PlayStation 5: Ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή, προδιαγραφές, φήμες και ειδήσεις

Έχει περάσει σχεδόν μισή δεκαετία από την εισαγωγή του PlayStation 4 και από τότε δεν έχει έρθει νέο υλικό. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει νέο υλικό και οι θαυμαστές δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ενθουσιασμένοι για να ακούσουν τα νέα. Το PlayStation 4 εξακολουθεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες κονσόλες παιχνιδιών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αγορά και φαίνεται ότι αυτή η κονσόλα θα προσελκύσει τους θαυμαστές μέχρι το τέλος της διάρκειας ζωής της. Όντας η συσκευή παιχνιδιών με τις καλύτερες πωλήσεις στην αγορά, η Sony θέλει τους θαυμαστές να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτήν την κονσόλα μέχρι την κυκλοφορία της επόμενης έκδοσης αυτής της συσκευής τυχερών παιχνιδιών.

Ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation 5

Η Sony, οι προγραμματιστές αυτής της συσκευής, δεν έχουν επιβεβαιώσει τίποτα σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5, αλλά οι ημερομηνίες θα κυκλοφορήσουν αργότερα κατά τη διάρκεια αυτού του έτους ή μετά από μερικούς μήνες. Σύμφωνα με τον John Kodera, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sony Interactive Entertainment, έδωσε μια υπόδειξη ενώ μίλησε στους δημοσιογράφους τον Μάιο του 2018 ότι η εταιρεία πιθανότατα θα χρειαστεί άλλα τρία χρόνια πριν από το επόμενο μεγάλο άλμα και λόγο για τους κατασκευαστές του παιχνιδιού να παραμείνουν σιωπηλοί για τώρα. Η Kodera το είπε αυτό λίγο μετά την επιβεβαίωση ότι το PS4 μπαίνει στο τελικό στάδιο του κύκλου ζωής του. Είναι αλήθεια ότι η Sony σκέφτεται την επόμενη μεγάλη κυκλοφορία της μετά το PlayStation 4 και αν πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες της Kodera πιστεύουμε, μπορούμε να περιμένουμε ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας θα είναι κάπου γύρω στο 2021. Ωστόσο, οι αναλυτές της βιομηχανίας πιστεύουν ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας ενδέχεται να να ανακοινωθούν πολύ νωρίτερα. Σύμφωνα με τον Michael Patcher, έναν αναλυτή της βιομηχανίας, η κυκλοφορία της κονσόλας μπορεί να αναμένεται γύρω στο 2020, και αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που η κυκλοφορία άλλων παιχνιδιών από την εταιρεία παρέμεινε λεπτή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης E3 του 2018. Συνολικά, δεν υπάρχει τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας της συσκευής τυχερών παιχνιδιών, έτσι οι παίκτες ενδέχεται να παραμείνουν σε αναμονή μέχρι την επιβεβαίωση από την εταιρεία.

Ισχύς της νέας κονσόλας

Ενώ η νέα συσκευή τυχερού παιχνιδιού πρόκειται να βγει, είναι δύσκολο να υποθέσουμε πώς θα λειτουργήσει το PlayStation 5 από την άποψη του υλικού. Όπως συμβαίνει με την κυκλοφορία των κονσολών, οι κατασκευαστές προσπαθούν να εξισορροπήσουν την απόδοση και το κόστος. Οι λόγοι για την μαζική επιτυχία του PS4 ήταν η απόδοση που έδωσε στους τίτλους τρίτων. Σίγουρα, η εταιρεία θα αναδιαρθρώσει την προηγούμενη κονσόλα παιχνιδιών και θα προσφέρει κάτι που να ταιριάζει με τα πρότυπα της αγοράς. Οι παίκτες μπορεί να αποκτήσουν μια λιγότερο ισχυρή συσκευή που προσφέρει καλύτερη αξία στους πελάτες. Ωστόσο, για να ανταγωνιστεί στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών, η εταιρεία πρέπει να προσφέρει κάποιες προκλητικές προδιαγραφές στη νέα κονσόλα παιχνιδιών.

