Τρόπος επίλυσης προβλημάτων διάρκειας ζωής μπαταρίας OnePlus 6

Το τηλέφωνο OnePlus 6 διαθέτει πολλές δυνατότητες και αν έχετε ήδη αγοράσει αυτό το μοντέλο, θα απολαύσετε τις δυνατότητες. Ωστόσο, με ένα δίκαιο μερίδιο των ελαττωμάτων, ειδικά τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με την μπαταρία αυτού του τηλεφώνου μπορεί να το κάνει λίγο δύσκολο για εσάς. Οι διορθώσεις που είναι διαθέσιμες για την επίλυση των προβλημάτων μπαταρίας είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν. Πολλά παράπονα έχουν αρχίσει να χάνουν περίπου τη μέση διάρκεια ζωής της μπαταρίας αυτής της συσκευής. Υπάρχουν ορισμένες επιλογές που μπορείτε να σκεφτείτε ή βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το επιλύσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις που προέρχονται από το OnePlus για να έχετε την ευκαιρία βελτιστοποίησης μπαταρίας. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε τα προβλήματα ζωής της μπαταρίας OnePlus 6.

Δείτε επίσης: Κοινά ζητήματα OnePlus 6 και τις επιδιορθώσεις τους

Τρόπος επίλυσης προβλημάτων διάρκειας ζωής μπαταρίας OnePlus 6

Εάν αντιμετωπίσετε εξάντληση της μπαταρίας γρηγορότερα από την κανονική, πρέπει να εξετάσετε τις διαθέσιμες επιλογές που σας επιτρέπουν να επιλύσετε γρήγορα το πρόβλημα. Αρκετά πράγματα μπορεί να προκαλέσουν ταχύτερη εξάντληση της μπαταρίας. Ανεξάρτητα από τον λόγο που προκαλεί το πρόβλημα στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές μεθόδους για να διορθώσετε τα προβλήματα.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε το τηλέφωνο

 1. Ο ευκολότερος τρόπος για να επιλύσετε το πρόβλημα της μπαταρίας είναι η επανεκκίνηση του κινητού τηλεφώνου.
 2. Είτε επιθυμείτε να ξεκινήσετε ξανά το τηλέφωνό σας είτε απλώς παρατηρήσατε ότι η μπαταρία εξαντλείται πολύ γρήγορα, μπορείτε να επανεκκινήσετε εύκολα το τηλέφωνο.
 3. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας στο κινητό και να επανεκκινήσετε ή δοκιμάστε τη μέθοδο μη αυτόματης επανεκκίνησης για να ελέγξετε αν η μπαταρία μπορεί να διατηρήσει τη φόρτιση.

Μέθοδος 2: Εντοπισμός των εφαρμογών που προκαλούν εξάντληση της μπαταρίας

Το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος της μπαταρίας είναι να ελέγξετε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στο κινητό. Οι πιθανότητες είναι ότι πολλοί από αυτούς μπορεί να καταναλώνουν πολύ μπαταρία στο κινητό σας, οπότε πρέπει να τους ελέγξετε πριν τελειώσει η μπαταρία. Είτε η χρέωση εξαντλείται λόγω των προεγκατεστημένων εφαρμογών στη συσκευή είτε έχετε λάβει από το Play Store, πολλές από αυτές ενδέχεται να μην είναι η σωστή επιλογή για αυτό το τηλέφωνο.

 1. Ελέγξτε τις εφαρμογές εάν λάβετε ειδοποίηση ότι ορισμένες από αυτές προκαλούν την ασυνήθιστη εξάντληση της μπαταρίας. Προσπαθήστε να ελέγξετε αυτές τις ειδοποιήσεις.
 2. Η χρήση μίας ή περισσότερων εφαρμογών για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να εξαντλήσει τη φόρτιση της μπαταρίας. Συχνά οι εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία από την κανονική, και αυτό πρέπει να αποφύγετε.
 3. Προσπαθήστε να απεγκαταστήσετε μερικές από αυτές τις εφαρμογές που δεν χρειάζεται να ελευθερώσετε χώρο στο τηλέφωνο ή να εξοικονομήσετε χρέωση.
 4. Επισκεφτείτε τις ρυθμίσεις και προχωρήστε στην επιλογή μπαταρίας. Όταν πατήσετε αυτήν την επιλογή, θα σας παρουσιάσει μια λεπτομερή ανάλυση όλων των εφαρμογών και της κατανάλωσης μπαταρίας που σχετίζονται με κάθε μία. Οι εφαρμογές που ανοίγετε συχνά θα εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας. Προσπαθήστε να ελέγξετε αν η κατάργηση της εγκατάστασης ή η ελαχιστοποίηση της χρήσης της εφαρμογής σας βοηθούν να έχετε το αποτέλεσμα.

