Touch ID Δεν λειτουργεί στο iPhone - Πώς να το διορθώσετε

Η Apple είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες στον κόσμο και τα προϊόντα της Apple έρχονται με καινοτομίες. Το Touch ID είναι ένα από αυτά. Η Apple παρουσίασε αυτό το υπέροχο χαρακτηριστικό για πρώτη φορά στο iPhone 5s. Η χρήση του Touch ID για ξεκλείδωμα του iPhone σας είναι ταχύτερη και αποτελεσματικότερη. Όταν το Touch ID δεν λειτουργεί στο iPhone, μπορεί να διαταράξει τις δραστηριότητες του smartphone σας. Αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα αυτήν τη στιγμή; Εάν η απάντηση είναι ναι, δοκιμάστε τις παρακάτω λύσεις.

Δείτε επίσης: Δεν είναι δυνατή η αποστολή ή λήψη μηνυμάτων κειμένου στο iPhone - Πώς να το διορθώσετε

Τι είναι το Touch ID

Το Touch ID είναι η λειτουργία δακτυλικών αποτυπωμάτων iPhone. Η δυνατότητα διαθέτει τεχνολογία αισθητήρα ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ξεκλειδώσετε το iPhone σας και αν θέλετε να αγοράσετε κάτι στο iTunes & App Store. Η Apple κυκλοφόρησε αυτή τη δυνατότητα για πρώτη φορά στο iPhone 5s.

Τι να κάνετε όταν το Touch ID δεν λειτουργεί στο iPhone

Συγουρεύομαι:

 • Το αρχικό κουμπί του iPhone σας δεν περιέχει νερό, λάδι, οποιοδήποτε άλλο υγρό, βρωμιά και σκόνη. Μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα μαλακό πανί. Αποφύγετε τη χρήση υγρού καθαρισμού απευθείας στο κουμπί αρχικής οθόνης.
 • Αφαιρέστε όλα τα αξεσουάρ που είναι προσαρτημένα στο κουμπί αρχικής σελίδας, εάν υπάρχουν.
 • Βεβαιωθείτε ότι το καταχωρισμένο δάχτυλό σας είναι επίσης απαλλαγμένο από νερό, λάδι, οποιοδήποτε άλλο υγρό, βρωμιά και σκόνη.
 • Εάν εμφανιστεί το Touch ID που δεν λειτουργεί στο iPhone, αφού αντικαταστήσατε την οθόνη συναρμολόγησης σε μη εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών - μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο δεν λειτουργεί.

Λύση 1: Εναλλαγή αναγνωριστικού αφής και κωδικού πρόσβασης

Μπορείτε να επιλέξετε πώς θα χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό δακτυλικών αποτυπωμάτων. Θα το χρησιμοποιήσετε για να ξεκλειδώσετε το iPhone σας, όταν αγοράζετε από το iTunes και το App Store; Η απενεργοποίηση και ενεργοποίηση της λειτουργίας μπορεί να λύσει αυτό το ζήτημα.

 • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις >> Touch ID & Passcode
 • Εισάγετε τον κωδικό σας
 • Σύρετε το iPhone ξεκλείδωμα και το iTunes & App Store
 • Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και σύρετέ το ξανά

Λύση 2: Επαναφορά του Touch ID

Η διαγραφή των καταχωρημένων δακτυλικών αποτυπωμάτων και η προσθήκη τους ξανά μπορεί να διορθώσει το Touch ID που δεν λειτουργεί σε iPhone. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο παράθυρο Touch ID & Passcode και καταργήστε όλα τα αναγνωριστικά δακτυλικών αποτυπωμάτων που έχετε καταχωρίσει. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε στη λίστα δακτυλικών αποτυπωμάτων και πατήστε "Διαγραφή δακτυλικού αποτυπώματος". Αφού καταργήσετε όλα τα καταχωρημένα αναγνωριστικά δακτυλικών αποτυπωμάτων, δημιουργήστε τα ξανά. Όταν καταχωρίζετε τα δακτυλικά σας αποτυπώματα, βεβαιωθείτε ότι το έχετε καταγράψει τέλεια χρησιμοποιώντας διαφορετικές πλευρές / θέσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων: αριστερά, δεξιά, πάνω πλευρά και ούτω καθεξής.

