Συμβουλές και κόλπα για το iPhone XR

Με τις προπαραγγελίες του νέου iPhone XR να αρχίσει να κυκλοφορεί, ίσως θελήσετε να επιλέξετε μια συσκευή που ανταποκρίνεται στην επιλογή του χρώματος και σας παρέχει την ευκαιρία αποθήκευσης που χρειάζεστε. Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε το τηλέφωνο μόλις ενεργοποιηθεί η επιλογή προπαραγγελίας, είστε έτοιμοι να τραβήξετε ένα μοντέλο με μέγεθος οθόνης 6,1 ίντσες. Ωστόσο, ακόμα κι αν σκοπεύετε να ξυπνήσετε νωρίς τη συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του τηλεφώνου ή να μείνετε ξύπνιοι μέχρι αργά το βράδυ, ενδέχεται να μην μπορείτε να πάρετε το μοντέλο που θέλετε. Για να προπαραγγείλετε τη συσκευή είναι η καλύτερη επιλογή που έχετε τώρα εάν θέλετε να αποφύγετε το πλήθος. Εάν θέλετε να είστε ένας από τους πρώτους που έπιασε αυτό το μοντέλο, πρέπει να περπατήσετε με το ρολόι πριν από τα μεσάνυχτα. Το καλύτερο κόλπο είναι να διαλέξετε το μοντέλο που θέλετε τη στιγμή που η προπαραγγελία του τηλεφώνου εμφανίζεται ζωντανά, όπως έκανε πριν από την κυκλοφορία του iPhone XS ή του iPhone Max. Ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο διαβάζοντας αυτόν τον οδηγό πριν κάνετε την προπαραγγελία. Ας δούμε τη λίστα με τις συμβουλές και τα κόλπα του iPhone XR.

Δείτε επίσης: Πώς να ρυθμίσετε το iPhone XR

Συμβουλές και κόλπα για το iPhone XR

1. Πράγματα που πρέπει να κάνετε

Ακόμα κι αν η επιλογή προπαραγγελίας του iPhone XR δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Apple Inc και να επιλέξετε το αγαπημένο σας μοντέλο. Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία προπαραγγελίας πιο γρήγορη όταν αρχίσετε να ρίχνετε μια ματιά στις επιλογές εκ των προτέρων. Ευτυχώς, ίσως να μην χρειάζεται πλέον να περάσετε από διάφορα μενού όταν ξεκινά η προπαραγγελία αν το επιλέξετε. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το αγαπημένο μοντέλο του iPhone XR.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Apple store ή τη σελίδα iPhone XR στο πρόγραμμα περιήγησης
  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να προπαραγγείλετε το τηλέφωνο
  • Τώρα επιλέξτε το μοντέλο της επιλογής σας από τις διαθέσιμες επιλογές
  • Μπορείτε να ορίσετε την επιλογή αποθήκευσης που θέλετε και το χρώμα μαζί με τη μέθοδο πληρωμής
  • Εάν επιλέξετε να εργαστείτε από τον ιστότοπο της Apple για αυτήν την εργασία, μπορείτε να κάνετε κλικ στην καρδιά που βρίσκεται δίπλα στο κουμπί Επιλογή. Ωστόσο, εάν εργάζεστε από την εφαρμογή Apple Store, μπορείτε απλώς να πατήσετε την καρδιά στο επάνω δεξιό τμήμα

Όταν ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε τη συσκευή στα Αγαπημένα σας. Μόλις ενεργοποιηθεί η προπαραγγελία αυτής της νέας συσκευής, μπορείτε να επισκεφθείτε τα Αγαπημένα και μετά να πατήσετε στη συσκευή που έχετε επιλέξει. Όταν αποκτάτε πρόσβαση στον ιστότοπο, πρέπει να κάνετε κλικ στη μικρή γραμμή που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία για να επισκεφθείτε τα Αγαπημένα ή να κάνετε κλικ στο Μπλε εικονίδιο εάν έχετε πρόσβαση στα Αγαπημένα μέσω της εφαρμογής Apple Store. Τώρα είστε έτοιμοι να αγοράσετε το τηλέφωνο.

