Μάθετε πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας Mac σε iCloud

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων που έχετε στο Mac σας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου, ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι χρησιμοποιώντας το Time Machine. Ωστόσο, δεν πρέπει να βασίζεστε μόνο σε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Συνιστάται να έχετε τουλάχιστον δύο διαφορετικά είδη αντιγράφων ασφαλείας: σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου και διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης. Η Apple διαθέτει τη δική της διαδικτυακή υπηρεσία αποθήκευσης, που ονομάζεται iCloud. Είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού cloud της Apple. Το iCloud μπορεί να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας κάθε φορά που η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Mac στο iCloud.

Δείτε επίσης: Πώς να μοιράζεστε φωτογραφίες από το iPhone σε Mac ασύρματα

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Mac σε iCloud

Ρύθμιση iCloud

Χρειάζεστε ένα Apple ID πριν ρυθμίσετε το iCloud σε Mac. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το Mac σας χρησιμοποιεί macOS X 10.7.2 ή μεταγενέστερη έκδοση. Για να ρυθμίσετε το iCloud, κάντε κλικ στο μενού Apple on στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και κάντε κλικ στο System Preferences. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Προτιμήσεις συστήματος, βρείτε το iCloud και κάντε κλικ σε αυτό.

Εισαγάγετε το Apple ID

Εάν δεν έχετε εγγραφεί στο iCloud στο παρελθόν, πρέπει να εισαγάγετε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής του. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Σύνδεση. Δεν έχετε αναγνωριστικό Apple; Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εύκολα επιλέγοντας Δημιουργία Apple ID και να συμπληρώσετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Διαχείριση χώρου αποθήκευσης

Θα λάβετε δωρεάν χώρο iCloud 5 GB μετά την επιτυχή εγγραφή στο iCloud. Μπορείτε να ταξινομήσετε ορισμένα αρχεία που θα χωρέσουν στον αποθηκευτικό χώρο iCloud 5 GB σημειώνοντας τη λίστα δεδομένων στο παράθυρο iCloud.

Πρόγραμμα αναβάθμισης

Εάν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τον αποθηκευτικό χώρο επειδή έχετε πάρα πολλά σημαντικά αρχεία για να χωρέσετε στο iCloud, μπορείτε να αναβαθμίσετε το πακέτο αποθήκευσης iCloud σε 50 GB (0,99 $ / μήνα), 500 GB (2,99 $ / μήνα) ή 1 TB (29,90 $ / μήνα). Για να αναβαθμίσετε το πρόγραμμα iCloud, κάντε κλικ στο «Διαχείριση…» στο κάτω μέρος του παραθύρου iCloud. Στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στην επιλογή Αγορά περισσότερου χώρου αποθήκευσης και επιλέξτε το πρόγραμμα που θέλετε.

iCloud Drive

Εάν έχετε άλλες συσκευές Apple, όπως iPhone, iPad κ.λπ., μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα iCloud Drive. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε δεδομένα σε όλες τις συσκευές της Apple. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε φωτογραφίες, iBooks, εφαρμογές και παιχνίδια που αποθηκεύετε στο iPhone από το Mac σας. Αλλά, βεβαιωθείτε ότι ο αποθηκευτικός χώρος iCloud είναι αρκετά μεγάλος για να αποθηκεύσετε όλες τις πληροφορίες από όλες τις συσκευές Apple, επειδή θα συγχρονιστούν αυτόματα μεταξύ τους.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found