Λύση 3: Επανεκκινήστε το iPhone

Πολλά προβλήματα iPhone μπορούν να επιλυθούν με επανεκκίνηση της συσκευής. Η διαδικασία επανεκκίνησης μπορεί να ανανεώσει το iPhone, να σκοτώσει σφάλματα και παγωμένες εφαρμογές. Απλώς πατήστε το κουμπί Sleep / Wake για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα "Slide to power off". Σύρετε προς τα δεξιά και περιμένετε έως ότου το iPhone είναι εντελώς απενεργοποιημένο. Μετά από ένα λεπτό, ενεργοποιήστε το iPhone πατώντας το ίδιο κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

support.apple.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε ένα iPhone / iPad που δεν θα συνδεθεί στο Bluetooth

Λύση 4: Διαγραφή iPhone

Διαγράφοντας το iPhone, θα διαγράψετε όλες τις ρυθμίσεις, τις εφαρμογές και τα δεδομένα σας. Επομένως, συνιστάται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhonebeb πριν από την εκτέλεση αυτής της μεθόδου. Για να διαγράψετε το iPhone σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Επαναφορά >> Επαναφορά όλων των περιεχομένων και ρυθμίσεων.
 • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
 • Πατήστε Διαγραφή iPhone σε ένα αναδυόμενο μήνυμα για να επιβεβαιώσετε την ενέργειά σας.

Λύση 6: Επαναφορά iPhone

Η διαδικασία επαναφοράς σβήνει τα πάντα στο iPhone, όπως δεδομένα, εφαρμογές, ρυθμίσεις, το λειτουργικό σύστημα, το υλικολογισμικό κ.λπ. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας εκ των προτέρων. Εδώ είναι τα βήματα:

 • Ανοίξτε το Λογισμικό iTunes στον Mac / PC σας
 • Συνδέστε το iPhone ή το iPad σας σε Mac / PC χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο αστραπής
 • Στην καρτέλα Σύνοψη, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά
 • Το iTunes θα κατεβάσει πρώτα το υλικολογισμικό
 • Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ρυθμίστε τη συσκευή σας ως νέα.

Το Touch ID δεν λειτουργεί στο iPhone μετά την ενημέρωση του iOS

Η ενημέρωση του iOS του iPhone σας είναι σημαντική. Φέρνει μερικές διορθώσεις σφαλμάτων και δυσλειτουργιών και βελτιώσεις στην απόδοση του τηλεφώνου. Όμως, η διαδικασία δεν πάνε πάντα ομαλά, κυρίως αν δεν την κάνετε σωστά. Ένα ζήτημα που μπορεί να προκύψει μετά την ενημέρωση του iOD είναι το "Touch ID δεν λειτουργεί στο iPhone". Εάν αντιμετωπίζετε την ίδια κατάσταση αυτή τη στιγμή, αυτές οι λύσεις μπορεί να βοηθήσουν στο iPhone.

Περιμένετε μια μέρα

Εάν μόλις ενημερώσατε το iOS στο iPhone σας και διαπιστώσατε ότι το Touch ID δεν λειτουργεί, περιμένετε τουλάχιστον μια μέρα. Δώστε στη συσκευή λίγο χρόνο για να εγκατασταθεί μετά την ενημέρωση.

Επαναρύθμιση δακτυλικών αποτυπωμάτων

Η διαδικασία ενημέρωσης μπορεί να αλλάξει ορισμένες ρυθμίσεις του iPhone σας. Ελέγξτε αν έχει επαναφέρει επίσης τα δακτυλικά σας αποτυπώματα. Είναι καλύτερα να επαναφέρετε το αναγνωριστικό αφής μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις >> Touch ID & Κωδικός πρόσβασης >> αγγίξτε τη λίστα όλων των δακτυλικών αποτυπωμάτων >> πατήστε Διαγραφή για επιβεβαίωση. Στη συνέχεια, δημιουργήστε το νέο αναγνωριστικό δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Εάν το πρόβλημα με το Touch ID εξακολουθεί να εμφανίζεται ακόμα κι αν έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω λύσεις, μπορεί να είναι πρόβλημα υλικού - επικοινωνήστε με την Apple ή επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά τους.

Δείτε επίσης: Το FaceTime δεν λειτουργεί στο iPhone - Πώς να το διορθώσετε

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found