Συνηθισμένα ζητήματα iPhone XR και οι επιδιορθώσεις τους

Εάν είστε υπερήφανος ιδιοκτήτης του iPhone XR, οι πιθανότητες είναι ότι ενδέχεται να αντιμετωπίζετε επιβλητικά προβλήματα μέχρι τώρα. είτε σχετίζεται με τη συνδεσιμότητα είτε με την απόδοση της συσκευής. Παρόλο που η εταιρεία επεξεργάζεται μια νέα έκδοση του iOS 12, κανείς δεν είναι σίγουρος αν οι διορθώσεις πρόκειται να φτάσουν σύντομα. Ως κάτοχος αυτής της συσκευής, μπορείτε πάντα να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα μόνοι σας και να δοκιμάζετε τις γρήγορες διορθώσεις. Ευτυχώς, τα περισσότερα από τα συνηθισμένα ζητήματα iPhone XR σε αυτήν τη συσκευή μπορούν να διορθωθούν χωρίς ενημέρωση. Αυτός ο οδηγός μπορεί να σας οδηγήσει σε μια σειρά διορθώσεων, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα πώς να τα αντιμετωπίσετε.

Συνηθισμένα ζητήματα iPhone XR και τρόποι για να τα διορθώσετε

Πρόβλημα 1: Προβλήματα αναγνώρισης προσώπου

Εάν το iPhone XR δεν καταγράψει το πρόσωπό σας όταν προσπαθείτε να το σαρώσετε σε ένα δωμάτιο, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι σωστά αναμμένο. Ίσως, μπορείτε να προσπαθήσετε να φέρετε τη συσκευή πιο κοντά ή στο επίπεδο του προσώπου σας για να λύσετε γρήγορα το πρόβλημα. Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο από το συνηθισμένο και μια γρήγορη επιδιόρθωση μπορεί να μην τα θεραπεύσει. Εδώ μπορείτε να κάνετε με τα ζητήματα Face ID.

 1. Συχνά οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με το Face ID μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Εάν είστε ένα από αυτά τα θύματα και δυσκολεύεστε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή μέσω του Face ID, πρέπει να κοιτάξετε ενεργά στην οθόνη. Για να λειτουργεί σωστά το αναγνωριστικό προσώπου, πρέπει να δώσετε τη σωστή προσοχή στη συσκευή.
 2. Το Face ID μαθαίνει να αναγνωρίζει το πρόσωπό σας όταν εγγραφείτε και προσαρμόζεται σε αυτό, οπότε μπορεί να αποτύχει να λειτουργήσει σωστά αν αλλάζετε συνεχώς την εμφάνισή σας.

Εάν οι λύσεις δεν επιλύσουν το ζήτημα του Face ID, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο υποστήριξης της Apple, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με το υλικό της συσκευής.

Πρόβλημα 2: Θέματα Bluetooth

Πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη σύνδεση του iPhone XR με άλλες συσκευές Bluetooth και εάν είστε ένας από αυτούς, εδώ μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε τα προβλήματα.

 1. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Ρυθμίσεις της συσκευής στην αρχή και μετά το Bluetooth.
 2. Πρέπει να επιλέξετε τα ζητήματα συνδεσιμότητας που χρησιμοποιούν το "i" στον κύκλο
 3. Πατήστε Ξεχάστε αυτήν τη συσκευή
 4. Τέλος, μπορείτε να προσπαθήσετε να επανασυνδέσετε τη συσκευή Bluetooth για να δείτε εάν λειτουργεί.

Εάν εξακολουθείτε να μην συνδέετε τη συσκευή με τις άλλες συσκευές Bluetooth, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής.

 1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις μενού και Γενικός, για να πατήσετε Επαναφορά.
 2. Πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου το οποίο ενδέχεται να μην επιτρέπει τη σύνδεση της συσκευής στα δίκτυα Wi-Fi, επομένως πρέπει να έχετε τον κωδικό πρόσβασης έτοιμο για να συνδεθείτε ξανά στο δίκτυο.
 3. Τέλος, προσπαθήστε να επανασυνδέσετε τη συσκευή με Wi-Fi για να ελέγξετε εάν τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τη συσκευή στα εργοστασιακά σφάλματα, για τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα.

