Τρόπος επανεκκίνησης της Εξερεύνησης των Windows στα Windows 7, 8 και 10

Ως χρήστης των Windows, έχετε σίγουρα αντιμετωπίσει ορισμένα προβλήματα με την Εξερεύνηση των Windows σε κάποιο σημείο. Η Εξερεύνηση των Windows ενδέχεται να ενεργεί παράξενα ή να αποκλείεται εντελώς. Όταν συμβεί αυτό, θα επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση της Εξερεύνησης των Windows, χωρίς επανεκκίνηση. Επίσης, ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Explorer μετά την εγκατάσταση ενός νέου προγράμματος και εδώ θα εξηγήσουμε πώς.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε έναν αργό υπολογιστή

Τρόπος επανεκκίνησης της Εξερεύνησης των Windows

Για να επανεκκινήσετε το explorer.exe, απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 7, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, πατήστε και κρατήστε πατημένο το CTRL + SHIFT και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στον κενό χώρο στο μενού Έναρξη. Όταν το κάνετε αυτό, θα δείτε το Properties και το Exit Explorer. Επιλέξτε Exit Explorer. Αυτό λειτουργεί και στα Windows Vista.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 8 ή Windows 10, πατήστε και κρατήστε πατημένο το CTRL + SHIFT και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και θα δείτε την επιλογή Exit Explorer, οπότε απλώς κάντε κλικ σε αυτήν.

Για να ξεκινήσετε ξανά την Εξερεύνηση, ξεκινήστε τη Διαχείριση εργασιών πατώντας CTRL + ALT + DELETE. Όταν ανοίξει ένα νέο παράθυρο, κάντε κλικ στο Αρχείο και επιλέξτε Νέα εργασία (Εκτέλεση) ή Εκτέλεση νέας εργασίας - αυτό εξαρτάται από τα Windows που χρησιμοποιείτε. Θα δείτε το παράθυρο "Δημιουργία νέας εργασίας" και απλώς πληκτρολογήστε: explorer.exe και πατήστε enter.

Επανεκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows στα Windows 8 και 10 χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών

Τα Windows 8 και 10 έφεραν πολλές βελτιώσεις και εξαιρετικές δυνατότητες. Εάν έχετε προβλήματα ή απλώς θέλετε να κάνετε επανεκκίνηση της Εξερεύνησης των Windows επειδή εγκαταστήσατε νέο λογισμικό, όταν ανοίγετε τη Διαχείριση εργασιών, θα υπάρχει μια επιλογή επανεκκίνησης όταν κάνετε κλικ στην Εξερεύνηση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πατήστε CTRL + ALT + DELETE και ξεκινήστε τη Διαχείριση εργασιών
  • Βρείτε την Εξερεύνηση των Windows και επιλέξτε την

  • Στο κάτω μέρος του παραθύρου, θα υπάρχει μια επιλογή επανεκκίνησης, κάντε κλικ σε αυτό.
  • Η Εξερεύνηση των Windows θα γίνει επανεκκίνηση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν κάνετε επανεκκίνηση της Εξερεύνησης των Windows, θα ξεκινήσει ξανά, αλλά εάν δεν συμβεί αυτό, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης της Εξερεύνησης ξανά.

Όποτε πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του Explorer, μην επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε αυτές τις απλές μεθόδους.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να κατεβάσετε τα Windows 10 σε υπολογιστή

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found