Γιατί το iOS 10 δεν έχει ένα Unbreaked Jailbreak

Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) άνθρωποι στην κοινότητα jailbreaking του iOS προτιμούν τις αδέσμευτες jailbreaks από τις συνδεδεμένες. Αυτό δεν είναι πραγματικά εκπληκτικό, δεδομένου ότι τα αδέσμευτα εργαλεία jailbreaking είναι πιο βολικά: το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το εργαλείο που προτιμάτε και τελειώσατε! Η συσκευή σας παραμένει σπασμένη, ανεξάρτητα από το πόσες φορές γίνεται επανεκκίνηση της συσκευής σας λόγω εξαντλημένης μπαταρίας και για άλλους λόγους.

Δυστυχώς, τα αδέσμευτα jailbreaks έχουν γίνει πιο σπάνια με την πάροδο των ετών. Το τελευταίο μη δεσμευμένο εργαλείο που έκανε η Pangu ήταν το jailbreak iOS 9.1, το οποίο κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου 2016. Οι επόμενες jailbreaks της ομάδας, όπως το jailbreak iOS 9.3.3, ήταν ημι-συνδεδεμένες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να επανεγκαταστήστε ξανά τη συσκευή σας κάθε φορά που κάνει επανεκκίνηση, αν και δεν χρειάζεται πλέον να την συνδέσετε σε έναν υπολογιστή. Ακόμα και το επερχόμενο jailbreak του iOS 10.3.1, το οποίο ελπίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το μήνα, αναμένεται να είναι ένα εργαλείο ημι-συνδεδεμένου.

Η Pangu δεν είναι η μόνη ομάδα πειρατείας που αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δημιουργία ενός αδέσμευτου jailbreak για το iOS 10. Το Yalu, το οποίο αναπτύχθηκε από τη διάσημη χάκερ Luca Todesco, είναι ένα ημι-συνδεδεμένο jailbreak για iOS 10.0 έως iOS 10.2 και πρέπει να επανεγκαθίσταται κάθε φορά κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας.

Αυτό έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους να αναρωτιούνται: γιατί είναι τόσο δύσκολο να δημιουργηθεί ένα αδιάσπαστο εργαλείο jailbreak, ειδικά για το iOS 10; Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στο πώς αναπτύσσονται οι αδέσμευτες jailbreaks.

Αυτά τα jailbreaks χρησιμοποιούν εκμεταλλεύσεις που είναι αρκετά ισχυρές για να διορθώσουν τον πυρήνα χωρίς τη βοήθεια υπολογιστή. Οι εκμεταλλεύσεις με αυτό το επίπεδο ισχύος ήταν κοινές σε παλαιότερες συσκευές, όπως το iPhone και το iPod Touch πρώτης γενιάς, το iPod Touch δεύτερης γενιάς (με το παλιό χώρο εκκίνησης), το iPhone 3G και το iPhone 3GS (με το παλιό χώρο εκκίνησης) . Αυτό προέρχεται από το γεγονός ότι αυτές οι παλαιότερες συσκευές που διαθέτουν εκμεταλλεύσεις bootroom - συγκεκριμένα Pwnage 2.0 και 0x24000 Segment Overflow - που διευκόλυναν τις αδέσμευτες jailbreaks. Οι παλαιότερες εκδόσεις του iOS διευκόλυναν επίσης το jailbreaking.

Δυστυχώς για τους jailbreakers, η Apple έχει κάνει βελτιώσεις στις συσκευές και το λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας με την πάροδο των ετών. Οι νέες συσκευές έχουν βελτιώσει το λογισμικό, το οποίο καθιστά πιο δύσκολη την jailbreaking. Ένα παράδειγμα είναι το iPhone 7, του οποίου το KPP δεν έχει παρακαμφθεί από την ομάδα Yalu και επομένως δεν είναι συμβατό με το jailbreak Yalu. Οι νέες εκδόσεις iOS έχουν επίσης αυστηρότερη ασφάλεια και έχουν λιγότερα πλεονεκτήματα για χρήση από τους χάκερ.

Τι σημαίνει λοιπόν όλα αυτά; Βασικά, αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του iOS δεν πρέπει να περιμένουν να δουν ένα αδέσμευτο jailbreak για iOS 10 σύντομα. Έως ότου κάποιος ανακαλύψει νέα πλεονεκτήματα σε συσκευές iOS, οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν σχέση με τα ημι-συνδεδεμένα jailbreaks που προσφέρονται από τις σημερινές ομάδες hacking.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found