Πώς να διορθώσετε το κλείσιμο εφαρμογών Android από τους εαυτούς τους (αυτόματα)

Τα τηλέφωνα Android γίνονται όλο και πιο ισχυρά κάθε μέρα. Έχουμε καλύτερα chipset σε συνδυασμό με RAM που είναι σχεδόν ισοδύναμη με εκείνη που εμφανίζεται σε έναν μέσο φορητό υπολογιστή. Αλλά τότε τα τηλέφωνά μας καταλήγουν να κάνουν πολύ περισσότερη δουλειά από το μέσο φορητό υπολογιστή. Εκτός από τα παιχνίδια, τα βίντεο και τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων, παρακολουθούμε τακτικές κλήσεις, πραγματοποιούμε βιντεοκλήσεις και κάνουμε πολλά και πολλά πράγματα που απαιτούν τα τηλέφωνά μας να έχουν καλή απόδοση συνεχώς.

Κάθε τόσο, είναι δύσκολο για τα τηλέφωνά μας να συμβαδίζουν με τις υπερβολικές απαιτήσεις μας. Μια συνηθισμένη ερώτηση είναι πώς να διορθώσετε εφαρμογές Android που κλείνουν αυτόματα μόνες τους. Έχουμε μερικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε μια πιο ομαλή εμπειρία Android.

Δείτε επίσης - Πώς να διορθώσετε το προβλέψιμο κείμενο Android και το πληκτρολόγιο Samsung

Αλλά πριν προχωρήσουμε στις λύσεις, εδώ είναι μερικοί λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στο πρόβλημα:

Προβλήματα δικτύου

Οι εφαρμογές που εξαρτώνται από το Διαδίκτυο ενδέχεται να καταλήξουν να καταρρέουν εάν έχετε ασταθές δίκτυο ή εάν αλλάξετε από δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σε σύνδεση Wi-Fi. Ενώ οι καλύτερες εφαρμογές θα λειτουργούν τέλεια, οι εφαρμογές με ασθενέστερο κώδικα ενδέχεται να μην μπορούν να τα πάνε καλά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σφάλματα στην εφαρμογή

Εάν έχετε ένα σφάλμα στην εφαρμογή που χρησιμοποιείτε, το σφάλμα ενδέχεται να καταλήξει προκαλώντας το αυτόματο κλείσιμο της εφαρμογής. Η επιδιόρθωση σφαλμάτων εφαρμογών βρίσκεται κυρίως στα χέρια του προγραμματιστή της εφαρμογής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τις εφαρμογές σας για να διορθώσετε τυχόν σφάλματα σε αυτό.

Υπερβολική επιβάρυνση της CPU ή Λανθασμένη χρήση της μνήμης

Κάθε τηλέφωνο είναι κατασκευασμένο για να αντέχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο χρήσης. Ορισμένοι χρήστες ενέργειας επιβαρύνουν την CPU εγκαθιστώντας εφαρμογές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το τηλέφωνο. Αυτό δημιουργεί αστάθεια στην εφαρμογή προκαλώντας την κατάρρευση.

Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους που προκαλούν την αυτόματη διακοπή λειτουργίας των εφαρμογών. Τις περισσότερες φορές, η αιτία του προβλήματος θα σας διευκολύνει να εντοπίσετε τη σωστή λύση.

Λύσεις για τη διόρθωση των εφαρμογών Android που κλείνουν από τους ίδιους

Λύση 1: Ενημερώστε την εφαρμογή

Οι εφαρμογές πρέπει πάντα να εκτελούν την ενημερωμένη έκδοσή τους, έτσι ώστε να εντοπίζονται τυχόν γνωστά σφάλματα ή σφάλματα. Οι προγραμματιστές κυκλοφορούν τακτικά ενημερωμένοι για την επίλυση προβλημάτων χρήστη με την εφαρμογή. Υπάρχει πιθανότητα η εφαρμογή να αρχίσει να παρουσιάζει σφάλμα, επειδή εκτελεί μια παλιά έκδοση που δεν διαθέτει τις δυνατότητες απόδοσης της ενημερωμένης έκδοσης.

 • Μεταβείτε στο Play Store
 • Πατήστε στο εικονίδιο μενού (τρεις οριζόντιες γραμμές) στα αριστερά της γραμμής αναζήτησης
 • Πατήστε στο Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου
 • Από τη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών και παιχνιδιών, αναζητήστε την εφαρμογή που προκαλεί προβλήματα και ελέγξτε αν το κουμπί ενημέρωσης επισημαίνεται δίπλα του.
 • Πατήστε Ενημέρωση εάν το κουμπί είναι επισημασμένο και η τελευταία έκδοση της εφαρμογής θα εγκατασταθεί στη συσκευή σας.

Μόλις ενημερωθεί η εφαρμογή, ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Λύση 2: Κάντε χώρο στη συσκευή σας

Πολλές εφαρμογές χρειάζονται επαρκή χώρο για τη δημιουργία νέων αρχείων ή την αποθήκευση δεδομένων που δημιουργούνται όταν χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές. Όταν το τηλέφωνο ή το tablet σας αρχίσει να εξαντλείται στον αποθηκευτικό χώρο, δυσκολεύεται η εφαρμογή να δημιουργήσει δεδομένα. Πολλές συσκευές διαθέτουν πολύ χώρο αποθήκευσης, αλλά αν έχετε πάρα πολλές εφαρμογές και αρχεία δεδομένων που καταλαμβάνουν χώρο, τότε η εφαρμογή σας ενδέχεται να διακοπεί. Ένας εύκολος τρόπος για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα είναι να ελέγξετε για εφαρμογές που δεν έχετε χρησιμοποιήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να τις απεγκαταστήσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές Android για τον καθαρισμό παλιών και ανεπιθύμητων αρχείων από τη συσκευή.

