Το MacBook Trackpad δεν λειτουργεί - Πώς μπορεί να διορθωθεί

Το MacBook Trackpad σταμάτησε να λειτουργεί; Υπάρχουν πολλοί χρήστες Macbook που αντιμετώπισαν προβλήματα όπως ένα κατεψυγμένο trackpad, το διπλό κλικ δεν λειτουργεί, η χειρονομία του track pad δεν λειτουργεί, το ποντίκι δεν κινείται κλπ. Το trackpad Mackbook δεν λειτουργεί; Δοκιμάστε τις παρακάτω λύσεις:

Δείτε επίσης: Κορυφαίες καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για Mac OS X

Τρόπος διόρθωσης του MacBook Trackpad που δεν λειτουργεί: Ενημέρωση υλικολογισμικού

Είναι απαραίτητο να ενημερώνετε το Mac. Ενώ η τελευταία ενημέρωση προορίζεται να προσφέρει καλή απόδοση, έρχεται επίσης γεμάτη με τις διορθώσεις για πολλά σφάλματα. Επομένως, συνιστάται πάντα να ελέγχετε συχνά την ενημέρωση. Μπορείτε επίσης να λάβετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση υλικολογισμικού Trackpad. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε το App Store και πατήστε στην ενημέρωση στο επάνω μέρος. Εδώ αναζητήστε την «Ενημέρωση υλικολογισμικού Trackpad» και αν υπάρχει κάτι διαθέσιμο, μην σκεφτείτε δύο φορές να κάνετε κλικ στο κουμπί ενημέρωσης.

Πώς να διορθώσετε το MacBook Trackpad που δεν λειτουργεί: Επαναφέρετε το SMC

Εάν έχετε ενημερώσει τη συσκευή και το υλικολογισμικό Trackpad και εξακολουθεί να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, τότε η επαναφορά του SMC μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε το MacBook Trackpad που δεν λειτουργεί. Ωστόσο, η διαδικασία επαναφοράς του SMC θα διαφέρει ανάλογα με το MacBook που διαθέτετε είτε με MacBook με αφαιρούμενη μπαταρία είτε αλλιώς το μη αφαιρούμενο. Και οι δύο διαδικασίες εξηγούνται εδώ.

Macbook με αφαιρούμενη μπαταρία:

 • Πρώτα απενεργοποιήστε εντελώς το Mac σας.
 • Στη συνέχεια, αφαιρέστε όλη τη σύνδεση τροφοδοσίας από τη συσκευή, αποσυνδέστε το τροφοδοτικό.
 • Τώρα, ανοίξτε το Mac και αφαιρέστε την μπαταρία προσεκτικά.
 • Ενώ η μπαταρία είναι αποσπασμένη, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 10 δευτερόλεπτα. Θα εκφορτώσει εντελώς τον υπολογιστή και θα γίνει επαναφορά του SMC.
 • Συνδέστε ξανά την μπαταρία, συνδεθείτε με την πηγή τροφοδοσίας και ενεργοποιήστε την για να δείτε αν το trackpad είναι σταθερό τώρα.

Macbook με μη αφαιρούμενη μπαταρία:

 • Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ένα από τα πιο πρόσφατα MacBooks, ενδέχεται να έχει μη αφαιρούμενη μπαταρία. Έτσι, η διαδικασία επαναφοράς του SMC θα ποικίλλει επίσης. Εδώ δεν απαιτείται η απενεργοποίηση της συσκευής ούτε η πηγή τροφοδοσίας πρέπει να αποσυνδεθεί. Αντίθετα, βεβαιωθείτε ότι το Mac σας είναι συνδεδεμένο στην πηγή τροφοδοσίας, καθώς θα απαιτήσει ενέργεια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option, Power, Shift και Control για σχεδόν 8-10 δευτερόλεπτα. Θα επαναφέρει αυτόματα το SMC.