2. Βελτίωση της ταχύτητας της συσκευής

Όπως και οι άλλες συσκευές της οικογένειας iPhone, το νέο iPhone XR μπορεί να γίνει αργό για μια χρονική περίοδο. Ενώ η απενεργοποίηση της συσκευής μπορεί να σας βοηθήσει να εκκαθαρίσετε τη μνήμη, μπορείτε να διαγράψετε μερικές από τις φωτογραφίες, τα αρχεία και τις εφαρμογές ή να τις αρχειοθετήσετε επίσης στο σύννεφο, για να σας βοηθήσει να ελευθερώσετε χώρο στη συσκευή. Πρέπει να επισκεφθείτε Ρυθμίσεις για να μάθετε τις εφαρμογές που ανανεώνονται στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας έτσι την πολύτιμη ισχύ της συσκευής. Η ενημέρωση του iOS στη συσκευή μπορεί να αυξήσει την ταχύτητά του.

3. Κάνοντας το τηλέφωνο προληπτικό για παραβιάσεις

Ενώ μπορείτε να ανοίξετε το iPhone XR χρησιμοποιώντας το Face ID, το τηλέφωνο μπορεί να κληθεί εντελώς ασφαλές μόνο όταν κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τον κωδικό πρόσβασης. Το iOS μπορεί να σας ζητήσει να χρησιμοποιήσετε έναν εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης, αλλά μπορείτε σίγουρα να κάνετε τη συσκευή πιο ασφαλή με έναν κωδικό πρόσβασης κατασκευασμένο από αλφάβητα και αριθμούς. Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσειςκαι πατήστε ID και κωδικός πρόσβασης. Όταν η συσκευή σας ζητά να εισαγάγετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να πατήσετε Επιλογές κωδικού πρόσβασης και Προσαρμοσμένος αλφαριθμητικός κωδικός. Τώρα είστε έτοιμοι να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στη νέα συσκευή, αλλά βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τον θυμηθείτε.

4. Συμμετοχή στην ομάδα FaceTime

Κατά τη συμμετοχή σας σε μια ομάδα, μπορείτε να καλέσετε περίπου τριάντα δύο συμμετέχοντες ταυτόχρονα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εισαγάγετε περισσότερες από μία επαφές στο πλαίσιο διευθύνσεων κατά την έναρξη της συνομιλίας. Υπάρχουν πλακίδια που εκθέτουν τους συμμετέχοντες και πρέπει να πατήσετε κάθε πλακίδιο για να φέρετε το άτομο μπροστά από την προβολή σας.

5. Σας υπενθυμίζω να καλέσετε αργότερα

Το iOS μπορεί να σας υπενθυμίσει να πραγματοποιήσετε κλήσεις αργότερα και αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί Υπενθύμιση αργότερα που βρίσκεται πάνω από τη διαφάνεια. Είτε θέλετε η συσκευή να σας υπενθυμίζει την κλήση εντός μίας ώρας ή περισσότερο, είναι η επιλογή σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανεβάσει τα στοιχεία επικοινωνίας, ώστε η συσκευή να μπορεί να εντοπίσει τη διεύθυνσή σας. Ο χρόνος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις κινήσεις του GPS.

6. Προσαρμογή των ήχων κλήσης

Με βάση τα μουσικά κομμάτια που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του iTunes, μπορείτε να επιλέξετε να προσαρμόσετε τον ήχο κλήσης στη συσκευή. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια διπλή έκδοση του κομματιού που θέλετε για τον ήχο κλήσης, να μετατρέψετε τον τύπο του αρχείου και να το εισαγάγετε στο iTunes ως έναν από τους ήχους κλήσης. Μετά από αυτό, μπορείτε να συγχρονίσετε τον ήχο κλήσης με το τηλέφωνο. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε τον ήχο κλήσης της επιλογής σας από τη δική σας δημιουργία ήχου και θα είναι φιλική προς τον χρήστη σε αυτήν τη συσκευή.

7. Ξεκλείδωμα της οθόνης

Είναι εύκολο να ξεκλειδώσετε τη συσκευή απλά κοιτάζοντας την. Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει το αναγνωριστικό προσώπου μεταβαίνοντας στο Ρυθμίσεις σελίδα, μπορείτε να ολοκληρώσετε μια σειρά βημάτων, όπως περιστροφή της κεφαλής σε κυκλική κίνηση, έτσι ώστε το τηλέφωνο να μπορεί να συλλάβει το πρόσωπό σας σε διαφορετικές γωνίες. Μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης Face ID, είστε έτοιμοι να κοιτάξετε στην οθόνη και να ξεκλειδώσετε εύκολα τη συσκευή, σε αντίθεση με την επιλογή αφής δακτυλικών αποτυπωμάτων στα προηγούμενα μοντέλα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε δύο διαφορετικά προφίλ όταν θέλετε να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο χρησιμοποιώντας διαφορετική εμφάνιση ή θέλετε να μοιραστείτε τη συσκευή με κάποιον.

