Συνηθισμένα προβλήματα της Sony Xperia Z και οι λύσεις τους

Η Sony έχει καταλάβει την αγορά με το Xperia Z που ήταν το πρώτο αδιάβροχο έξυπνο τηλέφωνο της Sony. Αυτό το έξυπνο τηλέφωνο είναι γεμάτο με πολλές χρήσιμες δυνατότητες, αλλά οι κάτοχοι του ίδιου αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με τα τηλέφωνά τους. Ακολουθούν ορισμένα κοινά προβλήματα του Sony Xperia Z και των λύσεών τους . Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για αυτά.

Δείτε επίσης - 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Sony Xperia Z1 Compact

Συνηθισμένα προβλήματα της Sony Xperia Z και οι λύσεις τους

Το πρόβλημα υπερθέρμανσης του Xperia Z και η λύση του

alltechnoblog.com

Η υπερθέρμανση είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα του Sony Xperia Z. Οι περισσότεροι από τους χρήστες παραπονιούνται ότι το τηλέφωνό τους ζεσταίνεται μετά τη χρήση για μερικές φορές. Το τηλέφωνο θερμαίνεται εάν χρησιμοποιείται σε τέντωμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Λύση - Όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο, αφαιρέστε τη θήκη έτσι ώστε η θερμότητα να πάρει μέρος για έξοδο. Κάντε ένα διάλειμμα από τη χρήση του για λίγο καιρό για να κρυώσει η συσκευή σας. Μην τοποθετείτε το Sony Xperia Z σε πολύ κρύο νερό, επειδή εάν το τηλέφωνο είναι πολύ ζεστό, τότε υπάρχει πιθανότητα να σπάσει το γυαλί.

Κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας για το Xperia Z

Η κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα άλλο κοινό πρόβλημα του Sony Xperia Z. Οι περισσότεροι από τους χρήστες έχουν διαμαρτυρηθεί για το ζήτημα στο φόρουμ ότι πρέπει να φορτίζουν τα τηλέφωνά τους δύο φορές την ημέρα.

Για να δείτε τι τρώει η μπαταρία, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας και μετά στην μπαταρία και ελέγξτε τι καταναλώνει την ενέργεια. Εάν εσείς ο ένοχος είναι μια εφαρμογή, τότε απεγκαταστήστε την ίδια.

Επίσης, ενεργοποιήστε τη λειτουργία Stamina μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Διαχείριση ενέργειας> Λειτουργία Stamina.

Η κάρτα MicroSD δεν λειτουργεί σωστά

Ορισμένοι χρήστες του Sony Xperia Z δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της κάρτας SD τους. Λαμβάνουν μηνύματα όπως «η μνήμη έχει αφαιρεθεί».

1. Πρώτα απ 'όλα, δοκιμάστε μια διαφορετική κάρτα MicroSD από διαφορετικό κατασκευαστή από την κάρτα που έχετε.

2. Διαμορφώστε την κάρτα MicroSD στο τηλέφωνό σας. Εάν δείτε ότι η κάρτα δεν είναι αναγνώσιμη μετά από αυτό και δεν αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή σας, δοκιμάστε το SD Formatter για να ελέγξετε αν μπορείτε να το πάρετε πίσω. Αυτό το πρόβλημα διερευνάται από τη Sony, οπότε υπάρχει πιθανότητα να απελευθερώσουν κάποια λύση αυτού του προβλήματος.

Πρόβλημα Wi-Fi

Το κακό σήμα Wi-Fi, η αργή σύνδεση ή η σύνδεση που πέφτει πολύ συχνά είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που σχετίζονται με το Wi-Fi που προέρχονται από τους χρήστες του Sony Xperia Z. Επίσης, ορισμένοι χρήστες δήλωσαν ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ακόμη περισσότερο όταν και οι δύο Το Wi-Fi και το Bluetooth παραμένουν ενεργά. Ωστόσο, όποιος και αν είναι ο λόγος, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με την πραγματοποίηση μερικών εύκολων και απλών κόλπων.

