Τρόπος διόρθωσης βρόχου ασφαλούς λειτουργίας PS4

Ορισμένοι χρήστες PS4 διαμαρτύρονται για το πρόβλημα βρόχου ασφαλούς λειτουργίας PS4, όπου το σύστημα PS4 κολλάει σε ασφαλή λειτουργία και οι χρήστες δεν μπορούν να το επιστρέψουν στην κανονική λειτουργία. Εδώ θα συζητήσουμε σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος βρόχου ασφαλούς λειτουργίας PS4.

Πηγή- lockerdome.com

Η Ασφαλής λειτουργία επιτρέπει στον χρήστη να ξεκινήσει την κονσόλα με την ελάχιστη απαιτούμενη λειτουργικότητα. Μπορείτε να ξεκινήσετε χειροκίνητα το PlayStation πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας. Στη συνέχεια, απελευθερώνετε το κουμπί μετά από δύο μπιπ ή μετά από 8 δευτερόλεπτα. Η ασφαλής λειτουργία σε μια κονσόλα PlayStation 4 χαρακτηρίζεται από τον φωτισμό LED της κονσόλας που γίνεται μπλε.

Δείτε επίσης: Πώς να επιδιορθώσετε το ζήτημα που δεν ξεκινά το GTA 5

Τρόπος διόρθωσης βρόχου ασφαλούς λειτουργίας PS4

Στο βρόχο εκκίνησης ασφαλούς λειτουργίας, η κονσόλα δεν μπορεί να εκκινήσει σε κανονική λειτουργία κυρίως επειδή δεν είναι σε θέση να διαβάσει τα απαραίτητα αρχεία υλικολογισμικού που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εκκίνησης, αλλά διαφέρει από τον άπειρο βρόχο εκκίνησης. Μόλις η κονσόλα μεταβεί σε ασφαλή λειτουργία, θα εμφανιστεί ένα μενού που έχει 7 διαθέσιμες επιλογές που μπορεί να διορθώσουν προβλήματα εκκίνησης και να επιτρέψουν στην κονσόλα σας να ξεκινήσει σε κανονική λειτουργία.

Αυτές είναι οι μέθοδοι που πρέπει να ακολουθήσετε για να διορθώσετε το βρόχο ασφαλούς λειτουργίας PS4

Πηγή- gamepur.com

  1. Επανεκκινήστε το PS4 - Αυτό είναι απλό. Η Κονσόλα θα προσπαθήσει να επανεκκινήσει με ελάχιστες ή καθόλου αλλαγές στις τρέχουσες ρυθμίσεις συστήματος.
  2. Αλλαγή ανάλυσης - Η κονσόλα θα ορίσει την προεπιλεγμένη ανάλυση οθόνης σε 480px κατά την επανεκκίνηση. Η κονσόλα θα επανεκκινηθεί από μόνη της μόλις ενεργοποιηθεί αυτή η επιλογή.
  3. Ενημέρωση λογισμικού συστήματος - Η κονσόλα PlayStation 4 θα μπορεί να ενημερώσει το υλικολογισμικό του συστήματος πραγματοποιώντας λήψη από τους διακομιστές της Sony ή τη μονάδα USB που περιέχει το απαραίτητο αρχείο PUP. Μετά την επιτυχή εγκατάσταση της ενημέρωσης, η κονσόλα θα ξεκινήσει κανονικά.
  4. Επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων - Η κονσόλα PlayStation 4 θα ξεκινήσει με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και θα σας ζητηθεί να ορίσετε τη ζώνη ώρας μαζί με μερικές άλλες ρυθμίσεις κονσόλας. Μετά από διακοπή ρεύματος, η κονσόλα ενδέχεται να χάσει σημαντικά αρχεία xmb, αυτή η επιλογή είναι πιθανό να επαναφέρει τα αρχεία που λείπουν.
  5. Ανακατασκευή βάσης δεδομένων - Αυτό είναι βασικά ένα εργαλείο ανασυγκρότησης όπου η κονσόλα σαρώνει τη μονάδα δίσκου, διαγράφει προβλήματα και απελευθερώνει μνήμη στους σκληρούς δίσκους. Η περίοδος λειτουργίας εξαρτάται από τον αριθμό των στοιχείων στη μνήμη που περιλαμβάνει αρχεία xmb. Αυτή η επιλογή κάνει την κονσόλα σας πιο γρήγορη στη λήψη και αποστολή μηνυμάτων.
  6. Αρχικοποίηση PS4 - Όλα τα δεδομένα χρήστη και οι ρυθμίσεις της κονσόλας που αποθηκεύονται θα διαγραφούν εκτελώντας αυτό το βήμα. Όλα τα δεδομένα χρήστη διαγράφονται και αποκαθίσταται η κονσόλα PS4. Αυτή η μέθοδος είναι ίδια με την επιλογή "Initialize PS4" στο μενού Ρυθμίσεις Κονσόλας όταν βρίσκεται σε κανονική λειτουργία. Το υλικολογισμικό του συστήματος δεν διαγράφεται και η ανάλυση του χρήστη έχει οριστεί στα 480px. Μπορείτε να συνδεθείτε στο PlayStation Network με τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού σας και να έχετε πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρονται στους χρήστες του PSN.
  7. PS4 Initialize (Επανεγκατάσταση λογισμικού συστήματος) - Όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα στη μονάδα σκληρού δίσκου διαγράφονται, όπως στην επιλογή 6, συμπεριλαμβανομένου του υλικολογισμικού συστήματος, και αργότερα επανεγκαταστήστε το υλικολογισμικό.

Εάν καμία από τις παραπάνω επιλογές δεν λειτουργεί:

  1. Δοκιμάστε να εγκαταστήσετε μια νέα μονάδα σκληρού δίσκου στο PlayStation και χρησιμοποιήστε την επιλογή 7 παραπάνω.
  2. Τραβήξτε το καλώδιο τροφοδοσίας για μερικά λεπτά. Συνδέστε ξανά το καλώδιο και θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου. Ένα δεύτερο αναδυόμενο παράθυρο θα φαίνεται να επισκευάζει βάσεις δεδομένων. Μόλις τελειώσει, η κονσόλα θα ξεκινήσει κανονικά.
  3. Θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με τη Sony και να τους ενημερώσετε για το τι συνέβη και να καταχωρίσετε το πρόβλημα. Μπορεί να στείλουν μια κονσόλα αντικατάστασης στη διεύθυνσή σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found