8. Λήψη του στιγμιότυπου οθόνης

Ακόμα και αν το κουμπί Home δεν υπάρχει στο νέο iPhone XR, είναι εύκολο να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης με αυτήν τη συσκευή. Πρέπει να κρατήσετε ταυτόχρονα το κουμπί αύξησης έντασης και λειτουργίας και να πατήσετε τα κουμπιά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Κρατώντας πατημένα τα κουμπιά, πρέπει να σηκώσετε ένα άλλο παράθυρο για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Αφού τραβήξετε το στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να επισημάνετε ή να επεξεργαστείτε την εικόνα.

9. Προσαρμογή του κέντρου ελέγχου

Περιμένατε να το κάνετε εδώ και πολύ καιρό. Απλώς επισκεφτείτε Ρυθμίσεις και Κέντρο ελέγχου και τελικά Προσαρμογή στοιχείων ελέγχου. Τα στοιχεία ελέγχου που εμφανίζονται υπάρχουν στην κορυφή και πρέπει να πατήσετε το σύμβολο μείον για να τα αφαιρέσετε και να τα πατήσετε παρατεταμένα για να κάνετε τις επιθυμητές αλλαγές στη συσκευή.

10. Ανακίνηση της συσκευής για αναίρεση

Αυτό φαίνεται να είναι λίγο περίεργο αρχικά, αλλά μπορεί να σας σώσει όταν πληκτρολογείτε μια μακρά πρόταση και στη συνέχεια να τη διαγράψετε κατά λάθος από τη συσκευή. Απλώς ανακινήστε λίγο ένα τηλέφωνο και μπορείτε να φέρετε το πλαίσιο Undo-Redo για να ολοκληρώσετε την υπόλοιπη εργασία.

11. Ενεργοποίηση της Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση

Έχετε ακούσει για το Μην ενοχλείτε επιλογή, αλλά είναι καλό να γνωρίζετε για τις διάφορες παραλλαγές αυτού του τρόπου. Επισκεφτείτε τις Ρυθμίσεις και μετά μεταβείτε στο Μην ενοχλείτε επιλογή και κάτω από αυτήν, Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση και πατήστε Ενεργοποίηση. Μπορείτε να επιλέξετε από τις επιλογές Χειροκίνητα και Αυτομάτως ανάλογα με την επιλογή σας. Εάν βρείτε αυτήν την επιλογή ενοχλητική, μπορείτε επίσης να την απενεργοποιήσετε.

12. Πρόσβαση στον Πορτραίτο Φωτισμού

Το iPhone XR έχει λίγες μόνο δυνατότητες πορτραίτου φωτισμού, αλλά μπορεί ακόμα να παράγει ελκυστικά εφέ με πολύ λίγο χρόνο και προσπάθεια. Όταν ανοίγετε την εφαρμογή Κάμερα, μπορείτε να σύρετε το περιστρεφόμενο μενού στο κάτω μέρος για να μεταβείτε στη Λειτουργία πορτρέτου. Μπορείτε να πατήσετε το Φυσικό φως για να φωτίσετε το πρόσωπο στη φωτογραφία.

13. Κάνοντας μια καλύτερη selfie

Ενώ οι selfie συνεχίζουν να κυριαρχούν στη δράση των κινητών τηλεφώνων, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα τέχνασμα εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το selfie που παίρνετε χρησιμοποιώντας το νέο iPhone XR. Η χρήση του κουμπιού έντασης στο συνημμένο ζευγάρι ακουστικών όταν η εφαρμογή Κάμερα είναι ανοιχτή σάς βοηθά να τραβήξετε καλύτερα selfies. Δεν θα σας βοηθήσει μόνο να τραβήξετε δυνατά selfies που είναι πιο φυσικά, αλλά θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό την αστάθεια του τηλεφώνου.

14. Έτοιμο να παραγγείλετε

Εάν σκοπεύετε ήδη να πραγματοποιήσετε την προπαραγγελία αυτού του μοντέλου, ίσως αισθάνεστε τον ενθουσιασμό και είστε έτοιμοι να κάνετε όλα τα κόλπα και τις συμβουλές με διαφορετικές εφαρμογές για να βελτιώσετε την απόδοσή του. Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο και να εφαρμόσετε τα κόλπα και τις συμβουλές; Μπορείτε να δοκιμάσετε τις συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω ή περισσότερο για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στη διαχείριση της νέας συσκευής.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις