβλημα. Μπορείτε να το κάνετε ανοίγοντας τις Ρυθμίσεις, πατήστε Γενικά και κάντε κλικ στο Επαναφορά. Στην οθόνη Επαναφορά, πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης. Το τελευταίο βήμα, επιβεβαιώστε την ενέργειά σας πατώντας Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων σε μια αναδυόμενη οθόνη.

Διαγράψτε το iPhone

Εάν το προηγούμενο βήμα δεν έλυσε το πρόβλημα, ίσως η συσκευή σας χρειάζεται νέα εκκίνηση. Μπορείτε να διαγράψετε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, να ρυθμίσετε τη συσκευή σας ως νέα. Απλώς μια υπενθύμιση: αυτό θα διαγράψει τα πάντα στο iPhone σας, οπότε μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Για να διαγράψετε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις:

 • Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις
 • Μετάβαση στο General
 • Πατήστε Επαναφορά
 • Επιλέξτε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων
 • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας
 • Πατήστε Διαγραφή iPhone για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας
 • Ρυθμίστε το iPhone σας ως νέα συσκευή

Επαναφέρετε το iPhone σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας το iTunes

Για να επαναφέρετε το iPhone χρησιμοποιώντας το iTunes, χρειάζεστε Mac / PC με εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του iTunes. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι φορτισμένο
 • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε σταθερό WiFi. Αυτό είναι σημαντικό, διαφορετικά, ενδέχεται να έχετε αυτό το ζήτημα: Το iPhone έχει κολλήσει σε λειτουργία ανάκτησης.
 • Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας
 • Κάντε κλικ στην Επαναφορά στην καρτέλα Σύνοψη
 • Κάντε κλικ στην Επαναφορά για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας
 • Όταν ολοκληρωθεί η επαναφορά, ρυθμίστε το iPhone σας ως νέα συσκευή.

Πώς να διορθώσετε το iPhone χωρίς ήχο κατά την εγγραφή βίντεο

Ορισμένοι κάτοχοι iPhone διαμαρτύρονταν για το ακόλουθο πρόβλημα: χωρίς ήχο κατά την εγγραφή βίντεο. Δείτε πώς μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα.

 • Επανεκκινήστε το iPhone σας.
 • Καθαρίστε το μικρόφωνο. Αφαιρέστε τη βρωμιά και τα συντρίμμια.
 • Ανοίξτε την εφαρμογή YouTube, αναπαραγάγετε ένα βίντεο και αυξήστε την ένταση με τα κουμπιά στο πλάι. Επιστρέψτε στην εφαρμογή κάμερας και δοκιμάστε να εγγράψετε ένα βίντεο.
 • Δοκιμάστε μια εφαρμογή κάμερας τρίτου μέρους, όπως το MoviePro.
 • Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά και πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.
 • Ενημερώστε το λογισμικό. Συνδέστε τη συσκευή σας σε μια πηγή τροφοδοσίας. Στη συνέχεια, συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Ενημέρωση λογισμικού. Πατήστε Λήψη και εγκατάσταση ή Εγκατάσταση τώρα.
 • Διαγράψτε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας! Για να διαγράψετε το iPhone σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα: μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων. Τώρα εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Πατήστε Διαγραφή iPhone.

Πώς να διορθώσετε ήχο κατά τις κλήσεις στο iPhone

Όταν πρόκειται για προβλήματα που σχετίζονται με τον ήχο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε - χωρίς ήχο κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Ας δούμε πώς μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

 • Αυξήστε την ένταση πατώντας τα κουμπιά που βρίσκονται στο πλάι του iPhone σας.
 • Καθαρίστε το δέκτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα. Αφαιρέστε όλη τη σκόνη και τη βρωμιά από το δέκτη.
 • Απενεργοποιήστε το Bluetooth. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Bluetooth.
 • Επανεκκινήστε το iPhone σας
 • Ενημερώστε το λογισμικό. Φορτίστε το τηλέφωνό σας. Συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Ενημέρωση λογισμικού και πατήστε Λήψη και Εγκατάσταση ή Εγκατάσταση τώρα.
 • Διαγράψτε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Για να διαγράψετε το iPhone σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά και πατήστε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Πατήστε Διαγραφή iPhone.

Τι πρέπει να κάνετε εάν ο ήχος iPhone στις εφαρμογές δεν λειτουργεί;

Εάν δεν ακούτε ήχο στο iPhone κατά τη χρήση εφαρμογών, δοκιμάστε τα εξής:

 • Επανεκκινήστε την εφαρμογή. Πατήστε δύο φορές στο κουμπί Αρχική σελίδα, σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να κλείσετε και μετά σύρετε προς τα πάνω για να την κλείσετε. Εκκινήστε ξανά την εφαρμογή.
 • Επανεκκινήστε το iPhone σας.
 • Ενημερώστε την εφαρμογή. Ανοίξτε το App Store και πατήστε Ενημερώσεις.
 • Επανεγκαταστήστε την εφαρμογή. Βρείτε το εικονίδιο της εφαρμογής στην Αρχική οθόνη. Πατήστε παρατεταμένα μέχρι να κουνηθεί. Θα εμφανιστεί ένα Χ. Πατήστε σε αυτό για να διαγράψετε την εφαρμογή. Ανοίξτε το App Store και κατεβάστε ξανά την εφαρμογή.
 • Ενημερώστε το λογισμικό. Συνδέστε το iPhone σας σε μια πηγή τροφοδοσίας και ένα δίκτυο Wi-Fi. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Ενημέρωση λογισμικού. Πατήστε Λήψη και εγκατάσταση ή εγκατάσταση τώρα.
 • Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.
 • Διαγράψτε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Για να διαγράψετε το iPhone σας: μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Πατήστε Διαγραφή iPhone.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Εάν οι παραπάνω λύσεις δεν λειτούργησαν, επικοινωνήστε με την Apple ή τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών της Apple.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found