Πώς να επιδιορθώσετε το σφάλμα κλήσης iPhone απέτυχε

Αντιμετωπίζετε την επίλυση του αποτυχημένου σφάλματος κλήσης iPhone αυτήν τη στιγμή; Αυτό το ζήτημα μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικό, ειδικά όταν πρέπει να τηλεφωνήσετε με ένα σημαντικό άτομο. Ανεξάρτητα από την έκδοση του iPhone σας, όταν πρόκειται για οποιοδήποτε ζήτημα, θέλετε να το ξεφορτωθείτε το συντομότερο δυνατό. Έχουμε συζητήσει τόσα πολλά προβλήματα iPhone που ενδέχεται να προκύψουν και αυτή τη φορά, θα αναφέρουμε τις λύσεις που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το σφάλμα κλήσης iPhone που απέτυχε.

Δείτε επίσης: Το μικρόφωνο iPhone δεν λειτουργεί - Πώς να το διορθώσετε

Τι σημαίνει η αποτυχία κλήσης;

Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται όταν προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση, αλλά το iPhone σας δείχνει "η κλήση απέτυχε", όπως έχει αναφερθεί από πολλούς χρήστες. Μερικοί από αυτούς δήλωσαν ότι βρήκαν το σφάλμα στη μέση μιας συνομιλίας. Όταν το iPhone διακόπτει κλήσεις, αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή το σήμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι αδύναμο. Παρόλο που το κακό σήμα είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο παρουσιάζεται το πρόβλημα, μερικές φορές η κάρτα SIM που έχει υποστεί ζημιά ή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή ορισμένα σφάλματα λογισμικού φταίνε.

Τρόποι διόρθωσης σφάλματος αποτυχίας κλήσης iPhone

Εναλλαγή λειτουργίας αεροπλάνου

Ας ξεκινήσουμε με την ευκολότερη λύση. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία αεροπλάνου σύροντας προς τα πάνω από οποιαδήποτε οθόνη του iPhone σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο Αεροπλάνου στην επάνω αριστερή γωνία του Κέντρου Ελέγχου. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και μετά απενεργοποιήστε τη λειτουργία αεροπλάνου.

Ημερομηνία ώρα

Ελέγξτε εάν η ημερομηνία και η ώρα στο τηλέφωνό σας έχουν ρυθμιστεί σωστά, ειδικά εάν έχετε μόλις ταξιδέψει από διαφορετική ζώνη ώρας. Μπορεί να αλλάξει ορισμένες σχετικές ρυθμίσεις. Η ενεργοποίηση του "Αυτόματος ορισμός" είναι ο καλύτερος τρόπος για να το προσαρμόσετε. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε WiFi. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Ημερομηνία και ώρα. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το "Αυτόματη ρύθμιση".

Κλήση * # 31 #

Αυτός είναι ένας από τους κρυμμένους κωδικούς του iPhone που χρησιμοποιούνται για την απενεργοποίηση της κατάστασης εξερχόμενης ανωνυμίας σας. Ίσως έχετε ρυθμίσει κατά λάθος τον αριθμό iPhone σας να είναι κρυμμένος σε όλες τις εξερχόμενες κλήσεις και αυτό προκαλεί αποτυχία κλήσης κάθε φορά που πραγματοποιείτε ή λαμβάνετε μια κλήση. Η κλήση * # 31 # είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό. Διαφορετικά, μπορείτε επίσης να ελέγξετε ανοίγοντας Ρυθμίσεις >> Τηλέφωνο >> Εμφάνιση του αναγνωριστικού του καλούντος μου και βεβαιωθείτε ότι το χρώμα του κουμπιού δίπλα του είναι πράσινο.

Επανεκκινήστε το iPhone

Αυτή είναι μια από τις απλές λύσεις, αλλά όμως ισχυρή. Πολλά προβλήματα μπορούν εύκολα να επιλυθούν μετά την επανεκκίνηση του iPhone. Για να το κάνετε, μπορείτε απλώς να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake της συσκευής σας για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου εμφανιστεί το κόκκινο ρυθμιστικό. Μετακινήστε το ρυθμιστικό από αριστερά προς τα δεξιά και αφήστε το εντελώς εκτός λειτουργίας. Περιμένετε τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το ξανά πατώντας το ίδιο κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη.

support.apple.com

Ενημέρωση ρυθμίσεων φορέα

Οι Ρυθμίσεις εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στο iPhone είναι όλες οι ρυθμίσεις που σχετίζονται με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και την Apple, οι οποίες περιλαμβάνουν ρυθμίσεις δικτύου, κλήσεων, δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ανταλλαγής μηνυμάτων, σημείου πρόσβασης και φωνητικού ταχυδρομείου. Η ενημέρωση των ρυθμίσεων της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας iPhone μπορεί να διορθώσει προβλήματα απόρριψης κλήσεων iPhone. Εδώ είναι πώς να το κάνετε αυτό:

 • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Σχετικά.

 • Εάν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη, θα δείτε την ειδοποίηση σχετικά με αυτήν.

