Ο τρόπος διόρθωσης του αισθητήρα εγγύτητας δεν λειτουργεί στο iPhone

Ίσως έχετε ακούσει για τον αισθητήρα εγγύτητας. Περιλαμβάνεται στα σημερινά smartphone. Τι είναι ο αισθητήρας εγγύτητας; Πόσο σημαντικό είναι; Και πώς χρησιμοποιείται στο iPhone; Ο αισθητήρας εγγύτητας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007. Ο αισθητήρας προσέγγισης εντοπίζει οποιοδήποτε αντικείμενο κοντά στην οθόνη και χρησιμοποιείται στο iOS για να κάνει την οθόνη να αδρανοποιείται όταν πραγματοποιείτε μια κλήση και όταν το iPhone σας είναι συνδεδεμένο στο αυτί. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα σημαντικά χαρακτηριστικά του iPhone που κάνει την οθόνη του iPhone να μην αγγίζεται ακούσια όταν πραγματοποιείτε μια τηλεφωνική κλήση. Αυτή η λειτουργία αποσκοπεί επίσης στην εξοικονόμηση μπαταρίας όταν έχετε μια μακρά συνομιλία στο iPhone σας.

Τι γίνεται αν ο αισθητήρας εγγύτητας δεν λειτουργεί στο iPhone; Η οθόνη iPhone παραμένει αναμμένη όταν πραγματοποιείτε τηλεφωνική κλήση και αγγίζετε ακούσια την οθόνη ή αγγίζετε τη λειτουργία μίξης, έτσι ώστε η μίξη του iPhone σας να είναι σίγαση και ο φίλος σας να μην μπορεί να ακούσει τη φωνή σας. Μπορεί να είναι τόσο ενοχλητικό. Έτσι, θέλουμε να μοιραστούμε πώς να διορθώσετε τον αισθητήρα εγγύτητας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το τηλέφωνό σας άνετα χωρίς να ανησυχείτε για να αγγίξετε την οθόνη του iPhone.

Δείτε επίσης: Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα που δεν κουδουνίζει το iPhone

Τρόποι διόρθωσης του αισθητήρα εγγύτητας δεν λειτουργεί στο iPhone

www.digitaltrends.com

Αφαιρέστε τη θήκη και το προστατευτικό οθόνης και καθαρίστε την οθόνη

Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες θήκες iPhone, κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά, με διαφορετικό σχεδιασμό και λειτουργίες. Εάν παρατηρείτε προβλήματα με τον αισθητήρα εγγύτητας, αφαιρέστε την θήκη. Σε περίπτωση που έχετε προστατευτικό οθόνης, αφαιρέστε το επίσης. Καθαρίστε σωστά την οθόνη του iPhone σας.

Απενεργοποιήστε / ενεργοποιήστε το τηλέφωνο

Απενεργοποιήστε το iPhone πατώντας το κουμπί λειτουργίας για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου εμφανιστεί το Slide Power Off και, στη συνέχεια, σύρετε το προς τα δεξιά. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και ενεργοποιήστε το πατώντας το κουμπί λειτουργίας (κουμπί ύπνου / αφύπνισης). Όταν μια συσκευή δεν λειτουργεί σωστά, η επανεκκίνηση είναι συχνά το μόνο που χρειάζεται για να αρχίσει να λειτουργεί ξανά τα πράγματα.

support.apple.com

Σκληρή επαναφορά

Η μέθοδος αναγκαστικής επανεκκίνησης μπορεί να διορθώσει πολλά προβλήματα iPhone, όπως το πρόβλημα διακοπής εφαρμογής, το πάγωμα ή την καθυστέρηση του iPhone κ.λπ. Αυτή η μέθοδος μπορεί να ελευθερώσει τη μνήμη RAM του iPhone σας και να επιταχύνει την απόδοσή της. Ορισμένοι χρήστες δήλωσαν ότι αυτή η λύση μπορεί να είναι αρκετά βολική όταν ο αισθητήρας εγγύτητας iPhone δεν λειτουργεί. Για να εκτελέσετε μια επαναφορά σκληρού δίσκου:

 • Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί Home ταυτόχρονα
 • Κρατήστε τα κουμπιά για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα ή έως ότου εμφανιστεί το λογότυπο της Apple

support.apple.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε το iPhone δεν θα συνδεθεί στο iTunes Store

