Πώς να διορθώσετε ένα iPhone που δεν θα χτυπήσει

Σας λείπουν πολλές τηλεφωνικές κλήσεις επειδή το iPhone σας δεν θα κουδουνίσει; Μην ανησυχείτε, δεν είστε ο μόνος χρήστης που αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα καθώς ενοχλούσε πολλούς ανθρώπους. Το πρόβλημα είναι αρκετά ενοχλητικό, επειδή θα δείτε αναπάντητες κλήσεις στην οθόνη, παρόλο που το τηλέφωνο είναι ακριβώς δίπλα σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλεί σύγχυση, ειδικά εάν είστε βέβαιοι ότι το κουδούνισμα είναι ενεργοποιημένο, το τηλέφωνο δεν είναι σε σίγαση και δεν το κάνατε ακούστε οποιοδήποτε ήχο. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζεται αυτό το ζήτημα και θα μοιραστούμε πολλές λύσεις για να σας βοηθήσουμε να διορθώσετε το iPhone που δεν χτυπάει.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε καμία υπηρεσία στο iPhone

Γιατί το iPhone μου δεν κουδουνίζει;

Ας απαριθμήσουμε μερικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να εμφανιστεί αυτό το ζήτημα. Ίσως κάνατε κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις του iPhone ή αφήσατε τα παιδιά σας να παίζουν με το τηλέφωνό σας; Ίσως έχετε ενεργοποιήσει το "Μην ενοχλείτε"; Ένα πρόβλημα λογισμικού μπορεί να είναι υπεύθυνο για το πρόβλημα, αλλά αυτό το ενοχλητικό ζήτημα μπορεί επίσης να εμφανιστεί αμέσως μετά την ενημέρωση του λογισμικού iOS στο iPhone σας. Η ζημιά στο νερό ή το γεγονός ότι χάσατε τη συσκευή σας, είναι μεταξύ των λόγων που μπορεί να προκαλέσει το iPhone να μην χτυπάει.

Λύσεις για το iPhone που δεν κουδουνίζει

Αφαιρέστε τη θήκη iPhone

Υπάρχουν τόσες πολλές θήκες iPhone εκεί έξω, σχεδιασμένες κυρίως για λόγους προστασίας. Μερικά από αυτά έχουν παχύ σχεδιασμό και δεν ταιριάζουν σωστά στο iPhone. Ελέγξτε εάν η θήκη που χρησιμοποιείτε για το iPhone σας δεν καλύπτει τον διακόπτη κουδουνίσματος / αθόρυβης λειτουργίας. Αφαιρέστε εντελώς τη θήκη από το iPhone σας και δείτε αν αυτό έχει κάποια διαφορά.

youtube.com

Βλ. Als0: Πρόβλημα Bluetooth iPhone ή iMessage δεν λειτουργεί

Εναλλαγή του κουμπιού κουδουνίσματος / αθόρυβου διακόπτη

Ίσως έχετε κάνει αυτό το τέχνασμα στο παρελθόν, αλλά κάντε το για άλλη μια φορά. Εάν το κουμπί είναι σε κατάσταση κουδουνίσματος, αλλάξτε το σε αθόρυβη κατάσταση. Στη συνέχεια, μεταβείτε ξανά στη λειτουργία κουδουνίσματος και ζητήστε από τον φίλο σας να σας καλέσει. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε αλλάξει σωστά. Μπορείτε να δείτε τη διαφορά μεταξύ του δακτυλίου και της αθόρυβης λειτουργίας στην παρακάτω εικόνα.

