Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Mozilla Firefox

Κάθε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης έχει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της μηχανής αναζήτησης. Σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης, υπάρχουν ξεχωριστές ρυθμίσεις για την αρχική σελίδα αναζήτησης, τη γραμμή διευθύνσεων και επίσης για το πλαίσιο αναζήτησης στη γραμμή εργαλείων, εάν η τελευταία επισημαίνεται ως ξεχωριστό στοιχείο. Ωστόσο, στον Firefox για όλα τα μέρη όπου μπορείτε να εισαγάγετε ένα ερώτημα αναζήτησης, ισχύει μόνο μία ρύθμιση. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε σε έναν αναλυτικό οδηγό πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Mozilla Firefox.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Τι να κάνετε εάν οι σελιδοδείκτες εξαφανίστηκαν από το Mozilla Firefox

Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Mozilla Firefox

Αλλαγή ρυθμίσεων προγράμματος περιήγησης

Έτσι, για να αλλάξετε τη μηχανή αναζήτησης στον Firefox, χρειάζεστε:

  • Για να εκτελέσετε το πρόγραμμα περιήγησης και κάντε κλικ στο κουμπί μενού στη γραμμή εργαλείων. Αυτό το κουμπί βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου (τρεις οριζόντιες γραμμές)
  • Επιλέξτε "Επιλογές" από το μενού. Στο παράθυρο που ανοίγει, μεταβείτε στην ενότητα "Αναζήτηση".
  • Στο πλαίσιο "Προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης" επιλέξτε από μια λίστα τη μηχανή αναζήτησης που θέλετε.

Σημείωση. Καταργήστε τους "Υπερασπιστές"

Εάν δείτε μια ειδοποίηση ότι οι αλλαγές έχουν ακυρωθεί ή εάν οι προηγούμενες ρυθμίσεις, μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης, αποκαταστάθηκαν ξανά, είναι πιθανό ότι έχετε εγκαταστήσει ορισμένα πρόσθετα, με ενσωματωμένη τη γραμμή εργαλείων αναζήτησης, η οποία δεν επιτρέπει χρήστες να κάνουν αλλαγές στις ρυθμίσεις του Διαδικτύου.

Για να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα που προκαλούν τα προβλήματα, πρέπει να κάνετε μερικές απλές αλλαγές. Μεταβείτε στο "Μενού", κάντε κλικ στο "Πρόσθετα" και στη λίστα βρείτε το πρόσθετο με τη γραμμή εργαλείων που περιλαμβάνεται και κάντε κλικ στο "Κατάργηση". Μετά από αυτό, επανεκκινήστε το Mozilla Firefox.

Εάν δεν συμβεί τίποτα, εκτελέστε το Mozilla Firefox σε ασφαλή λειτουργία. Κάντε κλικ στο κουμπί "Βοήθεια" στο πάνω μέρος της οθόνης, κάντε κλικ στο "Πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων" και κάντε κλικ στο "Επανεκκίνηση με απενεργοποιημένα πρόσθετα".

Πηγή εικόνας: www.techspot.com

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε: Πώς να διαγράψετε το προφίλ στο Mozilla Firefox

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found