Πώς να διορθώσετε το MacBook Trackpad που δεν λειτουργεί: Ορισμένες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις

 • Εάν το trackpad του Mac σας δεν ανταποκρίνεται πλήρως, ελέγξτε αν έχετε συνδέσει άλλο ποντίκι. Εάν ναι, αποσυνδέστε το και ελέγξτε αν το trackpad λειτουργεί τώρα. Υπάρχει μια επιλογή στο μενού ρυθμίσεων που απενεργοποιεί το trackpad σε περίπτωση ανίχνευσης φυσικού ποντικιού. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάζετε τις ρυθμίσεις πάντα. Απλώς μεταβείτε στο System Preference> Accessibility> Mouse & Trackpad. Εδώ θα δείτε μια επιλογή «Παράβλεψη ενσωματωμένου trackpad όταν υπάρχει το ποντίκι ή το ασύρματο trackpad». Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επιλεγεί η επιλογή.
 • Σε περίπτωση που το διπλό κλικ του trackpad δεν λειτουργεί, κατευθυνθείτε ξανά προς το System Preference> Accessibility> Mouse & Trackpad. Θα προσφέρει μια επιλογή «ταχύτητα διπλού κλικ» με ένα ρυθμιστικό. Σύρετε το ρυθμιστικό στη μέση και ελέγξτε αν είστε πλέον σε θέση να διορθώσετε το MacBook Trackpad που δεν λειτουργεί.

 • Είναι ο δείκτης πολύ γρήγορος για έλεγχο; Λοιπόν, μπορεί να γίνει αργή μεταβαίνοντας στο System Preference> Trackpad> Tracking speed. Η ταχύτητα παρακολούθησης θα φέρει ένα ρυθμιστικό μέσω του οποίου μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητα παρακολούθησης.

Πώς να διορθώσετε το MacBook Trackpad που δεν λειτουργεί: Επαναφέρετε το PRAM

Ένα άλλο χρήσιμο τέχνασμα για να διορθώσετε το MacBook Trackpad που δεν λειτουργεί είναι να επαναφέρετε το PRAM. Ετσι:

 • Πρώτα απενεργοποιήστε εντελώς το Mac.
 • Στη συνέχεια πατήστε και κρατήστε πατημένο το Command, τις επιλογές, το κουμπί P και R από το πληκτρολόγιο συνολικά για 10 δευτερόλεπτα.
 • Τώρα, ενεργοποιήστε το Mac και όπως βλέπετε την γκρίζα οθόνη στο Mac σας, αφήστε όλα τα πλήκτρα.
 • Η κανονική εκκίνηση θα ξεκινήσει και μόλις ακούσετε δύο θορύβους από την εκκίνηση, η επαναφορά PRAM γίνεται.

Τρόπος διόρθωσης του MacBook Trackpad που δεν λειτουργεί: Διαγράψτε τα αρχεία της λίστας ιδιοτήτων

Εάν έχετε εκτελέσει όλες τις δηλωμένες μεθόδους, αλλά εξακολουθείτε να απομένουν με το ίδιο ζήτημα trackpad, διαγράψτε τα αρχεία της λίστας ιδιοτήτων. Αυτή η λίστα ιδιοτήτων αποθηκεύει πραγματικά όλες τις πληροφορίες της εφαρμογής και των πακέτων που είναι εγκατεστημένα στο MacBook σας. Ωστόσο, πριν ακολουθήσετε αυτό το βήμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει πρώτα αντίγραφα ασφαλείας του Mac. Εδώ είναι πώς να διαγράψετε τα αρχεία της λίστας ιδιοτήτων του ποντικιού και του pad pad.

 • Ανοίξτε το Finder> Μετάβαση> Μετάβαση στο φάκελο και πληκτρολογήστε / Library / Preferences. Επόμενο χτύπημα Go.
 • Θα παρατηρήσετε πολλά αρχεία. Επιλέξτε όλα τα αρχεία που έχουν γραμμένο το Trackpad ή το ποντίκι. Μόλις λάβετε τα αρχεία της λίστας ιδιοτήτων, διαγράψτε τα απαιτούμενα. Η λίστα θα μοιάζει με «com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.trackpad.plist. Τώρα ελέγξτε εάν το track pad λειτουργεί σωστά.

Δοκιμάστε τις παραπάνω λύσεις. Εάν δεν λειτουργεί τίποτα, επικοινωνήστε με την Apple.

Δείτε επίσης: Τρόπος αποστολής και λήψης μηνυμάτων κειμένου σε Mac

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found