Απενεργοποίηση Μην ενοχλείτε

Το Do Not Disturb είναι μια εξαιρετική δυνατότητα που μπορείτε να βρείτε στο iPhone σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε σε κάτι χωρίς να ενοχληθείτε από τις τηλεφωνικές κλήσεις. Όταν παρακολουθείτε μια σύσκεψη ή θέλετε να ξεκουραστείτε για μερικές ώρες, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτήν την εύχρηστη λειτουργία. Τι θα συμβεί εάν ενεργοποιήσετε το "Μην ενοχλείτε"; Το iPhone σας δεν θα κουδουνίσει, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει τις εισερχόμενες κλήσεις και καθώς δεν θα ακούσετε τον ήχο, θα δείτε αναπάντητες κλήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χρήστης ενεργοποιεί κατά λάθος αυτήν τη λειτουργία χωρίς να το συνειδητοποιεί. Μπορείτε να ελέγξετε με μια ματιά στην επάνω αριστερή πλευρά της οθόνης του iPhone σας. Εάν δείτε το εικονίδιο της Σελήνης, αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία Μην ενοχλείτε είναι ενεργοποιημένη. Για να το απενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Μεταβείτε στο Κέντρο ελέγχου σύροντας προς τα πάνω από οποιαδήποτε οθόνη του iPhone σας.
 • Πατήστε το εικονίδιο του φεγγαριού για να το απενεργοποιήσετε.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε μέσω των Ρυθμίσεων. Ίσως έχετε προγραμματίσει αυτήν τη λειτουργία κάποια στιγμή και ξεχάστε την. Απενεργοποιήστε το Πρόγραμμα για Μην ενοχλείτε.

 • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις >> Μην ενοχλείτε. Εδώ, δείτε εάν το κουμπί δίπλα στην ενότητα Προγραμματισμός είναι πράσινο. Εάν ναι, απενεργοποιήστε το.
 • Στην ίδια οθόνη, βεβαιωθείτε ότι το κουμπί της μη αυτόματης ενότητας δεν είναι πράσινο. Εάν είναι, πατήστε μία φορά για να το απενεργοποιήσετε.

Αύξηση του iPhone

Προσπαθήστε να αυξήσετε την ένταση του iPhone σας στο υψηλότερο επίπεδο και, στη συνέχεια, καλέστε τον αριθμό σας χρησιμοποιώντας την άλλη συσκευή. Για να αυξήσετε την ένταση του iPhone σας, πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσετε το iPhone σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί συν (+) στο πλάι του iPhone έως ότου η ένταση φτάσει στο μέγιστο.

Αλλάξτε τον ήχο κλήσης

Ορισμένοι χρήστες δήλωσαν ότι το πρόβλημα επιλύθηκε μόλις άλλαξαν τον ήχο κλήσης. Ανεξάρτητα από το πόσο τρελό μπορεί να ακούγεται, δοκιμάστε το. Αλλάξτε τον ήχο κλήσης στο iPhone σας. Μετά από αυτό, καλέστε τον αριθμό σας χρησιμοποιώντας το άλλο smartphone.

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Ήχοι >> Ήχος κλήσης.
 • Επιλέξτε προεπιλογή ή οποιοδήποτε άλλο ήχο κλήσης.

Απενεργοποιήστε το Bluetooth

Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε το Bluetooth για να βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας δεν είναι συνδεδεμένο σε εξαρτήματα, όπως ηχεία ή ακουστικά Bluetooth. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις >> Bluetooth.

Απενεργοποίηση LTE

Η ενεργοποίηση του LTE στο iPhone σας μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τις κλήσεις, τα μηνύματα κειμένου, τον τηλεφωνητή και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, εάν δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμη από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το iPhone σας δεν χτυπάει όταν πραγματοποιείται μια κλήση.

Βήματα για να απενεργοποιήσετε το LTE

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Κινητό >> Επιλογή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας >> πατήστε Φωνή και δεδομένα
 • Επιλέξτε 3G

Επανεκκινήστε το iPhone

Η επανεκκίνηση του iPhone μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το iPhone που δεν κουδουνίζει. Δεν είναι δύσκολο, απλώς πατάτε και κρατήστε πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας και το σπίτι ταυτόχρονα μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του iPhone.

Ενημερώστε το iOS

Η ενημέρωση λογισμικού συνοδεύεται πάντα από βελτιώσεις, διορθώσεις σφαλμάτων και νέες δυνατότητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί ενημερώνοντας το iOS στο iPhone σας στη νέα έκδοση.