Μέθοδος 3: Απενεργοποίηση της αυτόματης φωτεινότητας

Η πλειοψηφία των διαθέσιμων smartphone σήμερα έρχονται με τη λειτουργία Αυτόματης φωτεινότητας που ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα του τηλεφώνου ανιχνεύοντας την κατάσταση του φωτός. Με μια μεγάλη οθόνη 6,3 ιντσών, ίσως θέλετε να δώσετε μεγάλη προσοχή στο χρονοδιακόπτη ύπνου και τη φωτεινότητα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας μέσος άνθρωπος ελέγχει το τηλέφωνο πάνω από εκατόν πενήντα φορές την ημέρα για να ελέγχει τις ειδοποιήσεις ή την ώρα, μπορεί να αυξηθεί σημαντικά για να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου.

 1. Όταν πρέπει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας, μπορείτε να μειώσετε το επίπεδο φωτεινότητας καθώς μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.
 2. Εάν δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει το επίπεδο φωτεινότητας στο υψηλότερο όριο, διατηρώντας το χαμηλό μπορεί να επιλυθεί η κρίση της μπαταρίας στη συσκευή.
 3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πατήσει το κουμπί ύπνου ή λειτουργίας μετά τη χρήση του τηλεφώνου, έτσι ώστε η οθόνη να είναι απενεργοποιημένη όταν δεν χρησιμοποιείται. Οι περισσότεροι χρήστες απενεργοποίησαν το τηλέφωνο και η οθόνη παραμένει αναμμένη για λίγα λεπτά μετά τη χρήση, η οποία εξαντλεί την μπαταρία.
 4. Η ρύθμιση του χρονοδιακόπτη ύπνου του τηλεφώνου μπορεί να κλείσει τη συσκευή διατηρώντας παράλληλα τη φωτεινότητα σε χαμηλότερο επίπεδο.

Μέθοδος 4: Ελαχιστοποίηση της οθόνης εγκαίρως

Η οθόνη στη συσκευή σας είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους εξάντλησης της μπαταρίας. Παίζει καθοριστικό ρόλο στην επέκταση της φόρτισης της μπαταρίας.

 1. Η ρύθμιση ύπνου ή το χρονικό όριο οθόνης μπορεί να παρακολουθεί πόσο χρόνο η οθόνη παραμένει σε εγρήγορση στη συσκευή σας.
 2. Ο έλεγχος εάν η οθόνη παραμένει αναμμένη ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο υποδεικνύει ότι χάνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής.
 3. Προσπαθήστε να ρυθμίσετε την οθόνη στη χαμηλότερη τιμή που λειτουργεί εύλογα με τη χρήση σας και να την αλλάξετε μόνο όταν τη χρειάζεστε περισσότερο.

Μέθοδος 5: Ενημέρωση εφαρμογών και κατάργηση των εφαρμογών

 1. Η ενημέρωση των εφαρμογών στο smartphone σας είναι απαραίτητη.
 2. Πρέπει να επισκεφθείτε το Play Store ή το App Store για να ενημερώσετε τις εφαρμογές όταν λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις.
 3. Εάν έχετε εγκαταστήσει εφαρμογές στο κινητό που είναι άχρηστες, μπορείτε να καταργήσετε αυτές τις εφαρμογές για να αποφύγετε τη σπατάλη φόρτισης της μπαταρίας.

Μέθοδος 6: Απενεργοποίηση της οθόνης περιβάλλοντος

Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εμφάνισης "Πάντα ενεργό", μπορείτε να περιμένετε μια μη φυσιολογική εξάντληση της μπαταρίας στη συσκευή. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν την επιλογή στις ρυθμίσεις χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί να προκαλέσει την ασυνήθιστη εξάντληση της μπαταρίας. Ακόμα κι αν η λειτουργία είναι χρήσιμη, μπορεί να μειώσει την φόρτιση της μπαταρίας τυχαία και προτού την γνωρίζετε, η μπαταρία έχει εξαντληθεί.

 1. Απενεργοποιήστε την οθόνη Πάντα ενεργή
 2. Ελέγξτε τις ενημερώσεις.

