Πώς να διορθώσετε ένα iPhone που έχει υποστεί ζημιά στο νερό

Εάν έχετε iPhone, το τελευταίο μέρος στο οποίο θέλετε να δείτε τη συσκευή σας είναι σίγουρα νερό. Ανεξάρτητα από το εάν ρίξατε τη συσκευή σας στην τουαλέτα, το νεροχύτη ή τη θάλασσα ενώ απολαμβάνετε τον περίπατο στην παραλία, η κατάσταση θα είναι εξίσου απογοητευτική. Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι η βλάβη στο νερό του iPhone δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η συσκευή σας είναι άχρηστη, οπότε θα πρέπει να αφήσετε τον πανικό στο πλάι και να ενεργήσετε. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το iPhone που έχει υποστεί ζημιά στο νερό.

Δείτε επίσης: 5 τρόποι για να διορθώσετε τον ήχο του iPhone σε εφαρμογές δεν λειτουργούν μετά την ενημέρωση του iOS 8.4

Πώς να διορθώσετε ένα iPhone που έχει υποστεί ζημιά στο νερό

Εάν η συσκευή σας έρθει σε επαφή με νερό, το πιο σημαντικό είναι να την σκουπίσετε και να την αφήσετε να στεγνώσει. Η άμεση χρήση του iPhone μπορεί να προκαλέσει πολλά άλλα προβλήματα. Μία από τις συχνές ερωτήσεις είναι πώς να διορθώσετε το κουμπί αρχικής οθόνης του iPhone μετά από ζημιά στο νερό. Μπορείτε να το αποφύγετε και πολλά άλλα προβλήματα, όπως το iPhone δεν θα χρεωθούν μετά από ζημιά στο νερό και προβλήματα οθόνης, απλώς αφήνοντας τη συσκευή σας να στεγνώσει εντελώς.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως, αλλά υπάρχουν επίσης μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως

 • Βγάλτε τη συσκευή σας από το νερό.
 • Κλείσ 'το. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης και "σύρετε για απενεργοποίηση". Εάν η συσκευή σας απενεργοποιήθηκε μόλις την ρίξατε στο νερό, αποφύγετε να την ενεργοποιήσετε.
 • Εάν συνδέθηκαν καλώδια στο iPhone σας, όπως το καλώδιο USB ή το ακουστικό, αφαιρέστε τα.
 • Αφαιρέστε την θήκη εάν χρησιμοποιείτε μια.
 • Εάν διαθέτετε προστατευτικό οθόνης, μπορείτε να το αφήσετε επειδή είναι αδιάβροχο και, επομένως, το προστατευτικό θα αποτρέψει την καταστροφή της οθόνης.
 • Το επόμενο βήμα είναι να στεγνώσετε το εξωτερικό και το εσωτερικό της συσκευής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό πανί, μια πετσέτα, βαμβακερό μπλουζάκι, ό, τι έχετε αυτήν τη στιγμή μαζί σας. Σκουπίστε τη συσκευή, την οθόνη, τις πλευρές και την πλάτη.
 • Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε το νερό από τη θύρα φόρτισης, τα ηχεία, το μικρόφωνο και βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει σωστά το κουμπί Home, το κουμπί σίγασης και τα κουμπιά έντασης.
 • Βγάλτε την κάρτα SIM.
 • Σε περίπτωση που γνωρίζετε πώς να αφαιρέσετε την μπαταρία, κάντε το επίσης. Εάν δεν το έχετε κάνει ποτέ πριν, παραλείψτε αυτό το βήμα, επειδή μπορείτε να προκαλέσετε περισσότερες ζημιές και το γεγονός ότι ρίξατε το τηλέφωνο στο νερό δεν θα είναι το μόνο σας πρόβλημα.

Τι να μην κάνεις

 • Μην χρησιμοποιείτε αμέσως το iPhone σας
 • Εάν το iPhone σας είναι απενεργοποιημένο, μην προσπαθήσετε να το ενεργοποιήσετε.
 • Μην χρησιμοποιείτε το στεγνωτήρα μαλλιών για να στεγνώσετε το iPhone σας. Μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα εξαρτήματα του iPhone.
 • Μην προσπαθήσετε να φορτίσετε τη συσκευή σας ή
 • Μην συνδέετε αξεσουάρ

Ακόμα κι αν χύσατε λίγο νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό στη συσκευή σας, αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και να αποφύγετε. Πολλές φορές, μπορεί να προκληθούν προβλήματα στο αρχικό κουμπί ή στην οθόνη ακόμη και με λίγες σταγόνες νερού. Ενεργοποιήστε ξανά τη συσκευή σας και ξεκινήστε να τη χρησιμοποιείτε όταν την στεγνώσετε τελείως.

Εάν το iPhone σας έπεσε στο νερό, μόλις δείτε τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε αμέσως, μην το ενεργοποιήσετε ξανά ακόμα. Το νερό μπορεί να μπει στο τηλέφωνο και χρειάζεστε κάτι που θα απορροφήσει όλη την υγρασία.

Τι να κάνω μετά?