Ενημέρωση iOS

Μερικές φορές, το ζήτημα στο iPhone οφείλεται σε κάποια σφάλματα. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται συνήθως όταν ενημερώσετε το Λογισμικό στην πιο πρόσφατη έκδοση. Η ενημέρωση φέρνει επίσης μερικές άλλες διορθώσεις και νέες δυνατότητες. Ακολουθούν τα βήματα για την ενημέρωση του iOS:

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η ημιτελής διαδικασία ενημέρωσης μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα που είναι γνωστό ως iPhone κολλημένο σε λειτουργία ανάκτησης.
 • Συνδέστε τη συσκευή σας σε μια πηγή τροφοδοσίας
 • Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν ξεκινήσει η διαδικασία.
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Ενημέρωση λογισμικού.
 • Το iPhone θα ελέγξει για την ενημέρωση. Η νέα ενημέρωση θα εμφανιστεί στην οθόνη εάν είναι διαθέσιμη. Θα μπορείτε επίσης να δείτε τη σύντομη εξήγηση και το μέγεθος της ενημέρωσης.
 • Πατήστε "Εγκατάσταση".
 • Το iPhone θα επανεκκινήσει και θα εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη ενημέρωση iOS. Εάν επιτύχει, θα σας καλωσορίσει με την οθόνη "Ενημέρωση ολοκληρωμένη".

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Εάν καμία από αυτές τις μεθόδους δεν λειτουργεί, μπορείτε να προσπαθήσετε να εκτελέσετε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων στο iPhone σας. Αυτή η τεχνική θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις στις εργοστασιακές προεπιλογές της. Για να το εκτελέσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Αφού εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης, πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Διαγράψτε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις

Αυτή η μέθοδος δεν θα διαγράψει μόνο τις ρυθμίσεις, αλλά και όλα τα δεδομένα και τις εφαρμογές που έχετε στο iPhone σας. Γι 'αυτό πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων εκ των προτέρων. Τα βήματα είναι παρόμοια με τη μέθοδο "Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων", εκτός από το τελευταίο μέρος. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά> Επαναφορά όλων των περιεχομένων και ρυθμίσεων. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και μετά πατήστε «Διαγραφή iPhone» για επιβεβαίωση.

Επαναφέρετε το iPhone σας

Μπορείτε να ρωτήσετε, ποια είναι η διαφορά μεταξύ των μεθόδων "Διαγραφή iPhone" και "Επαναφορά iPhone". Και οι δύο θα διαγράψουν όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις στο iPhone, αλλά η διαδικασία επαναφοράς θα το κάνει βαθύτερο. Η διαδικασία επαναφοράς θα διαμορφώσει και θα επανεγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα.

 • Συνδέστε το iPhone σε Mac / PC χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο αστραπής
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του iTunes στον Mac / PC σας
 • Ανοίξτε το λογισμικό iTunes
 • Στην καρτέλα σύνοψης, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά
 • Το iTunes θα κατεβάσει πρώτα το υλικολογισμικό
 • Αφήστε την διαδικασία αποκατάστασης να ολοκληρωθεί

Επαναφορά iPhone σε λειτουργία DFU

Η λειτουργία DFU ή η Αναβάθμιση υλικολογισμικού συσκευής επιτρέπει την επαναφορά όλων των συσκευών από οποιαδήποτε κατάσταση. Για να επαναφέρετε το iPhone σας σε λειτουργία DFU: συνδέστε το iPhone σε Mac / PC και, στη συνέχεια, ξεκινήστε το iTunes. Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί αρχικής οθόνης μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του iPhone. Περιμένετε 5 δευτερόλεπτα και αφήστε το κουμπί λειτουργίας αλλά συνεχίστε να πατάτε το κουμπί αρχικής οθόνης. Εάν επιτύχει, η οθόνη του iPhone σας θα παραμείνει σκοτεινή, αλλά το iTunes θα εντοπίσει το iPhone σας σε λειτουργία ανάκτησης. Επιλέξτε Επαναφορά και το iTunes θα κατεβάσει το υλικολογισμικό που απαιτείται και θα επαναφέρει το iPhone σας στην εργοστασιακή ρύθμιση.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και ισχύουν σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Εάν έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω προβλήματα αντιμετώπισης λογισμικού, αλλά ο αισθητήρας εγγύτητας δεν λειτουργεί στο iPhone, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών της Apple ή να επισκεφθείτε ένα από τα κοντινά καταστήματα της Apple.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found