Πώς να διορθώσετε το iPhone που είναι κολλημένο στη λειτουργία ανάκτησης

Αυτή τη φορά, θα συζητήσουμε «πώς να διορθώσουμε το iPhone που έχει κολλήσει σε λειτουργία ανάκτησης». Όμως, προτού προχωρήσουμε περισσότερο, θα διαγράψουμε ορισμένους όρους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ακούσετε ότι κάποιοι σας προτείνουν να δοκιμάσετε τη μέθοδο "Επαναφορά σε λειτουργία ανάκτησης" για να διορθώσετε τα προβλήματα του iPhone σας. Συνήθως αναφέρεται μετά το "Διαγραφή όλων των περιεχομένων και ρυθμίσεων" ως μία από τις διαδικασίες επαναφοράς. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν διαφορετικούς όρους για την ίδια μέθοδο επαναφοράς. Μπορεί να μπερδέψει πολλούς χρήστες και να τους οδηγήσει να επιλέξουν τη λάθος μέθοδο όταν προσπαθούν να διορθώσουν τα προβλήματα του iPhone. Έτσι, αντί να διορθώνουν το iPhone, αντιμετωπίζουν επιπλέον προβλήματα.

Δείτε επίσης: Πώς να διορθώσετε το iPhone / iPad "Συνεχίζει την επανεκκίνηση" Τυχαία

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ επαναφοράς και επαναφοράς;

Αυτοί οι δύο όροι είναι αρκετά συγκεχυμένοι. Μπορεί επίσης να ακούσετε τους άλλους σχετικούς όρους για επανεγκατάσταση. Για παράδειγμα, κάποιος χρησιμοποιεί τη μέθοδο "Επαναφορά iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις" για τη μέθοδο "Διαγραφή όλων των περιεχομένων και ρυθμίσεων". Η Apple χρησιμοποιεί τον όρο "Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις" για τη διαμόρφωση της συσκευής στην εργοστασιακή της προεπιλογή. Λοιπόν, αυτές οι μέθοδοι κάνουν τα ίδια πράγματα;

Η εκτέλεση Διαγραφή όλων των περιεχομένων και των ρυθμίσεων στο iPhone διαφέρει από την επαναφορά της συσκευής. Ακούγεται το ίδιο γιατί, μετά από τις δύο διαδικασίες, πρέπει να ρυθμίσετε το iPhone ως νέα συσκευή. Αλλά τεχνικά, η διαδικασία επαναφοράς και επαναφοράς είναι διαφορετική. Η επαναφορά θα διαγράψει μόνο όλα τα περιεχόμενα και τις ρυθμίσεις του iPhone σε επίπεδο λογαριασμού χρήστη. Δεν καταργεί το λειτουργικό σύστημα.

Η επαναφορά του iPhone σημαίνει ότι διαμορφώνετε τη συσκευή σας και εγκαθιστάτε το πιο πρόσφατο iOS για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει "κάδος απορριμμάτων" ή "πράγμα" σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Η διαδικασία θα διαγράψει όλα τα πράγματα στη συσκευή, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του λειτουργικού συστήματος και του υλικολογισμικού.

"Διαγραφή όλων των περιεχομένων και ρυθμίσεων", είναι η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση προβλημάτων του iPhone. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε αυτήν τη μέθοδο εάν πρόκειται να πουλήσετε το iPhone σας. Εάν το iPhone σας έχει προβλήματα λογισμικού, θα εξακολουθούν να υπάρχουν στη συσκευή σας μετά την επαναφορά της συσκευής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τελευταία προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων του iPhone σε επίπεδο λογισμικού είναι η μέθοδος επαναφοράς.

Τι είναι η λειτουργία ανάκτησης;

Όταν πρόκειται για διαδικασία επαναφοράς, χρειάζεται πάντα τη βοήθεια Mac / PC για να ανοίξει το iTunes. Είναι μια απλή μέθοδος. Μπορείτε απλά να συνδέσετε το iPhone σας σε Mac / PC χρησιμοποιώντας καλώδιο αστραπής >> ανοιχτό iTunes. Μόλις το iTunes εντοπίσει το iPhone σας, κάντε κλικ στην καρτέλα Σύνοψη και κάντε κλικ στην Επαναφορά. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να τοποθετήσετε τη συσκευή σας σε λειτουργία ανάκτησης πριν εκτελέσετε τη διαδικασία επαναφοράς.

Η Apple αναπτύσσει τη λειτουργία ανάκτησης για iOS για να αποτρέψει το iPhone ή άλλες συσκευές iOS από περισσότερες ζημιές. Είναι μέρος του bootloader του iPhone, που ονομάζεται iBoot. Η λειτουργία του iBoot είναι ο έλεγχος, η σάρωση και η αναζήτηση σφαλμάτων. Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το υλικολογισμικό iOS ή την αναβάθμιση στο iPhone σας, η συσκευή θα εισέλθει αυτόματα στη λειτουργία ανάκτησης για να φορτώσει το iBoot.

