50 φοβερά πράγματα που μπορεί να κάνει η Google για εσάς

Οι κατασκευαστές και οι προγραμματιστές της Google συνεχίζουν να κρυφτούν με χιούμορ και έξυπνα κόλπα για να διασφαλίσουν ότι η Google παραμένει διασκεδαστική στη χρήση και σχετική για όλους. Το δημοφιλές Google Doodle είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα αυτής της σκέψης. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε να ξέρετε ότι υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες αρκετά τακτοποιημένα και χρήσιμα κόλπα που η Google κρύβει το μανίκι της. Δείτε 50 από τα πιο διασκεδαστικά, έξυπνα και χρήσιμα κόλπα που έχουμε ανακαλύψει για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αγαπημένη μηχανή αναζήτησης όλων, το Google!

Δείτε επίσης: Πώς ένας υπάλληλος της Amazon αγόρασε έναν τομέα με το όνομα "Google.com" πληρώνοντας μόνο 12 $ από την Google

1) Εύρεση ακριβούς φράσης - Όταν ζητάτε από την Google να αναζητήσει μια λέξη ή μια ομάδα λέξεων, σαρώνει ολόκληρο τον ιστό αναζητώντας αυτές τις λέξεις, αλλά όχι απαραίτητα με την ίδια σειρά ή μοτίβο. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ενόχληση μερικές φορές. Ένας απλός τρόπος για να βρείτε την ακριβή φράση που ψάχνετε στο Διαδίκτυο, είναι να περικλείσετε τη φράση / λέξεις σε διπλά εισαγωγικά. Αυτό κάνει το Google να εμφανίζει μόνο τις σελίδες στις οποίες οι λέξεις που έχουν εισαχθεί εμφανίζονται με την ίδια σειρά ή μοτίβο!

2) Χρήση ενωτικών - Όταν εισάγετε ένα κείμενο στη γραμμή αναζήτησης Google, όπως το "Chicken Soup συνταγή - τομάτο", θα φέρει πίσω μόνο αυτές τις συνταγές ως αποτελέσματα που περιγράφουν μια συνταγή κοτόπουλου χωρίς τη χρήση ντομάτας!

glee.wikia.com

3) Δείτε το ιστορικό αναζήτησής σας - Ναι. Όλα όσα έχετε αναζητήσει ποτέ στο παρελθόν, μπορούν να εμφανιστούν ξανά υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτετε λογαριασμό Google (στο Google Play Store, στο Gmail, στο Google+ ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία Google). Απλώς επισκεφτείτε τη διεύθυνση //google.com/history για να δείτε όλες τις προηγούμενες αναζητήσεις σας.

4) Αναζήτηση συγκεκριμένου ιστότοπου - Σε περίπτωση που ένας ιστότοπος δεν έχει εγκατεστημένη μια γραμμή αναζήτησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης της Google για να βρείτε περιεχόμενο σε οποιονδήποτε ιστότοπο χρησιμοποιώντας άνω και κάτω τελεία (:). Απλώς ακολουθήστε αυτήν τη σύνταξη, "Ιστότοπος αναζήτησης Google: xyz.com" και μπορείτε να βρείτε ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο pronto!

5) Λήψη ορισμών - Χρησιμοποιήστε τη λέξη-κλειδί "Ορισμός" πριν από οποιαδήποτε λέξη εισαχθεί στη γραμμή αναζήτησης Google και θα εμφανιστεί η έννοια του λεξικού του εισαγόμενου κειμένου. Ιδιαίτερα χρήσιμο όταν αναζητάτε έναν επιστημονικό ορισμό ή ελέγχετε την εγκυρότητα μιας λέξης ενώ παίζετε Scrabble!

6) Ρύθμιση εύρους τιμών - Κατά την αναζήτηση Google για αντικείμενα σε ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών, απλώς τοποθετήστε δύο τελείες μεταξύ των δύο τιμών. Π.χ. ενώ αναζητάτε φορητό υπολογιστή στο εύρος τιμών από $ 500 έως $ 1.000, εισαγάγετε το ακόλουθο κείμενο "Φορητός υπολογιστής 500 $ .. 1.000 $". Δεν θα εμφανίζει φορητούς υπολογιστές κάτω και πάνω από τις αναφερόμενες τιμές.