Απενεργοποίηση LTE

Εάν θέλετε να αποκτήσετε ταχύτερη σύνδεση στο Internet στο iPhone σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το LTE. Ωστόσο, μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τις κλήσεις, τα μηνύματα κειμένου, τον τηλεφωνητή και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Για να ελέγξετε αν αυτή η λειτουργία είναι υπεύθυνη για το σφάλμα της κλήσης iPhone που απέτυχε, προσπαθήστε να την απενεργοποιήσετε για λίγο. Μπορείτε να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις >> Κινητό >> Επιλογή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας >> πατήστε Φωνή και δεδομένα. Εδώ, επιλέξτε 3G.

Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM

Η κάρτα SIM σας μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για ζητήματα απόρριψης κλήσεων iPhone. Ελέγξτε την κάρτα SIM σας εάν υπάρχουν ζημιές ή γρατζουνιές, κυρίως αν τη χρησιμοποιείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 • Ανοίξτε το δίσκο χρησιμοποιώντας ένα συνδετήρα ή το εργαλείο εξαγωγής SIM.
 • Βγάλτε την κάρτα SIM.
 • Προσπαθήστε να τοποθετήσετε την κάρτα SIM σε άλλο smartphone και να δείτε αν λειτουργεί καλά.
 • Η άλλη επιλογή, προσπαθήστε να τοποθετήσετε μια άλλη κάρτα SIM που λειτουργεί στο iPhone σας και να δείτε εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε το σφάλμα κλήσης iPhone απέτυχε.

Καλέστε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας

Εάν έχετε δοκιμάσει τη μέθοδο "Επανατοποθέτηση κάρτας SIM" και εντοπίσετε ζημιά στην κάρτα SIM σας ή εάν δεν λειτουργεί και στο smartphone, καλέστε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Ρωτήστε τους εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ώστε να μην είστε ο μόνος που λαμβάνει αυτό το σφάλμα. Διαφορετικά, ρωτήστε τους για αντικατάσταση κάρτας SIM.

Ενημέρωση iOS

Μερικές φορές, ένα σφάλμα μπορεί να κάνει κάποια σφάλματα στη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων αποτυχίας κλήσεων iPhone. Η ενημέρωση του iOS σας είναι απαραίτητη, διότι έρχεται πάντα με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτίωση. Πολλά προβλήματα iPhone μπορούν να επιλυθούν χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

 • Για προετοιμασία, βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας έχει συνδεθεί σε μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο και ότι είναι φορτισμένη (τουλάχιστον 50%).
 • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Ενημέρωση λογισμικού.
 • Εάν υπάρχει ενημέρωση, το iPhone σας θα φορτώσει γρήγορα για να το κατεβάσει πρώτα.
 • Όταν η ενημέρωση είναι έτοιμη, πατήστε "Εγκατάσταση τώρα".

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Η μία ρύθμιση μπορεί να επηρεάσει τις άλλες. Προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε επαναφορά όλων των ρυθμίσεων, επειδή θα φέρει το iPhone σας στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Αυτό δεν θα διαγράψει κανένα από τα δεδομένα σας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Επαναφορά >> Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Αφού εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης, επιλέξτε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων για επιβεβαίωση.

Διαγράψτε το iPhone

Εάν η προηγούμενη λύση δεν επιλύσει το σφάλμα, προσπαθήστε να διαγράψετε το iPhone σας. Αυτή η τεχνική όχι μόνο θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις, αλλά και θα διαγράψει το περιεχόμενο και τις εφαρμογές στη συσκευή. Γι 'αυτό πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας εκ των προτέρων. Ακολουθούν τα βήματα για τη διαγραφή του iPhone:

 • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Επαναφορά >> Επαναφορά όλων των περιεχομένων και ρυθμίσεων.
 • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης.
 • Πατήστε Διαγραφή iPhone για επιβεβαίωση.

Επαναφέρετε το iPhone

Η διαδικασία αποκατάστασης στο iPhone θα σβήσει όλα τα πράγματα στο iPhone σας και θα φέρει το iPhone σας ως νέο. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας προτού ακολουθήσετε τα βήματα.

 • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι γεμάτο φόρτιση.
 • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε σταθερό WiFi. Αυτό είναι σημαντικό, διαφορετικά, ενδέχεται να κολλήσετε το iPhone σε λειτουργία ανάκτησης.
 • Συνδέστε το iPhone σε Mac / PC με την πιο πρόσφατη έκδοση iTunes εγκατεστημένη στο εσωτερικό χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο αστραπής.
 • Κάντε κλικ στην Επαναφορά στην καρτέλα Σύνοψη.
 • Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, το iTunes θα κατεβάσει πρώτα το υλικολογισμικό.
 • Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης.

Όλες οι παραπάνω λύσεις θεωρούνται αποτελεσματικές για τη διόρθωση σφάλματος αποτυχίας κλήσης iPhone σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus .

Εάν δοκιμάσατε τις παραπάνω λύσεις και δεν λειτουργεί τίποτα, επικοινωνήστε με το Genius Bar ή τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών της Apple.

Δείτε επίσης: Σφάλματα και επιδιορθώσεις iPhone και Apple

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found