Προδιαγραφές του PlayStation 5

Από τώρα, οι άνθρωποι είναι δύσπιστοι ως προς τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές που μπορούν να περιμένουν στη νέα κονσόλα παιχνιδιών. Οι πιθανότητες είναι ότι το PlayStation 5 θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν επεξεργαστή AMD Ryzen. Σύμφωνα με μια σημείωση που γράφτηκε από τον Simon Pilgirm, τον κύριο προγραμματιστή της Sony Advanced Technology Group, ότι εργάζεται για τη βελτίωση της συμβατότητας μεταξύ της αρχιτεκτονικής πυρήνα "Zen" και του επεξεργαστή AMD Ryzen μέσα στη στοίβα μεταγλωττιστών LLVM. Ενώ όλα αυτά μπορεί να ακούγονται χωρίς νόημα προφανώς, η στοίβα μεταγλωττιστή είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία του περιβάλλοντος ανάπτυξης στα συστήματα του PlayStation. Ο Charlie Demerijan της Semi-ακριβείας είναι γνωστό ότι διαθέτει τις λεπτομέρειες σχετικά με τα devkits του PS5 που κυκλοφορούν ήδη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα κονσόλα παιχνιδιών είναι πιθανό να διαθέτει CPU 8-Core Zen και GPU που βασίζεται στην επικείμενη αρχιτεκτονική Navi, και οι δύο είναι φυσικά προσαρμοσμένες.

Η άφιξη του Navi μπορεί να αναμένεται στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες. Ο Demerijan είναι γνωστό ότι διαρρέει ακριβείς προδιαγραφές των κονσολών παιχνιδιών για πολλά χρόνια, οπότε οι φήμες του ίσως αξίζει να εξεταστούν προς το παρόν.

Σύμφωνα με μια άλλη έκθεση που προέρχεται από την Semiconductor Manufacturing Company, με έδρα την Ταϊβάν, η εταιρεία βρίσκεται στο δρόμο για την παραγωγή ενός νέου chip. Όταν τα κιτ ανάπτυξης έχουν φτάσει στους προγραμματιστές, η παραγωγή υλικού ενδέχεται να ανεβαίνει ήδη.

Με το μέγεθος των δημοφιλών παιχνιδιών να αυξάνεται καθημερινά, το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου στη βασική έκδοση του PS5 είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερο με ένα νέο ακουστικό VR.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο οι προγραμματιστές μπορούν να προσπαθήσουν να βελτιωθούν είναι η αναπαραγωγή Blu-ray, καθώς η συσκευή αναπαραγωγής 4K Blue-ray δεν ήταν εκπληκτικά μέρος του PS4 Pro, η εταιρεία θα προσπαθήσει να αποφύγει αυτό το λάθος με την εμφάνιση του PlayStation 5. Αν και τα βίντεο συνεχούς ροής θα καταλάβουν το μυαλό των παικτών στο μέλλον, πολλοί από αυτούς προτιμούν ακόμα τους φυσικούς δίσκους και η εταιρεία πρέπει να ξέρει πώς να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις και να χειριστεί την πίεση όταν η κονσόλα πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της τα μαγαζιά.

Τιμή του PlayStation 5

Κανείς δεν είναι σίγουρος για τις προδιαγραφές της κονσόλας παιχνιδιών ακόμα, οπότε δεν γνωρίζουμε τι κοστίζει το PlayStation 5. Με το Xbox One X με τιμή 450 GBP, η Sony μπορεί να αναζητήσει κάτι παρόμοιο εάν είναι πρόθυμη να παραμείνει ανταγωνιστική με την επόμενη κονσόλα παιχνιδιών.

Τι να περιμένετε με συμβατότητα προς τα πίσω

Κατά την κυκλοφορία του PS4 Pro, Mark Cerny, ο αρχιτέκτονας του συστήματος της Sony διευκρίνισε ότι η κονσόλα δεν ήταν μέρος των συσκευών παιχνιδιών νέας γενιάς. Η εταιρεία έκανε πολλές προσπάθειες για να διασφαλίσει ότι το PS4 έκανε μια λογική βελτίωση σε σχέση με τη βασική κονσόλα και πιστεύεται ως επί το πλείστον ότι το PS4 Pro ήταν μια ανανέωση στο μέσο του κύκλου. Όσον αφορά την προηγούμενη συμβατότητα του PS4, η Sony έκανε λάθος, ενώ η Microsoft εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία να προσφέρει εκτεταμένη συμβατότητα προς τα πίσω μέσω συνεχών αναβαθμίσεων. Πραγματικά, το PS5 πρέπει να προσφέρει εξαιρετική συμβατότητα προς τα πίσω, έτσι ώστε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στο PS4 να λειτουργούν ομαλά.