Πότε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανάκτησης;

Μπορείτε να βάλετε τη συσκευή σας σε λειτουργία ανάκτησης για να εκτελέσετε τη διαδικασία αποκατάστασης χρησιμοποιώντας το iTunes. Ακολουθούν οι καταστάσεις στις οποίες ίσως χρειαστεί να μεταφέρετε τη συσκευή σας σε λειτουργία ανάκτησης:

 • Στη διαδικασία επαναφοράς, όταν το iTunes δεν μπορεί να ανιχνεύσει τη συσκευή ή λέει ότι η συσκευή σας βρίσκεται σε λειτουργία ανάκτησης.
 • Εάν έχετε ένα μήνυμα "Σύνδεση στο iTunes" στην οθόνη του iPhone
 • Το iPhone σας έχει μια μαύρη οθόνη με το λογότυπο της Apple για περισσότερο από ένα λεπτό χωρίς πρόοδο
 • Το iPhone δεν θα ενεργοποιηθεί
 • Προβλήματα στην οθόνη αφής του iPhone
 • Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας
 • Δεν μπορείτε να ενημερώσετε το iOS και το iPhone σας είναι κολλημένο σε βρόχο συνεχούς επανεκκίνησης
 • Η διαδικασία ενημέρωσης ή επαναφοράς του λειτουργικού συστήματος αποτυγχάνει

Τρόπος εισόδου και εξόδου από τη λειτουργία ανάκτησης

Εάν αντιμετωπίζετε ένα από τα προβλήματα που ανέφερα παραπάνω και θέλετε να επαναφέρετε το iPhone σας ως νέο, πρέπει πρώτα να εισέλθετε στη λειτουργία ανάκτησης.

Εισαγάγετε τη λειτουργία ανάκτησης

 • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας είναι πλήρως φορτισμένο.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του iTunes στον Mac / PC σας.
 • Συνδέστε το iPhone στο Mac / PC σας.
 • Εκκινήστε το iTunes.
 • Αναγκάστε να επανεκκινήσετε το iPhone σας ενώ είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας πατώντας παρατεταμένα τα κουμπιά τροφοδοσίας και σπιτιού ταυτόχρονα για λίγα δευτερόλεπτα. Μόλις εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη του iPhone σας, απελευθερώστε το κουμπί λειτουργίας, αλλά κρατήστε πατημένο το κουμπί αρχικής οθόνης έως ότου εμφανιστούν στην οθόνη οι ενδείξεις iTunes και καλωδίων.
 • Σταματήστε εδώ. Βρίσκεστε σε λειτουργία ανάκτησης.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε:

Εάν θέλετε απλώς να εισέλθετε στη λειτουργία ανάκτησης, δεν χρειάζεται πάντα να συνδέσετε το iPhone σας στον υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε τη συσκευή στην πηγή τροφοδοσίας και να κάνετε τα δύο τελευταία σημεία παραπάνω. Αλλά, συνήθως, μπαίνουμε στη λειτουργία ανάκτησης για να επαναφέρουμε το iPhone, το οποίο απαιτείται για τη σύνδεση του iTunes στον υπολογιστή. Αφού εισέλθετε με επιτυχία στη λειτουργία ανάκτησης, το iTunes θα εντοπίσει αυτόματα τη συσκευή και θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο. Θα σας δοθούν τρεις επιλογές: Ακύρωση, Ενημέρωση ή Επαναφορά. Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ότι εάν πατήσετε το κουμπί "Επαναφορά", θα χάσετε όλα τα δεδομένα. Επομένως, εάν θέλετε να επαναφέρετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας εκ των προτέρων.

Έξοδος από τη λειτουργία ανάκτησης

Για έξοδο από τη λειτουργία ανάκτησης, μπορείτε απλώς να κάνετε τη διαδικασία επανεκκίνησης βίας πατώντας τα κουμπιά λειτουργίας και αρχικής οθόνης για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Λύση για iPhone που έχει κολλήσει σε λειτουργία ανάκτησης

Η επαναφορά του iPhone σε λειτουργία ανάκτησης μπορεί να είναι η τελευταία λύση για την επίλυση των προβλημάτων του iPhone σας. Ωστόσο, εάν δεν το κάνατε σωστά ή δεν ακολουθήσατε καλά τις οδηγίες, μπορείτε να προκαλέσετε περισσότερα προβλήματα. Για παράδειγμα, το iPhone έχει κολλήσει σε λειτουργία επαναφοράς. Έχω βιώσει αυτό το ζήτημα εδώ και πολύ καιρό. Το iPhone 4 μου κολλήθηκε σε λειτουργία ανάκτησης όταν προσπάθησα να το επαναφέρω. Στο τέλος αυτής της συζήτησης, μπορείτε να διαβάσετε μερικές συμβουλές και κόλπα για να αποφύγετε αυτό το ζήτημα. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα αυτήν τη στιγμή, ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι για να βγείτε το iPhone σας από τη λειτουργία ανάκτησης.