7) Χρησιμοποιώντας έναν αστερίσκο για να βρείτε το άγνωστο - Εάν δεν είστε σίγουροι αν μια λέξη ανήκει ή λείπει σε μια φράση (ας πούμε, εάν δεν θυμάστε τους ακριβείς στίχους ενός τραγουδιού), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αστερίσκο αντί για λέξη. Κάτι τέτοιο κάνει το Google να καταλάβει τη λέξη που λείπει / λάθος και να εμφανίζει τα σωστά αποτελέσματα!

8) Ρύθμιση του Google ως συναγερμού σας - Σας είπα ότι το Google δεν είναι απλώς μια μεγάλη μηχανή αναζήτησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης Google ως χρονοδιακόπτης ή ξυπνητήρι, απλώς εισάγοντας το κείμενο "ορίστε ένα χρονόμετρο" στο πλαίσιο. Μόλις πατήσετε Αναζήτηση, η αναζήτηση Google ρυθμίζει αυτόματα ένα διαδικτυακό χρονόμετρο για εσάς και σας ενημερώνει πότε τελειώνει η ώρα!

9) Ρωτήστε για τον καιρό - Απλώς πληκτρολογήστε "Ποιος είναι ο καιρός" στη γραμμή αναζήτησης Google και το Google θα σας πει την πρόγνωση καιρού για την ημέρα χρησιμοποιώντας την τρέχουσα τοποθεσία σας. Δεν χρειάζεται να βγείτε από το δωμάτιό σας για να ελέγξετε αν είναι ηλιόλουστο ή πρόκειται να βρέξει σήμερα, ε;

10) Χρησιμοποιήστε το Google ως αριθμομηχανή - Ιδανικό για τον υπολογισμό γρήγορων, λεπτών υπολογισμών. Απλώς τοποθετήστε τη δήλωση προβλήματος, σε σωστή μορφή και συμπεριλάβετε ένα "=" στο τέλος (π.χ. 25 x (34-32) =). Η Google θα βρει τη λύση για το μικροσκοπικό σας μαθηματικό πρόβλημα.

11) Σύγκριση στοιχείων - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο αναζήτησης Google για να συγκρίνετε δύο διαφορετικά στοιχεία. Βάλτε ένα "v / s" μεταξύ δύο αντικειμένων ή προϊόντων που θέλετε να συγκρίνετε και η Google θα παρουσιάσει μια όμορφη συζήτηση σύγκρισης για εσάς. Επίσης βολικό όταν θέλετε να συγκρίνετε τη σύνθεση ή τη διατροφική αξία δύο προϊόντων διατροφής.

12) "Tilt" - Μία από αυτές τις εκκεντρικές διασκεδαστικές ιδέες του Google. Απλώς πληκτρολογήστε Tilt στη γραμμή αναζήτησης και το Google θα "γείρει" την οθόνη για εσάς. Δροσερός!

13) Αναποδογυρίστε ένα νόμισμα - ε; Ναι Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης Google για να ρίξετε ένα (εικονικό) νόμισμα! Κάντε κλικ στο εικονίδιο μικροφώνου δίπλα στο πλαίσιο και πείτε "flip a coin" ή "κεφαλές ή ουρές", για να βοηθήσετε την Google να αποφασίσει το αποτέλεσμα!

14) Doing the Barrel Roll - Ένα από τα πολλά Πασχαλινά αυγά που η Google κυκλοφόρησε για τους θαυμαστές της. Αναζητήστε το "do a barrel roll" στην αρχική σελίδα του Google και το Google θα περιστρέψει την οθόνη σας μέχρι να ολοκληρώσει ένα πλήρες ρολό βαρελιών. Ζάλη!

15) Αποκτήστε το Google για να σας τραβήξει μια καρδιά - Συναρπαστικό αλλά λίγο περίεργο. Μεταδώστε τα μυστικά σας συναισθήματα στη μυστική σας συντριβή με τη μορφή αυτής της εξίσωσης: sqrt (cos (x)) * cos (300x) + sqrt (abs (x)) - 0,7) * (4-x * x) ^ 0,01, sqrt (6-x ^ 2), -sqrt (6-x ^ 2) από -4,5 έως 4,5.

