Πώς να απενεργοποιήσετε το πρόσφατο ιστορικό αναζήτησης Google

Το Google καταγράφει ό, τι αναζητάτε μέσω της μηχανής αναζήτησης. Δεν έχει σημασία ποια συσκευή χρησιμοποιείτε, έως ότου συνδεθείτε σε μια υπηρεσία Google στη συσκευή, το ιστορικό αναζήτησης καταγράφεται και θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της αναζήτησής σας στο Google και θα σας ενημερώσει για τις πιο πρόσφατες αναζητήσεις σας. Αυτό είναι ένα καλό χαρακτηριστικό για να σας βοηθήσει να επιταχύνετε τις αναζητήσεις σας και να σας δώσει μια γενική ιδέα για το ποιες είναι οι συνήθειες αναζήτησης.

Εάν δεν σας αρέσει η δυνατότητα της Google να σας λέει τι έχετε αναζητήσει ή να παρακολουθείτε τι κάνετε στο Google, τότε θα προτιμούσατε να απενεργοποιήσετε το Ιστορικό αναζήτησης Google. Αυτό σημαίνει ότι το Google και οι υπηρεσίες του δεν θα σας ρωτήσουν σχετικά με τις συνήθειες αναζήτησης. Όποιος έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας και τα στοιχεία σύνδεσής σας στο Google δεν θα μπορεί να δει το ιστορικό αναζήτησης και να μάθει ποιες είναι οι συνήθειες αναζήτησης.

Διαβάστε επίσης - Πώς να βρείτε ένα τραγούδι με ήχο με τη βοήθεια του Google Now

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το πρόσφατο Ιστορικό αναζήτησης Google στο Google Chrome:

> Συνδεθείτε στη σελίδα ιστορικού Google. Μπορείτε να το ακολουθήσετε - www.google.com/history. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το αναγνωριστικό σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Google. Μόλις συνδεθείτε, θα βρείτε μια οθόνη με την ένδειξη "Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών".

www.eff.org

> Σε αυτήν τη σελίδα, θα μπορείτε να προβάλετε το ιστορικό αναζήτησης Google και μπορείτε να διαγράψετε τις αναζητήσεις που θέλετε.

> Για να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση ιστορικού Google, κάντε κλικ στην επιλογή "Ενημέρωση ρύθμισης" στην ενότητα "Αξιοποιήστε περισσότερο το Google".

> Θα βρεθείτε σε μια σελίδα που σας δίνει τη δυνατότητα να διακόψετε τη δραστηριότητα αναζήτησης και περιήγησης.

> Μόλις το απενεργοποιήσετε, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Google χωρίς να βλέπετε τις πρόσφατες αναζητήσεις σας να εμφανίζονται στη μηχανή αναζήτησης.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η απενεργοποίηση του Ιστορικού αναζήτησης Google δεν σημαίνει ότι η Google δεν καταγράφει τις δραστηριότητές σας. Ο γίγαντας αναζήτησης συνεχίζει να καταγράφει κάθε ερώτημα αναζήτησης και συνδέει το ερώτημα με τη διεύθυνση IP σας. Αυτό γίνεται έτσι ώστε η Google να μπορεί να βελτιώσει τις δικές της υπηρεσίες.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το ιστορικό Google μεταβαίνοντας στον παρακάτω σύνδεσμο - //www.google.com/settings/accounthistory/search.

Μόλις συνδεθείτε στην παραπάνω σελίδα, πρέπει απλώς να κάνετε κλικ στο Παύση και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο Παύση Ιστορικό στο παράθυρο που εμφανίζεται.

Απενεργοποιώντας την παρακολούθηση Google, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι άλλοι δεν θα μπορούν να δουν τι έχετε αναζητήσει στο Google εάν έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας ενώ είστε συνδεδεμένοι στο Google. Για όσους ανησυχούν για το απόρρητο της χρήσης τους στο Διαδίκτυο, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για να διατηρήσετε εμπιστευτικές τις αναζητήσεις σας.

Παρόλο που αυτό δεν εγγυάται ότι η Google δεν θα συνεχίσει να παρακολουθεί αυτό που κάνετε στο διαδίκτυο, σας βοηθά να προετοιμάσετε τις αναζητήσεις σας τουλάχιστον από το κοινό. Ένας άλλος τρόπος εξασφάλισης της ανωνυμίας με τις αναζητήσεις σας είναι η ανώνυμη περιήγηση στο Google Chrome. Η χρήση του παραθύρου ανώνυμης περιήγησης σάς επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση στο Google χωρίς να αφήσετε τα ίχνη σας σχετικά με αυτό που έχετε αναζητήσει.

www.pcadvisor.co.uk

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε ιστότοπους και επίσης να χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης χωρίς το πρόγραμμα περιήγησης να καταγράφει τις δραστηριότητές σας. Αυτό είναι χρήσιμο για όσους δεν θέλουν να παρακολουθούνται.

Την επόμενη φορά που θα δείτε το Google να προτρέπει τις πρόσφατες αναζητήσεις σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για θέματα απορρήτου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλώς να ακολουθήσετε τα βήματα για να διακόψετε τη δραστηριότητα αναζήτησης και περιήγησης και να χρησιμοποιήσετε το Google χωρίς τη μηχανή αναζήτησης να σας πει ποιες είναι οι συνήθειες αναζήτησης.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε- Πώς να συγχρονίσετε το ημερολόγιο Google με το Outlook

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found