Sony Xperia Z1 - Συνηθισμένα προβλήματα και οι επιδιορθώσεις τους

Όταν η Sony παρουσίασε το κορυφαίο μοντέλο της - το Xperia Z1, το κινητό τηλέφωνο μπόρεσε να λάβει άμεση προσοχή από όλους τους τύπους χρηστών. Υπήρχαν εκείνοι που τους άρεσαν οι δυνατές προδιαγραφές του και εκείνοι που τους αρέσει να τραβούν φωτογραφίες. Είναι ένα καλό τηλέφωνο με μερικές εξαιρετικές δυνατότητες που ανταγωνίζονται πολλά άλλα τηλέφωνα στην ίδια σειρά. Το αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη τηλέφωνο μπορεί να αντέξει σε μεγάλο βαθμό φθορά χωρίς να το χαρίζει πολύ εύκολα. Ενώ μας άρεσε το τηλέφωνο, δύσκολα μπορούμε να το περιγράψουμε ως άψογο. Υπήρχαν προβλήματα με αυτό όπως και οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο, ανεξάρτητα από το πόσο φοβερό και δυνατό. Ας δούμε τα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διορθωθούν.

Διαβάστε επίσης - Κοινά προβλήματα και λύσεις Galaxy S6 Edge

Λίστα προβλημάτων και τις επιδιορθώσεις τους

Η μπαταρία εξαντλείται γρήγορα

Το Xperia Z1 είχε εξαιρετική απόδοση μπαταρίας μέχρι την τελευταία ενημέρωση του KitKat που κατέστρεψε πλήρως την μπαταρία του τηλεφώνου. Το τηλέφωνο άρχισε να συμπεριφέρεται παράξενα όταν πρόκειται για την απόδοση της μπαταρίας του και η χρήση εφαρμογών που απαιτούσαν δεδομένα έγινε ενόχληση στο τηλέφωνο. Πολλοί χρήστες του Z1 προσπάθησαν να κάνουν χωρίς πολλές υπηρεσίες δεδομένων, όπως υπηρεσίες τοποθεσίας και απενεργοποίηση του αυτόματου συγχρονισμού για τις περισσότερες από τις εφαρμογές τους, αλλά δεν ήταν τόσο χρήσιμο.

Διορθώσετε:

Έχει σημειωθεί ότι μια απλή επαναφορά της συσκευής μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος. Δεν είστε μόνοι όταν πρόκειται για αυτό το πρόβλημα. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας στο τηλέφωνο και πραγματοποιήστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων εντοπίζοντας το κόκκινο κουμπί επαναφοράς που βρίσκεται στην υποδοχή κάρτας SD του τηλεφώνου σας.

Αφαιρέστε το κάλυμμα της κάρτας SD και εντοπίστε το κόκκινο κουμπί επαναφοράς. Πρέπει να πατήσετε αυτό το κουμπί για 3 έως 5 δευτερόλεπτα για να επαναφέρετε με επιτυχία το τηλέφωνό σας.

Πηγή - www.ifixit.com

Μη ανταποκρινόμενη οθόνη αφής

Πολλοί χρήστες ανησυχούν για το ότι η οθόνη αφής του Xperia Z1 δεν ανταποκρίνεται. Το πρόβλημα είναι ότι το τηλέφωνο τυχαία δεν καταγράφει ένα άγγιγμα. Το πρόβλημα μπορεί να προκύψει όταν η οθόνη αφής χρησιμοποιείται πολύ. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο Swype ή εάν παίζετε ένα παιχνίδι, τότε είναι πιθανό ορισμένες πινελιές να μην εγγράφονται. Ένας τρόπος για να μάθετε αν η οθόνη αφής του τηλεφώνου σας λειτουργεί σωστά ή όχι είναι να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, ανοίγοντας Σχετικά με το τηλέφωνο. Αναζητήστε διαγνωστικά και αγγίξτε το, τώρα επιλέξτε Δοκιμή συσκευής και πατήστε στην οθόνη αφής. Δοκιμάστε να σχεδιάσετε μια γραμμή χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής και κάντε συνεχώς για 10 δευτερόλεπτα για να ελέγξετε αν λειτουργεί σωστά ή όχι.