16) "Zerg Rush !!!!" - Ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για τα αποτελέσματα αναζήτησης, όταν πληκτρολογείτε zerg rush στη γραμμή αναζήτησης Google. Ένα θέμα που υιοθετήθηκε από το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Starcraft, αναζητώντας το "zerg rush" στέλνει έναν ατελείωτο στόλο πεινασμένων Google Os για να φάνε τα αποτελέσματά σας. Καταπολέμηση (κλικ) πριν μπορέσουν να ξεπεράσουν τη σελίδα σας. Το Google σάς επιτρέπει ακόμη και να μοιραστείτε τους καρπούς της νίκης σας με τους φίλους σας στο Google Plus μετά το Zerg Rush!

17) Παίξτε Atari Breakout - Αναζήτηση Atari Breakout στις Εικόνες Google και έχετε την ευκαιρία να παίξετε το θρυλικό παιχνίδι τούβλου από το Atari. Το Google εμφανίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης σε μορφή που μοιάζει με σπασμένα τούβλα και σας επιτρέπει να παίξετε το παιχνίδι Atari Breakout.

18) Δείτε πώς ήταν η Google το 1998 - Ναι. Μπορείτε να αλλάξετε το στυλ και την εμφάνιση του Google στην έκδοση του 1998, πληκτρολογώντας "Google το 1998" στο πλαίσιο. Κάτι τέτοιο όχι μόνο αλλάζει το οπτικό στιλ της αρχικής σελίδας του Google, αλλά επίσης ανατρέπει τις αρχειοθετημένες εκδόσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης (αν υπήρχαν ήδη το 1998). Νοσταλγικός.

19) Recursion - Πληκτρολογήστε "recursion" στο πλαίσιο και η Google θα σας ρωτήσει "Εννοούσατε: recursion;" Λήψη;

20) Η ωδή της Google στον Οδηγό του Hitchhiker για τον Γαλαξία - Ρωτήστε την Google «απάντηση στο σύμπαν της ζωής και τα πάντα» και θα σας δώσει τη ζωή του Ντάγκλας Αδάμ (συγγραφέας του Οδηγού για τον Γαλαξία του Χίτσικκερ). 42.

21) Anagram - Το μικρό παιχνίδι της Google στη λέξη "anagram". Σας δίνει πίσω το αποτέλεσμα, "Μήπως εννοούσατε: nag ένα κριάρι;". Αστείος.

22) Go Binary - Πληκτρολογήστε "binary" στο πλαίσιο αναζήτησης και το Google θα σας δείξει τη σημασία αυτής της λέξης. Ο αριθμός των αποτελεσμάτων αναζήτησης που εμφανίζονται εμφανίζονται σε δυαδική μορφή, δηλαδή χρησιμοποιώντας μόνο μηδενικά και αυτά.

23) Kerning - Πληκτρολογήστε αυτήν τη λέξη για να κάνετε το Google να προσαρμόσει το διάστημα μεταξύ των γραμμάτων στις ιστοσελίδες, τα οποία εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της αναζήτησης.

giphy.com

24) Qingming - Σημαίνει «καθαρή φωτεινότητα» στην κινεζική γλώσσα και είναι επίσης το όνομα ενός δημοφιλούς φεστιβάλ στην Κίνα. Η πληκτρολόγηση της λέξης εμφανίζει ένα όμορφο αφιέρωμα στο φεστιβάλ Qingming, από την Google.

25) The Loch Ness Monster - Εάν έχετε ρυθμίσει την εξατομικευμένη σελίδα αναζήτησης iGoogle, μπορείτε να ρυθμίσετε το Loch Ness Monster να κολυμπά στην οθόνη σας κάθε φορά που το ρολόι λέει στις 3:14 π.μ.

26) Εύρεση παρόμοιων ιστότοπων - Μπορείτε να παραγγείλετε την Google να επαναφέρει ιστότοπους που είναι παρόμοιοι σε περιεχόμενο και είδος σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Απλώς χρησιμοποιήστε τη λέξη-κλειδί "σχετικό" στην ακόλουθη σύνταξη για να το κάνετε. "Σχετικό: xyz.com".