 1. Προχωρήστε στο Ρυθμίσεις και στο Γενικός
 2. Πατήστε στο Επαναφορά κουμπί και πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων

Πρόβλημα 3: Επιβράδυνση της συσκευής

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε το iPhone XR να λειτουργεί κανονικά πατώντας το κουμπί Side ή Home. Ακόμα κι αν το τηλέφωνο ξυπνά με μια καλή αρχή όταν πατάτε αυτά τα κουμπιά, αυτή η συσκευή λειτουργεί ως υπολογιστής μικρού μεγέθους και πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμη και οι καλύτεροι από τους υπολογιστές ενδέχεται να επιβραδύνουν μερικές φορές. Μπορεί να μην θέλετε να απενεργοποιήσετε το iPhone για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να επανεκκινήσετε και να το επαναφέρετε. Ωστόσο, υπάρχουν βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ελέγξετε την ταχύτητα της συσκευής.

Λύση 1: Απενεργοποίηση και επανεκκίνηση της συσκευής

 1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης και απενεργοποίησης στη δεξιά πλευρά ή στην κορυφή για λίγα δευτερόλεπτα.
 2. Σύρετε το ρυθμιστικό προς τα δεξιά για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή.
 3. Κάντε κλικ και αφήστε το Ενταση πάνω και Χαμήλωσε το κουμπί γρήγορα.
 4. Πάτα το Πλευρά για να επανεκκινήσετε τη συσκευή.

Λύση 2: Επανεκκινήστε και επαναφέρετε τη συσκευή

Η κατανόηση του συνδυασμού κουμπιών που θα χρησιμοποιηθούν για τον χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη συσκευή είναι απαραίτητη. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε σε ένα άλλο περίπλοκο σύνολο κουμπιών για να επανεκκινήσετε τη συσκευή. Δείτε πώς μπορείτε να επανεκκινήσετε το iPhone XR.

 1. Κάντε κλικ και αφήστε το Ενταση πάνω και Χαμήλωσε το κουμπί
 2. Πατήστε παρατεταμένα το Πλευρά
 3. Πρέπει να συνεχίσετε να κρατάτε πατημένο το Πλευρά κουμπί ακόμη και μετά την εμφάνιση του ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ παράθυρο στην οθόνη.

Πρόβλημα 4: Αποκατάσταση του iCloud στο iPhone XR

Εάν έχετε κολλήσει με τη συσκευή κατά την ενημέρωση των ρυθμίσεων iCloud, πρέπει να εκτελέσετε μια σκληρή επαναφορά. Ωστόσο, πρώτα, πρέπει να αναγκάσετε την επανεκκίνηση της συσκευής, προτού επιλέξετε σκληρή επαναφορά. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Πάτα το Ενταση πάνω και Χαμήλωσε το κουμπί και αφήστε το.
 2. Πατήστε παρατεταμένα το Πλευρά κουμπί μέχρι την εμφάνιση του λογότυπου της Apple στην οθόνη.

Όταν ακολουθείτε σωστά τα παραπάνω βήματα, η συσκευή πρέπει να επανεκκινήσει η ίδια. Μόλις επιστρέψει η τροφοδοσία, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε ξανά. Λόγω των προβλημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατά την επαναφορά του iCloud, η συσκευή ενδέχεται να δημιουργήσει ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας στον υπολογιστή και να επαναφέρει το αντίγραφο ασφαλείας στο νέο iPhone XR. Εάν κατά τύχη δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων της συσκευής σωστά, μπορείτε να αναζητήσετε βοήθεια στο κατάστημα Apple. Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης έναν οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την αποκατάσταση του iCloud και μπορείτε να τον ελέγξετε επίσης για να βρείτε τις κατάλληλες λύσεις.

Πρόβλημα 5: Αναβάθμιση στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα και άλλα ζητήματα

Εάν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος ή αντιμετωπίζετε άλλα προβλήματα με τη νέα συσκευή, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου. Ακολουθεί μια λίστα τεχνικών επαναφοράς που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Λύση 1: Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις

Είτε έχετε χαλάσει το Ρυθμίσεις εφαρμογή ή έχετε προτιμήσεις να επιστρέψετε στις εργοστασιακές προεπιλογές, η επαναφορά του iPhone είναι πολύ εύκολη.

