Πώς να βελτιώσετε το σήμα GPS στη συσκευή Android

Η τεχνολογία GPS διευκολύνει τη ζωή μας. Με τη βοήθεια του αισθητήρα GPS που είναι εγκατεστημένος στα smartphone των ατόμων, οι χρήστες μπορούν να κάνουν χρήση των εφαρμογών πλοήγησης όπως οι Χάρτες Google και διάφορες άλλες υπηρεσίες τοποθεσίας για να έχουν πρόσβαση σε γεωγραφική τοποθεσία σε διάφορες εφαρμογές και υπηρεσίες. Εξίσου σημαντική είναι η τεχνολογία GPS για πλοήγηση, βοηθά επίσης τα άτομα να παίζουν παιχνίδια όπως το Pokemon Go.

Δείτε επίσης: Πώς να προσαρμόσετε τις γρήγορες ρυθμίσεις Android

Τι είναι η τεχνολογία GPS;

Προτού καταλάβετε πώς να βελτιώσετε το σήμα GPS στο τηλέφωνό σας, πρέπει να κατανοήσετε τη λειτουργία του GPS τηλεφώνου Android. Το GPS σημαίνει Global Positioning System. Αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό το 1973, αλλά κυκλοφόρησε το 1995 για μη στρατιωτικούς σκοπούς. Με τους αρχικούς 24 δορυφόρους, το GPS έχει τώρα έως και 31 δορυφόρους σε τροχιά.

Το GPS τηλεφώνου Android επικοινωνεί και λειτουργεί με τη βοήθεια αυτών των δορυφόρων μέσω της κεραίας GPS. Αυτή η κεραία GPS είναι εγκατεστημένη και στα περισσότερα τηλέφωνα και tablet Android. Οι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα με την ακρίβεια GPS Android:

  • Ο συνολικός αριθμός κεραιών GPS στην τρέχουσα τοποθεσία
  • Η ποιότητα ή η ισχύς σήματος GPS της κεραίας GPS στο smartphone
  • Η εφαρμογή προγράμματος οδήγησης του τηλεφώνου Android Android στο λειτουργικό σύστημα

 

Πώς να βελτιώσετε το σήμα GPS στο GPS τηλεφώνου Android;

Αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε την ακρίβεια GPS Android στο smartphone σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα αποτελεσματικά μέτρα:

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία GPS «Υψηλής ακρίβειας»

Για να αποκτήσουν ισχυρή ισχύ σήματος GPS, οι χρήστες πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν περισσότερη μπαταρία από το smartphone τους. Ωστόσο, μπορείτε να εξοικονομήσετε μπαταρία του τηλεφώνου σας όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε GPS, όπως εάν τελειώσετε με το κυνήγι του Pokemon που θέλετε. Για να ενεργοποιήσετε το GPS του τηλεφώνου Android, θα πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, πατήστε Τοποθεσία για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες οι υπηρεσίες τοποθεσίας σας. Οι χρήστες θα πρέπει να το αλλάξουν στη δεξιά πλευρά της επάνω οθόνης και να το μετατρέψουν σε πράσινο μετακινώντας το κουμπί προς τα δεξιά στο smartphone σας. Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει την καρτέλα τοποθεσίας, θα πρέπει να προχωρήσετε στη Λειτουργία και να την αγγίξετε για να διασφαλίσετε την «υψηλή ακρίβεια» της έντασης του σήματος GPS. Αυτό θα έκανε χρήση του GPS και της σύνδεσης Wi-Fi, καθώς και για την παρακολούθηση του smartphone τοποθεσίας. Επομένως, καταναλώνεται περισσότερη μπαταρία του κινητού τηλεφώνου για να διασφαλιστεί η ακρίβεια του GPS Android.

Ενεργοποιήστε το σήμα GPS

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες κατά τη μετάβαση από τη μια εφαρμογή στην άλλη είναι ότι το GPS απενεργοποιείται προκειμένου να εξοικονομήσει την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου. Για παράδειγμα, εάν παίζετε Pokemon Go και θέλετε να ρίξετε μια ματιά στις ειδοποιήσεις του κινητού τηλεφώνου, το GPS της συσκευής σας Android θα μπορούσε να απενεργοποιηθεί. Για να εξασφαλίσετε βελτιστοποιημένη ακρίβεια GPS Android και αυξημένη ισχύ σήματος GPS, μπορείτε να διατηρήσετε ενεργό το σήμα GPS της συσκευής Android. Για να διασφαλιστεί αυτό, οι χρήστες θα πρέπει να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή GPS συσκευής Android όπως το Connected GPS. Τέτοιες εφαρμογές θα λειτουργούσαν ως ενισχυτές GPS, αλλά θα υπονόμευαν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone.

