Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σελιδοδεικτών Google Chrome

Εάν αποφασίσετε να επανεγκαταστήσετε το σύστημα - θα θελήσετε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο των σελιδοδεικτών σας στο Google Chrome, προκειμένου να τα επαναφέρετε. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να αντιγράψετε όλες τις σημαντικές πληροφορίες στο Google Drive ή σε μια μονάδα flash USB. Εάν χρησιμοποιείτε ένα κατάλληλο αντίγραφο ασφαλείας, μπορείτε να επαναφέρετε όλα τα χαμένα δεδομένα ανά πάσα στιγμή. Εδώ, θα εξηγήσουμε πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των σελιδοδεικτών του Google Chrome.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να μεταφράσετε την ιστοσελίδα στο Google Chrome στη μητρική σας γλώσσα

Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σελιδοδεικτών Google Chrome

Η ευκολότερη μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί σε μια τυπική διεπαφή Chrome είναι να εξαγάγετε τους σελιδοδείκτες σας σε ένα αρχείο με επέκταση HTML, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να εισαχθεί στο Chrome ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σε HTML, ακολουθήστε τις απλές οδηγίες:

 • Ξεκινήστε το Google Chrome
 • Ανοίξτε το μενού του Chrome κάνοντας κλικ στη δεξιά πλευρά της γραμμής διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης
 • Επιλέξτε την κατηγορία "Σελιδοδείκτες"
 • Κάντε κλικ στο "Bookmark Manager" στην επάνω πλευρά του μενού
 • Στο νέο παράθυρο, θα δείτε μια λίστα με όλες τις σελίδες σας. Πάνω από τη λίστα βρίσκεται το κουμπί "Οργάνωση". Κάντε κλικ σε αυτό
 • Επιλέξτε το τελευταίο στοιχείο - "Εξαγωγή σελιδοδεικτών σε HTML"

Μεταβείτε στον κατάλογο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο και ονομάστε το σωστά, για παράδειγμα, "Οι σελιδοδείκτες μου".

Τώρα έχετε ένα αντίγραφο όλων των σελιδοδεικτών σας. Μετά την επανεγκατάσταση του συστήματος, θα πρέπει να επιστρέψετε στο "Bookmark Manager", να επιλέξετε το "Εισαγωγή" και να εντοπίσετε το αρχείο εξαγωγής HTML.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο η τυπική λειτουργία εξαγωγής δεν σας ταιριάζει, μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα αντίγραφο του αρχείου Chrome που περιέχει σελιδοδείκτες. Ο φάκελος Google βρίσκεται σε έναν κρυφό κατάλογο "AppData".

 • Ανοίξτε την "Εξερεύνηση αρχείων".
 • Μεταβείτε στο δίσκο του συστήματός σας (στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για μονάδα δίσκου C).
 • Εντοπίστε το φάκελο "Χρήστες" και σε αυτόν, ανοίξτε το φάκελο χρήστη (το όνομα είναι ίδιο με τα στοιχεία σύνδεσής σας).
 • Τώρα πρέπει να προσαρμόσετε την Εξερεύνηση αρχείων για να μπορείτε να δείτε τον κρυφό φάκελο
 • Στο πάνω μέρος του παραθύρου βρίσκεται το μενού "Option"
 • Ανοίξτε το και κάντε κλικ στην καρτέλα "Προβολή". Μεταβείτε στο "Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου", κάντε κλικ σε αυτό και κάντε κλικ στο "Εφαρμογή" και στη συνέχεια "OK".

Τώρα, ο κατάλογος «AppData» θα είναι ορατός σε εσάς. Ανοίξτε το και μετά μεταβείτε στο «Τοπικό», μετά στο «Google» και, τέλος, στο «Chrome».

Ο κατάλληλος κατάλογος που περιέχει προσωπικά στοιχεία είναι «Δεδομένα χρήστη».

Υπάρχει ένας φάκελος «Προεπιλογή». Ανοίξτε το.

Εδώ μπορείτε να βρείτε το αρχείο «σελιδοδείκτες».

Διατηρεί τα δεδομένα για όλους τους σελιδοδείκτες σας στο Chrome. Μπορείτε να το φυλάξετε σε ασφαλές μέρος και μετά να το μετακινήσετε πίσω. Σε αντίθεση με την προηγούμενη μέθοδο, αυτό το αρχείο δεν είναι κατάλληλο για εισαγωγή σε άλλα προγράμματα περιήγησης.

Πηγή εικόνας: www.wallpapercave.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να επιλέξετε την προεπιλεγμένη τοποθεσία λήψης στο Google Chrome

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found