 1. Από την Αρχική οθόνη, πρέπει να ξεκινήσετε το Ρυθμίσεις
 2. Πατήστε Γενικός και Επαναφορά στο κάτω μέρος της συσκευής.
 3. Παρακέντηση Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Πρόβλημα 6: Ζητήματα στη σύνδεση δικτύου της συσκευής

Λύση 1: Επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου του iPhone XR

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Wi-Fi ή εάν οι πύργοι LTE δεν λειτουργούν σωστά, οι προτιμήσεις δικτύου στη συσκευή ενδέχεται να έχουν πάει σοβαρά λάθος. Εάν ανυπομονείτε να απολαύσετε το δίκτυο με μια νέα αρχή, πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα όπως συνιστάται.

 1. Ξεκινήστε το Ρυθμίσεις
 2. Παρακέντηση Γενικός και Επαναφορά
 3. Πατήστε στο Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου με τον κωδικό πρόσβασης εάν χρειαστεί.

Πρόβλημα 7: Εμφάνιση παράξενης γλώσσας

Εάν η αυτόματη διόρθωση της συσκευής εμφανίζει μια γλώσσα που δεν μπορείτε να καταλάβετε, είναι καιρός να πετάξετε την προσωρινή μνήμη του λεξικού.

 1. Ξεκινήστε το Ρυθμίσεις εφαρμογή
 2. Πατήστε Γενικός και Επαναφορά
 3. Πατήστε στο Επαναφορά λεξικού πληκτρολογίου, αν και ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης, εάν χρειάζεται.

Πρόβλημα 8: Προβλήματα με το Wi-Fi

Πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη σύνδεση Wi-Fi της συσκευής και οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με αργή ταχύτητα. Εάν το iPhone XR δεν μπορεί να συνδεθεί στο Wi-Fi ή η ταχύτητα είναι εξαιρετικά αργή, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε το πρόβλημα.

Λύση 1: Έλεγχος της έκδοσης του iOS και του δρομολογητή

 1. Η εκτέλεση της τελευταίας έκδοσης του iOS 12 είναι απαραίτητη και εάν δεν διορθώσει το πρόβλημα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi για να δείτε εάν επιλύει το πρόβλημα.
 2. Εάν το παραπάνω βήμα δεν κάνει τίποτα για να ελέγξει το ζήτημα του Wi-Fi, πρέπει να ελέγξετε το δρομολογητή του ISP ή του Παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου για διακοπή. Ο έλεγχος των διακοπών μέσω των γραμμών υποστήριξης πελατών ή των σελίδων κοινωνικών μέσων του ISP μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πρόβλημα. Μόλις επιβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διακοπής λειτουργίας στην περιοχή σας, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποσυνδέσετε το δρομολογητή για ένα λεπτό.

Λύση 2: Ξεχάστε το δίκτυο Wi-Fi

Εάν η σύνδεση Wi-Fi δεν λειτουργεί κανονικά ακόμα και αφού ελέγξετε το δρομολογητή και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος, μπορείτε να αναγκάσετε το νέο iPhone XR να ξεχάσει το δίκτυο. Εδώ είναι πώς να το κάνετε:

 1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις
 2. Πατήστε τη σύνδεση Wi-Fi
 3. Επιλέξτε τη σύνδεσή σας πατώντας το "i" στον κύκλο
 4. Τέλος, πατήστε Ξεχάστε αυτό το δίκτυο βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης.

Λύση 3: Επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου

Μπορείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου της συσκευής όταν αντιμετωπίζετε αργή ταχύτητα στη σύνδεση Wi-Fi.

 1. Επισκέψου το Ρυθμίσεις εφαρμογή
 2. Πατήστε Γενικός και Επαναφορά
 3. Πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της συσκευής στην εργοστασιακή προεπιλογή και να χρησιμοποιήσετε την ίδια οθόνη για να πατήσετε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.

