Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android σε υπολογιστή

Το Android Device Manager είναι μια εφαρμογή και υπηρεσία, η οποία παρέχεται από την Google για να παρακολουθεί το τηλέφωνό σας όταν δεν μπορείτε να βρείτε αν ξεχάσετε πού το τοποθετήσατε ή εάν η συσκευή σας λείπει. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι μέρος της υπηρεσίας ασφαλείας της Google. Είναι παρόμοιο με τη λειτουργία Εύρεση του iPhone μου στη συσκευή iOS. Εδώ, θα μοιραστώ πώς να χρησιμοποιήσω τη Διαχείριση συσκευής Android για να βρω το τηλέφωνό μου. Εάν διαθέτετε μια συσκευή Android, η οποία είναι συνδεδεμένη σε έναν λογαριασμό Google και εκτελεί το Android 2.2 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για:

  • Βρείτε τη συσκευή σας. Οι Χάρτες Google στη Διαχείριση συσκευής Android θα εμφανίζουν με ακρίβεια εάν το smartphone σας είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο ή, θα εμφανίζει την τελευταία τοποθεσία όταν συνδεθήκατε στο Διαδίκτυο. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί το GPS και την τοποθεσία υπηρεσίας στο smartphone σας.
  • Χτυπήστε, κλειδώστε ή διαγράψτε μια χαμένη συσκευή. Μπορείτε να κάνετε τη συσκευή σας να κουδουνίζει εξ αποστάσεως για 5 λεπτά για να την βρείτε, εάν η τοποθεσία δεν είναι πολύ μακριά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Κλείδωμα και Διαγραφή εάν η συσκευή σας λείπει και θέλετε να ασφαλίσετε τα δεδομένα μέσα.

Η εφαρμογή Android Device Manager είναι διαθέσιμη στο Play Store ή μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν μέσω του προγράμματος περιήγησης σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Πριν χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη και ότι η συσκευή σας έχει συσχετιστεί με τον λογαριασμό σας Google. Εάν έχετε tablet με περισσότερους από έναν χρήστες, μόνο ο κάτοχος του tablet μπορεί να ελέγξει αυτήν τη ρύθμιση. Πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Πρόσβαση τοποθεσίας στη συσκευή σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Android Device Manager

Βήμα 1: Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη Διαχείριση συσκευής Android.

  • Από το μενού Εφαρμογές της συσκευής σας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις Google (αυτή είναι διαφορετική εφαρμογή από τις Ρυθμίσεις)

Να επιτρέπεται η Διαχείριση συσκευής Android, πηγή: pcadvisor.uk

  • Αγγίξτε Ασφάλεια. Κάτω από τη Διαχείριση συσκευής Android, μετακινήστε τους διακόπτες δίπλα στον εντοπισμό απομακρυσμένης συσκευής και επιτρέψτε την απομακρυσμένη και εργοστασιακή επαναφορά στη θέση Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση.

Βήμα 2: Βεβαιωθείτε ότι η δυνατότητα Πρόσβαση τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένη

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας
  • Στην περιοχή "Προσωπικά", αγγίξτε Τοποθεσία
  • Μετακινήστε το διακόπτη στη θέση On

Βήμα 3: Ελέγξτε εάν η Διαχείριση συσκευής Android μπορεί να εντοπίσει τη συσκευή σας

  • Αφού ενεργοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευής Android, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά. Συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google στη διεύθυνση www.android.com/settings και επιλέγοντας μια συσκευή στη στήλη Ορατότητα. Εάν αποκρύψετε μια συσκευή στο Google Play, η συσκευή δεν θα εμφανίζεται στη Διαχείριση συσκευής Android.

Ελέγξτε την ορατότητα, πηγή: technobezz

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση συσκευών Android σε υπολογιστή

Εάν έχετε μόνο 1 συσκευή Android και έχει εξαφανιστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή για πρόσβαση στη Διαχείριση συσκευής Android. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και εισαγάγετε αυτήν τη διεύθυνση. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον ίδιο Λογαριασμό Google που χρησιμοποιείτε στη συσκευή που λείπει. Εδώ, μπορείτε να δείτε τη συσκευή σας και εάν αυτή η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο, μπορεί να εντοπιστεί η τρέχουσα θέση της. Η Google θα σας προτείνει να καλέσετε την αστυνομία εάν είναι δυνατόν. Στη διεπαφή διαχείρισης συσκευών Android, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουδούνισμα ή να ενεργοποιήσετε το κλείδωμα και τη διαγραφή.

Πρόσβαση σε αυτό μέσω προγράμματος περιήγησης, πηγή: technobezz

Η λύση που προσφέρει η Google είναι καλή, αλλά εξακολουθεί να μην μπορεί να ανταγωνιστεί το iCloud Lock στο Find My iPhone, το οποίο μπορεί να κλειδώσει τη συσκευή για πάντα. Στη συσκευή Android, όταν ενεργοποιείτε το Ενεργοποίηση κλειδώματος και διαγραφής, τα δεδομένα σας θα χαθούν. Ωστόσο, εάν δεν ενεργοποιήσατε αυτήν τη λειτουργία, τα δεδομένα σας μπορούν να ανοίξουν και να χρησιμοποιηθούν από το ανεύθυνο άτομο για κακό σκοπό.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κατεβάσετε το Google Play Store 5.9.12 APK

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found