Μέθοδος 7: Χρήση μαύρης ταπετσαρίας

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται παράλογο για πολλούς χρήστες, αλλά η χρήση μαύρης ταπετσαρίας μπορεί να σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 1. Μπορεί να μην σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολύ χρέωση, αλλά κάθε κομμάτι έρχεται να σας βοηθήσει. Η χρήση μαύρης ταπετσαρίας μπορεί να αποτρέψει την απώλεια διάρκειας ζωής της μπαταρίας, ακόμη και αν είναι σε κάποιο βαθμό.
 2. Η χρήση των οθονών OLED μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε σημαντική φόρτιση στη συσκευή. Μπορεί να εμφανίσει μαύρα χρώματα με ευκολία.
 3. Τα εικονοστοιχεία ενδέχεται να μην ανάβουν για να εμφανίσουν μια μαύρη εικόνα, ώστε να μπορείτε να εξοικονομείτε πιο εύκολα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μέθοδος 8: Χρήση Wi-Fi με Bluetooth και GPS

Ανάλογα με τη χρήση του τηλεφώνου, μπορείτε να εξοικονομήσετε κάθε κομμάτι της χρέωσης, εάν θέλετε. Ακολουθώντας μερικά βήματα με τη χρήση Bluetooth, GPS και Wi-Fi μπορούν να βοηθήσουν.

 1. Απενεργοποιήστε το Wi-Fi και το Bluetooth στη συσκευή όταν δεν χρησιμοποιείται. Το Wi-Fi βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με τις συνδέσεις 4G. Ωστόσο, εάν δεν χρησιμοποιείτε καθόλου το τηλέφωνο και επιτρέπετε να αναζητά συνεχώς ένα δίκτυο, μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία χωρίς λόγο.
 2. Η αποκοπή των εφαρμογών που χρησιμοποιούν το GPS μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μπορείτε να λάβετε μερικές επιπλέον ώρες αυξανόμενης ευκαιρίας χωρίς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές.
 3. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις και πατήστε το γυαλί για να πληκτρολογήσετε την τοποθεσία. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις ρυθμίσεις τοποθεσίας και να πατήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Θα παρατηρήσετε μια αλλαγή στη συμπεριφορά της μπαταρίας.

Μέθοδος 9: Απενεργοποίηση των δυνατοτήτων

Μερικές από τις επιπλέον δυνατότητες που παρέχει το OnePlus 6 μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία χωρίς κανένα λόγο. Πολλά από αυτά μπορεί να είναι χρήσιμα, αλλά πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στη χρήση της μπαταρίας.

 1. Απενεργοποιήστε τις δυνατότητες που ενδέχεται να μην χρειάζεστε. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook αλλά να απαλλαγείτε από το σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.
 2. Από τις ρυθμίσεις, μπορείτε να μεταβείτε στην κατηγορία για προχωρημένους για να απενεργοποιήσετε μόνιμα τις δυνατότητες που δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Μέθοδος 10: Διακοπή χρήσης της εφαρμογής εξοικονόμησης μπαταρίας

 1. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές εξοικονόμησης μπαταρίας τρίτου μέρους, καθώς το ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης στο τηλέφωνο περιλαμβάνει τις δυνατότητες εξοικονόμησης μπαταρίας που χρειάζεστε.
 2. Η εγκατάσταση εφαρμογών τρίτου μέρους θα αυξήσει την αποστράγγιση της μπαταρίας μόνο όταν λαμβάνετε μια επιπλέον εφαρμογή στο τηλέφωνό σας.
 3. Με τη βοήθεια του ενσωματωμένου συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας, μπορείτε να μειώσετε τη δόνηση, τη φωτεινότητα, την απόδοση και τα δεδομένα φόντου.

Μέθοδος 11: αφαίρεση των widget και αντικατάσταση της μπαταρίας

 1. Εάν υπάρχει κάποιο γραφικό στοιχείο στην αρχική οθόνη της συσκευής σας, μπορείτε να το αφαιρέσετε αμέσως για να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 2. Όταν δεν λειτουργεί τίποτα άλλο, μπορείτε να προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε την μπαταρία.

Συμβουλές και κόλπα

Η ουσία είναι ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξαρτάται από τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο. Κάθε άτομο χρησιμοποιεί το τηλέφωνο διαφορετικά. Παρόλο που μπορεί να έχετε μια οθόνη πέντε ωρών εγκαίρως, μπορεί να διαρκέσει έως και οκτώ ώρες για ένα άλλο άτομο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις τεχνικές βελτιστοποίησης μπαταρίας που αναφέρονται παραπάνω και να ελέγξετε αν φέρνει τις απαραίτητες βελτιώσεις Εάν καμία από τις γρήγορες επιδιορθώσεις δεν λειτουργεί, ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε το κέντρο σέρβις για επισκευή του τηλεφώνου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found