Πρόβλημα 9: Προβλήματα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να συναντήσετε το σύμβολο "Χωρίς υπηρεσία" στο iPhone XR και να προσπαθήσετε να επανεκκινήσετε το τηλέφωνο. Εάν δεν λειτουργεί, μπορείτε να ελέγξετε τον πάροχο υπηρεσιών για διακοπές μέσω των κοινωνικών μέσων και της γραμμής εξυπηρέτησης πελατών. Αφού διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει διακοπή στην περιοχή σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία πτήσης για λίγα δευτερόλεπτα και να την απενεργοποιήσετε. Ελέγξτε ξανά τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για να δείτε εάν λειτουργεί σωστά. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιδιορθώσεις που μπορείτε να εξετάσετε για να επαναφέρετε το πρόβλημα.

Λύση 1: Εναλλαγή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή LTE

 1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις και πατήστε Κυτταρικός
 2. Πατήστε στο Κυψελοειδή δεδομένα
 3. Πατήστε και ενεργοποιήστε LTE.
 4. Απενεργοποιήστε τα δεδομένα

Εάν θέλετε να κλείσετε εντελώς τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας χωρίς να ενεργοποιήσετε οτιδήποτε άλλο, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Κυτταρικός.
 2. Πατήστε στο Κυψελοειδή δεδομένα.
 3. Απενεργοποιήστε τα δεδομένα.

Πρόβλημα 10: Θέματα ασύρματης φόρτισης στη συσκευή

Όταν η ασύρματη φόρτιση στη συσκευή δεν λειτουργεί σωστά, πρέπει να αφαιρέσετε τη θήκη εάν χρησιμοποιείτε κάποια και να φορτίσετε ξανά το τηλέφωνο. Ενώ χρησιμοποιείτε αξεσουάρ τρίτου μέρους για τη φόρτιση της συσκευής, βεβαιωθείτε ότι είναι πιστοποιημένο από την εταιρεία.

Πρόβλημα 11: Ζητήματα ήχου με το iPhone XR

Όταν ο ήχος του iPhone XR αρχίσει να τσαλακώνει ή είναι ασαφής, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα προτού πάρετε τη συσκευή στο κέντρο εξυπηρέτησης της εταιρείας.

 1. Μπορείτε να προσπαθήσετε να επανεκκινήσετε τη συσκευή και να εκτελέσετε μια σκληρή επαναφορά εάν η επανεκκίνηση δεν λειτουργεί.
 2. Εάν ο ήχος εξακολουθεί να μην είναι καθαρός, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το Bluetooth.
 3. Προσπαθήστε να αναζητήσετε συντρίμμια ή ακαθαρσίες που εμποδίζουν τη θύρα φωτισμού ή τη γρίλια των ηχείων.
 4. Εάν υπάρχει πτώση στην ποιότητα της κλήσης, μπορείτε να επανεκκινήσετε τη συσκευή ή να ελέγξετε τον δέκτη για να βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζεται με βρωμιά στο προστατευτικό οθόνης.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τη θήκη ή να αλλάξετε το LTE από τη φωνή και τα δεδομένα σε δεδομένα μόνο και να ελέγξετε αν θεραπεύει το πρόβλημα.

 1. Παω σε Ρυθμίσεις και πατήστε Κυτταρικός
 2. Πατήστε το Κυψελοειδή δεδομένα επιλογή
 3. Πατήστε και ενεργοποιήστε το LTE
 4. Τέλος, πατήστε Μόνο δεδομένα

Η επανεκκίνηση της συσκευής είναι μια επιλογή εάν το μικρόφωνο σταματήσει να λειτουργεί ή διακόπτεται ξαφνικά. Εάν δεν μπορείτε να επαναφέρετε τη συσκευή, ενδέχεται να επικοινωνήσετε με την Apple, καθώς το ζήτημα ενδέχεται να σχετίζεται με το υλικό της συσκευής.

Το τελικό στοίχημα

Παρόλο που αυτές οι γρήγορες διορθώσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλύσετε τα προβλήματα στο iPhone XR, ενδέχεται να μην έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και η καλύτερη εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων είναι να μεταφέρετε τη συσκευή στο πλησιέστερο κέντρο εξυπηρέτησης της εταιρείας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found