Συνηθισμένα προβλήματα στον καμβά Micromax και τις λύσεις τους

Η Micromax έχει γίνει πρωτοσέλιδα από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο ακουστικό στη σειρά Canvas. Έκτοτε, η ινδική πολυεθνική κυκλοφόρησε μια σειρά από έξυπνα τηλέφωνα στη σειρά καμβά της και έκανε ένα σταθερό όνομα για τον εαυτό της στην αγορά με ποιοτικές προσφορές σε πραγματικά προσιτές τιμές. Η Micromax έχει αλλάξει πραγματικά την ινδική αγορά smartphone και την έχει απαλλάξει από τα συμπλέγματα μόνο διεθνών κατασκευαστών smartphone που συνήθιζαν να υπαγορεύουν τη διαδικασία των προσφερόμενων συσκευών τους. Τώρα, παρόλο που η εταιρεία φροντίζει ιδιαίτερα να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια μικρά σφάλματα και προβλήματα που κάνουν τον πελάτη να ενοχλεί μερικές φορές. Υπάρχουν μερικά κοινά προβλήματα στο Micromax Canvas που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες. Εάν αντιμετωπίζετε επίσης τα ίδια προβλήματα με τον καμβά Micromax, μην ανησυχείτε, καθώς ο παρακάτω οδηγός είναι εδώ για να διορθώσετε όλα αυτά.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με άλλα τηλέφωνα, όπως το πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας Xiaomi Redmi Note, το πρόβλημα σήματος Xiaomi Mi4 ή άλλα, επισκεφθείτε το Technobezz.

Δείτε επίσης- Τρόπος επίλυσης του ζητήματος λήψης του Micromax Canvas play store

Συνηθισμένα προβλήματα στον καμβά Micromax και τις διορθώσεις τους

Συχνή επανεκκίνηση

Ένα από τα κοινά προβλήματα στο Micromax Canvas είναι η συχνή και τυχαία επανεκκίνηση. Αυτό το πρόβλημα είναι επίσης αρκετά ενοχλητικό καθώς το τηλέφωνο αρχίζει να έχει τυχαίες επανεκκινήσεις. Το πρόβλημα υποτίθεται ότι οφείλεται στην αλλαγή δικτύου κινητής τηλεφωνίας από GPRS σε HSPA. Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα της μπαταρίας. Επομένως, ελέγξτε αν η μπαταρία είναι ΟΚ στον καμβά Micromax. Εάν είναι πρησμένο, απλά αντικαταστήστε το και το πρόβλημά σας θα λυθεί. Εάν όχι, τότε η αλλαγή δικτύου ενδέχεται να είναι η αιτία του προβλήματος του Micromax Canvas. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μετά στις Ρυθμίσεις διπλής SIM του τηλεφώνου σας.
 • Εδώ επιλέξτε SIM 1 και μετά μεταβείτε στις Ρυθμίσεις δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
 • Μετά από αυτό, απλώς πατήστε στη Λειτουργία δικτύου και επιλέξτε μόνο GSM. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις πρέπει να είναι στην επιλογή GSM / WCDMA και πρέπει να την αλλάξετε σε λειτουργία μόνο GSM.
 • Αφού κάνετε τα παραπάνω, το πρόβλημά σας θα λυθεί και δεν θα αντιμετωπίσετε ξανά αυτό το ζήτημα. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα και τότε θα πρέπει να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας στο πλησιέστερο κέντρο σέρβις Micromax.

Πηγή εικόνας - unleashthephones.com

Πτώση δικτύου

Μπορεί να υπάρχουν καταστάσεις όταν το Micromax Canvas αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα. Μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε τυχαίες αποσύρσεις κλήσεων και επίσης σε δίκτυο. Αυτό το ζήτημα είναι επίσης κοινό σε πολλά άλλα τηλέφωνα Android από άλλες κορυφαίες μάρκες του κόσμου. Παρόλο που είναι ένα από τα κοινά προβλήματα στον Micromax Canvas, αλλά δεν περιορίζεται μόνο στο Micromax. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους. Ας δούμε πώς μπορεί να διορθωθεί αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

 • Πρώτα απ 'όλα, απλώς απενεργοποιήστε το τηλέφωνο και στη συνέχεια αφαιρέστε και τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM σωστά για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλείται από ελαττωματική τοποθέτηση κάρτας SIM.
 • Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την ίδια κάρτα SIM σε κάποιο άλλο τηλέφωνο για να δείτε εάν το πρόβλημα αφορά το τηλέφωνο ή τη SIM. Εάν η κάρτα SIM δεν λειτουργεί και σε άλλο τηλέφωνο, τότε αντικαταστήστε την.
 • Απλώς μεταβείτε στα Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να επιλέξετε το δίκτυο με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό θα σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε στο δίκτυο.
 • Επίσης, μπορείτε να προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου για να επανασυνδεθείτε στο δίκτυο. Όταν απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου, το τηλέφωνο θα επανασυνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο ξανά.