 • Συνδεθείτε σε ένα σταθερό δίκτυο WiFi και βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας έχει τουλάχιστον 50% διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> πατήστε Ενημέρωση λογισμικού.
 • Εάν η ενημέρωση iOS είναι διαθέσιμη, το iPhone θα το κατεβάσει πρώτα.
 • Πατήστε Εγκατάσταση τώρα.

Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Αυτή η μέθοδος θα διαγράψει όλες τις ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των λειτουργιών που σχετίζονται με τους ήχους, όπως ρύθμιση έντασης, ειδοποίηση κ.λπ.

 • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Επαναφορά >> Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.
 • Απαιτείται κωδικός πρόσβασης.
 • Αφού εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων σε μια αναδυόμενη οθόνη.

Διαγράψτε το iPhone

Προσπαθήστε να επαναφέρετε το iPhone στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Διαγραφή όλων των περιεχομένων και ρυθμίσεων". Αυτή η μέθοδος θα καταργήσει όλα τα μέσα, τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις, όπως ρύθμιση γλώσσας, πληκτρολόγιο κ.λπ. Γι 'αυτό σας συμβουλεύουμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας εκ των προτέρων. Υπάρχουν δύο μέθοδοι για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων iPhone: μέσω iCloud ή iTunes.

Σημείωση: δεν συνιστούμε αυτήν τη μέθοδο σε ένα iPhone που είναι σπασμένο, επειδή μπορεί να προκαλέσει το iPhone να κολλήσει στο λογότυπο της Apple.

Βήματα για τη διαγραφή όλων των περιεχομένων και των ρυθμίσεων

 • Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Επαναφορά >> Διαγραφή όλων των περιεχομένων και ρυθμίσεων.
 • Πρέπει να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης.
 • Στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή iPhone.

Επαναφέρετε το iPhone

Εάν η διαγραφή του iPhone δεν εξαφανίσει το πρόβλημα, προσπαθήστε να επαναφέρετε το iPhone σας. Μέσω της διαδικασίας αποκατάστασης, όλα τα πράγματα στο iPhone θα διαγραφούν, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος και του υλικολογισμικού.

Βήματα για την επαναφορά του iPhone σας

 • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι γεμάτο φόρτιση.
 • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι συνδεδεμένο σε σταθερό WiFi. Αυτό είναι σημαντικό, διαφορετικά, ενδέχεται να κολλήσετε το iPhone σε λειτουργία ανάκτησης.
 • Συνδέστε το iPhone σε Mac / PC με την πιο πρόσφατη έκδοση iTunes εγκατεστημένη στο εσωτερικό χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο αστραπής.
 • Κάντε κλικ στην Επαναφορά στην καρτέλα Σύνοψη.
 • Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, το iTunes θα κατεβάσει πρώτα το υλικολογισμικό.
 • Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης.

Τι άλλο?

Καθαρίστε τις οπές των ηχείων

Αφού δοκιμάσετε όλα τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων και εάν κανένα από αυτά δεν λειτούργησε, προσπαθήστε να καθαρίσετε τις τρύπες των ηχείων. Εάν βρείτε βρωμιά που καλύπτουν τις οπές των ηχείων, μπορείτε να το καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ξεσκονόπανο ή οδοντογλυφίδα. Αποφύγετε τη χρήση υγρού επειδή μπορεί να εισέλθει στο iPhone και να προκαλέσει ζημιά στα εξαρτήματα.

Ελέγξτε την οπή υποδοχής ακουστικών

Ρίξτε μια ματιά στην υποδοχή ακουστικών. Το σπασμένο τμήμα του ακουστικού που μένει μέσα στην τρύπα, μπορεί να προκαλέσει το iPhone να μην κουδουνίζει, επειδή το iPhone θα εντοπίσει την κλήση που έρχεται ως λειτουργία ακουστικών. Εάν δεν βρείτε τίποτα εκεί, προσπαθήστε να συνδέσετε το αρχικό ακουστικό. Καλέστε τον αριθμό σας και αν μπορείτε να ακούσετε τον ήχο, τότε το πρόβλημα σχετίζεται με το ηχείο του iPhone σας. Διαφορετικά, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα υλικού.