Διορθώσετε:

Θα παρατηρήσετε ότι το πρόβλημα διορθώνεται αυτόματα εάν δεν αγγίξετε την οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα. Ωστόσο, εάν πρόκειται για συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορείτε να προσπαθήσετε να μεταβείτε στην αρχική οθόνη και να επιστρέψετε στην οθόνη της εφαρμογής και το πρόβλημά σας θα πρέπει να επιλυθεί.

Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας θα πρέπει επίσης να διορθώσει προσωρινά το πρόβλημα. Εάν το πρόβλημα συνεχιστεί, ίσως χρειαστεί να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας σε κατάστημα της Sony ή στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας.

Υπερθέρμανση

Σε κάποιο βαθμό, είναι σχεδόν αδύνατο να επιλυθεί το πρόβλημα της υπερθέρμανσης σε smartphone. Με τις τεράστιες μπαταρίες και τις τεράστιες οθόνες να συσκευάζονται σε λεπτές φόρμες, τα κινητά τηλέφωνα είναι πιο ευαίσθητα στην υπερθέρμανση από πριν. Το Z1 καταλήγει συχνά να εμφανίζει σφάλματα όταν το τηλέφωνο υπερθερμαίνεται. Μεγάλη περίοδος χρήσης της κάμερας μπορεί να προκαλέσει τέτοια σφάλματα.

Διορθώσετε:

Ενώ συνιστάται να κάνετε λίγο ξεκούραση στο τηλέφωνο μεταξύ μεγάλων περιόδων χρήσης, εάν χρησιμοποιείτε μια θήκη, είναι καλύτερο να το αφαιρέσετε για να αποφύγετε την υπερθέρμανση λόγω της θήκης. Μερικά άλλα σημεία που πρέπει να θυμάστε είναι:

  • Μία από τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο τηλέφωνό σας ενδέχεται να προκαλεί υπερθέρμανση. Ένας εύκολος τρόπος για να το καταλάβετε είναι η εκκίνηση του τηλεφώνου σας σε ασφαλή λειτουργία. Για να το κάνετε αυτό, απενεργοποιήστε το Xperia Z1 και, στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας μέχρι να αισθανθείτε ότι το τηλέφωνό σας δονείται. Μόλις δείτε το λογότυπο Xperia, πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα το πλήκτρο μείωσης της έντασης και το τηλέφωνο θα ξεκινήσει σε ασφαλή λειτουργία. Εάν το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί σε αυτήν τη λειτουργία, τότε ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τις εφαρμογές σας για το πρόβλημα. Μπορείτε να ξεκινήσετε την απεγκατάσταση των πιθανών εφαρμογών που ενδέχεται να προκαλούν το πρόβλημα μέχρι να διαπιστώσετε ότι το τηλέφωνό σας σταματά να υπερθερμαίνεται. Αυτό θα σας πει ποια εφαρμογή δημιουργούσε το πρόβλημα.
  • Η υπερθέρμανση μπορεί επίσης να προκληθεί εάν χρησιμοποιείτε ένα παλιό λογισμικό, ελέγξτε για ενημερώσεις για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το πιο πρόσφατο λογισμικό για τη συσκευή σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Σχετικά με το τηλέφωνο> Ενημερώσεις λογισμικού> Ενημερώσεις συστήματος και ελέγξτε εάν έχετε εγκαταστήσει το πιο πρόσφατο λογισμικό στη συσκευή σας.

    Πηγή - www.spark.co.nz

  • Εάν δεν λειτουργεί τίποτα άλλο, δοκιμάστε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και, στη συνέχεια, επανεγκαταστήστε τις εφαρμογές μία προς μία για να διασφαλίσετε ότι το πρόβλημα δεν θα επανέλθει.

Υδάτινη καταστροφή

Για ένα τηλέφωνο που είναι αδιάβροχο, ήλπιζα ότι ίσως να μην χρειαστεί να το προσθέσω στη λίστα των προβλημάτων, ωστόσο, συμβαίνει ότι πολλοί άνθρωποι διαμαρτύρονταν για ζημιά στο νερό στο Z1.

