Τρόπος απενεργοποίησης του Windows Defender στα Windows 10

Τα Microsoft Windows 10 είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα σήμερα και εξαιτίας αυτού, προσελκύει την προσοχή των δημιουργών ιών. Επομένως, ενσωματώνουν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Η Microsoft προσπαθεί να προστατεύσει την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών τους και για πολλά χρόνια, παρέχουν το δικό τους λειτουργικό σύστημα με το Windows Defender. Παρά το γεγονός ότι αυτός ο αντι-ιός είναι πολύ καλός, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν άλλες αξιόπιστες και αποδεδειγμένες λύσεις. Κυρίως, το νέο λογισμικό προστασίας από ιούς απενεργοποιεί αυτόματα το Windows Defender. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσετε αυτήν τη διαδικασία χειροκίνητα. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να απενεργοποιήσετε το Windows Defender στα Windows 10.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows 10

Τρόπος απενεργοποίησης του Windows Defender στα Windows 10

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows 10 ήταν απλό να απενεργοποιήσετε το Defender, αλλά με την κυκλοφορία των Windows 10, οι προγραμματιστές αποφάσισαν να περιπλέξουν αυτήν την εργασία. Η προσωρινή απενεργοποίηση του Windows Defender 10 δεν είναι δύσκολη, αλλά η απενεργοποίησή του εντελώς, αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο στο πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό, ακόμη και ένας αρχάριος χρήστης υπολογιστή μπορεί εύκολα να το κάνει. Έχετε δύο επιλογές: να απενεργοποιήσετε το Windows Defender 10 μόνιμα ή προσωρινά.

Απενεργοποιήστε προσωρινά το Windows Defender

Κάντε κλικ στο «Έναρξη» <«Ρυθμίσεις» <«Ενημερώσεις και ασφάλεια» <«Windows Defender» και απενεργοποιήστε την «Προστασία σε πραγματικό χρόνο». Αυτή η μέθοδος απενεργοποιεί το Windows Defender για μικρό χρονικό διάστημα. 15 λεπτά αργότερα θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Επομένως, εάν μια τέτοια επιλογή δεν σας ταιριάζει, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο.

Απενεργοποιήστε μόνιμα το Windows Defender

Για να απενεργοποιήσετε το τυπικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως ότου χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ξανά), πρέπει να σκάψετε λίγο πιο βαθιά στον Τοπικό επεξεργαστή πολιτικής ομάδας: ανοίξτε το "Εκτέλεση" με έναν συνδυασμό πλήκτρων "Win + R" και πληκτρολογήστε "gpedit.msc" και κάντε κλικ στο "OK". Κάντε κλικ στο «Διαμόρφωση υπολογιστή» <«Πρότυπα διαχείρισης» <«Στοιχεία των Windows» <«Windows Defender» <«Προστασία σε πραγματικό χρόνο» κάντε διπλό κλικ πάνω του και επιλέξτε την επιλογή «Ενεργοποιημένη» για να απενεργοποιήσετε το Windows Defender. Κάντε κλικ στο "OK" και κλείστε το παράθυρο του προγράμματος επεξεργασίας.

Μόλις μάθατε πώς να απενεργοποιήσετε πλήρως το Windows Defender.

Πηγή εικόνας: www.techspot.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Τρόπος κοινής χρήσης αρχείων μεταξύ υπολογιστών στα Windows 10

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found