Αναγκαστική επανεκκίνηση

Εάν το iPhone σας έχει κολλήσει σε λειτουργία ανάκτησης, μην το επαναφέρετε απευθείας. Ίσως, δεν χρειάζεται να επαναφέρετε το iPhone σας, επομένως δεν χρειάζεται να χάσετε τα δεδομένα σας. Προσπαθήστε να επαναφέρετε σκληρά το iPhone σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η απλή λύση μπορεί να επιλύσει το iPhone που έχει κολλήσει σε λειτουργία ανάκτησης. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά λειτουργίας και αρχικής οθόνης για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου εμφανιστεί το λογότυπο της Apple στην οθόνη του iPhone.

Χρησιμοποιήστε ένα λογισμικό για έξοδο από τη λειτουργία ανάκτησης

Εάν η σκληρή επαναφορά δεν σας βοηθήσει να βγείτε από τη λειτουργία ανάκτησης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτου μέρους. Αυτό το λογισμικό μπορεί να βοηθήσει το iPhone σας να βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Μία από αυτές τις επιλογές λογισμικού είναι το RecBoot. Εκτός από τη βοήθεια των συσκευών iOS για έξοδο από τη λειτουργία ανάκτησης, μπορεί επίσης να διορθώσει το σφάλμα επαναφοράς του iTunes 1015. Πώς να βγείτε ένα iPhone από τη λειτουργία ανάκτησης; Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

 • Εγκαταστήστε το RecBoot. Μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση Mac εδώ και την έκδοση Windows, εδώ.
 • Εκκινήστε την εφαρμογή RecBoot μόλις είναι έτοιμη.
 • Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας καλώδιο USB.
 • Αφήστε το RecBoot να εντοπίσει το iPhone.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Exit Recovery.
 • Αφήστε το iPhone να επανεκκινήσει και να βγεί από τη λειτουργία ανάκτησης.

Επαναφορά iPhone στο iTunes

Εάν το λογισμικό τρίτων δεν βοηθά, πρέπει να επαναφέρετε το iPhone σας. Η διαδικασία αποκατάστασης θα διαγράψει το iPhone σας. Φαίνεται ότι το πρόβλημα σχετίζεται με το σπασμένο iOS. Μπορείτε να επαναφέρετε το iPhone χρησιμοποιώντας το iTunes ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:

 • Εκκινήστε το iTunes στον Mac / PC σας.
 • Συνδέστε το iPhone σας σε Mac / PC χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο αστραπής.
 • Στην καρτέλα "Σύνοψη", κάντε κλικ στην επιλογή "Επαναφορά"
 • Το iTunes θα κατεβάσει πρώτα το υλικολογισμικό.
 • Εάν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ρυθμίστε τη συσκευή σας ως νέα.

Επαναφορά iPhone σε λειτουργία DFU

Το DFU είναι η συντομογραφία του Device Firmware Update, μια κατάσταση στην οποία το iPhone δεν μπορεί να φορτώσει iOS ή bootloader, αλλά μπορεί να εντοπιστεί από το iTunes. Αυτή η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρετε το jailbroken iPhone πιο ασφαλές.

Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτήν την τεχνική εάν η αποκατάσταση του iPhone δεν λειτούργησε. Η επαναφορά του iPhone σε λειτουργία DFU είναι η τελευταία μέθοδος που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Βήματα για είσοδο σε λειτουργία DFU και επαναφορά του iPhone

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση iTunes που είναι εγκατεστημένη στον Mac / PC σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.
 • Συνδέστε το iPhone σας σε Mac / PC χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο αστραπής.
 • Εισαγάγετε τη λειτουργία DFU πατώντας και κρατώντας πατημένα τα κουμπιά τροφοδοσίας και σπιτιού ταυτόχρονα για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, απελευθερώστε μόνο το κουμπί λειτουργίας, αλλά κρατήστε πατημένο το κουμπί αρχικής οθόνης.
 • Εάν το iPhone σας πέτυχε να εισέλθει σε λειτουργία DFU, το μαύρο θα παραμείνει μαύρο και θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μήνυμα.
 • Κάντε κλικ στο "Επαναφορά" στο αναδυόμενο μήνυμα.
 • Το iTunes θα κατεβάσει το υλικολογισμικό για το iPhone σας. Αφήστε τη διαδικασία να ολοκληρωθεί.

Ζητήστε την εγγύηση

Πώς να βγείτε το iPhone από τη λειτουργία ανάκτησης εάν το iPhone αποκατάστασης σε λειτουργία DFU δεν λειτουργεί; Επικοινωνήστε με το Apple Store ή τον Εξουσιοδοτημένο Πάροχο Υπηρεσιών της Apple είναι η επόμενη επιλογή. Εάν το iPhone σας εξακολουθεί να καλύπτεται από την εγγύηση, μπορείτε να το διεκδικήσετε. Ωστόσο, εάν έχει λήξει, μπορείτε να εξετάσετε τις λύσεις που προσφέρουν.

Όλες οι παραπάνω λύσεις είναι αποτελεσματικές για τη διόρθωση iPad / iPhone που έχει κολλήσει σε λειτουργία ανάκτησης σε iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 , iPhone 7 Plus, iPad, iPad Mini, iPad Air και iPad Pro.

Εάν δοκιμάσατε τις παραπάνω λύσεις και δεν λειτούργησε τίποτα, επικοινωνήστε με το Genius Bar ή τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών της Apple.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found