Διορθώσετε:

Το τηλέφωνο έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται νερό σε βάθος 1,5 μέτρων και μόνο για 30 λεπτά. Και για όλες τις περίεργες ψυχές, αυτό είναι μόνο γλυκό νερό. Εάν πήγατε να βάζετε το τηλέφωνό σας με θαλασσινό νερό, ίσως να μην το βρείτε πλέον χρήσιμο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι όλα τα πτερύγια είναι σφραγισμένα πριν αποφασίσετε να κάνετε μια βουτιά στο νερό με το Xperia Z1.

Σε περίπτωση που αφήσατε ανοιχτά τα πτερύγια και έχει διαρρεύσει νερό στο τηλέφωνο, τότε μην προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε αμέσως το τηλέφωνό σας. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να στεγνώσετε εντελώς και τραβήξτε τα ανοίγματα και αφήστε την να στεγνώσει. Λέγεται ότι ένα μπολ άψητο ρύζι βοηθά στην απορρόφηση της υγρασίας από το τηλέφωνο. Αφήστε το για 24 ώρες προτού το ενεργοποιήσετε. Εάν το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, παραδώστε το σε έναν τεχνικό που μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό.

Κίτρινη απόχρωση

Το Xperia Z1 χρησιμοποιεί τον κινητήρα Triluminous display που μπορεί να προκαλεί πρασινωπή ή κιτρινωπή απόχρωση. Θα παρατηρήσετε ότι το λευκό και γκρι φόντο έχει κίτρινη απόχρωση στο τηλέφωνό σας.

Διορθώσετε:

Επιλέξτε Ρυθμίσεις> Οθόνη> Ισορροπία λευκού εάν η ισορροπία λευκού του τηλεφώνου σας είναι 100 ή όχι, αν όχι, αλλάξτε το Β σε 100. Αυτό θα βοηθήσει να αυξήσετε τα λευκά κάνοντάς τα να φαίνονται πιο λευκά. Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημά σας, ίσως χρειαστεί να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας στο κέντρο επισκευής της Sony, όπου μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα ή να αντικαταστήσετε.

Πηγή - www.gizmobolt.com

Η κάμερα σταματά να λειτουργεί

Αυτό το πρόβλημα συνδέεται στενά με το ζήτημα υπερθέρμανσης που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Z1. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί άνθρωποι είχαν χρησιμοποιήσει την κάμερα μόνο για μερικά λεπτά προτού δουν το μήνυμα "Η κάμερα δεν είναι προσωρινά διαθέσιμη λόγω της υψηλής θερμοκρασίας".

Διορθώσετε:

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το πρόβλημα έχει επιλυθεί ενημερώνοντας το λογισμικό στο πιο πρόσφατο, αλλά εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, τότε η επίσκεψη στο κέντρο επισκευής της Sony είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα.

Αποτρέπονται οι λειτουργίες λήψης

Εκτός από την απότομη διακοπή της κάμεράς σας, ένα άλλο πρόβλημα που παρατηρήθηκε στο Z1 είναι ότι ορισμένες λειτουργίες λήψης δεν λειτουργούν επίσης. Οι λειτουργίες λήψης Superior Auto και Timeshift Burst είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Θα παρατηρήσετε ένα μήνυμα σαν αυτό: "Δυστυχώς, το Timeshift Burst έχει σταματήσει". Στη συνέχεια, μια δεύτερη ειδοποίηση αμέσως μετά από αυτήν που λέει ότι η κάμερα πρέπει να κρυώσει.

Διορθώσετε:

Παρόλο που υπάρχει πιθανότητα η βαριά χρήση να προκαλέσει προβλήματα όπως αυτά, ίσως χρειαστεί να την κρυώσετε εάν το έχετε χρησιμοποιήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα παρουσιαστεί σε λίγα λεπτά χρήσης, ελέγξτε αν το λογισμικό του τηλεφώνου σας έχει ενημερωθεί. Εάν όχι, τότε ενημερώστε το. Για όσους διαθέτουν το πιο πρόσφατο λογισμικό, δοκιμάστε να επαναφέρετε το τηλέφωνο αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Εάν εξακολουθεί να καταλήγει με αυτά τα σφάλματα, μεταφέρετε το τηλέφωνό σας σε ένα κέντρο επισκευής όπου ένας επαγγελματίας μπορεί να εμβαθύνει στο πρόβλημα.