Πρόβλημα αποστράγγισης μπαταρίας

Ένα άλλο πολύ ενοχλητικό πρόβλημα στο Micromax Canvas είναι η ταχεία εξάντληση της μπαταρίας. Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι η μπαταρία του τηλεφώνου τους συμπεριφέρεται παράξενα και έχουν δει μια πολύ υψηλή αποστράγγιση της μπαταρίας που έχει προκαλέσει τη μπαταρία να εξαντληθεί πολύ σύντομα. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε επίσης αυτό το ζήτημα, τότε προτείνουμε μερικούς τρόπους που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Φωτεινότητα οθόνης - Το μεγαλύτερο μέρος της μπαταρίας του τηλεφώνου σας καταναλώνεται από την οθόνη. Έτσι, εάν διατηρήσετε το επίπεδο φωτεινότητας σε υψηλό, τότε είναι προφανές ότι η μπαταρία θα καταναλώνεται περισσότερο. Ένας καλός τρόπος είναι να διατηρήσετε τη φωτεινότητα της μπαταρίας σε επίπεδο που είναι άνετο για να βλέπουν τα μάτια και να μην είναι πολύ φωτεινό.

Εκκαθάριση RAM - Επίσης, ένα από τα άλλα πράγματα που καταναλώνουν πολύ μπαταρία είναι οι εφαρμογές φόντου που συνεχίζουν να λειτουργούν στο κινητό σας τηλέφωνο. Κάθε φορά που δεν κλείνετε μια εφαρμογή, εξακολουθεί να λειτουργεί στο παρασκήνιο και συνεπώς συνεχίζει να καταναλώνει την μπαταρία της συσκευής σας. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να συνεχίσετε να εκκαθαρίζετε τη μνήμη RAM συχνά, καθώς αυτό θα κλείσει όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Ανεπιθύμητη εξυπηρέτηση- Εάν έχετε GPS, WiFi και Bluetooth συνεχώς, ακόμη και όταν δεν τα χρειάζεστε πραγματικά, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας είναι σίγουρο ότι θα εξαλειφθεί πολύ σύντομα. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι υπηρεσίες καταναλώνουν πολλή μπαταρία για τρέξιμο και η διατήρησή τους χωρίς ανάγκη σίγουρα κάνει την μπαταρία να καταναλώνει άσκοπα. Επομένως, κρατήστε τα μακριά όταν δεν κάνετε αυτές τις υπηρεσίες.

Υπάρχει καλή πιθανότητα οι παραπάνω μέθοδοι να είναι σε θέση να επιλύσουν το πρόβλημα της μπαταρίας, αλλά εάν εξακολουθεί να μην ισχύει τότε μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας. Η μέθοδος για αυτό δίνεται στο τέλος.

Πηγή εικόνας - www.snbforums.com

Θέμα υπερθέρμανσης

Ένα άλλο από τα πολύ ενοχλητικά προβλήματα στο Micromax Canvas ήταν η υπερθέρμανση του τηλεφώνου. Δεδομένου ότι το τηλέφωνο χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή πολύ υψηλής ισχύος, οπότε υποτίθεται ότι καταναλώνει πολλή μπαταρία και έτσι θα παράγει επίσης πολλή θερμότητα. Λοιπόν, αυτό είναι φυσιολογικό για ένα τηλέφωνο να θερμαίνεται μετά από λίγο χρόνο χρήσης. Αλλά αν βλέπετε τη θέρμανση του τηλεφώνου αμέσως μετά από 5-10 λεπτά χρήσης, τότε είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε.

Σε πολλές από τις περιπτώσεις, μια απλή επανεκκίνηση της συσκευής θα επιλύσει αυτό το ζήτημα. Επομένως, δοκιμάστε το και δείτε αν η επανεκκίνηση της συσκευής μπόρεσε να διορθώσει το πρόβλημα υπερθέρμανσης ή όχι.

