Πώς να διορθώσετε το σπασμένο κουμπί κλειδώματος iPhone

Το κουμπί που βρίσκεται στην κορυφή του iPhone καλείται γενικά με διαφορετικά ονόματα, όπως κουμπί κλειδώματος, κουμπί λειτουργίας, κουμπί ύπνου και άλλα. Αυτό το κουμπί χρησιμοποιείται για σχεδόν τα πάντα, ξεκινώντας από το κλείσιμο του τηλεφώνου, την αποστολή του σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας και τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης. Έτσι, η κατάσταση γίνεται πολύ ενοχλητική όταν το κουμπί τροφοδοσίας του iPhone κολλήσει, σπάσει ή δεν λειτουργεί. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι του iPhone 4 και ορισμένοι χρήστες έχουν υποβάλει επίσης καταγγελία εναντίον της Apple. Ωστόσο, ανακαλύφθηκε ότι ένας μηχανισμός ευέλικτου καλωδίου που είναι συνδεδεμένος στο κουμπί λειτουργίας του iPhone 4 δημιουργεί αυτό το ζήτημα. Το καλό είναι ότι εάν είστε ιδιοκτήτης του iPhone 5 με ελαττωματικό κουμπί λειτουργίας και το έχετε αγοράσει πριν από το 2014, έχετε το δικαίωμα να λάβετε δωρεάν αντικατάσταση, καθώς αυτά τα νέα επιβεβαιώθηκαν από την Apple τον Απρίλιο του 2014. Αλλά κανένα άλλο μοντέλο εκτός από Το iPhone 5 θα αντικατασταθεί δωρεάν.

Τέλος πάντων, εάν το κουμπί τροφοδοσίας του iPhone 4s κολλήσει ή το κουμπί λειτουργίας iPhone δεν λειτουργεί, ακολουθούν οι τρόποι αντιμετώπισης των καταστάσεων.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα με την οθόνη iPhone 6 που δεν θα ενεργοποιηθεί, κάντε κλικ εδώ για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Δείτε επίσης - Πώς να διορθώσετε το iPhone 5 δεν μπορεί να λάβει και να πραγματοποιήσει κλήση

Τρόποι διόρθωσης του προβλήματος που έχει κολλήσει το κουμπί κλειδώματος iPhone:

Μέθοδος 1:

Το πρώτο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα που έχει κολλήσει το κουμπί τροφοδοσίας του iPhone είναι να μεταφέρετε το τηλέφωνο στο κατάστημα της Apple. Εάν το κουμπί αφύπνισης του iPhone ή το κουμπί λειτουργίας ή το κουμπί κλειδώματος είναι σπασμένο, το iPhone θα πρέπει να μεταφερθεί στους τεχνικούς, καθώς είναι εντελώς ζήτημα υλικού. Μπορεί να λάβετε τη δωρεάν επισκευή του κουμπιού εάν εξακολουθείτε να βρίσκεστε στην περίοδο εγγύησης, αλλά σε περίπτωση που η περίοδος εγγύησης έχει τελειώσει, θα σας κοστίσει κάποιο ποσό.

πηγή εικόνας- www.ifixit.com

Ωστόσο, ορισμένοι από εσάς ενδέχεται να μην ενδιαφέρονται να ξοδέψετε τα χρήματα για να επισκευάσετε το κουμπί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το DIY (Κάντε το μόνοι σας) είναι η επιλογή να ενεργοποιήσετε ξανά το κουμπί. Αλλά ακολουθήστε αυτό το βήμα μόνο εάν έχετε εξειδίκευση στο χειρισμό εξαρτημάτων υλικού και εάν είστε σίγουροι. Διαφορετικά, εάν κάτι πάει στραβά, θα σας κοστίσει ακόμη περισσότερα χρήματα μαζί με την ακύρωση της περιόδου εγγύησης.

Μέθοδος 2:

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης όταν το κουμπί λειτουργίας του iPhone σας δεν λειτουργεί. Αυτή είναι η λύση λογισμικού όπου μπορείτε να χειριστείτε το iPhone όπως πριν με το σπασμένο κουμπί αφύπνισης iPhone. Αυτή η διαδικασία απαιτεί από τους χρήστες του iPhone να ενεργοποιήσουν την επιλογή «Υποβοήθηση αφής» για να απενεργοποιήσουν, να κλειδώσουν ή να κάνουν άλλες εργασίες χωρίς να αγγίξουν την τροφοδοσία κουμπί. Ακολουθήστε τη διαδικασία βήμα προς βήμα για να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή «Υποβοηθούμενη αφή».

πηγή εικόνας-www.macworld.co.uk

  • Από την αρχική οθόνη του iPhone σας, μεταβείτε στις ρυθμίσεις> γενικές> Προσβασιμότητα.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να λάβετε την επιλογή «Βοηθητική αφή» στην ενότητα Προσβασιμότητα. Μόλις έχετε την επιλογή, αλλάξτε το διακόπτη δίπλα του για να τον κάνετε πράσινο. Αυτή η επιλογή είναι "ON" τώρα.
  • Όταν ενεργοποιήσετε το Assistive Touch στο iPhone, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα μικρό τετράγωνο σκούρου χρώματος με έναν κύκλο λευκού χρώματος. Αυτό το τετράγωνο θα μπορούσε να τοποθετηθεί οπουδήποτε σύροντάς το.
  • Τώρα αγγίξτε αυτό το μικρό τετράγωνο και θα δείτε το μενού Υποβοήθηση αφής. Το μενού θα περιέχει τέσσερις διαφορετικές επιλογές και αυτές είναι: Συσκευή, σπίτι, αγαπημένα και Siri / Voice control.
  • Πατήστε «συσκευή» και στη συνέχεια «οθόνη κλειδώματος» και η οθόνη iPhone θα κλειδωθεί.

Επίσης, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργία Υποβοηθούμενης αφής όταν το κουμπί τροφοδοσίας του iPhone σας κολλήσει κάπου.

  • Για να το κάνετε αυτό, κάντε ξανά κλικ στο μικρό γκρι τετράγωνο εικονίδιο και πατήστε στην επιλογή «Συσκευή» όπως πριν.
  • Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα την «οθόνη κλειδώματος» για λίγα δευτερόλεπτα για να δείτε την οθόνη απενεργοποίησης.
  • Μια μικρή διαφάνεια αυτής της οθόνης θα απενεργοποιήσει το iPhone. Ένα πράγμα που σας υπενθυμίζει ότι αν και μπορείτε να απενεργοποιήσετε το iPhone χρησιμοποιώντας ελαττωματικό κουμπί λειτουργίας ή κλειδώματος, η ενεργοποίηση της συσκευής δεν είναι δυνατή έως ότου συνδέσετε το iPhone με φορητό υπολογιστή, υπολογιστή ή κύριο προσαρμογέα.

Έτσι, παρόλο που αντιμετωπίζετε προβλήματα με το κουμπί κλειδώματος / λειτουργίας ή αδράνειας στο iPhone σας, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε πλήρως το iPhone σας ακολουθώντας τις λύσεις λογισμικού. Αλλά σε περίπτωση που το μοντέλο σας είναι πραγματικά παλιό, καλό είναι να αντικαταστήσετε τη συσκευή με καινούργια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found