Λύση 3: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης εφαρμογών και δεδομένων εφαρμογών

Εάν μια εφαρμογή διακόπτεται συχνά, τότε ενδέχεται να μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της εφαρμογής. Τα αρχεία προσωρινής μνήμης της εφαρμογής περιλαμβάνουν δεδομένα που επιταχύνουν την απόδοση της εφαρμογής. Η διαγραφή των αρχείων προσωρινής μνήμης δεν θα προκαλέσει απώλεια σημαντικών δεδομένων. Το αρχείο θα δημιουργηθεί αυτόματα όταν ανοίξετε την εφαρμογή την επόμενη φορά, αν και ενδέχεται να παρατηρήσετε μια μικρή καθυστέρηση στο άνοιγμα της εφαρμογής μετά τη διαγραφή των αρχείων προσωρινής αποθήκευσης. Αυτό συμβαίνει επειδή δημιουργούνται τα αρχεία cache.

Τα αρχεία δεδομένων της εφαρμογής, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνουν σημαντικά δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης και άλλες πληροφορίες που εξατομικεύουν την εφαρμογή για εσάς. Με την εκκαθάριση του αρχείου δεδομένων θα χάσετε τη διαμόρφωση της εφαρμογής και θα πρέπει να ρυθμιστεί εκ νέου.

 • Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας
 • Πατήστε Εφαρμογές
 • Αναζητήστε την εφαρμογή που προκαλεί το πρόβλημα και πατήστε σε αυτήν
 • Πατήστε Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης
 • Στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή δεδομένων και πατήστε OK όταν δείτε μια προειδοποίηση που σας λέει ότι τα δεδομένα που σχετίζονται με τη διαμόρφωση της εφαρμογής θα χαθούν.

Μόλις διαγραφεί η προσωρινή μνήμη και τα αρχεία δεδομένων, θα έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε ξανά από την εφαρμογή. Ελέγξτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

Λύση 4: Απεγκαταστήστε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

Πολλές φορές, καταλήγουμε σε εφαρμογές στέγασης που δεν χρησιμοποιούμε καθόλου στο συρτάρι εφαρμογών μας. Εκτός από την κατάκτηση πολύτιμου χώρου αποθήκευσης, εάν κάποια από αυτές τις εφαρμογές αναπτύξει ένα σφάλμα, τότε θα αρχίσετε να αντιμετωπίζετε κάθε είδους προβλήματα και μερικές φορές μπορεί να επεκταθεί ακόμη και σε άλλες εφαρμογές που ενδέχεται να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Αποφύγετε τέτοια προβλήματα καθαρίζοντας τη συσκευή σας και αφαιρώντας τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε.

 • Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις από τη σκιά ειδοποιήσεων
 • Αναζητήστε εφαρμογές και πατήστε σε αυτό
 • Ελέγξτε τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε
 • Πατήστε πάνω τους και θα έχετε είτε την επιλογή να τα απεγκαταστήσετε είτε να τα απενεργοποιήσετε.

Μόλις καταργήσετε την εγκατάσταση των εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείτε, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και ελέγξτε εάν επιλύθηκε το πρόβλημα της κλεισίματος της εφαρμογής από μόνη της.

Πρόσθετες συμβουλές:

Εκτός από αυτές τις λύσεις, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα πράγματα για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή σας Android λειτουργεί καλά και οι εφαρμογές λειτουργούν ομαλά:

 • Λάβετε υπόψη τις δυνατότητες του τηλεφώνου σας κατά την εγκατάσταση ισχυρών εφαρμογών. Εάν το τηλέφωνό σας είναι κατασκευασμένο για μέση χρήση, ενδέχεται να μην μπορείτε να εκτελέσετε παιχνίδια και εφαρμογές βαρέων βαρών που ενδέχεται να επηρεάσουν τον επεξεργαστή. Οι βαριές εφαρμογές απαιτούν σταθερή απόδοση της συσκευής.
 • Θυμηθείτε να διατηρήσετε επαρκή χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνό σας, έτσι ώστε οι εφαρμογές να μπορούν να δημιουργούν εύκολα αρχεία δεδομένων. Ο ανεπαρκής χώρος μπορεί συχνά να είναι η βασική αιτία πολλών προβλημάτων.
 • Ορισμένες εφαρμογές λειτουργούν καλά σε ορισμένες συσκευές Android και δεν λειτουργούν καλά σε άλλες. Το πρόβλημα είναι ότι οι προγραμματιστές δεν έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν κάθε εφαρμογή σε όλες τις συσκευές Android. Τις περισσότερες φορές θα μπορείτε να βρείτε εάν μια συγκεκριμένη ομάδα χρηστών αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα μέσω φόρουμ ή σχολίων εφαρμογών. Ελέγξτε αυτό για να μάθετε εάν ανήκετε στην ίδια ομάδα χρηστών. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως χρειαστεί να περιμένετε μέχρι ο προγραμματιστής να κάνει την εφαρμογή να λειτουργεί στη συσκευή σας ή ίσως καλύτερα να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις λύσεις και συμβουλές για να λύσετε μόνοι τους το πρόβλημα των εφαρμογών Android που κλείνουν. Αν και αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι επίλυσης του προβλήματος, εάν έχετε οποιεσδήποτε χρήσιμες λύσεις που σας ταιριάζουν, ενημερώστε μας.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να μετακινήσετε εφαρμογές σε μια κάρτα SD σε Android

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found