Λύση:

 1. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth στη συσκευή σας είναι απενεργοποιημένο.
 2. Το επόμενο πράγμα είναι να ελέγξετε αν η λειτουργία Stamina εξοικονόμησης ενέργειας είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη στη συσκευή σας μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις> διαχείριση ενέργειας> Λειτουργία Stamina. Απενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή εάν ήταν ενεργοποιημένη. Κανονικά, αυτή η επιλογή παραμένει απενεργοποιημένη από προεπιλογή καθώς δημιουργεί το ζήτημα στον αυτόματο συγχρονισμό ενώ διακόπτεται επίσης η σύνδεση.

www.spark.co.nz

 1. Επανεκκινήστε τόσο το Sony Xperia Z όσο και το δρομολογητή.
 2. Ελέγξτε εάν το τηλέφωνο έχει ενημερωθεί στο λογισμικό της τελευταίας έκδοσης, ενώ το υλικολογισμικό του δρομολογητή θα πρέπει επίσης να ενημερωθεί ότι μπορείτε να το ελέγξετε με τον πάροχο υπηρεσιών ή στον ιστότοπό του.
 3. Ελέγξτε τον κωδικό πρόσβασης μία φορά, εάν έχει οριστεί σωστά και άλλες λεπτομέρειες.
 4. Προσθέστε τη διεύθυνση MAC του τηλεφώνου στο δρομολογητή, απενεργοποιήστε επίσης την επιλογή φίλτρου MAC.

Το LED ειδοποίησης δεν λειτουργεί

Το Sony Xperia Z διαθέτει ένα LED στο πάνω μέρος της οθόνης που συνήθως ανάβει καθώς τυχόν νέα μηνύματα ή email φτάνουν στη συσκευή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι χρήστες που έχουν παραπονεθεί ότι το LED δεν ανάβει ή δεν ανάβει ποτέ αφού έχουν πάρει το τηλέφωνο. Ενδέχεται να υπάρχουν διάφοροι λόγοι πίσω από αυτό το ζήτημα, όπως ένα πρόβλημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τη λειτουργία αντοχής. Εδώ είναι οι πιθανές διορθώσεις για αυτό.

Λύσεις:

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Διαχείριση ενέργειας> Λειτουργία αντοχής και βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
 2. Αναφέρθηκε ήδη ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να σχετίζεται με το αντίγραφο ασφαλείας, επομένως πρέπει να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να το απαλλαγείτε. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μου" είναι απενεργοποιημένη. Στη συνέχεια, πατήστε «Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων» και όλα θα διαγραφούν από τη συσκευή. Τώρα μην επαναφέρετε τη συσκευή από αντίγραφο ασφαλείας, καθώς θα εμφανίσει το ίδιο πρόβλημα, οπότε προσπαθήστε να εγκαταστήσετε τα πάντα με μη αυτόματο τρόπο για να επιλύσετε το πρόβλημα.

www.androidpit.com

Ξαφνικός θάνατος του Sony Xperia Z

Πολλοί χρήστες μέχρι σήμερα έχουν παραπονεθεί για αυτό το ζήτημα ξαφνικού θανάτου στο Sony Xperia τους. Αυτό το σφάλμα αναφέρεται επίσης ως ύπνος του θανάτου όπου το τηλέφωνο κοιμάται πολύ συχνά, αλλά μην ξυπνάτε ακόμα κι αν προσπαθείτε όσο το δυνατόν πιο δυνατά. Μετά από μερικές φορές, επιστρέφει στην κανονική κατάσταση και λειτουργεί όπως πριν, αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να επαναλαμβάνεται πολύ συχνά. Διαβάστε την παρακάτω λύση.

Λύση:

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί εύκολα ενημερώνοντας τη συσκευή με την πιο πρόσφατη ενημέρωση. Η Sony κυκλοφόρησε την ενημέρωση λογισμικού που είναι διαθέσιμη στον ιστότοπό της. Ανοίξτε λοιπόν τον ιστότοπο για να λάβετε τον σύνδεσμο λήψης OTA. Κάντε κλικ σε αυτό και θα ενημερώσει το λογισμικό του τηλεφώνου σας. Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι πλήρως φορτισμένη.

Αργή απόδοση

Η αργή ή αργή απόδοση είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που προκαλείται από διάφορους λόγους, όπως χαμηλή εσωτερική μνήμη, μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό, πάρα πολλές εφαρμογές κ.λπ. Διαβάστε εδώ τις λύσεις για να επιταχύνετε την απόδοση της συσκευής σας.