Υπάρχουν μερικές επιλογές, και το άψητο ρύζι είναι μία από αυτές. Σίγουρα το έχετε ξανακούσει για αυτό και αν θέλετε να το δοκιμάσετε, εδώ πρέπει να κάνετε. Πάρτε μια πλαστική σακούλα αποθήκευσης ή ένα μπολ, γεμίστε την με άψητο ρύζι και τοποθετήστε το τηλέφωνό σας σε αυτήν. Βεβαιωθείτε ότι το iPhone που έχει υποστεί ζημιά καλύπτεται πλήρως. Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφήσετε τη συσκευή σας στο μπολ ή την πλαστική σακούλα, για 24-48 ώρες. Αυτό θα στεγνώσει τη συσκευή σας, αλλά πρέπει να αναφέρουμε ορισμένα από τα ελαττώματα της. Αυτό θα προκαλέσει διάβρωση, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη παγίδα. Οι κόκκοι ρυζιού μπορούν να μπουν στα λιμάνια. Λάβετε υπόψη αυτά τα πράγματα.

www.gadgetreview.com

Η άλλη επιλογή που μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε τη ζημιά στο νερό του iPhone είναι πακέτα σιλικαζέλ, αλλά θυμηθείτε ότι θα χρειαστείτε αρκετά από αυτά για να καλύψετε τη συσκευή σας. Και πάλι, μπορείτε να πάρετε μια πλαστική σακούλα, να τοποθετήσετε το iPhone σας μαζί με τα πακέτα σιλικαζέλ και να αφήσετε τη συσκευή σας στην τσάντα για τις επόμενες 24-48 ώρες. Το Silica gel θα απορροφήσει την υγρασία και ελπίζουμε ότι το iPhone σας θα λειτουργήσει μια χαρά αφού το ενεργοποιήσετε.

stylecaster.com

Όταν η συσκευή σας στεγνώσει τελικά, θα πρέπει να ελέγξετε τους δείκτες νερού που θα σας δείξουν εάν η συσκευή σας είναι κατεστραμμένη ή όχι. Εάν υπάρχει ζημιά, οι ενδείξεις θα γίνουν κόκκινες. Εάν δεν υπάρχει ζημιά, αυτοί οι δείκτες θα είναι ασημί ή λευκοί, και ελπίζουμε ότι ακριβώς θα δείτε. Ενεργοποιήστε τη συσκευή σας. Τα δάχτυλα διέσχισαν, θα λειτουργήσει μια χαρά.

iPhone Δεν υπάρχει σφάλμα υπηρεσίας μετά από ζημιά στο νερό

Έτσι, το τηλέφωνό σας είναι στεγνό, μπορέσατε να το ενεργοποιήσετε, αλλά τώρα βλέπετε "Χωρίς υπηρεσία". Πολύ συχνά, ένα iPhone συνεχίζει να αναζητά υπηρεσία μετά από ζημιά στο νερό. Τι να κάνω? Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Ημερομηνία & ώρα - Εάν αποσυνδέσατε την μπαταρία για να στεγνώσετε τη συσκευή σας, ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι η ημερομηνία και η ώρα είναι λανθασμένα. Μόλις ορίσετε τη σωστή ημερομηνία και ώρα, δεν θα πρέπει να εξαφανιστεί κανένα σφάλμα υπηρεσίας.
 • Εάν τοποθετήσατε ξανά την κάρτα SIM, βεβαιωθείτε ότι την τοποθετήσατε σωστά.
 • Εναλλαγή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi και λειτουργίας πτήσης.

Επικοινωνήστε με την Apple ή επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά τους

Εάν το iPhone σας βυθιστεί στο νερό για πολύ καιρό, οι πιθανότητες είναι ότι το ρύζι ή το σιλικαζέλ δεν θα μπορούν να απορροφήσουν όλη την υγρασία. Το νερό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα εξαρτήματα του τηλεφώνου. Σε αυτήν την περίπτωση, επικοινωνήστε με την Apple για να διορθώσετε το υλικό ή να αντικαταστήσετε τα εξαρτήματα.

Όταν πρόκειται για iPhone που έχει υποστεί ζημιά στο νερό, η λήψη επαγγελματικής βοήθειας είναι σίγουρα η καλύτερη δυνατή ιδέα και ακόμη και αν θα ξοδέψετε κάποιο χρηματικό ποσό, οι ειδικοί θα διορθώσουν το πρόβλημα. Έτσι, εάν δεν θέλετε να πειραματιστείτε με άψητα ρύζι ή πακέτα πυριτίας, μεταφέρετε τη συσκευή σας στο Apple Store ή σε ένα από τα κέντρα εξυπηρέτησης.

Αυτά τα προβλήματα / λύσεις εντοπίζονται και είναι αποτελεσματικά σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus και iPhone SE

Οι συμβουλές που μοιραστήκαμε μαζί σας μπορούν να σας βοηθήσουν να διορθώσετε ένα iPhone με νερό, αλλά πρέπει να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε περίπου δύο ημέρες. Η άλλη επιλογή είναι να λάβετε επαγγελματική βοήθεια. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα στο μέλλον, μπορείτε να λάβετε μια αδιάβροχη θήκη για τη συσκευή σας.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε:

Πώς να αποκτήσετε το Microsoft Office για iPad και iPhone

Πώς να αλλάξετε την οθόνη κλειδώματος iPhone

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found