Η οθόνη παραμένει αναμμένη

Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται συνήθως όταν οι χρήστες καταργούν την επιλογή της βελτιστοποιημένης επιλογής οπίσθιου φωτισμού των Ρυθμίσεων οθόνης. Παρατηρούν ότι η οθόνη του τηλεφώνου παραμένει συνεχής.

Διορθώσετε:

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Εμφάνιση και ελέγξτε την επιλογή βελτιστοποιημένου οπίσθιου φωτισμού. Εάν το πρόβλημα παραμένει, επαναφέρετε το τηλέφωνό σας μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των δεδομένων.

Παγωμένο ή δεν ανταποκρίνεται

Πολλοί χρήστες του Z1 καταλήγουν σε μια παγωμένη οθόνη ή ένα τηλέφωνο που σταματά να ανταποκρίνεται.

Διορθώσετε:

Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να κλείσετε τις εφαρμογές με τη βοήθεια του πλήκτρου μενού και, στη συνέχεια, να αναγκάσετε το τηλέφωνο να κλείσει πατώντας και κρατώντας πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας. Εάν δεν λειτουργεί τίποτα, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και επαναφέρετε το τηλέφωνο.

Οθόνη τρεμοπαίγματος

Ορισμένοι χρήστες του Z1 παρατήρησαν μια οθόνη τρεμοπαίγματος που είναι πρόβλημα υλικού και δεν σχετίζεται με το λογισμικό. Εάν αυτό είναι το αποτέλεσμα της πτώσης του τηλεφώνου σας, τότε μπορεί να σας κοστίσει να αντικαταστήσετε την οθόνη.

Διορθώσετε:

Ένα ελαττωματικό υλικό πρέπει να αναφέρεται αμέσως στο κέντρο επισκευής της Sony, έτσι ώστε το τηλέφωνό σας να μπορεί να αντικατασταθεί.

Ζητήματα Wi-Fi

Το γεγονός ότι ένας τεράστιος αριθμός από εμάς στηριζόμαστε στο Wi-Fi για τις ανάγκες δεδομένων μας το καθιστά μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του τηλεφώνου. Αυτό σημαίνει ότι εάν το Wi-Fi του τηλεφώνου μας σταματήσει να λειτουργεί, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να απολαύσουμε τη χρήση του. Πολλοί χρήστες διαμαρτύρονταν για ζητήματα Wi-Fi που σχετίζονται με το Z1. Είτε πέφτει πολύ συχνά είτε δεν συνδέεται καθόλου.

Διορθώσετε:

Αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα και με άλλες συσκευές; Εάν ναι, τότε πρέπει να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το δρομολογητή σας. Οι δρομολογητές έχουν επίσης περιορισμένη εμβέλεια και ενώ προορίζονται να λειτουργούν σωστά σε όλο το σπίτι, ενδέχεται να παρατηρήσετε υποβάθμιση του σήματος. Ενώ πολλοί συσχετίζουν το πρόβλημα με το τηλέφωνο, έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει συνήθως στο δρομολογητή. Αλλά αν δυσκολεύεστε να συνδεθείτε σε δημόσια hotspot όπως τα McDonald's ή Starbucks, τότε το πρόβλημα είναι στο τηλέφωνο. Για να το διορθώσετε δοκιμάστε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας για να ελέγξετε εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα. Εάν το πρόβλημα συνεχιστεί, πρέπει να το μεταφέρετε σε κατάστημα Sony όπου ένας επαγγελματίας μπορεί να ελέγξει το πρόβλημα.

Πηγή εικόνας - allgsmtips.com

Για να πραγματοποιήσετε την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, πρέπει να ανοίξετε το κάλυμμα της κάρτας SD του Z1 και να πατήσετε το μικρό κόκκινο κουμπί για 3 έως 5 δευτερόλεπτα και το τηλέφωνό σας θα επαναφέρει. Θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας πριν πραγματοποιήσετε επαναφορά.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε- Galaxy S5 κοινά προβλήματα και τις επιδιορθώσεις τους

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found