Τρόπος επίλυσης προβλημάτων οθόνης αφής στο Sony Xperia Z5

Η Sony ανακοίνωσε το Xperia Z5 τον Σεπτέμβριο του 2015 και η συσκευή κυκλοφόρησε επίσημα τον Οκτώβριο. Αυτή η ναυαρχίδα παρουσίασε τεράστιες βελτιώσεις όσον αφορά το σχεδιασμό και φαίνεται απολύτως υπέροχη. Διατίθεται σε λίγα χρώματα: λευκό, μαύρο, ροζ, γραφίτη και χρυσό. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι υπέροχος, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας βελτιώνεται και γενικά είναι ένα πολύ καλό smartphone. Δεν θα ήταν ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι οποιοδήποτε smartphone, συμπεριλαμβανομένου αυτού, θα λειτουργεί πάντα ομαλά. Κάθε λίγο μπορεί να παρατηρήσετε κάποια προβλήματα με αυτό. Εδώ, θα μιλήσουμε για τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που έχετε προβλήματα στην οθόνη αφής στο Sony Xperia Z5.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε το Sony Xperia Z Led για ειδοποιήσεις δεν λειτουργεί

Τρόποι επίλυσης προβλημάτων οθόνης αφής στο Sony Xperia Z5

www.theguardian.com

Αρκετά άτομα παραπονέθηκαν για ζητήματα οθόνης αφής Sony Xperia Z5. Σε περίπτωση που έχετε το ίδιο πρόβλημα, υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα εάν η οθόνη αφής δεν αποκρίνεται, εάν είναι υπερβολικά ευαίσθητη ή αν ανταποκρίνεται αργά.

Καθαρίστε την οθόνη

Η χρήση της οθόνης αφής είναι πραγματικά μια απόλαυση, αλλά το γεγονός είναι ότι οι οθόνες αφής είναι αρκετά ευαίσθητες και η βρωμιά είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της και έχει τεράστιο αντίκτυπο στην απόδοση της οθόνης. Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι να καθαρίσετε την οθόνη. Σκουπίστε το με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

Αφαιρέστε τη θήκη και απενεργοποιήστε τη λειτουργία Glove

Ίσως η θήκη του τηλεφώνου προκαλεί προβλήματα στην οθόνη αφής στο Sony Xperia Z5. Απλώς αφαιρέστε την υπόθεση και δείτε αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Η λειτουργία γάντι είναι μια καταπληκτική λειτουργία που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας κανονικά ακόμα και όταν φοράτε γάντια. Όταν δεν φοράτε γάντια, απενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή. Μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Εμφάνιση και απενεργοποίηση της λειτουργίας λειτουργίας γαντιών.

Χρησιμοποιήστε τον αρχικό φορτιστή

Για ορισμένα άτομα, ζητήματα οθόνης αφής εμφανίζονται μόνο όταν το τηλέφωνο φορτίζει. Η Sony συνέστησε τη χρήση του αρχικού φορτιστή, επειδή άλλοι φορτιστές ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα λειτουργικότητας στην οθόνη αφής.

Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας και ενεργοποιήστε την ξανά

Εάν δεν έχετε επανεκκινήσει τη συσκευή σας εδώ και αρκετό καιρό, ίσως είναι καλή ιδέα να το κάνετε τώρα. Η επανεκκίνηση θα απελευθερώσει τη μνήμη και θα απενεργοποιήσει όλες τις τρέχουσες εφαρμογές και διαδικασίες. Πολλές φορές αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να διορθώσετε ορισμένα προβλήματα, όπως προβλήματα οθόνης αφής στο Sony Xperia Z5.

Booth συσκευή σε ασφαλή λειτουργία

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία για να δείτε εάν κάποια από τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει προκαλεί το πρόβλημα.

  • Απενεργοποιήστε το smartphone σας
  • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και αφήστε το όταν δονείται η συσκευή
  • Όταν βλέπετε το λογότυπο της Sony στην οθόνη, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο μείωσης έντασης έως ότου δείτε την ασφαλή λειτουργία στην οθόνη
  • Μπορεί να παρατηρήσετε ότι η απόδοση της συσκευής σας είναι πολύ καλύτερη σε ασφαλή λειτουργία, πράγμα που σημαίνει ότι μία από τις εφαρμογές προκαλεί το πρόβλημα.
  • Όταν είστε έτοιμοι να βγείτε από την ασφαλή λειτουργία, απλώς επανεκκινήστε το smartphone.

Απεγκαταστήστε τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει πρόσφατα.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Διαγνωστικά

Μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργικότητα της οθόνης αφής χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Diagnostics που μπορεί να έχει πρόσβαση σε ζητήματα λογισμικού και υλικού. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Σχετικά με το τηλέφωνο> Διαγνωστικά> Δοκιμή και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη δοκιμή.

Χρησιμοποιήστε σύντροφο υπολογιστή ή Sony Bridge

Μπορείτε να επιδιορθώσετε το λογισμικό με συνοδευτικό υπολογιστή (για υπολογιστή) ή Sony Bridge (για Mac). Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές για την επιδιόρθωση του λογισμικού, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν. Τα αρχεία που διατηρείτε στην εξωτερική σας κάρτα SD δεν θα διαγραφούν.

Δείτε εάν είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση λογισμικού

Για να δείτε εάν υπάρχει διαθέσιμη νέα έκδοση λογισμικού για λήψη, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Σχετικά με το τηλέφωνο> Ενημέρωση λογισμικού.

Εργοστασιακή επανεκκίνηση

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα στην οθόνη αφής στο Sony Xperia Z5 ίσως είναι η ώρα για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Δημιουργήστε πρώτα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά> Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων> Επαναφορά τηλεφώνου> Διαγραφή όλων.

Εάν δοκιμάσατε όλες τις λύσεις που έχουμε αναφέρει, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα στην οθόνη αφής στο Sony Xperia Z5, επικοινωνήστε με τον πωλητή λιανικής, την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή τη Sony.

Πηγή εικόνας: www.digitaltrends.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διορθώσετε τα βίντεο στο Facebook δεν θα αναπαράγονται στο Sony Xperia Z2

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found