Εάν όχι, τότε υπάρχει καλή πιθανότητα η υπερθέρμανση να προκαλείται από κάποια εφαρμογή τρίτου μέρους. Αν λοιπόν το πρόβλημα προέκυψε μετά την εγκατάσταση μιας νέας εφαρμογής, τότε γνωρίζετε ότι το πρόβλημα βρίσκεται. Απλώς απεγκαταστήστε αυτήν την εφαρμογή και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το πρόβλημα παραμένει. Εάν το κάνει, τότε η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπορεί να είναι καλή ιδέα. Οπότε κάντε και ελέγξτε αν αυτό λύνει το ζήτημα.

Πρόβλημα φόρτισης

Ένα άλλο πραγματικά ενοχλητικό πρόβλημα στο Micromax Canvas είναι όταν το τηλέφωνο δεν φορτίζει ακόμη και όταν ο φορτιστής είναι συνδεδεμένος. Τώρα για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 • Αφαιρέστε την μπαταρία του τηλεφώνου και μετά τοποθετήστε την ξανά.
 • Τώρα συνδέστε το καλώδιο από το φορτιστή στο τηλέφωνο.
 • Μετά από αυτό, απλώς πατήστε το κουμπί λειτουργίας για τουλάχιστον 8-10 δευτερόλεπτα και θα δείτε ένα εικονίδιο μπαταρίας. Δεν θα δείτε ότι φορτίζει αλλά μόνο ένα εικονίδιο μπαταρίας στην οθόνη.
 • Αλλά αφού το δείτε αυτό δεν χρειάζεται να αφήσετε το κουμπί λειτουργίας. Κρατήστε το πιεσμένο για τουλάχιστον 3-4 λεπτά. Το εικονίδιο μπαταρίας στην οθόνη θα τρεμοπαίζει και θα εμφανιστεί η οθόνη εκκίνησης.
 • Μόλις δείτε την οθόνη εκκίνησης μέσω αυτής της μεθόδου το πρόβλημά σας επιλύεται και θα μπορείτε να φορτίζετε ξανά τον Καμβά σας κανονικά.

Αυτά ήταν τα 5 κοινά προβλήματα στο Micromax Canvas και προσπαθήσαμε να παρέχουμε κάποιες λύσεις για αυτά. Εάν τα προβλήματα επιλυθούν, συνεχίστε να απολαμβάνετε τον καμβά Micromax σας και εάν οι παραπάνω λύσεις δεν μπόρεσαν να λύσουν τα προβλήματά σας, τότε μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό που δεν θα μπορούσε να επιλυθεί μόνο με αυτές τις μικρές διορθώσεις και θα πρέπει να λάβετε Micromax canvas στο πλησιέστερο κέντρο εξυπηρέτησης Canvas Micromax για επισκευή ή αντικατάσταση.

Σημείωση: Απλώς ενημερώστε το τηλέφωνό σας ανά πάσα στιγμή με το πιο πρόσφατο διαθέσιμο λογισμικό. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές φορές η ίδια η εταιρεία ξεκινά ορισμένες διορθώσεις για κοινά προβλήματα με τις ενημερώσεις της. Έτσι, η ενημέρωση του τηλεφώνου θα διασφαλίσει ότι δεν θα χάσετε καμία από τις διορθώσεις σφαλμάτων που ξεκίνησε από την εταιρεία.

Το πίσω πλαίσιο προσελκύει τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις μουτζούρες

Όσοι χρησιμοποιούν ένα Micromax Canvas Knight θα αντιμετωπίσουν πιθανότατα αυτό το ζήτημα που παρουσιάζεται κυρίως λόγω του σχετιζόμενου με το σχεδιασμό προβλήματος. Αυτό το ακουστικό έχει λάβει έναν επανασχεδιασμό που είναι ο συνδυασμός iPhone και Sony Xperia, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ατέλειες όπου το πίσω πλαίσιο της συσκευής προσελκύει τεράστια ποσότητα λεκέδων και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αυτό το ζήτημα οφείλεται κυρίως στο ματ φινίρισμα που είναι πολύ πιο διαφορετικό από αυτό της γυάλινης οθόνης που είναι πολύ γυαλιστερή. Εδώ είναι η πιθανή λύση.

