Τρόπος επίλυσης προβλημάτων διαφθοράς της κάρτας SD Moto G5

Το Moto G5 είναι ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας στη σειρά Moto G και είναι επίσης το πιο πρόσφατο μοντέλο τους. Κυκλοφόρησε στο 2017 Mobile World Congress, το μεταλλικό σώμα του σώματος τα πήγε πολύ καλά στο τμήμα των κινητών του.

Το Moto G5 σάς επιτρέπει να έχετε δύο κάρτες SIM και μια κάρτα SD. Το smartphone διαθέτει εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 16 GB ή 32 GB, το οποίο οι περισσότεροι χρήστες θεωρούν ανεπαρκή. Επομένως, προσβλέπουν σε επιπλέον χώρο. Η παροχή επιπλέον χώρου για μια κάρτα SD είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή, αλλά για τους περισσότερους χρήστες, φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στην αποτελεσματική λειτουργία τους.

Για τους περισσότερους, το πρόβλημα φαίνεται να συμβαίνει όταν γίνεται επανεκκίνηση του τηλεφώνου ή απενεργοποιημένο και ενεργοποιημένο, μετά την οποία η κάρτα έδειξε ότι ήταν κατεστραμμένο. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε ζητήματα διαφθοράς στην κάρτα SD G5.

Διαβάστε επίσης- Τρόπος επίλυσης προβλημάτων Moto G5 Wi-Fi

Βήματα για την επίλυση προβλημάτων διαφθοράς της κάρτας SD Moto G5

Αποφύγετε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας

Η πρώτη προφανής λύση θα ήταν να αποφευχθεί η απενεργοποίηση του τηλεφώνου σας, επειδή το πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει όταν το τηλέφωνο επανεκκινηθεί ή απενεργοποιηθεί και ενεργοποιηθεί ξανά. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε εξαντληθεί η μπαταρία, ώστε η συσκευή σας να μην απενεργοποιηθεί. Αυτό είναι πιθανώς ένα ζήτημα λογισμικού και η εταιρεία μπορεί ήδη να προσπαθεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα. Επομένως, έως ότου υπάρξει ενημέρωση λογισμικού, θα πρέπει να αποφύγετε την απενεργοποίηση ή την επανεκκίνηση.

Βγάλτε την κάρτα SIM

Εάν χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας, βγάλτε την κάρτα SD και τοποθετήστε την ξανά μόλις το τηλέφωνο ενεργοποιηθεί ξανά. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε το ζήτημα.

Μορφοποίηση κάρτας SD

Για ορισμένους, η διαμόρφωση της κάρτας SD έχει επίσης επιλύσει το πρόβλημα. Ακολουθήστε τα βήματα για την επίλυση προβλημάτων διαφθοράς της κάρτας SD Moto G5:

 • Μεταβείτε στην ενότητα Ρύθμιση του smartphone σας
 • Μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Storage και επιλέξτε SD Card
 • Μεταβείτε στις Επιλογές που είναι τρεις κατακόρυφες κουκκίδες στη δεξιά γωνία στην κορυφή
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις αποθήκευσης και πατήστε Μορφή ως εσωτερικό
 • Στη συνέχεια, επιλέξτε Διαγραφή και Μορφή για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Όσοι επιθυμούν να μορφοποιήσουν την κάρτα ως φορητός χώρος αποθήκευσης θα πρέπει να ακολουθήσουν τα ίδια βήματα όπως παραπάνω. Κάτω από τις Ρυθμίσεις αποθήκευσης επιλέξτε Μορφή ως φορητή και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε την εργασία.

Σκουπίστε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης

Το σκούπισμα του διαμερίσματος προσωρινής μνήμης βοήθησε επίσης πολλούς χρήστες να διορθώσουν ζητήματα διαφθοράς της κάρτας SD Moto G5. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαγράψετε το διαμέρισμα προσωρινής αποθήκευσης:

 • Απενεργοποιήστε το smartphone Moto G5
 • Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας και τα πλήκτρα μείωσης έντασης έως ότου ξεκινήσει η συσκευή
 • Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα έντασης για να μεταβείτε στο μενού μέχρι να εντοπίσετε τη λειτουργία ανάκτησης
 • Πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να επιλέξετε τη λειτουργία ανάκτησης.
 • Όταν βλέπετε το Android με θαυμαστικό, πρέπει να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το κουμπί λειτουργίας. Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και πατήστε το πλήκτρο μείωσης έντασης
 • Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα έντασης στο μενού ανάκτησης και επισημάνετε το διαμέρισμα Wipe Cache.
 • Πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να επιλέξετε και να επιβεβαιώσετε όταν σας ζητηθεί
 • Η διαδικασία διαγραφής του διαμερίσματος της προσωρινής μνήμης θα διαρκέσει περίπου δέκα λεπτά

Αυτό θα λύσει τα προβλήματα της κάρτας SD σας.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε την κάρτα SD και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας στον υπολογιστή σας για να τη μορφοποιήσετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία στη συσκευή σας και αντιγράψτε το αντίγραφο ασφαλείας του περιεχομένου. Αυτή η διαδικασία έλυσε επίσης το πρόβλημα πολλών χρηστών που αντιμετώπιζαν προβλήματα με την κάρτα SD.

Οι παραπάνω λύσεις πιθανότατα θα επιδιορθώσουν προβλήματα καταστροφής της κάρτας Moto G5 SD για εσάς αλλιώς θα πρέπει απλώς να περιμένετε να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού από την εταιρεία.

Διαβάστε επίσης - Τρόπος επίλυσης προβλημάτων υπερθέρμανσης Moto G4 και Moto G4 Plus

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found