Τέχνασμα φόρτισης

Αυτό το κόλπο δεν θα επιλύσει το πρόβλημα, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή λύση. Το μεγάφωνο του iPhone συνδέεται στο καλώδιο της θύρας φόρτισης. Η ιδέα αυτού του κόλπου είναι να ελέγξετε αν το ζήτημα σχετίζεται με υλικό ή όχι.

 • Συνδέστε το iPhone στη θύρα USB του υπολογιστή σας ή σε πρίζα για φόρτιση
 • Δοκιμάστε το iPhone σας καλώντας το από την άλλη συσκευή. Χτυπάει;
 • Τώρα, αποσυνδέστε το καλώδιο αστραπής από το iPhone. Στη συνέχεια, καλέστε το ξανά χρησιμοποιώντας μια διαφορετική συσκευή για να ελέγξετε αν κουδουνίζει ή όχι.

Εάν ακούσετε έναν ήχο κουδουνίσματος όταν φορτίζεται το iPhone, αλλά δεν συμβαίνει όταν αποσυνδέεται, πιθανότατα πρόκειται για πρόβλημα υλικού. Το ζήτημα μπορεί να προκύψει σε μια κεραία που συνδέεται με τα ηχεία.

Το iPhone μου δεν κουδουνίζει όταν πραγματοποιείται κλήση από το Skype, το WhatsApp κ.λπ.

Ενεργοποίηση 4G

Εάν το iPhone σας δεν κουδουνίζει, δοκιμάστε να αλλάξετε το Voice & Data σε 4G εάν χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Η άλλη επιλογή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε WiFi αντί για Δεδομένα.

Βήματα για να ενεργοποιήσετε το 4G

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Κινητό >> Επιλογές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας >> Φωνή και δεδομένα.
 • Επιλέξτε 4G.

Βήματα για την εναλλαγή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σε WiFi

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Κινητό >> απενεργοποιήστε το κουμπί Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.
 • Επιστροφή στις Ρυθμίσεις.
 • Επιλέξτε WiFi και επιλέξτε ένα δίκτυο.

Ενημερώστε τις εφαρμογές

Εάν το ζήτημα προκύψει όταν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες εφαρμογές, ενημερώστε τις εφαρμογές.

 • Ανοίξτε το App Store
 • Πατήστε στην ενότητα Ενημερώσεις κάτω δεξιά στην οθόνη.
 • Ελέγξτε εάν υπάρχει ενημέρωση για εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείτε συχνά.
 • Εάν βρείτε τις ενημερώσεις, πατήστε το κουμπί δίπλα στο όνομα της εφαρμογής και αφήστε την διαδικασία ενημέρωσης να ολοκληρωθεί.

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Αυτή η μέθοδος θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με κινητό και WiFi, όπως αποθηκευμένα δίκτυα, κωδικούς πρόσβασης WiFi, ρυθμίσεις VPN κ.λπ. Η διαδικασία δεν σχετίζεται με συμβατικές ρυθμίσεις τηλεφωνικής κλήσης ή SMS. Ωστόσο, εάν έχετε πρόβλημα με το iPhone να μην χτυπά όταν λαμβάνετε μια κλήση από εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp, το Skype κ.λπ. ενδέχεται να μην λειτουργούν καλά εάν η σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι αργή. Ακολουθούν τα βήματα για την επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις >> Γενικά >> Επαναφορά >> Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.
 • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
 • Πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.

Όλες οι παραπάνω λύσεις θεωρούνται αποτελεσματικές για την επίλυση του iPhone που δεν χτυπάει στα iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus , iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X.

Εάν δοκιμάσατε τις παραπάνω λύσεις και δεν λειτουργεί τίποτα, επικοινωνήστε με το Genius Bar ή τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών της Apple.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found