Ο καλύτερος τρόπος για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα είναι να πάρετε ένα κάλυμμα τηλεφώνου ή ματ κάλυμμα για το πίσω πλαίσιο του Micromax Canvas Knight. Επίσης, εάν ανησυχείτε πολύ για το πρόσφατα ιδιόκτητο τηλέφωνο, ένα αναδιπλούμενο κάλυμμα θα ήταν καλύτερο, καθώς μπορεί να προστατεύσει το ακουστικό από κάθε είδους ζημιές όπως πτώση, βρωμιά κ.λπ. για αυτό που απαιτείται από εσάς.

Η εφαρμογή καταρρέει

Ορισμένοι χρήστες έχουν παραπονεθεί για προβλήματα διακοπής εφαρμογών πολύ συχνά ενώ χρησιμοποιούν μια εφαρμογή. Για παράδειγμα, ορισμένα παιχνίδια έχουν κολλήσει ή σταματούν ξαφνικά να λειτουργούν, ενώ ορισμένες άλλες εφαρμογές καθυστερούν και παρουσιάζουν πολύ αργή απόδοση.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του πολύ προηγμένου True Octa-Core SoC όπου οι περισσότερες εφαρμογές Android εξακολουθούν να μην έχουν βελτιστοποιηθεί για αυτόν τον επεξεργαστή. Ο παλαιότερος προγραμματιστής έχει σχεδιάσει τις εφαρμογές λαμβάνοντας υπόψη τα διπλού πυρήνα Socs, ενώ τώρα τα περισσότερα από τα πιο πρόσφατα Smartphone που κυκλοφορούν στην αγορά είναι εξοπλισμένα με CPU Quad-core ή Octa core. Και αυτό είναι το πρόβλημα με αυτό το ακουστικό Micromax καμβά. Έτσι, αυτό το ζήτημα είναι αρκετά φυσιολογικό και πρέπει να περιμένετε έως ότου η Micromax βγει με την πιο πρόσφατη ενημέρωση για το υλικολογισμικό. Επίσης, συνεχίστε να ενημερώνετε τακτικά τις εφαρμογές μόλις κυκλοφορήσει οποιαδήποτε ενημέρωση στο App Store.

Bloatware

Όπως και κάθε άλλο ακουστικό, το Micromax Canvas Knight έχει επίσης ένα προσαρμοσμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη και περιλαμβάνει πολλές εφαρμογές bloatware που δεν έχουν ουσιαστική χρήση αλλά καταλαμβάνουν τεράστιο χώρο στις συσκευές. Έτσι, εάν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτό το αχρησιμοποίητο και περιττό bloatware, διαβάστε παρακάτω τη λύση για αυτό.

Το CyanogenMod είναι το προσαρμοσμένο ROM που μπορεί να σας βοηθήσει σε μια τέτοια κατάσταση. Απλώς εγκαταστήστε το Custom ROM και αποκτήστε πρόσβαση σε όλες τις τελευταίες δυνατότητες του Android. Μπορείτε να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή που δεν απαιτείται από εσάς, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη συνολική διεπαφή του σετ και άλλα. Όσοι δεν αγαπούν αυτό το CyanogenMod μπορούν να αναζητήσουν και το Nova Launcher για να απολαύσουν τις ίδιες δυνατότητες.

Αλλά θυμηθείτε να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής εκ των προτέρων για ασφάλεια. Ένα άλλο καλύτερο μέρος της χρήσης του CyanogenMod είναι ότι δεν απαιτεί από εσάς να κάνετε root τη συσκευή σας.

Αυτό θα λειτουργήσει καλά για εσάς, αλλά σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι, επιστρέψτε πάντα στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις πραγματοποιώντας επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Μέθοδος Επαναφοράς Εργοστασίου

Εκτός από τις προαναφερθείσες λύσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας καθώς λειτουργεί για τα περισσότερα από τα δευτερεύοντα ζητήματα. Αυτό θα μεταφέρει το τηλέφωνό σας στην κατάσταση κατά την πρώτη αγορά και θα διαγράψει όλα τα δεδομένα από το τηλέφωνο. Γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας. Αφού κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία για να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

 • Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας
 • Τώρα μεταφέρετε το τηλέφωνο σε λειτουργία ανάκτησης πατώντας ταυτόχρονα τα κουμπιά αύξησης έντασης ήχου, μείωσης έντασης και λειτουργίας.
 • Τώρα μεταβείτε στην επιλογή Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε την επιλογή όταν σας ζητηθεί.
 • Μετά από αυτό, επανεκκινήστε το τηλέφωνο και το τηλέφωνό σας θα τεθεί σε κατάσταση κατά την πρώτη αγορά του.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found