27) Μετατροπή μέτρησης σε αυτοκρατορικό - Δεν είστε σίγουροι πόσο ακριβώς είναι ένα μίλι; Απλώς πληκτρολογήστε 1 μίλι σε χιλιόμετρα και η Google θα σας πει.

28) Μετατροπή νομίσματος - Το πλαίσιο αναζήτησης Google λειτουργεί επίσης ως μετατροπέας νομισμάτων. Ζητήστε από την Google να μετατρέψει "10 δολάρια ΗΠΑ σε γεν" και θα αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

29) Μάθετε την ώρα σε οποιαδήποτε χώρα - Απλώς πληκτρολογήστε "ώρα: όνομα χώρας" και μπορείτε να λάβετε τη γραμμή αναζήτησης Google για να εμφανίσετε την τρέχουσα ώρα σε αυτήν τη χώρα.

30) Festivus - Γιορτάστε το Festivus από το Seinfeld με την Google. Πληκτρολογήστε τη λέξη στο πλαίσιο και η Google θα σας παρουσιάσει τον στύλο αλουμινίου Festivus, χωρίς φυσικά καλλωπισμούς.

31) Αποθέματα - Παρακολουθήστε τις τιμές των μετοχών σας. Απλώς αναζητήστε ένα τικ της εταιρείας και το Google εμφανίζει τις τρέχουσες τιμές και το ρυθμό αλλαγής.

www.pinterest.com

32) Αριθμός κέρατων σε μονόκερο - Δεν χρειάζεται να μαντέψετε το αποτέλεσμα για αυτό το ερώτημα. Οχι σοβαρά!

33) Προγράμματα αεροπορικών εταιρειών - Η Google σας ενημερώνει σχετικά με τους διαθέσιμους χρόνους και τα δρομολόγια πτήσεων για οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Απλώς πληκτρολογήστε "πτήσεις προς" ή "πτήσεις από" για οποιαδήποτε πόλη. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την κατάσταση της πτήσης από τα παραγόμενα αποτελέσματα.

34) Έλεγχος αποτελεσμάτων - Θέλετε να μάθετε εάν η ομάδα σας κερδίζει; Πληκτρολογώντας το όνομα της αγαπημένης σας ομάδας εμφανίζεται το σκορ του αγώνα που παίζει αυτήν τη στιγμή, μαζί με άλλες λεπτομέρειες.

giphy.com

35) Αναζήτηση συνωνύμων - Κάντε μια συντόμευση για να βρείτε συνώνυμα για μια λέξη, τοποθετώντας ένα tilde (~) μπροστά της, ενώ πληκτρολογείτε στο πλαίσιο αναζήτησης Google.

36) Παρακολούθηση αποστολής - Μπορείτε να πραγματοποιήσετε απευθείας αναζήτηση για το πακέτο FedEx, USPS ή UPS εισάγοντας τον αριθμό παρακολούθησης στη γραμμή αναζήτησης Google.

37) Σχετικά με τον Chuck Norris - Ο Googling "πού είναι ο Chuck Norris" ρίχνει όλα τα συνηθισμένα αναμενόμενα αποτελέσματα, μαζί με αυτό το στολίδι. "Η Google δεν θα αναζητήσει τον Τσακ Νόρις επειδή ξέρει ότι δεν βρίσκετε τον Τσακ Νόρις, σε βρίσκει".

gifsgallery.com

38) Ένα Baker’s Dozen - Η Google θα σας δείξει την πραγματική αξία και την έννοια του "a baker's dozen". Δοκιμάστε το τώρα μόνοι σας.

39) Loneliest Number - Η αναζήτηση για τον πιο μοναχικό αριθμό εμφανίζει την ίδια απάντηση με το περίφημο τραγούδι του 1969 του Three Dog Night.

40) Μόλις βρεθείτε σε ένα μπλε φεγγάρι - Εμπιστευτείτε την Google (προγραμματιστές) να παρουσιάσει μια έγκυρη μαθηματική εξίσωση που αντιπροσωπεύει την εμφάνιση ενός μπλε φεγγαριού.

