Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη σύνδεσης στα Windows 10

Όπως τα Windows 8 και 8.1, τα Windows 10 συνεχίζουν να επιμένουν χωρίς συμβιβασμούς ότι πριν από κάθε έναρξη της εργασίας πρέπει να προσδιορίσετε εισάγοντας έναν κωδικό πρόσβασης. Εάν ταξιδεύετε πολύ ή αφήνετε το φορητό υπολογιστή χωρίς τον μόνιμο έλεγχο στην εργασία, τότε είναι σίγουρα καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον κωδικό πρόσβασης για έλεγχο ταυτότητας. Ωστόσο, εάν πρόκειται για επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή που δεν βγαίνει από το σπίτι και χρησιμοποιείται μόνο από τα μέλη του νοικοκυριού, θα πρέπει να απαλλαγείτε από την οθόνη σύνδεσης.

www.howtogeek.com

Αυτή η επιλογή είναι βολική εάν χρησιμοποιείτε την εικονική μηχανή των Windows στην οποία μπορείτε να φτάσετε μόνο μέσω του κύριου φυσικού υπολογιστή που πριν από την έναρξη της εργασίας απαιτεί έλεγχο ταυτότητας. Εάν ακυρώσετε την υποχρεωτική καταχώριση κωδικού πρόσβασης, θα μπορείτε να ξεκινήσετε τον υπολογιστή όπως στις «παλιές καλές μέρες», όταν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι κίνδυνοι που κρύβονται τώρα σε κάθε βήμα. Ωστόσο, η πρότασή μας είναι να διατηρήσετε τον κωδικό πρόσβασης, αλλά αν επιμένετε, έχουμε τη λύση. Φυσικά, χρησιμοποιήστε το με δική σας ευθύνη και μην παραπονεθείτε εάν έχετε ξεπεράσει κάποιος. Αυτός ο μικρός οδηγός θα σας δείξει πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη σύνδεσης στα Windows 10.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να ρυθμίσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε στα Windows 10

Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη σύνδεσης στα Windows 10

techjourney.net

Πληκτρολογήστε Netplwiz στο πλαίσιο αναζήτησης στην κάτω αριστερή πλευρά της επιφάνειας εργασίας σας, ακριβώς στα δεξιά του εικονιδίου Έναρξη των Windows. Μόνο όταν πληκτρολογείτε ολόκληρο το επίσημο όνομα, εμφανίζεται ένα εικονίδιο στο οποίο πρέπει να κάνετε κλικ και θα εμφανιστεί το παράθυρο Λογαριασμοί χρηστών. Κάντε κλικ στο όνομα χρήστη που θέλετε να "απελευθερώσετε" κατά την καταγραφή και, στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή. Μετά από αυτό, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας ή απλώς αποσυνδεθείτε. Στο μέλλον, τα Windows θα αγνοήσουν και θα παραλείψουν την οθόνη σύνδεσης και την οθόνη κλειδώματος, δηλαδή θα συνδεθούν αυτόματα μετά την εκκίνηση του υπολογιστή ή την απενεργοποίηση της προφύλαξης οθόνης.

Πηγή εικόνας: wccftech.com

Δείτε επίσης: Τρόπος επαναφοράς του Microsoft Edge στα Windows 10

Πρόσφατες δημοσιεύσεις