Βελτιωμένη υποστήριξη VR

Οι αναφορές του Demerijan υποδηλώνουν επίσης ότι το PlayStation 5 πρόκειται να δημιουργηθεί από το έδαφος λαμβάνοντας υπόψη τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας. Αν και τα συστήματα VR είχαν μια καλή αρχή, όπως είχαν προβλεφθεί από τους αναλυτές, το ακουστικό από τη Sony δεν έχει ακόμη συναντήσει ανταγωνισμό μέχρι στιγμής, και σίγουρα προσφέρει την καλύτερη αξία και με τα εξαιρετικά προσβάσιμα συστήματα VR. Οι προγραμματιστές προσπάθησαν να αναβαθμίσουν τις προδιαγραφές στο PS4 με καλύτερη υποστήριξη PSVR και πρόκειται να ανοίξει ατελείωτες δυνατότητες για αυτούς.

Παιχνίδια που περιμένουν στο PS5

Η Sony δεν έχει ακόμη κάνει επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την κυκλοφορία του PS5, οπότε είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αν έχουν κάποια devkits από τώρα. Έχουν έρθει αρκετές ερμηνείες για το παιχνίδι και τις προδιαγραφές του, αλλά είναι δύσκολο να πιστέψουμε εάν οι συμβουλές για το παιχνίδι θα ξεχωρίσουν ή όχι.

Το CD Projekt Red, ο προγραμματιστής του The Witcher 3 εργάζεται αυστηρά με το νέο επικό τους Cyberpunk 2077, και η παρουσίαση που προήλθε από τους επικεφαλής του στούντιο κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Bergen αποκάλυψε ότι το παιχνίδι θα φέρει οπτικά στοιχεία που είναι αληθινά στη ζωή περιλαμβάνουν την τελευταία τεχνολογία. Αν και αυτό μπορεί να υπαινίσσεται πολλές άλλες πτυχές, μπορεί κανείς να ερμηνεύσει ότι το παιχνίδι αναπτύσσεται για τις κονσόλες της τρέχουσας γενιάς και τις επερχόμενες συσκευές, από τις οποίες ίσως είναι το PS5.

Ομοίως, ο Kazunori Yamauchi, ο δημιουργός του Gran Turismo είπε σε μια περιοδεία στο στούντιο ότι τα νέα αυτοκίνητα στη δημιουργία χρειάζονται τόσο πολύ χρόνο, επειδή αναπτύσσονται για τη μελλοντική έκδοση των σημερινών κονσολών και ανέφερε επίσης ότι δεν θα ήταν πρόβλημα να τρέξετε τα αυτοκίνητα στο 8K, το οποίο είναι μια συγκεκριμένη υπόδειξη της κονσόλας στην οποία είναι πιθανό να παίξει το παιχνίδι.

Το ίδιο το Death Stranding που είχε αρχικά προγραμματιστεί για κυκλοφορία PS4 μπορεί να αναμένεται στο PS5. Δεδομένου του γεγονότος ότι το παιχνίδι δεν διαθέτει ακόμη παράθυρο κυκλοφορίας, πρόκειται να είναι ένας άλλος λόγος ή η Sony να κυκλοφορήσει το PS5 όσο το δυνατόν νωρίτερα. Η Bethesda Softworks είναι μία από αυτές τις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών αισιόδοξες για την κυκλοφορία των επερχόμενων παιχνιδιών που έχουν σχεδιαστεί για να σχεδιάζουν στις νέες συσκευές τυχερών παιχνιδιών. Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Starfield στην αρχή και να το ακολουθήσει με το The Elder Scrolls VI κατά την ανακοίνωση που έκανε κατά το E3 2018. Το τελευταίο αναμφίβολα θα κυκλοφορήσει στο PlayStation 5.

Η τελική δήλωση

Με τη δυνατότητα των συσκευών ροής παιχνιδιών να αντικαταστήσουν τις συμβατικές κονσόλες παιχνιδιών σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ubisoft, οι παίκτες ενδέχεται να παρακολουθήσουν μια άλλη γενιά κονσολών προτού η βιομηχανία μεταβεί στα μοντέλα ροής για τα παιχνίδια. Εάν είστε άπληστος παίκτης, υπάρχουν περισσότερα να περιμένετε όταν μαντέψετε τι πρόκειται να παρουσιάσει η Sony με την κονσόλα παιχνιδιών επόμενης γενιάς. Με την απόδοση του PS4, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί αρκετά καλά στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, μπορείτε να περιμένετε την επιστροφή ορισμένων παιχνιδιών που πάντα θέλατε να παίξετε. Η προσβασιμότητα της τεχνολογίας μπορεί να σημαίνει πολλά για τους παίκτες, και καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται μεταξύ της Sony και της Microsoft, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναρωτιούνται πότε το PS5 θα δει το φως του κόσμου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found