Μάθετε τα προβλήματα GPS

Ακόμα και αφού δοκιμάσετε τα πάντα, το smartphone σας έχει χαμηλή ισχύ σήματος GPS, θα πρέπει να εξετάσετε τυχόν προβλήματα υλικού ή λογισμικού εάν υπάρχουν με το GPS της συσκευής Android. Το κακό σήμα GPS μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα υλικού ή λογισμικού που μπορούν να επιλυθούν για τη βελτίωση της ακρίβειας του GPS. Μπορείτε να μεταβείτε στο GPS Essentials στις ρυθμίσεις του smartphone σας και, στη συνέχεια, στο κύριο μενού του GPS Essentials, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο Satellites και να παρατηρήσετε πώς το smartphone σας συνδέεται με μερικούς από τους δορυφόρους γύρω από τη Γη. Εάν δεν παρατηρήσετε την παρουσία κάποιου δορυφόρου γύρω, τότε υπάρχει πιθανότητα παρεμβολής από ορισμένα μεταλλικά αντικείμενα ή προβλήματα με το υλικό ή το λογισμικό GPS της συσκευής Android. Όταν το smartphone αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, πρέπει να λάβετε βοήθεια από την ομάδα υποστήριξης εξυπηρέτησης πελατών του smartphone για να διορθώσετε τα προβλήματα υλικού ή λογισμικού στο τηλέφωνό σας, λόγω των οποίων υπάρχει χαμηλή ισχύ σήματος GPS.

Ανανεώστε τα δεδομένα GPS

Μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες το GPS της συσκευής Android ενδέχεται να κολλήσει σε ορισμένους από τους δορυφόρους GPS, ακόμη και όταν δεν βρίσκονται στην εμβέλεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακατάλληλη λειτουργία του GPS της συσκευής Android. Μπορείτε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα κάνοντας χρήση εφαρμογών όπως το GPS Status & Toolbox. Η εφαρμογή θα ανανεώσει τα δεδομένα GPS του smartphone σας διαγράφοντας τα δεδομένα GPS. Το GPS της συσκευής σας Android θα μπορούσε στη συνέχεια να ξεκινήσει την αναζήτηση νέων συνδέσεων ή δορυφόρων από την αρχή για να εξασφαλίσει βελτιστοποιημένη ισχύ σήματος GPS και βελτιωμένη ακρίβεια GPS Android. Στην εφαρμογή, μπορείτε να πατήσετε ή να κάνετε κλικ οπουδήποτε στην οθόνη του κινητού και, στη συνέχεια, στο εικονίδιο μενού, μπορείτε να πατήσετε "Διαχείριση κατάστασης A-GPS". Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επαναφορά. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιστρέψετε στη "Διαχείριση κατάστασης A-GPS" και να κάνετε κλικ στο Λήψη. Κάνοντας αυτά τα βήματα, τα δεδομένα GPS ανανεώνονται για να εξασφαλίσουν βελτιστοποιημένη ισχύ σήματος GPS.

Αγοράστε έναν εξωτερικό δέκτη GPS

Ακόμα και αφού έχετε δοκιμάσει κάθε βήμα για να βελτιώσετε την ακρίβεια GPS Android και να βελτιστοποιήσετε την ισχύ του σήματος GPS και τίποτα δεν λειτούργησε, μπορείτε να αγοράσετε έναν εξωτερικό δέκτη GPS όταν το GPS της συσκευής Android του smartphone σας δεν είναι πλέον επαρκές για κανονική λειτουργία . Μπορείτε να συνδέσετε την αγορά του εξωτερικού δέκτη GPS με το smartphone μέσω Bluetooth και να επαναφορτίσετε με τον ίδιο φορτιστή.

 

συμπέρασμα: Το GPS της συσκευής Android αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της χαμηλής ισχύος σήματος GPS; Μπορείτε να βελτιώσετε την ακρίβεια GPS Android με τη βοήθεια των αναφερόμενων χρήσιμων συμβουλών. Αυτές οι συμβουλές θα εξασφαλίσουν αυξημένη ισχύ σήματος GPS και θα λύσουν όλα τα ερωτήματά σας σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της ισχύος σήματος GPS και τη συνολική απόδοση της εμπειρίας smartphone.

Δείτε επίσης: 3 λόγοι για τους οποίους το τηλέφωνό σας λαμβάνει ιούς και πώς να το αποφύγετε

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found