Λύσεις:

 1. Ελέγξτε πρώτα το χώρο αποθήκευσης από τις ρυθμίσεις και μετά μεταφέρετε τα λιγότερο σημαντικά αρχεία στην κάρτα microSD.
 2. Απεγκαταστήστε όλες τις εφαρμογές, τα cookie, τα παλιά αρχεία κ.λπ. που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από εσάς.
 3. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλά widget και πάνελ στην αρχική οθόνη.
 4. Απεγκαταστήστε τις πρόσφατα εγκατεστημένες εφαρμογές.
 5. Η μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό μπορεί να είναι ο λόγος για αυτό το ζήτημα, επομένως ελέγξτε και αυτό. Η καθαρή κύρια εφαρμογή είναι μια τόσο χρήσιμη εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό.

www.techdrivein.com

 1. Τέλος, εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτουργεί, εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων που θα ανανεώσει πλήρως τη συσκευή.

Το τηλέφωνο συνεχίζει την επανεκκίνηση

Το τηλέφωνο επανεκκινεί αυτόματα πολύ συχνά κατά τη χρήση του, αυτό είναι το παράπονο που προέρχεται από διάφορους χρήστες. Ωστόσο, εάν και εσείς αντιμετωπίζετε το ίδιο ζήτημα, μην πανικοβληθείτε καθώς αυτό δεν είναι μεγάλο ζήτημα και μπορείτε να διορθώσετε εύκολα ακολουθώντας μερικά εύκολα βήματα. Διαβάστε τις παρακάτω λύσεις και απαλλαγείτε από το πρόβλημα σύντομα.

Λύσεις:

 1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και αύξησης έντασης για περίπου 10 δευτερόλεπτα, το τηλέφωνο θα δονείται τρεις φορές σε αυτά τα 10 δευτερόλεπτα. Αυτή η δραστηριότητα ενδέχεται να επιλύσει το πρόβλημα σύντομα για εσάς. Αλλά βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι πλήρως φορτισμένο πριν εκτελέσετε αυτό το βήμα.
 2. Εάν η παραπάνω διαδικασία δεν σας αποφέρει καρπούς, προσπαθήστε να επισκευάσετε το τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το λογισμικό PC Companion της Sony. Για να το κάνετε αυτό, πρώτα, εγκαταστήστε τον στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ζώνη υποστήριξης> Έναρξη> Ενημέρωση λογισμικού τηλεφώνου> Έναρξη και εάν έχετε ήδη ενημερώσει τη συσκευή στην πιο πρόσφατη έκδοση, επιλέξτε "Επιδιόρθωση τηλεφώνου" και ακολουθήστε τις οδηγίες. Αυτή η επιλογή είναι πολύ χρήσιμη που θα κάνει το σφάλμα Sony Xperia Z ελεύθερο εντελώς.

  xperiaminicyanogen.wordpress.com

Η μουσική σταματά ή βρίσκεται σε παύση

Η μουσική ξεκινά να τραυλίζει ή διακόπτεται κατά την αναπαραγωγή είναι ένα άλλο συνηθισμένο πρόβλημα που αναφέρεται από πολλούς χρήστες του Sony Xperia Z. Επίσης, το ζήτημα λαμβάνει χώρα ανεξάρτητα από οποιαδήποτε εφαρμογή χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή της μουσικής.

Λύσεις:

 1. Σε περίπτωση που το Wi-Fi και το Bluetooth είναι ενεργοποιημένα στη συσκευή σας και χρησιμοποιείτε Bluetooth για ροή μουσικής στο ηχείο ή τα ακουστικά, ενδέχεται να είναι το Wi-Fi που προκαλεί το πρόβλημα. Επομένως, απενεργοποιήστε το Wi-Fi όταν χρησιμοποιείτε Bluetooth και δείτε εάν αυτό έχει κάποια διαφορά στο ζήτημα.
 2. Μερικές φορές μπορεί να είναι η κάρτα microSD που δημιουργεί το πρόβλημα. Έτσι, πρώτα, ελέγξτε αν η μουσική είναι αποθηκευμένη στην κάρτα MicroSD. Εάν ναι, μετακινήστε τα στην εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου για να ελέγξετε αν το πρόβλημα έχει επιλυθεί τότε.

Άλλα προβλήματα και λύσεις

1 Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα διακοπής κλήσεων στο Xperia Z2

2 Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα επανεκκίνησης στο Xperia z

3 Πώς να διορθώσετε το Xperia z Led για ειδοποιήσεις δεν λειτουργεί

4 Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα πτώσης WiFi στο Xperia z

5 Πώς να επιδιορθώσετε προβλήματα Wi-fi στο Xperia Z2

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found