Τρόπος απενεργοποίησης ή κατάργησης του OneDrive στα Windows 10

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Microsoft διαθέτει το δικό της cloud storage - OneDrive. Φυσικά, θα ήταν περίεργο εάν η εταιρεία δεν χρησιμοποίησε την ευκαιρία να την προωθήσει στο δικό τους λειτουργικό σύστημα. Έτσι το έκαναν. Στις τελευταίες εκδόσεις των Windows (ειδικά 10), το OneDrive είναι πολύ βαθιά ενσωματωμένο στο σύστημα. Υπάρχουν πολλές αποθήκες όπως το OneDrive αυτές τις μέρες, οπότε αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε ή να την αφαιρέσετε. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να απενεργοποιήσετε ή να καταργήσετε το OneDrive στα Windows 10.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να καρφιτσώσετε φακέλους, ιστότοπους, ρυθμίσεις, σημειώσεις και πολλά άλλα στο μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Τρόπος απενεργοποίησης ή κατάργησης του OneDrive στα Windows 10

Απενεργοποιήστε το OneDrive στη γραμμή εργασιών

Ένας απλός τρόπος είναι να απενεργοποιήσετε το OneDrive μέσω των ρυθμίσεων στη γραμμή εργασιών.

Στην περιοχή ειδοποιήσεων, κάντε κλικ με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού στο εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέξτε "Ρυθμίσεις". <Καρτέλα "Λογαριασμός". Είναι δυνατή η κατάργηση της σύνδεσης στον λογαριασμό σας εάν έχει συνδεθεί: Στην ενότητα "Λογαριασμός", μπορείτε να ακυρώσετε τον συγχρονισμό.

Στην καρτέλα "Ρυθμίσεις" μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Αυτόματη εκτέλεση της εφαρμογής, απλώς αποεπιλέξτε την Εκκίνηση.

Καταργήστε το εικονίδιο από την Εξερεύνηση αρχείων

Δεδομένου ότι η αυτόματη εκκίνηση εφαρμογών είναι απενεργοποιημένη, μπορείτε να καταργήσετε το εικονίδιο της από την Εξερεύνηση αρχείων Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου:

Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα «Win + R» παράθυρο εκκίνησης «Εκτέλεση» και πληκτρολογήστε «regedit» και κάντε κλικ στο «OK». Στο ανοιχτό παράθυρο, χωρισμένο σε δύο μέρη, στην αριστερή πλευρά βρείτε:

HKEY_CLASSES_ROOT \ CLSID \ {018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6} και στη δεξιά πλευρά, κάντε διπλό κλικ στο "System.IsPinnedToNameSpaceTree" και στο "Value" βάλτε 0 και κάντε κλικ στο "OK". Μετά την επανεκκίνηση, το OneDrive θα απενεργοποιηθεί.

Καταργήστε το OneDrive στα Windows 10regedit

Και τέλος η πιο ριζοσπαστική επιλογή - πλήρης κατάργηση του OneDrive στα Windows 10. Ωστόσο, προτού ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία, πρέπει να είστε προσεκτικοί, επειδή είναι βαθιά ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα και δεν ξέρετε τι αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει η κατάργησή του.

Εάν πρέπει να το κάνετε αυτό: ξεκινήστε μια γραμμή εντολών ως διαχειριστής με δεξί κλικ στο κουμπί "Έναρξη" και επιλέξτε "Έναρξη γραμμής εντολών ως διαχειριστής". Για να ολοκληρώσετε όλες τις διαδικασίες OneDrive και βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν εκτελείται στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε: taskkill / f / im OneDrive.exe. Στη συνέχεια, εισαγάγετε την εντολή για να την καταργήσετε για το σύστημα 32-bit:% SystemRoot% \ System32 \ OneDriveSetup.exe / uninstall και 64-bit:% SystemRoot% \ SysWOW64 \ OneDriveSetup.exe / uninstall

Αυτό είναι όλο. Τώρα ξέρετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να καταργήσετε το OneDrive στα Windows 10.

Πηγή εικόνας: www.fullhdpictures.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Τρόπος κατάργησης του φακέλου Windows.old στα Windows 10

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found