41) Αριθμομηχανή γραφημάτων - Εξοικονομήστε πολύτιμο χρόνο και ζητήστε από το Google να γράψει το γράφημα για τη λειτουργία σας! Απλώς εισαγάγετε μια συνάρτηση, όπως cos (2x) και το Google θα εμφανίσει το γράφημα για αυτήν τη μαθηματική συνάρτηση. Ευχαριστώ πολύ, Google!

glee.wikia.com

42) Βρείτε τους στίχους σε ένα τραγούδι - Ενσωματώνοντας τη βάση δεδομένων του καταλόγου μουσικής από το Google Play store, η αναζήτηση Google είναι πλέον σε θέση να εμφανίζει τους πλήρεις στίχους σε ένα τραγούδι από μόνη της. Απλώς πληκτρολογήστε το όνομα του τραγουδιού ακολουθούμενο από τους στίχους των λέξεων-κλειδιών και μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το τραγούδι στη σελίδα που εμφανίζεται.

43) Αποκρυπτογράφηση τεράστιων αριθμών - Έως ένα δισεκατομμύριο είναι μια χαρά, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να ποσοτικοποιήσετε έναν αριθμό που εμφανίζεται σύμφωνα με την αξία του; Το Google σάς βοηθά να μετράτε τα μηδενικά σε έναν αριθμό και να ταξινομείτε. Απλώς πληκτρολογήστε τον αριθμό που ακολουθείται από "= Αγγλικά".

44) Λίστα ανάγνωσης - Η Google εμφανίζει όλα τα βιβλία ενός συγγραφέα, εάν πληκτρολογήσετε το όνομά του στο πλαίσιο αναζήτησης. Αυτό ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη διάσημη προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης (ηθοποιός, σκηνοθέτης, ηθοποιός κ.λπ.) επίσης.

www.idiva.com

45) Ημερομηνία εκπομπής τηλεοπτικής εκπομπής - Εισαγάγετε το όνομα της αγαπημένης σας τηλεοπτικής εκπομπής ακολουθούμενη από τη λέξη-κλειδί «επεισόδια» και η Google εμφανίζει όλα τα επερχόμενα επεισόδια της εκπομπής μαζί με την ημερομηνία προβολής.

46) Αναζήτηση αντίστροφης εικόνας - Η χρήση μόνο κειμένων για αναζήτηση στο Διαδίκτυο χρησιμοποιεί μόνο ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων της Google. Εισαγάγετε μια εικόνα στη γραμμή αναζήτησης του Google για να βρείτε παρόμοιες εικόνες στον ιστό.

47) Βρείτε εστιατόρια κοντά σας - Αναρωτιέστε πού είναι το πλησιέστερο εστιατόριο σούσι στην περιοχή σας; Απλώς πληκτρολογήστε "sushi restaurant near" ακολουθούμενο από τον κωδικό PIN της περιοχής σας και η Google θα σας ενημερώσει!

wifflegif.com

48) Ελέγξτε τις ώρες προβολής ταινιών - Απλώς πληκτρολογήστε το όνομα μιας ταινίας στο πλαίσιο αναζήτησης Google, ακολουθούμενο από τους χρονισμούς λέξεων και η Google θα παρουσιάσει τους χρόνους ταινιών που είναι διαθέσιμοι στην περιοχή σας, χρησιμοποιώντας την τρέχουσα διεύθυνση IP σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από το Google να βρει χρονισμούς ταινιών σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή ζητώντας του να βρει "ώρες ταινιών στο Μπρίστολ".

49) Αναζήτηση ενός συγκεκριμένου τύπου αρχείου - Όταν αναζητάτε λήψη ενός αρχείου, μπορείτε να εισαγάγετε την επέκταση στη μορφή στην οποία θέλετε να εμφανίζεται το αρχείο. Π.χ. εισάγοντας "όνομα αρχείου: pdf" θα εμφανίζονται μόνο τα αρχεία pdf στα αποτελέσματα αναζήτησης.

50) Ελέγξτε τους πρόσφατους σεισμούς - Όχι τον συνηθισμένο όρο αναζήτησης, αλλά μπορείτε να μάθετε όλους τους πρόσφατους σεισμούς που καταγράφηκαν σε όλο τον κόσμο πληκτρολογώντας απλώς το «σεισμό» στο πλαίσιο αναζήτησης Google. Η Google θα εμφανίσει την ώρα, το μέγεθος και την τοποθεσία του σεισμού.

giphy.com

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found